Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie?

Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie? | Autor: x_ggg

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata.

Baietelul meu (2 ani si 11 luni) va incepe pe 17 septembrie grupa mica, la o gradinita de stat. In urma unor discutii in familie (eu as fi vrut la program scurt, soacra mea, cu care locuim si care nu lucreaza, nu prea mai vrea sa stea cu el), am hotarat sa il ducem la program prelungit.

Pentru ca nu avem alti copii de o seama cu el, nu stim exact cum sa il pregatim: pernuta, papucei de schimb, hainute de schimb(inclusiv chilotei si sosete?), altceva? In ce le punem, pentru ca in micul ghiozdan cu Cars, nu stiu ce ar incapea..

De la gradi, mi-au zis doar de perna si papuci, nu prea au avut chef sa discute(decat sa ceara in avans banii pt masa pe 1 luna jumatate).

Am mari emotii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Noi suntem la program normal, dar iti spun ce stiu ca e valabil pentru toti copiii.

Da, trebuie hainute de schimb, in caz ca se uda/pateaza cat timp e la gradi: chilotei, ciorapei, tricou, pantalonasi. Pe toate este bine, daca poti, sa ii scrii numele, pentru ca se intampla uneori sa se incurce, mai ales daca are coleg de dulapior. Noi am patit-o: cand m-am dus sa iau fetita de la gradi, am gasit-o plangand pe bancuta, incaltata cu niste sandale jerpelite si cu 2 numere mai mari, iar pantofiorii ei noi-nouti...ei bine, erau in dulapiorul altei fetite, de la alta grupa, pentru ca respectiva ii voia pentru ea. Iti dai seama ca n-a iesit tocmai ok, dar am avut noroc ca ii scrisesem initialele numelui in interiorul unui pantofior.

Mai trebuie o sticluta cu apa/ceai, ce ii place lui sa bea. La fel, cu numele pe ea.
Toate acestea le va tine in dulapiorul de la gradi.

La programul prelungit stiu ca mai trebuie pijama. Dar sigur vor intra mamici care iti vor spune mai multe.

Ca incaltari de interior, e bine sa ii dai ceva care sa le incalte usor, gen espadrile cu arici, dar care sa ii stea bine pe picioruse. Papuceii ii pot cadea foarte usor (am vazut la alti copii).

Si...te inteleg foarte bine, sa stii!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Buna ideea cu scrisul pe hainute, uite nu am aplicat pana acum si nici nu a fost nevoie, dar am fost la particulara pana acum, cu maxim 10 copii in grupa, asa ca posibilitatile de incurcare a hainutelor au fost mici. Cu toate astea am pierdut o pijamaluta si niste caciulite si niste sosete, ca nah...

Din toamna asta mergem la o gradi de stat. Mersi de sfatul cu scrisul pe hainute

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Noi avem in ghiozdanelul de gradi (care e destul de incapator, ca il caram noi, nu ea):
-un schimb de interior, in afara de hainele in care sta,
-chilotei pun 2-3 perechi, sa nu cumva sa fie accidente,
-o pereche de colanti in plus, tot in caz de accidente,
-sosete la fel, mai ales in anotimpurile umede, ca se poate uda la picioare cand ii scoate afara,
-pungute curate de rezerva, sa puna hainele care s-au murdarit in ele (am avut experienta sa imi indese tricou ud si murdar de ciorba pur si simplu peste hainele curate ca... nu au avut punga sa il puna),
-pijama,
-incaltaminte de interior avem sandale cu arici (e mai aerisit piciorul, nu transpira),
-babetica pusa la suprafata, ca mai da pe ea cand mananca, mai ales alimentele lichide gen ciorba/supa.
Pana acum nu a fost nevoie de sticla cu apa, dar de acum o sa ii pun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Noi avem in ghiozdanelul de gradi (care e destul de incapator, ca il caram noi, nu ea):
-un schimb de interior, in afara de hainele in care sta,
-chilotei pun 2-3 perechi, sa nu cumva sa fie accidente,
-o pereche de colanti in plus, tot in caz de accidente,
-sosete la fel, mai ales in anotimpurile umede, ca se poate uda la picioare cand ii scoate afara,
-pungute curate de rezerva, sa puna hainele care s-au murdarit in ele (am avut experienta sa imi indese tricou ud si murdar de ciorba pur si simplu peste hainele curate ca... nu au avut punga sa il puna),
-pijama,
-incaltaminte de interior avem sandale cu arici (e mai aerisit piciorul, nu transpira),
-babetica pusa la suprafata, ca mai da pe ea cand mananca, mai ales alimentele lichide gen ciorba/supa.
Pana acum nu a fost nevoie de sticla cu apa, dar de acum o sa ii pun.

La program lung in afara listei de mai sus la noi cer si un prosop mic. Tot cu initiale pe el.

La noi : pijamaua si lucrurile necesare pentru somn le tin separat intr-un saculet de panza in dormitor, se aduce lunea si il iei vinerea pentru spalat daca nu sunt accidente intre timp.
Restul de schimburi in ghiozdanelul ce sta in dulapul de pe hol.

Vei mai avea nevoie de hartie/servetele/sapun, va va spune doamna cate se aduc lunar.

La prima sedinta va va da si o lista cu rechizite, nu cumpara in avans deoarece fiecare educatoare stabileste de ce are nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat
Mersi de sfatul cu scrisul pe hainute

Cu placere!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Noua ne-a cerut asa:
igienta: 1 sapun solid, 1 rola hartie igienica, 1 rola prosoape hartie / luna
la dulap, in saculet sau rucsacel: 1 rand hainute interior / cu numele
somn: pijamalute / cu numele, daca stim ca se produc accidente la somn, un cearsaf absorbant
in clasa: hainute lejere + papucei de interior si pt primele zile un ecuson cu prenumele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

merge scris cu marker, sau se manjeste hainuta la spalat?
si pe papucei unde, pe talpa, in interior?

noi mergem la cresa de stat, vreo 180 locuri, cine stie cati in grupa, etc, posibil sa ne zapaceasca lucrusoarele fara rea intentie. de fapt cred ca nu are nimeni rele intentii. Doar ...multi copii si multe hainute.

Just derpin' around

Mergi la inceput

Eu am sa cos undeva pe bata interioara sau pe eticheta speciala pt asta (unele au asa ceva). La fel si la papucei, care sunt de panza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Cosi numele, adica?
Ar fi o idee, sa vad cat ma pricep. Dar n-ar trebui sa fie greu.

Just derpin' around

Mergi la inceput

Da, numele.

Mergi la inceput