Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

ati facut socoteala vreodata cati banuti de 0,10 , 0, 50 banuti lasati la magazin " spaga" ?
o sa fiti surprinsi ..cel putin eu si sotul am fost
am luat hotararea sa nu mai lasam nimic si cand ni se da rest chiar si 10 banuti ai luam si pune acasa in porcusor si fara sa exageraz dar au fost luni in care am strans si 100 lei
incercati si voi

---------------------------------------------------------------------

Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui MACARIE

ati facut socoteala vreodata cati banuti de 0,10 , 0, 50 banuti lasati la magazin "spaga" ?
am luat hotararea sa nu mai lasam nimic si cand ni se da rest chiar si 10 banuti ai luam si pune acasa in porcusor si fara sa exageraz dar au fost luni in care am strans si 100 lei
incercati si voi

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Eu nu mai las restul la magazin de cand m-a enervat teribil o tanti cand mi-a spus, foarte nonsalant, ca n-are sa-mi dea rest 20bani. Si eu am intrebat-o: Dar daca n-aveam eu 20bani imi vindeati marfa? s-a ofensat si a scos cei 20bani. De-atunci, pauza. ii iau eu si fac economie cu ei!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am trecut si prin experienta asta

Insa:

eu pot sa spun ca:

Se cumpara produse alimentare ce nu vor ajunge sa fie consumate niciodata sau doar partial. Si aici se pierd bani extrem de multi din buget.
Fara sa cred ca as gresi extrem de mult dar un procent de peste 45% dintre romani platesc si arunca la gunoi din risipa pe produse alimentare sume ce depasesc valoarea de 250-300 lei in fiecare luna calendaristica.
E doar un exemplu.
Alt exemplu este risipa de curent electric.
In fiecare luna o familie compusa din 2 persoane+1 copil datorita neglijentei si/sau comoditatii "pierde" din buget sume ce ajung la cel putin 10-15 lei/luna calendaristica.
Doar din aceste doua puncte in fiecare luna se inregistreaza o pierdere de cel putin 250-300 lei (am inclus curentul risipit) ceea ce pe an inseamna un minus la buget sau bani efectiv aruncati la gunoi in valoare de 3.600 lei minimal.
Acum daca as intreba pe cineva daca in luna decembrie de sarbatori doreste gratuit bani in suma de 3.600 lei (minimal) sunt curios cine m-ar refuza?

Cine nu crede ii recomand doar sa isi controleze consumul real pe o luna si banii alocati efectiv pe acea luna si sa faca o simpla diferenta. S-ar putea sa devina socati de rezultatul obtinut.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Apropo de sarbatori o-ho-ho cati bani se cheltuie aiurea atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Recunosc la mine becurile sunt lasate vraiste...de multe ori uit neonul din baie sau televizorul deschis....o sa fac un experiment...luna urmatoare o sa stimg becurile neutilizate sa vad diferenta fata de luna asta...cand sunt si asa bulversata.....chiar m-ai pus pe ganduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Noi la apa platim prea mult ptr ca stimabilul meu sot lasa apa sa curga, ca sa nu se strice centrala. I-a explicat si omul-cu-centrala ( ce exprimare) ca nu-i asa, el o tine pe-a lui. Am facut circ cand am avut 30mc apa/luna!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:

ati facut socoteala vreodata cati banuti de 0,10 , 0, 50 banuti lasati la magazin " spaga" ?
incercati si voi

Eu fac parte dintre aia ai naibii care nu lasa nimic. Am si eu acasa borcanul cu marunti, din care pun mereu in portofel, ca sa nu fiu nevoita sa las. Iar daca n-am si vad ca sertarul casei e plin de marunti si nu primesc restul, fac gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:

incercati si voi

Mai niciodata. Eu ii iau si pe aia de 1 ban. Io-s de-aia de cara pungi de marunti, sortati pe caprarii, catre banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

iar eu nu arunc mancare si tot cheltuim destul de mult.
e drept ca am 2 caini si mai hranesc 3 maidani la poarta asa ca slabe sanse sa se arunce ceva.

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Pana anul trecut am tot economisit pentru zile negre. (in sensul de a pune un ban deoparte)
Acum nu mai am cum. Insa am renuntat la multe din cumparaturile dinainte, asa ca tot economie se numeste.

E aiurea ca romanul sa se bucure daca poate pune 1 leu deoparte. Totusi, ce vremuri am ajuns!

Mergi la inceput