Ciorba cu carne de vita - o intrebare
Raspunsuri - Pagina 4
msl1 spune:
Pai cum sa nu spumezi supa, o lasi asa cu spuma aia scirboasa pe ea?
Ml,
habar-nam avut ca oasele ar fi asa de hranitoare!
O alta chestie la care m-am tot gindit recent: nu stiu daca ai observat ca asiaticii nu isi arata virsta; am citiva colegi care au peste 30 de ani si jur ca arata de 18-19; de fapt eram asa de convinsa ca au 18 ani ca i-am si tratat ca atare; ce vreau sa spun este ca, ei maninca foarte mult peste si fructe de mare si tot ce misca de fapt...(din fructe de mare, cartilajii de animale si oase se face medicamentele ce contin chondroitin glucozamin etc de care ar trebui sa iau) si crezi ca exista o legatura intre faptul ca se mentin asa de tineri la "look" si faptul ca consuma asa de multa parte "animala" incluzind fauna apelor?
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML M-am uitat la toate bucatile azi, erau numai pt. friptura si scumpe (un pachet cu mai multe ajungea la 45 $ iar cea mai accesibila ca pret (o singura bucata, nu mare) la 15 $. Asta era pretul redus. La toate). Pana la urma am dat de cineva acolo si mi-a spus ca pe saptamana viitoare aduce si ceva care ar merge pt. ciorba si nu ar fi chiar asa de scumpa. Este taietura din umar (chuck roast), shoulder, nu stiu cum s-ar traduce. Oricum, am fost dezamagita ca nici o bucata comercializata de firma asta nu are os. Nu-mi prae imi vine acum sa iau ca mai mult pt. oase o cautam. Am intrebat si daca vand cumva oase separat si da, dar vin de la vaca... standard. Ma gandesc sa iau carne si sa o combin cu beef broth (supa) organica la cutie, in speranta ca folosesc in proces si oase, maduva.... Asa ca am contactat doua companii, sunt curioasa care va fi raspunsul. www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/" target="_blank">Copilaria, o data-n viata... (foto) www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank"> Un fluture (de noapte) pe zi si alte (tot foto) |
vezi ca treb sa gasesti un fel de coaste taiate scurt(short ribs). sau rasol (na ...ca nu-mi vine numele in minte)cu un pic de os in mijloc. e cam la $3-4/lb. ai mai mult de 2lb pt 4 persoane eu nu cred ca iti treb.
mai cauta la magazine mai micute mexicane ori asiatice...ei au sigur.
eu nu fol niciodata broth la cutie...sigur ca oricat de organic ar fi aditivi tot are...ca altfel nu ar tzine.
michelle
ML spune:
Ina si eu imi inchipui ca ar trebui spumata, dar ma intreb daca o fierbi la foc mic, scoate tot atat de multa spuma ? Acum la cate supe cu carne fac eu... , o intrebare (prosteasca): de ce se indeparteaza de fapt spuma? Stiam ca-i da supei gust amar (n-am lasat-o niciodata la pui, asa ca n-am verificat) si aspect urat. Dar acum ma intreb oare e si nesanatoasa?
Da, msl, poate sa fie si asta cu infatisarea asiaticilor. Dadusem mai demult peste blogul unei japoneze maritata cu un american (scris in engleza) si spunea ca ea mananca pielea de la somon spre oripilarea (... prea mult spus) sotului. Motivul? Contine colagen.
Bunicii mei la tara nu aratau ei cine stie ce ca ten, dar imi amintesc ca pana si ochii ii mancam din supa lor de gaina. Sper sa nu va ingretosez, imi inchipui ca inca se face supa astfel la tara in Ro., chiar si oras, nu?
Iar doamna aia asistenta amabila mi-a spus sa mananc pielea de la pui (organic insa), chiar de-i mai grasa. Acum e o diferenta intre grasimea de pui si a de vaca (tot citite aseara, nici eu n-aveam habar); grasimea de pui ii nesaturata, deci sanatoasa pe cand aia de vaca nu, ti se depune pe artere. Cred ca-i OK pt. copii si din cea saturata (asa un pic), dar nu-mi vine a crede ca e o idee buna pt. adulti.
Si inca ceva amuzant cu gandul la fratele meu care "manca" la tara laptele batut din farfurie cu osul de pui ((avea vreo 4-5 ani cred) si cand termina rodea osul si-l sugea). Cica eschimosii nu sufera de lipsa de calciu; pt. ca rod toate oasele. Mereu. Iar vitamina C si-o iau din pielea de balena. Mie mi-o scarba de mor de tot ce vine din mare, nu ma vaz pe-acolo prea curand.
Michelle, 7500 loc. are orasul, nu-s astfel de magazine. Insa sotul imi spunea ca poate sa gasim fermieri care cresc vaci hranite cu iarba etc., asa ca la tataia la tara (sunt o groaza pe aici, dar putini vand en-detail, putini nu le injecteaza), intr-un oras mai mare din apropiere. Stiu ca este acolo un fermier care vinde lapte nepasteurizat, ar trebui sa aiba si carne buna. Da-i cam complicat de ajuns acolo.
Ah, nu-mi distruge si ultima speranta :)! Eu zic ca-s naturale, cumva procesate precum conservele, dar puse in cutie. Pai nu i-ar interzice daca ar scrie una si ar fi alta?
giulia71 spune:
michelle, nu imi zici te rog cum se face o ciorbita mexicana? Daca se poate, asa pas cu pas si eventual ce sa inlocuim daca nu avem toate condimentele.
Merci
uneori gandesc prea mult....
ina.click spune:
nu da gust amar deloc, dar nu mai e limpede, plus gandul la spuma etc.
faza e ca spuma e de culoarea jegului si duce cu gandul la necuratenie, la rau, la blah. de fapt e sange si atat dar ma rog, piticii nostri de gospodine haha :))
e doar din ratiuni estetico-psihice spumatul.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ML spune:
Da, ma gandeam, uneori contempland :) puiul la cuptor ca nu ma mai debarasez de "spuma" ca la supa, ba chiar folosesc zeama lasata cu condimentele/ierburile de pe pui la piure sau pilaf.
Asta nu ma va face sa o las in supa . Poate incerc odata, ca experiment, sa fierb carnea exclusiv la foc mic sa vad rezultatul.
Dar am filozofat suficient pe tema supei, sper sa dau si de niste oase bune.
dana vio spune:
Spuma aceea aduna un fel de mizerie, eu spumez si carnea ptr friptura (ii dau un clocot cu apa rece si arunc apa aceea, si acolo se aduna spuma) si apoi o preg ptr fript. iar la tocanite, prajesc carnea inainte de ao fierbe in tocanita. Mi se pare mult mai sanatos asa.
Alexandra Maria
14.12.2007