Ciorba cu carne de vita - o intrebare
Raspunsuri - Pagina 3
crista-s spune:
ML asa se fierbe cum spui tu, la foc mediu spre mic cit sa nu clocoteasca ci sa bolboreasca putin.
dana vio spune:
Eu spumez carnea intr-o oala separata, legumele le calesc in alta. Cand am terminat de spumuit supa, mut carnea taiata marunt in oala cu legumele si supa o strecor peste legume si carne. Daca o dreg cu ou+smantana pun patrunjel, daca o fac cu bulion pun leustean. Pe la noi nu se foloseste bors, mai iau cub Maggi cand ma tenteaza ideea de bors acru.
Alexandra Maria
14.12.2007
andacos spune:
Ml ciorba mea a iesit foarte buna si gustoasa,am avut si leustean verde,o ultima rezerva in congelator,asa ca...itzi predau stafeta!
Dana
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Flafi, ai mei mai mormaie un pic, dar mananca legumele din supa. In special daca ii cu carne! Michelle, da, ne place, ne place, ne place tot ce-i iute! Punem, si cumin & comp. Eh, stramba din nas la supe acre, Mina, dar retin ideea pt. mine pt. candva, de acrit cu macris. Imi inchipui ca merge fiarta la foc mediu, cum am descris mai sus...?? Vad ca nu obiecteaza violent nimeni pe-aici . www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/" target="_blank">Copilaria, o data-n viata... (foto) www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank"> Un fluture (de noapte) pe zi si alte (tot foto) |
noi si ciorba de burta nu o mai facem romaneasca cu sos albsi usturoi, o facem tot mexicana cu cumin, paprika...etc...iese o bunatate cu tortilla calde si cu limes...
hai, ai facut ciorba de vita?
michelle
ina.click spune:
si a mea a iesit delicioasa, am pus ardei gras, rosii, mazare, fasole verde, telina, patrunjel..si leustean uscat , nu am gasit verde, dar tot bun a iesit.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ML spune:
Multumesc, Crista!
Nu inca, Michelle, joi ma duc la cumparaturi. Vreau carne fara hormoni si de supa si poate la "reduced", ii scumpa altfel.
Nu ma bag la "burti", dar ne place mancarea condimentata.
Ma declar satisfacuta , multumesc tuturor.
ML spune:
M-am uitat la toate bucatile azi, erau numai pt. friptura si scumpe (un pachet cu mai multe ajungea la 45 $ iar cea mai accesibila ca pret (o singura bucata, nu mare) la 15 $. Asta era pretul redus. La toate).
Pana la urma am dat de cineva acolo si mi-a spus ca pe saptamana viitoare aduce si ceva care ar merge pt. ciorba si nu ar fi chiar asa de scumpa. Este taietura din umar (chuck roast), shoulder, nu stiu cum s-ar traduce.
Oricum, am fost dezamagita ca nici o bucata comercializata de firma asta nu are os. Nu-mi prae imi vine acum sa iau ca mai mult pt. oase o cautam.
Am intrebat si daca vand cumva oase separat si da, dar vin de la vaca... standard.
Ma gandesc sa iau carne si sa o combin cu beef broth (supa) organica la cutie, in speranta ca folosesc in proces si oase, maduva.... Asa ca am contactat doua companii, sunt curioasa care va fi raspunsul.
msl1 spune:
Ml,
pt supa/ciorba merge si carnea mai grasa antricot din acela (new york steak) care de multe ori se vinde si cu "bone in" sau acela "round eye" se mai vinde cu os; eu am vazut de cumparat doar oase cu maduva separat; dar aici sint mai multe magazine-multe optiuni; dar, de ce iti trebuie neaparat cu os? ca eu fac ciorba din antricot fara os si iasa f buna.Ce rol are osul la anemie? are fier in el? si maduva? are fier in ea?
In general nu fierb carnea f mult aici asa cum o fierbeam in ro, pt ca se fierbe foarte repede, o las sa dea un clocot o spumez dupa care pun legumele si in cam o ora jumate maxim ii gata cu totul la foc mediu spre mic.
ML spune:
Asa-i, dupa oase sa alergi, nu dupa carne :), cel putin asa stiam de la pui (la vita auzisem doar ca friptura "in sange" este recomandata anemicilor; am facut o data si nu le-a placut)). Vad ca de fapt toate oasele ajuta digestia, au minerale, aminoacizi, gelatina, pun slabanogii pe picioare :)... aici explica:
http://www.livestrong.com/article/337123-bone-soup-nutrition/
Eu fac des supa de pui cand suntem raciti si asistenta aia isteata mi-a spus sa o fierb la foc domol chiar si 12 ore, pt. oase. Iar pe Net am dat peste cineva care ii facea broth pisicii :) si la fel spunea plus ca ii servea numai zeama si carnea o arunca. Mie nu-mi vine sa o arunc, dar imi inchipui ca-n oase si cartilagii sta secretul (acum scriind imi amintesc si ce-mi spunea nasa copiilor, romanca, pediatra ca lumea nu mai mananca/face supa din puiul intreg azi cu gheare, oase, piele, zgarciuri si nu-i bine).
Asa-i, nu-s prea multe optiuni iar oase din celelalte nu vreau sa iau.
Ha, tot scriu si-mi ies altele pierdute prin cutiutele creierului, ceva citit nu mai stiu unde... sangele (din friptura eventual) si zeama de oase devin alcaline in corp (ajuta PHul) iar carnea acida. Deci, pana la urma sangele si oasele fac paralele, nu?
ina.click spune:
...deci pana la urma sa nu spumam?
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/