Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Speranta de viata este de 77,3 la femei si 69,6 la barbati (ani, luni).
Da, e cea mai mica din UE.
Financiar vorbind, problema nu este daca prindem anii de pensie...ci daca ne mai plateste cineva pensia aia.
Pana de ceva vreme renta sa fii pensionar, pentru ca pensia era rezonabila (te descurcai) si aveai asigurare de sanatate, plus alte avantaje (ceva reduceri prin unele locuri). In prezent, daca dam la o parte pensiile nejustificate, nesimtite, majoritatea oamenilor face eforturi sa traiasca din pensii. Asigurarea medicala inca mai ofera ceva, in curand va oferi un minim de servicii, pentru restul (adica grosul) fiind necesara plata suplimentara.
Deci, dupa parerea mea, investitia in pensie este o himera. Va fi (pensia) mica, in nici un caz raportata la cotizatie, dar eu cred ca va lipsi cu desavarsire peste 25-35 de ani cand majoritatea dintre voi veti fi pensionari.
Ramane valabila, pentru cine poate, economisirea prin fonduri private, asigurari+economisire...cat de sigura este varianta asta, doar Dumnezeu poate sti.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

sotul meu ar prefera sa nu aiba carte de munca si sa-i dea mai bine lui ceva in plus :)nu se mai gandeste la pensie,se gandeste cum sa ne descurcam acum :(

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Am facut un cont cu alocatia copilului(din acela in care vine si statul cu 250 euro..............

ni-na, te rog, imi explici ce fel de cont e asta si la ce banci se poate face? multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

La fel si parintii trebuie ajutati,pentru ca si-au dedicat tineretea si intreaga viata copiilor.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Asta e mentalitate de parinte care vede in copii o asigurarea de viata , asigurare pe care si-o pune pe picioare nu platitnd bani ci plasand atunci cand trebuie cate un santaj sentimental.

Una e sa ajutam parintii pentru ca vrem, pentru ca putem, si alta e sa-i ajutam in virtutea argumentului pe care il aduci tu, Eumada.
Nici un copil nu isi poate obliga parintii sa ´´isi dedice tineretea si viata´´ cresterii lor, pentru simplul fapt ca niciun copil nu a fost intrebat , inainte de a se naste, daca vrea sa se nasca .

Iar parintii care vin cu ´´argumente´´ din astea de doi bani sunt de obicei acei aprinti care isi pun nefericirea si neimplinirea in carca copiilor lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui Edip

Eu as intreba pe cei care nu pun bani deoparte ce se gandesc ca or sa faca la pensie... Cu pensie de stat ne-am lamurit si aici nu vorbim de Ro ca si in Canada sau USA pensia de stat e mica. Bani nu poti strange in 3-5 ani inainte de a iesi la pensie ca sa fie suficienti de o viata linistita la batranete.

Totusi eu as pune altfel problema cu economiile.. as face ceva de genul, x% mancare, y% casa, z% alte cheltuieli, vacante si un anumit procent din venit pentru economii.

citat din mesajul lui Emanouela:

Eu nu stiu pe nimeni care traieste la pensie din economiile tineretii, e cea mai mare aberatie sa strangi din buci o viata intreaga, sa-ti restrictionezi viata ta din tinerete si viata copiilor tai ca sa te lafai la batranete. Scopul economiilor este cu totul altul, exact cum zicea si Marius, e sa-ti achizitionezi ceva, sa-ti faci o vacanta frumoasa, un cont pt copii, etc....cu alte cuvinte sa traiesti in prezent si in viitorul apropiat si sa le usurezi cat de cat viitorul copiilor tai. Tu ai face ceva de genul, de ce nu faci daca tot te intrebi din ce ai sa traiesti la pensie? E ok sa faci asa daca asa vrei si asa gandesti, atata timp cat salariul tau iti pernite si e alcatuit din x + y + z + ec pensie, insa e aberant sa strecori aceasta intrebare retorica generalizata "ce or sa faca la pensie?".

Si mi mie se pare o aberatie, nu am auzit pe nimeni sa puna bani in pusculita pentru pensie, ca de asta e vorba in topicul asta. Era vorba de banii pe care-i economisesti pe termen scurt.

Daca vrei pensie suplimentara, cotizezi la o pensie privata, sau cum fac astia aici, cumpara un apartament pe care il inchiriaza si din chirie platesc ratele la banca iar in 20-25 de ani apartamentul e al lor, numai bine cind ies la pensie. Aici se iese la pensie la 67 si vor sa o aduca la 70!!!! Si noi avem un cont in care economisim, dar ma indoiesc ca o sa fie prea mult acolo cind oi iesi la pensie. La batrinete, daca ajung, imi vind casa si ma mut la o casa de batrini pe care o sa o platesc cu banii obtinuti pe casa mea, deci nu o sa stau pe capul copilului. Asa se face aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Am facut un cont cu alocatia copilului(din acela in care vine si statul cu 250 euro..............

ni-na, te rog, imi explici ce fel de cont e asta si la ce banci se poate face? multumesc!

de gemeni (iulie 2012) si de ingeras (august 2010)

Cand am hotarat sa bag alocatia copilului intr-un cont,cineva din banca ne-a sugerat sa facem minunea aceia cu banca pt locuinte.Prea multe nu stiu,doar ca era pe 5 ani si ca daca am fi avut 4400 ron in cont la sf.de decembrie trecut,am fi primit de la stat 250 euro,insa noi avand doar alocatiile am primit un procent corespunzator sumei adunate.Ceea ce nu stiu,si am neglijat sa intreb(adevaru-i ca nu eu sunt cea care achit datoriile casei,ci sotul)este daca se cumuleaza banii din cont si de pe anii precedenti cand se aplica procentul,sau daca se iau doar banii intrati in anul calendaristic..Acum ma gandesc,sunt ca 100 euro intr-un an ,cu suma asta nici nu mori,nici nu traiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

E drept ca Edip n-a specificat,insa si pensia privata tot o forma de economie este!Deci eu cred ca la asta s-a referit si el.

Selene ,nu stiu sa spun,dar daca tu itzi platesti taxe si impozite,deci si in cazul tau tot cam la fel se aplica legea.
Dar nu stiu sigur.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui eumada

La fel si parintii trebuie ajutati,pentru ca si-au dedicat tineretea si intreaga viata copiilor.

Asta e mentalitate de parinte care vede in copii o asigurarea de viata , asigurare pe care si-o pune pe picioare nu platitnd bani ci plasand atunci cand trebuie cate un santaj sentimental.

Una e sa ajutam parintii pentru ca vrem, pentru ca putem, si alta e sa-i ajutam in virtutea argumentului pe care il aduci tu, Eumada.
Nici un copil nu isi poate obliga parintii sa ´´isi dedice tineretea si viata´´ cresterii lor, pentru simplul fapt ca niciun copil nu a fost intrebat , inainte de a se naste, daca vrea sa se nasca .

Iar parintii care vin cu ´´argumente´´ din astea de doi bani sunt de obicei acei aprinti care isi pun nefericirea si neimplinirea in carca copiilor lor.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Lady,incerc sa inteleg ce scrii,deduc ca m-ai facut nefericita,nemultumita ,neinplinita si ai vomat pe mine.

Esti o adevarata doamna cu exprimarea de genul asta.
Zau,o adevarata doamna.

Iti multumesc pentru aprecierile pe care le faci fara sa ma cunosti.....fara sa ai habar cine sunt si ce fac.
Ma mir ca mesajul tau,aprobat si de moderatori ramane nesanctionat sincer.
Oricum,...m-am lamurit...la modul cum pui problema,eu cedez prima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si intrucat te intereseaza vad stadiul meu de fericire,afla ca sunt atat de implinita ca ma ocup de facut si pe altii fericiti....ceea ce nu pot spune despre tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Eu nu-mi doresc sa ajung la o casa de batrani. Sper doar sa mor cand o sa fiu inca constienta, sa ma pot ingriji singura si sa fac poc. Dar vom vedea.

Eu nu pun la pensia privata, pentru ca sotul a pus o viata intreaga si fondurile de pensii aici au cazut, adio, cine stie cand si-or mai vedea oamenii astia banii, procese, statul amestecat, balarii.

Eu am un apartament in Bucuresti pe care-l inchiriez si o sa mai mostenesc unul de la mama. Asa ca am zis ca o sa le vand cand oi ajunge la pensie si din banii aia oi mai trai vreo 20 de ani, pana fac poc, dupa cum am zis mai sus. Deci sunt optimista.

Pe zi nu economisesc cine stie ce. Dar mai fac un ban in plus cand cumpar de la supermarket, am o carte d-asta de bonus. Am totul felul de cupoane, pe care le folosesc daca sunt la produsele preferate altfel nu. Si mai ales pun si eu in pusculita maruntul.

Bine eu fac asa, pun in fiecare zi (aproape) si la sfarsitul saptamanii ori mergem la un film, ori la o plimbare si un suc, ori d-astea, din banii stransi peste saptamana.

Si mai economisesc in multe feluri, traiesc in Olanda cum ar veni.

Mergi la inceput