Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Raspunsuri - Pagina 11
danaionela spune:
Noi infiecare luna economisim minim alocatiile fetelor. Acesti bani intra automat intr-un cont si acolo raman pana cand vor ele..Restul sunt economii curente, si se datoreaza lunilor in care castigam mai mult decat cheltuim in mod curent. La noi in general in fiecare luna sunt aceleasi cheltuieli, cu exceptia inceputului de an cand se adauga luna de impozite .. Atunci nu ne ajung veniturile din luna respectiva si trebuie sa intram in economiile de peste an...
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Edip Eu as intreba pe cei care nu pun bani deoparte ce se gandesc ca or sa faca la pensie... Cu pensie de stat ne-am lamurit si aici nu vorbim de Ro ca si in Canada sau USA pensia de stat e mica. Bani nu poti strange in 3-5 ani inainte de a iesi la pensie ca sa fie suficienti de o viata linistita la batranete. Totusi eu as pune altfel problema cu economiile.. as face ceva de genul, x% mancare, y% casa, z% alte cheltuieli, vacante si un anumit procent din venit pentru economii. |
in Romania NU ai cum sa economisesti.
prietenii acestia au lunar acest cont cu bani de care nu se ating, in res tau destui.
Selene_Bunny spune:
emanouela, eu stiam ca poti beneficia de acele cursuri gratuite oferite de catre DMPS-ul teritorial DACA figurezi in evidentele lor ca fiind somer.
Ceea ce nu este cazul, la noi.
Daca gresesc, sa ofere cineva informatiile corecte, multumesc.
Cursurile facute de D. au fost organizate de Scoala Romana de Afaceri.
Selene_Bunny spune:
Inca un lucru, l-am mai intrebat, dar nu mai tin minte raspunsul: cursurile gratuite sunt limitate teritorial? Adica eu, daca nu am acte de Braila, pot beneficia de un curs gratuit in Braila?
rall spune:
citat din mesajul lui XIO in Romania NU ai cum sa economisesti. |
Ei, de ex. parintii mei au economisit toata viata (si inca o fac). Dar, in opinia lor, sa bei un suc in oras e un lux, sa-ti iei anumite produse ca moft n-are rost etc... E bine ca au fonduri si pt. situatii rele si zile negre, dar parca nici sa traiesti fara un rasfat, fara o calatorie mai scumpa...
Noroc ca exist eu in viata lor, ca dau banii pe toate porcariile
Selene_Bunny spune:
ela, a avut noroc ca l-au angajat. Poate nici nu l-au intrebat de diploma. Si fratele meu este absolvent de studii superioare, intr-un domeniu considerat banos, si totusi nu a gasit, dupa cateva luni de cautari, decat un post de vanzator intr-un magazin de electrocasnice. Bine si-asa, are un venit.
emanouela spune:
Nu, nu vb de acelasi lucru, lasa alea....cauta, tre sa fie si la voi, in Galati sigur sunt, programul se numeste "Femei pentru viitor", se adreseaza doar femeilor, indiferent de statut somer ori ba. Sunt mai multe, ai voie doar 1 iar la final se remunereaza cu o suma. Intri in baza lor de date si nu iti garanteaza dar se ocupa si de cautarea unui loc de munca functie de cursul terminat.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui emanouela Nu, nu vb de acelasi lucru, lasa alea....cauta, tre sa fie si la voi, in Galati sigur sunt, programul se numeste "Femei pentru viitor", se adreseaza doar femeilor, indiferent de statut somer ori ba. Sunt mai multe, ai voie doar 1 iar la final se remunereaza cu o suma. Intri in baza lor de date si nu iti garanteaza dar se ocupa si de cautarea unui loc de munca functie de cursul terminat. Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
Vad ca figureaza, ca si centre, doar Iasiul, Galatiul si Baia Mare.
ela_04 spune:
Selene el nu doar a muncit acolo. In timpul liber se ducea la interviuri avea si are si acum cv-ul pe net.
Acum vrea sa plece de unde e si sa se duca pe o plaforma petroliera prin finlanda.
Cand l-am intrebat de ce a zis ca a inceput sa se plafoneze aici.
Cat despre munca de necalificat ...nu cred ca ii pasa nimanui ce studii are el, ca atunci se construia magaziunul...deci era in constructi apoi punea rafturi in magazin...
& +32