Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Edip, tu chiar cunosti situatia din Romania de acum? Stii cati absolventi de facultate au sperat ca acea diploma care atesta studiile lor superioare ii va ajuta sa se incadreze mai usor pe piata muncii si sa aiba si un venit decent? O droaie! Stii cati nu isi gasesc de lucru? Tot o droaie!

Stii ca sunt unii care ar vrea sa munceasca si ca lucrator comercial la Metro, Kaufland, Selgros, pe un salariu de 800 de lei, ca de acolo am inteles ca pornesti, dar nu ii angajeaza, pentru ca detinerea unei diplome de studii superioare = supracalificare pentru un astfel de post?

Ca ti se cere minimum 1 an de experienta, dar nu este nimeni dispus sa te angajeze pentru a-ti forma acest 1 an de experienta?

Bun, iti cauti un alt job, mai faci un curs, si intre timp, din ce traiesti?

Asta nu inteleg. Oi fi eu prea negativista, dar zau de nu mi se pare ca prea usor se arunca (,) vorbele astea, "mai ia-ti un job, mai fa un curs, mai kk mk."

Si-apoi, ce cursuri? Ca dau de cursuri peste tot. Cum le deosebesc? De unde stiu care e rentabil si care nu, ca sa nu arunc cu sutele de lei degeaba?

Care sunt criteriile care ar trebui sa imi inspire incredere? Ca sotul are doua cursuri la activ, insa sunt doar bani aruncati. Cand a inceput acele cursuri, gaseam oferte de joburi exact pentru aceste cursuri. Cand le-a terminat - si nu au durat o vesnicie, din contra - nu mai erau oferte neam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Selene, daca vrei, poti. Stiu ca te-ai saturat sa tot auzi chestii din astea dar sa stii ca asa e.
Sunt multe cursuri gratuite, finantate de UE, o parte prin fortele de munca, e un program special pt femei, altele prin alte institutii...eu personal fac unul acum, de management, sunt inscrisa si la altul prin fortele de munca care va incepe undeva spre sfarsitul anului. Ambele se pot face si de esti angajat, programul permite. De ce fac ambele??? pt ca inca nu m-am descoperit total. Totul tine de tine, de a te diseca si a-ti descoperi potentialul, de a nu te limita, de a-ti intipari bine in minte ca poti face orice, dar absolut orice....inclusiv sa pilotezi un avion, important este sa vrei. Ceea ce faci tu acum, se cheama victimizare, si da, esti negativista, ca tot ai intrebat....dar stiu ca lucrezi la partea asta si ai sa vezi altfel situatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

AM vazut un reportaj la TV in urma cam cu o saptamana cu o doamna trecuta de 40 de ani din Iasi care facuse cateva zeci de cursuri prin programele alea finantate pt someri, de recalificare, in domenii f. f. diverse (de la management resurse umane, inspector de nush ce, pana la cuafeza sau bona) si in continuare era fara job de mai bine de 1 sau 2 ani, dupa ce trimisese sute, mii de cv-uri. O fi fost si ea negativista si nu o fi vrut suficient ca sa poata ....



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Hai mai Selene ca si noua ne place sa ne mai plangem... mama mama...
Fratele meu a lucrat ca muncitor la carrefour la deschiderea primului. muncitor necalificat dupa 5 ani de politehnica din care vreo 2 cu bursa de merit. Toate rudele se socau cand auzeau unde lucreaza noroc ca noi nu prea suntem genul afectati de ce zice lumea... un an a lucrat pana a gasit la firma unde e acum.
A facut concesia asta dar a cautat ceva care sa-l ajute in cariera. Acum castiga 3000 de euro.
Jobul nu il cauti cand firma intra in insolventa... adica nu astepti sa fi ultimul plecat.
Singura data cand am urmat un curs a fost cand am deschis firma. Asa cerea legea. Altfel daca nu te ajuta in cariera le consider total inutile. Si pt cei care le propun e o afacere...
Daca eram in locul sotului ma duceam la interviu mai intai si le propuneam sa ma angajeze si eu fac cursul pe banii mei. Eventual neg si un salariu mai mic... ceva care sa tenteze pe oricine sa te angajeze.

& +32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Am intalnit si eu o doamna, la inscriere, care facuse idem N cursuri, unele finantate, altele nefinantate, deci platite, care intrebata....ok, si din atatea specialitati, chiar la nici una nu se gaseste loc de munca, a raspuns, am inceput crezand ca o sa-mi placa domeniul, pe parcurs am vazut ca nu e asa, nu am renuntat (daca sunt finantate te pun sa platesti de renunti in timpul cursului, daca nu sunt finantate, pierzi banii) ca sa nu pierd banii, acum incerc altceva...si nu era la 40, era la 50.
Mai sunt si care fac cursuri doar ca sa fie platiti, unele cursuri finantate, la sfarsit, se platesc....deci e foarte discutabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Edip: Multi s-au simti foarte ofensati de intrebarea mea... chiar si in Anglia dupa cum am vazut:)


Dar nu s-a simtit nimeni ofensat, doar socat ca cineva pune bani la pusculita pentru pensie. Asta a rezultat din mesajul tau.

Citat:
Edip: dar noi suntem obisnuiti sa ne dea cineva sau sa ne plangem....


Speak for yourself, eu nu astept sa-mi dea nimeni nimic, cum nu mi-a dat nici pina acum si nici nu ma pling. Cum iti asterni, asa dormi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Eu as intreba pe cei care nu pun bani deoparte ce se gandesc ca or sa faca la pensie... Cu pensie de stat ne-am lamurit si aici nu vorbim de Ro ca si in Canada sau USA pensia de stat e mica. Bani nu poti strange in 3-5 ani inainte de a iesi la pensie ca sa fie suficienti de o viata linistita la batranete.

Totusi eu as pune altfel problema cu economiile.. as face ceva de genul, x% mancare, y% casa, z% alte cheltuieli, vacante si un anumit procent din venit pentru economii.




Noi avem cont de pensii, contul de economii ptr. vacante/mofturi mai scumpe (gen mobila noua, etc. Acum strangem bani ptr. bucatarie noua ) si contul ptr. educatie al Victoriei, care e deschis pe numele ei. Ea il poate acesa cand intra la universitate/facultate (cum am spus, daca va vrea) sau il putem accesa noi, oricand. Deci, cum spuneam, daca Victoria nu merge la universitate, facem noi 2 inconjorul lumii cu banii aia. Sper, sa nu fac vreodata inconjurul lumii, sa isi faca Victoria un viitor ca lumea, sa aiba o faculta, o viata buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

As economisi in pietre pretioase, daca m-as pricepe...


In maxim 2-3 zile poti sti toata teoria care se poate sti despre diamante. Apoi fie poti investi in unelte de verificare, ori mergi la centre specializate. In Galati e doar 10 lei testarea / piatra. Si iti spune si claritate, marime, culoare, taietura etc Initial poate ai nevoie si de parerea cuiva pt. valoare dar apoi incepi sa intelegi singur cam ce valoare are in functie de calitati

Si pe langa economie, le poti si purta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami
SI noi avem contul ptr. Victoria, de cand s-a nascut. Intra lunar $150 de la guvern plus ce punem noi. Pana la 18 ani o sa aiba destui bani ptr. educatie (facultate), daca o fi sa urmeze una.


Da, si eu am o rudenie, in acelasi oras cu tine si tot asa face: un cont de economii pentru facultatea copilului. In fiecare luna vireaza din salariu o suma acolo. Si asta de ani buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

mie nu-mi iese neam asta cu economiile
Ieri am fost la sedinta la scoala si am lasat 200 lei.
Si azi ma duc sa cumpar manuale.
Asa ca pusculita este goala.

Ingrid si Cristi 9 ani





Of! Eu stiu ca asa e in Romania, asa era de pe vremea cand era eu la scoala... mult d-atunci! Victoria a inceput gradinita si ne costa 0!!! Nu exista fondul clasei, nu exista rechizite ptr. gradi, nu cumparam plastilina, creta, creioane, hartie, nimic! Oare, pe cand si-n Romania? Viata parintilor ar fi mult mai usoara astfel.

Mergi la inceput