Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Io o sa lucrez si la 60 de ani, daca o sa ma tina mintea (Parkinson si AVC in familie), ochii (port ochelari de mult), degetele (osteoporoza in familie), spatele (deja ma doare de-mi dau pumni)...

A, si sa pot tine pasul cu tehnologia.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Culmea e ca obligatoriu se va munci pina la 65 de ani!legea prezenta,ca ce-o mai fi in citziva ani...nu se stie.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

la pensie ma retrag in orasul natal si cresc caini.

vorbesc serios :)
avem o casa si ceva pamant. tre sa iasa ceva. daca le-a iesit altora, ne va iesi si noua.

-------------------------------------
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

subscriu.Numai ca eu vreau o herghelie de cai, un padoc, niste grajduri si-un hipodrom!

Visul meu.Iubesc caii!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Andacos, una e sa investesti in pensie privata, ceea ce e si in Romania de ceva ani (multi sunt sceptici), una e sa investesti intr-o casuta la tara care sa-ti ofere alte ocupatii decat ti-ar oferi orasul, la pensie, deci implicit si un ajutor atat pt tine cat si pt copii si cu totul alta e sa faci economii...eu prin economie inteleg banii la ciorap sau cont in banca....nici una din aceste variante nu e rentabila pe termen lung, pt mine, a, ca faci economii ca sa investesti in ceva care sa iti ofere ceva mai tarziu, e cu totul altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ce se va intampla daca sistemul de pensi se prabuseste?
eu mereu zic ca o sa incep sa strang bani pt pensie dar nu reusesc niciodata

& +32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Singura mea investitie ptr pensie este vechimea in campul muncii, sa nu radeti, am plecat deja de la o firma care nu platea drepturile la stat. Asta-i mai constiincioasa. Asa ca, ma gandesc ca daca imi pastrez acoperisul-deasupra-capului o sa ma descurc.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Se aplica si freelancerilor, andacos? Sunt platitoare de taxe si impozite, pentru asta strang bani acum, pentru darile din noiembrie-decembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mie nu-mi iese neam asta cu economiile
Ieri am fost la sedinta la scoala si am lasat 200 lei.
Si azi ma duc sa cumpar manuale.
Asa ca pusculita este goala.

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Economisirea poate fi facuta cu diverse scopuri, in functie de necesitatile si gandirea fiecaruia: unii o fac pentru cumparaturi mari sau vacante, altii pentru studiile copiilor, altii pentru pensie sau pur si simplu pentru "zile negre".

Si eu sunt de acord cu Edip, mai ales acum cand vedem cu totii ce se intampla cu pensionarii care se bazeaza numai pe pensia de stat. Este absurd sa nu te gandesti macar putin ce vei face la pensie si sa ai un back-up plan pentru asta. Pot fi bani pusi deoparte, o investitie care sa-ti asigure un venit contra unei munci mai usoare sau sezoniere, ceva de inchiriat, etc.

Varianta cu datoria copiilor sa ajute parintii mi se pare aiurea pentru ambele parti. Este normal sa-ti ajuti familia si sa primesti ajutorul lor, este foarte bine daca ai din ce, dar nu trebuie sa te bazezi exclusiv pe asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

voi credeti ca noi mai prindem pensia la 65 de ani ?
Cand media de varsta in RO e de 67 de ani ?
Nu stiu, in ultimul timp vad numai cazuri triste in jurul meu...sau am cazut eu in butoiul cu melancolie...

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

atat timp cat poti face economii e bine, indiferent pentru ce pui deoparte iti va prinde bine ,mai rau e cand nu poti face ,sau mai rau cand nu-ti ajung nici ptr necesitati..
pentru pus deoparte cand iesi la pensie nu stiu ce sa zic,daca ai de unde e ok insa nu as face un sacrificiu ptr asta deoarece stiti cum e viata omului...
si, eu as fi multumita sa se descurce ei si m-as bucura daca as putea eu sa-mi ajut copiii,nu zic ca nu as primi daca s-ar descurca super bine si mi-ar da si mie putin acolodar nu consider ca e o datorie a copilului

as putea sa fac economii daca in loc de lapte praf xxx i-as da unul ieftin , sau sa nu le mai cumpar jucarii ..,dar nu as putea sa fac asta! nu stiu ce ne rezerva viitorul ..dar atat cat imi permit vreau ce e mai bine ptr ei

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput