Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Nu sunt verzi....inca. Nu sunt colorati, de fapt.

De mancat mananca, cu mana. De dormit a dormit binisor ieri dupa ce l-au dezmucizat. A dormit leganat pe picioare. Nici nu stiam ce sa fac cand am auzit, imi venea sa plang sau sa o pup pe educatoare.

Pt ca leganatul asta e "cadoul" soacra-mii din luna aia in care a stat la ea. Iar eu am bombanit-o "stai sa vezi ce patim la cresa din cauza ta cine crezi ca sta sa ni-l legene acolo, o sa urle nedormit cu saptamanile"

Si poftim ca si la cresa si-a gasit leganatoare

desi nu il legan eu personal acasa si desi speram sa adoarma si acolo neleganat, ma bucur totusi ca e draguta si ca are niste conceptii destul de AP, daca ma gandesc bine. In rpima zi a stat doar cu el in brate si s-a justificat la o grimasa care mi-a scapat mie ( de genul aoleo, si aici tot asa face) zicand ca un copil se poate imbolnavi plangand deci ea nu lasa pe nimeni sa planga, fie ce-o fi.

O iubesc pe tanti aia :)

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Eu zic ca e bine ca l-au leganat; au emaptizat cu durerea lui si i-ao oferit o consolare.
Cu timpul (si cred ca foarte curand) va renunta la asta si va adormi ca toti ceilalti. Acum e o perioada de tranzitie si trebuie mai multa atentie la el.

Si la noi la gradi au fost unii leganati (auzeam discutiile din vestiar) dar au renuntat destul de repede. Al meu a adormit singur din prima zi... desi acasa il mai leganam...
Sunt copii si copii... rabdare si nu fi dezamagita nici pe el nici pe ingrijitoare. Trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, de-un secol vreau sa intreb... ce inseamna leganat pe picioare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

blackgirl0, vaccineaza-l. Aici prevenarul e inclus in schema si se face la 2 luni si la 4. Apoi pe la 2 ani cred, am mai facut unul antipneumococic (nu stiu care e denumirea comerciala).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Halou, mai, gradinareselor.
Fiica-mea e gradinareasa "veche" de-acum, un an intreg la activ. Deja-s relaxata.
Ce vreau eu sa zic, apoi daca intereseaza pe cineva bine, daca nu, la fel de bine: noi, in 3 ani si 5 luni de existentza, n-am folosit nicio batista a bebelusului si nicio pompa si niciun "pix". Cand eram gravida si citeam tot ce pica am citit ca batista aia a bebelusului de baga intr-un cerc vicios, fratzioare, cu cat aspiri mai mult cu atat se formeaza mai mult fluviul de mucalai! Mie personal mi se pare o tampenie, o chestie absolut nefireasca si as zice inutila daca n-as considera-o chiar datatoare de belele, cum spuneam.
Ce fac io la muci?(si au fost, nu pot sa zic ca nu, de cand merge la gradi, dar nu exagerat- oare fiindca nu am sarit cu aspiratoru'?) Pai ii las sa curga si ii sterg, dom'le. Daca-s multi, pun ser fiziologic sa vina la vale mai bine. Niciodata nu i s-au infectat, nu i s-au complicat etc. Daca se ingalbenesc/inverzesc usor nu e neaparat semn de infectie, e ceea ce numeam noi ca "s-au copt", mno, s-au copt si-s pe trecute. In general dupa vreo 2 zile mucii curcaciosi si limpede se "coc", se fac mai vascosi si apoi dispar. Oare un' se duc mucii, cand se duc?...
Daca nasul e infundat, solutie imbatabila sa doarma mai bine e pus o perna sub cap (a mea fata doarme de obicei fara) si o farfurie cu o ceapa taiata-n 4 in camera. E un balsam ciapa aia pentru nas, testat si pe pielea mea batrana.
Doar de 2 ori intr-un an a avut muci atat de nesuferiti incat ii alunecau noaptea pe gat sio faceau sa tuseasca pana la voma. Asta a durat 1 noapte de fiecare data, a doua noapte deja a fost mai bine, doar cu ceapa, ser fiziologic si maximum Protargol.
Sfatul meu (nu ca mi l-ar fi cerut cineva): nu sariti cu medicamente "preventiv" si nu burdusiti copilul cu medicamente nici cand e bolnav, doar ii daramati capacitatea organismului de a lupta singur, faceti o floare de sera din copil,il bagati intr-un cerc vicios.
Antibiotic a mea a luat prima data luna trecuta si dintr-un singur motiv: doctorita noastra era plecata din tara Astalalt medic i-a si prescris, am stat mult pe ganduri, simteam ca nu trebuie si ca dr noastra nu ar fi prescris...dar am cedat nervos, i-am dat, desi aveam feelingul pregnant ca NU trebuie, n-am vrut sa-mi asum un risc mai ales ca dr noastra lipsea o saptamana.
I-a scris asta si olynth si tantum verde si alte picaturi...nimic nui-am dat, cand citesc prospectele ma apuca batzaiala, niste tampenii majoritatea. Eu am fost dependenta de rinofug 7 (sapte!!) ani, zi si noapte, ajunsesem la 3 sticlute/ zi, nu risc io sa bag tampenii in copilul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Nu mai editez ca mi-e lene, merge ca naiba tastatura asta, scuzati greselile, lipsa spatii etc.
Eu nu i-am facut niciun vaccin optional si nici nu i-as face. Am citit o gramada pe tema asta si m-au convins argumentele contra. A cantarit mult si faptul ca pediatra noastra minunata nu le recomanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

@ Selene: leganatul se face astfel.
Se aseaza adultul dornic de adormire a pruncului in fund, pe pat, cu picioarele intinse.
Se pune o perna de-a lungul pe picioare.
Se pune copilul pe perna.
Se incepe hatza hatza leganatul in timp ce se si canta, optional, ceva. Nani nani, liu lu liu lu, dormi odata, dormi odata, ma rog, ce-ti vine in minte.
De la atata balanganeala si plictiseala atroce, copilul adoarme.

Eu nu sunt impotriva leganatului in sine, ci impotriva obisnuintei formate. De aia am bombanit atat cand am vazut ca mi l-a adus "leganat", pt ca ma gandeam ca la cresa etc nu sta nimeni sa mi-l hatzane.

Ei, se pare ca sta.

@ Ilinca:
Si eu am citit despre batista bebelusului si am decis sa o folosesc doar in cazuri de extrema necesitate.
Chestia e ca mie asta micu era sa imi faca o otita - s-au scurs mucii in gat si spre urechi. Si parca nu m-as mai risca.
Folosesc pompita manuala pt ca scot mai mult oricum si pt ca macar e in minus spaima de la zgomot pt cel mic. De scos scot eu, dar in 15 mins se fac la loc. Mai ales ca boceste - - > muci noi -- > sisif scrie pe mine.

mergem maine la medic, nu stiu totusi daca e ok ca nu-i trec odata. Nu vreau sa dam in complicatii etc. Am un aparat de aerosoli dar merg sa imi dea o reteta pt ce sa pun in el.

In seara asta tai ceapa si o tin in camera. Eu am si niste gel mentolat de masat pe piept da sincer nu pare sa faca nici o laie.

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Of topic: Ilinca, unii muci nu ies dom`le cu ser si nu curg asa la vale. Unii copii mucesc saptamani intregi pe fond alergic, altii sunt puturosi la suflat sau pur si simplu nu inteleg tehnica suflatului nara cu nara :D si atunci batista bebelusului a fost salvarea. Oricum se poate folosi doar pana la 6 ani :D

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Of topic: Ilinca, unii muci nu ies dom`le cu ser si nu curg asa la vale. Unii copii mucesc saptamani intregi pe fond alergic, altii sunt puturosi la suflat sau pur si simplu nu inteleg tehnica suflatului nara cu nara :D si atunci batista bebelusului a fost salvarea. Oricum se poate folosi doar pana la 6 ani :D

De aerosolii cu eucalipt ce parere aveti ? O picatura mica la 4 ml ser ca altfel aerul e irespirabil. Eu i-am facut micutei, saptamana trecuta si a dormit regeste cu muci cu tot. Mie mi-a recomandat pediatra ei cand avea sinuzita.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

ina si pe fii-miu l-au leganat,dar la gradi particulara la inceput,apoi li s-a acrit si l-au lasat in plata lui,iar eu l-am retras ca ma imbolnavisem de atata stres.
Oricum e super ca aveti o asa educatoare.

Eu as folosi batista,dar nu vrea copilul..el nu vrea nici sa invete sa-ti sufle nasul..Mie imi este teama de otite de la mucii astia,ca din cauza lor chiar mi-a dat in otita,norocul nostru a fost ca ne-a spus la vremea respectiva ca-l doare urechea si l-am luat pe sus si l-am dus la orl si taman ce-i inflorise o otita la ambele urechi.Ii scoteam atunci mucii,dar nu cine stie ce,ca nu statea si din cauza ca urla si plangea facea altii.
Si mie mi-a venit azi de la gradi cu mucii pana la piept..i-am dat sinupret si diseara o sa-i fac baie in apa calda cu sare grunjoasa.Toti copii tusesc si mucesc de cateva zile,era prea frumos sa nu inceapa si fii-miu.Momentan stau sa vad cum evolueaza.
Sanatate multa celor bolnaviori.

Ilinca nu stiam de ceapa,dar bine ca am aflat si acum.:)

Mergi la inceput