Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

De aerosolii cu eucalipt ce parere aveti ? O picatura mica la 4 ml ser ca altfel aerul e irespirabil. Eu i-am facut micutei, saptamana trecuta si a dormit regeste cu muci cu tot. Mie mi-a recomandat pediatra ei cand avea sinuzita.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Traiasca eucaliptul! Aici nu se fac aerosoli, dar in schim exista niste supo cu eucalipt ff bune.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

multumesc, softurela, as prefera orice in afara de medicamentele alopate in stadiul asta. sunt undeva la mijloc, nici nu cred DOAR in remedii naturiste sau homeopate dar nici nu vrea sa sar cu pastila sau siropul la orice muc.

si unde gasesc chestia asta, la plafar? cum se cheama, ce e, ulei?

eucalipt, ceapa, sare, le incerc pe toate 3 si pt mine si pt asta micu. ceva tre sa mearga.

dupa baia cu sare nu cumva transpira foarte tare? sa fiu pe faza sa il bag direct in pat, el dupa baie prinde viteza si energie si ii sare somnul :/

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Of topic: Ilinca, unii muci nu ies dom`le cu ser si nu curg asa la vale. Unii copii mucesc saptamani intregi pe fond alergic, altii sunt puturosi la suflat sau pur si simplu nu inteleg tehnica suflatului nara cu nara :D si atunci batista bebelusului a fost salvarea. Oricum se poate folosi doar pana la 6 ani :D

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

La tura asta de muci, de la 3 ani si 4 luni, am constatat cu stupoare ca fiica-mea stie sa-si sufle nasu', n-as fi crezut:)); dar pana acum nu si-i sufla, doar nu credeti ca-si sufla nasul de la 6 luni, cand a avut primii muci:))
In fine, fiecare face cum crede, dar eu cred cu tarie ca exista o legatura intre exageratul cu medicamente/imunostimulatoare/ picaturi de nas/ aspiratoare nazale etc si frecventa si gravitatea racelilor.
Eu am devenit tare spartana de cand am nascut; inainte, de simteam eu un muc sau de stranutam o data, jao cu fervexul "preventiv"- da' si raceam apoi de lancezeam in pat macar 3 zile.
Ei, in sarcina si apoi alaptare neavand voie fervexu', coldrexu'...m-am obisnuit asa...si zau de am mai racit in ultimii trei ani mai des de...sa zicem 3 ori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Ilinca nu stiam de ceapa,dar bine ca am aflat si acum.:)

Si eu am aflat acum vreo 2 ani, tot de pe forum; nu mi-a venit sa cred cand am testat-o! Ceapa e buna din mai multe motive, ea cica "aspira" toti microbii din aer (de-aia dupa ce ai curatat/taiat ceapa trebuie sa o mananci pe loc- daca asta intentionezi:))- caci altfel strange toti microbii in ea). Si de ajutat la respiratie ajuta clar, am avut ocazia sa testez si pe mine, aveam nasul infundat groaznic (si eu rinofug/bixtonim sau altceva nu mai pun veeeeci dupa experienta traita!!) si tare bine am dormit cu ceapa la nas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

ina,da..transpiri.Eu am folosit-o initial pt mine anul trecut cand efectiv nu mai scapam de o raceala cu nimic si ma luase si o tuse din aia agresiva..Nu mai stiam ce sa fac si cum eu nu am voie sa ma imbolnavesc,mai ales cand sunt singura cu fii-miu si sunt luni in care sunt efectiv singura cu el..era de musai sa ma fac bine odata ca nu-mi permiteam sa zac:))Asa ca am dat-o pe babisme,mi-am adus eu aminte de la bunica,de la mama..as fi incercat orice zau.Apoi ii puneam si lui fii-miu in cadita la baie.
Cand era infundat ii puneam pulmex baby pe piept si pe spate,tot cu eucalipt e si ala.
Mai este si carmol baby,se dilueaza in apa si se da copilul,dar cum mie mi s-a parut aiurea sa-l dau cu apa aia,ca-l lua cu frig,ii puneam in cadita cand ii faceam baie.
La noi insa aerosolii sunt baza,in functie de starea lui si de ce are.
Legat de imunitate..e discutabil.In primul an de gradi toti se imbolnavesc,indiferent ca au o imunitate mai buna sau mai putin buna.
Eu ii dau imunostimulatoare,i-am facut si prevenarul si sunt multumita ca nu mi-a facut pneumonii pana acum..si otita o singura data,un inceput de otita.Ce-i drept la noi situatia e cumva diferita,cu toate astea evit pe cat posibil antibioticele,desi la el e de musai si mereu am fost deschisa si la homeopatie,la naturiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Ilinca o intrebare daca se poate..nu te ustura ochii,nu-ti lacrimeaza?Ca eu am de gand sa-i pun ceapa pe o farfurie pe birou,iar biroul e lipit de pat,deci e langa el si mi-e sa nu-l deranjeze la ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

multumesc, softurela, as prefera orice in afara de medicamentele alopate in stadiul asta. sunt undeva la mijloc, nici nu cred DOAR in remedii naturiste sau homeopate dar nici nu vrea sa sar cu pastila sau siropul la orice muc.

si unde gasesc chestia asta, la plafar? cum se cheama, ce e, ulei?

Da, pe la Plafar. Dar intai incearca pe tine si vezi cam ce dozaj e tolerat. Eucaliptul e foarte puternic si sa nu-l inece mirosul.
A mea are stafilococul auriu in nas, din maternitate, am incercat in vre-o doua randuri cu antibiotic si nu mi-a iesit (am comandat si Bactroban din strainatate si tot nu l-am nimicit). De atunci merg numai cu naturiste si homeopate si supravietuim cu inamicul. Oricum ea numai muci galbeni-verzi are, dar bine ca nu a mai tusit. Mare lucru !!!

Sanatate!

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Ilinca o intrebare daca se poate..nu te ustura ochii,nu-ti lacrimeaza?Ca eu am de gand sa-i pun ceapa pe o farfurie pe birou,iar biroul e lipit de pat,deci e langa el si mi-e sa nu-l deranjeze la ochi.

Nu, nu cred ca-i deranjant pentru ochi; eu de obicei puneam pe comoda care e la capatul patului ei, cam la 2 m de ea; dar cand ii era f. infundat, mai ales la somnul de pranz, ii plasam farfuria chiar langa ea, pe o perna. Cred ca deranjant ar fi daca ar pune mana si s-ar freca la ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Citat:
citat din mesajul lui softurela

De aerosolii cu eucalipt ce parere aveti ? O picatura mica la 4 ml ser ca altfel aerul e irespirabil. Eu i-am facut micutei, saptamana trecuta si a dormit regeste cu muci cu tot. Mie mi-a recomandat pediatra ei cand avea sinuzita.

Traiasca eucaliptul! Aici nu se fac aerosoli, dar in schim exista niste supo cu eucalipt ff bune.

Vicky si Printzesone

nu s au scos de anul trecut din farmacii ca s au dovedit daunatoare ? eu nu le am mai bagat de atunci nici nu am mai cumparat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io nush dice se crede ca daca aspiri mucii sari si cu medicatia asa hop-top, inafara de serul fizio care-i inmoaie :-)))
Io sar la muci cu aspirat, pt ca la treij`de ani am facut otita si am dat in altele, de la muci si zau ca stiu sa ma suflu :-)))
Pt sinuzita eu folosesc inhalatii cu ceapa+sare zgrunturoasa+musetel+orice ulei cu aroma mentolata.

Pt primii doi ani de gradi recomand rabdare ... apoi totul este bine
Si ca tot vorbiti de medicatii alternative, recomand si eu 2 sesiuni de salina, Praid, astfel fi`mea a avut cele mai multe prezente la gradi in al doilea an :-)

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput