Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Raspunsuri - Pagina 2
padi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Te lasi de fumat si iaca ai banii . |
Cine fumeaza, da! Dar cine nu ?
marius spune:
Intotdeauna au existat si vor exista bani disponibili - daca vrem cu adevarat.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
blackgirl0 spune:
Padi, eu incerc sa economisesc cate 1 euro/zi, sa am la sfasit de luna cca 30 euro. Nu merge zilnic, insa daca am o suma micuta dar care "prisoseste" o schimb urgent in euro (chiar si sume mici 10-20 euro). Asa am reusit sa strang darul pt botez (250 euro in 3 luni. Acum, in fiecare luna la rata de la banca mai pun suplimentar cate 20 de euro ca in decembrie, cand rata este aproape dubla, sa numai platesc asa de mult. Deja ma gandesc cum sa economisesc pt cadoul de Craciun al copilului, un set complet Hot Wheels (80-100 USD pe site).
Cheltuieli neprevazute sunt permanent la mine: imprimanta laser pt retete electronice (800 ron), taxa de evaluare a cabinetului (1000 ron), diverse achizitii necesare (medicamente, imprimate), pe astea insa nici nu le-am bagat la socoteala. Cu ce mai economisesc eu: iau medicamente in rate de la farmacie si cosmeticale de la o asistenta reprezentant Avon/Oriflame, careia ii platesc cand pot si cat pot.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Te lasi de fumat si iaca ai banii . www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Sunt de acord cu lasatul de fumat,insa cum am spus anterior asta nu e economie!
Am uitat faza cu borcanul,de asta avem si noi si aruncam acolo tot maruntzisul din portofel!
problema e ca ...borcanul are 4 kg,e aproape de jumatate(de vreo doi ani insa aruncam acolo maruntzii)si e atit de greu incit mi-am proprus ca pina nu s eumple nu-l duc la banca!
Dana
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui padi
Cine fumeaza, da! Dar cine nu ? Adriana Incerc sa-mi simplific viata! |
renuntzi la tonomatul d ecafea si uite ai doi lei pe zi!
Dana
Rufus spune:
Imi place sa economisesc. Daca as avea un venit constant, as face-o mai usor. Asa, cum imi iese.
De obicei o fac pe obiective, nu zilnic. Dar si zilnic mi se pare ok, doar ca 1 leu/zi mi se pare putin, nu fac mare lucru, ori ca sa economisesc trebuie sa-mi placa ce realizez.Mi-ar place sa economisesc tot ce "scapa" printre degete inutil.
Dar nu-mi iese mereu.
Rufus, Tora si iadele
blackgirl0 spune:
Corect, Rufus! Si mie mi-e mai usor daca stiu pt ce economisesc/pt ce trag (concediu, rate, proiecte in casa), decat sa economisesc doar de dragul economisirii. Nici mie nu-mi iese mereu, ma simt ani lumina in spate fata de alti colegi/prieteni de varsta noastra, sper doar ca si sotul sa se ambitioneze sa-si schimbe serviciul, caci nu stiu cat timp putem sa tragem in acest stil si-i musai un capital in plus.
dana vio spune:
Chestia cu borcanul e apa de ploaie, praf in ochi, imi fur caciula singura etc. Cred ca toti avem un borcan/o cutie in care strangem maruntis (ptr ca e greu si zornaie) dar asta nu inseamna economie. Mai scot bani de autobuz, mai de o inghetata etc.
Faci economie doar daca socotesti clar venituri-cheltuieli-cont economii>=0. Am incercat toate ideile cu borcanele sau fara, dar asta este singura solutie. Cand s-a nascut Alex i-am facut un cont (special ptr copii) cu depunere minima lunara=alocatia. Deci, min 42RON trebuie sa depun in contul acela. Asta este o economie. Nu este o avere, dar e mai mult decat nimic. Culmea, la inceput depuneam minim 50RON, acum (am o perioada mai de recesiune)si pun minim 100RON.
Daca vreau sa economisesc ptr un anumit lucru fac o lista separata si depun periodic acolo ceva. Economie cu 1RON e doar o poveste.
Alexandra Maria
14.12.2007
ni-na spune:
Am facut un cont cu alocatia copilului(din acela in care vine si statul cu 250 euro..............nu ca ar avea mare importanta procentul de la stat,ca suma noastra-i prea mica)deoarece cand aveam alocatia pe cardul sotului n-o vizualizam niciodata,iar cand venea postarita la usa,nu stiu de ce simteam ca trebuie sa-i las un banut(era pe numele sotzului,parea ca imi face o favoare lasandu-mi-o etc)si la cat de mica este,chiar ne curgea printre degete.sper ca puteti intelege fraza precedenta ca-i alambicata rau!
Mai avem asigurarea de studii a aceluiasi copil..........in rest D-zeu cu mila,facem slalom printre rate,banci,utilitati...avans-lichidare si restul dandanalelor la care de buna voie ne-am inhamat.
Am incercat de multe ori sa punem deoparte niste bani......insa,ca un facut,atunci veneau cheltuielile neprevazute si stricau tot echilibrul.
Singurul care strange cu consecventa este copilul,isi doreste un telefon performant si orice maruntis lasat aiurea,orice rest sau zornaitor cazut din buzunare dispare subit....si ca un amanunt amuzant,in anii trecuti cand nu stia el prea bine banii,insa vedea ca ne infruptam din agoniseala lui,a cerut unui prieten venit de afara sa-i transforme banutii in euro........avem si acum hartia de 20 euro.
oanap85 spune:
noi nu reusim sa facem economii:(abia reusim sa "impartim" banii,cat tre sa cheltuim pe mancare ,cat pe datorii etc de multe ori nici nu ne ajung asa ca de unde economii
si Marius ,am mai auzit asta ca "daca vrei poti".dar eu vreau cu adevarat si nu se poate :P doar teorie...
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).