Care este suma minima pe care o economisiti pe zi?
Raspunsuri - Pagina 6
Selene_Bunny spune:
Cum spuneam, procentul X din venituri se poate economisi daca veniturile permit asta. S-a discutat si rasdiscutat.
Chiria noastra e mica, doar 400 de lei pentru un apartament cu 2 camere. Insa am inteles ca s-a scumpit gazul. Daca iarna trecuta plateam cam 150 de lei pe luna gazul, iarna asta cat o sa fie?
Deocamdata nu avem cum economisi, avem acum niste cheltuieli necesare, lunare, pe care nu le-am avut inainte.
chris27, daca citesti pe aici, exemplul tau mi-a ramas in minte.
lavi02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Nu stiu..unul are 1000 si ceva, iar altul are pana in 4000. |
Daca e vorba de eur economisesc destul de putin dar poate au rate sau poate vor sa aiba un nivel de viata mai ridicat sau sunt ei mai cheltuitori.
Daca e vorba de lei sunt de admirat ca reusesc sa economiseasca asa mult!
emanouela spune:
citat din mesajul lui Edip Eu as intreba pe cei care nu pun bani deoparte ce se gandesc ca or sa faca la pensie... Cu pensie de stat ne-am lamurit si aici nu vorbim de Ro ca si in Canada sau USA pensia de stat e mica. Bani nu poti strange in 3-5 ani inainte de a iesi la pensie ca sa fie suficienti de o viata linistita la batranete. Totusi eu as pune altfel problema cu economiile.. as face ceva de genul, x% mancare, y% casa, z% alte cheltuieli, vacante si un anumit procent din venit pentru economii. |
Eu nu stiu pe nimeni care traieste la pensie din economiile tineretii, e cea mai mare aberatie sa strangi din buci o viata intreaga, sa-ti restrictionezi viata ta din tinerete si viata copiilor tai ca sa te lafai la batranete. Scopul economiilor este cu totul altul, exact cum zicea si Marius, e sa-ti achizitionezi ceva, sa-ti faci o vacanta frumoasa, un cont pt copii, etc....cu alte cuvinte sa traiesti in prezent si in viitorul apropiat si sa le usurezi cat de cat viitorul copiilor tai. Tu ai face ceva de genul, de ce nu faci daca tot te intrebi din ce ai sa traiesti la pensie? E ok sa faci asa daca asa vrei si asa gandesti, atata timp cat salariul tau iti pernite si e alcatuit din x + y + z + ec pensie, insa e aberant sa strecori aceasta intrebare retorica generalizata "ce or sa faca la pensie?".
ch_dana spune:
400 RON/luna pt Amelia (alocatia+200 de la noi). Din pacate, cam arunc cu banii si ar trebui sa ma potolesc...
Edip, ai dreptate. Doar ca planurile de pensii sunt o sarlatanie, bancile stau pe picioare de lut...ne mai garanteaza cineva ca va mai exista EUR peste 20 de ani ? As economisi in pietre pretioase, daca m-as pricepe...
lavi02 spune:
Pai le usurezi viitorul copiilor tai daca iti asiguri pensia. Sa nu te aiba si pe tine pe cap. Mie mi se pare ca in primul rand asa ii ajutam, sa ne asiguram noua batranetile, decat sa le cumparam lor diverse. Ei sa-si castige banii lor si sa faca ce vor si ce pot cu ei dar sa nu trebuiasca sa ne ajute si pe noi, eu asta imi doresc.
Stiu cazuri de tineri care si-ar putea economisi de o locuinta sau masina din castigul lor sau ar putea merge in vacante dar nu pot pentru ca trebuie sa-si ajute substantial parintii si mi se pare destul de trist.
Asa e, fondurile de pensii sunt niste tzepe, euro, dolarul, leul, sunt " praf si fum" ba una ba alta in dificultate, nu stii care va mai exista peste 30 de ani. De imobiliare ce sa mai vorbim si tot asa. Greu sa investesti in ceva pe termen lung si sa nu iesi in pierdere.
andacos spune:
Edip are dreptate!
Nu e vorba de "a stringe din buci",e vorba ca la batrinetze e greu frate sa te descurci doar din pensia legala.
Mie-mi pare rau ca am ajuns"tirziu"in Germania.Acum ca am primit si hirtie cu data la care voi iesi la pensie...sa te tzii.Insa suma...vai d ecapul meu daca nu investesc intr-una privata.
Dana
Selene_Bunny spune:
Noi suntem inca ajutati de parintii sotului, financiar vorbind, cand intram in impas. Le multumesc ca pot face asta fara sa se priveze pe ei de ceva.
ina.click spune:
la pensie ma retrag in orasul natal si cresc caini.
vorbesc serios :)
avem o casa si ceva pamant. tre sa iasa ceva. daca le-a iesit altora, ne va iesi si noua.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
eumada spune:
citat din mesajul lui lavi02 Pai le usurezi viitorul copiilor tai daca iti asiguri pensia. Sa nu te aiba si pe tine pe cap. Mie mi se pare ca in primul rand asa ii ajutam, sa ne asiguram noua batranetile, decat sa le cumparam lor diverse. Ei sa-si castige banii lor si sa faca ce vor si ce pot cu ei dar sa nu trebuiasca sa ne ajute si pe noi, eu asta imi doresc. Stiu cazuri de tineri care si-ar putea economisi de o locuinta sau masina din castigul lor sau ar putea merge in vacante dar nu pot pentru ca trebuie sa-si ajute substantial parintii si mi se pare destul de trist. Asa e, fondurile de pensii sunt niste tzepe, euro, dolarul, leul, sunt " praf si fum" ba una ba alta in dificultate, nu stii care va mai exista peste 30 de ani. De imobiliare ce sa mai vorbim si tot asa. Greu sa investesti in ceva pe termen lung si sa nu iesi in pierdere. |
Copiii trebuie ajutati de catre parinti,fara sa li se ceara ceva.La fel si parintii trebuie ajutati,pentru ca si-au dedicat tineretea si intreaga viata copiilor.Ce spui tu imi suna cinic,sincera sa fiu.
Selene_Bunny spune:
Io o sa lucrez si la 60 de ani, daca o sa ma tina mintea (Parkinson si AVC in familie), ochii (port ochelari de mult), degetele (osteoporoza in familie), spatele (deja ma doare de-mi dau pumni)...
A, si sa pot tine pasul cu tehnologia.