Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie?
Raspunsuri - Pagina 12
Lala_D spune:
Noua niciodata dar niciodata nu ne-au cerut toata lista dintr-un foc si nicicum in prima zi de gradinita
Nici la copilul mare, nici la cel mic.
blackgirl0 spune:
Da, numai ca uite la gradinita era specificat ca se primesc rechizitele si restul de necesare toata "odata", nu in transe. Si nici macar nu pot spune o data anume, banii la mine sosesc cand vor "muschii lor" De asta mi-e groaza de fondul clasei/costuri suplimentare luna aceasta, caci si de mancarea copilului ma scobesc prin buzunare.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Da, numai ca uite la gradinita era specificat ca se primesc rechizitele si restul de necesare toata "odata", nu in transe. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Eiii, nu lua si tu ca litera de lege ce scrie pe afisele de la gradinita
Ei spera dar nu este o obligatie.
Rechizitele sunt un "extra" teoretic nu scrie nicaieri in lege ca parintii trebuie sa le asigure, asta ar fi fost obligatia lor INSA stim cu totii ca nu exista bani. Asa ca e o mica intelegere intre parinti si educatori.
O sa vezi ca nu cade cerul ca le aduci in transe ca doar nu folosesc copiii toate rechizitele de pe un an intreg in prima saptamana
Selene_Bunny spune:
ina, eu nu platesc, pentru ca medicul nostru de familie e cumnata mea. Insa am intrebat-o acum daca ea percepe vreo taxa pentru eliberarea acestui tip de acte. Nu a perceput nicio taxa pana acum, de la nimeni, desi de la Casa i s-a spus ce s-a scris si aici: ca e legala taxa pentru serviciile nedecontate de Casa si ca trebuie afisate taxele la cabinet.
roli25 spune:
Blackgirl stai linistita ca nu se intampla nimic...cel mult niste mutre acre...ei si? Nu au voie sa nu va primeasca pe tema asta.
Dupa ce ca si asa dam o gramada de bani, sa mai avem si termene .
Nu am dus niciodata toata lista in prima zi.
Din toata tevatura asta cu cheltuielile, singura cheltuiala care chiar tb dusa la termen este masa.
Selene_Bunny spune:
Am inceput azi gradinita. In afara de dovada vaccinarilor, nu mai trebuie decat sa platim 120 de lei pentru tot anul. Din acesti bani se vor cumpara atat rechizitele, cat si materialele igienico-sanitare. S-a luat hotararea de a se renunta la lista predata parintilor spre cumparare pentru ca, anul trecut, unii au cumparat materiale de calitate, altii, de foarte proasta calitate, si nu s-a putut lucra egal, materialele de proasta calitate distrugandu-se rapid.
Optional: dansuri, 10 lei/luna/copil.
O revista, in cadrul programului "Philip nu stiu cum": 5 lei/luna/copil.
Leditia spune:
La noi se va afisa lista zilele astea..in rest,mancarea,optionalele..si ce-o mai fi :)Is 32 in clasa,e la o grupa mixta mica-mijlocie..
Raza de soare spune:
Fetelor, daca stiti, sa imi raspundeti si mie... http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174621&nm=Alt-an-altaclasa
Multumesc anticipat!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
blackgirl0 spune:
Am dus lista in poportie de 80%. Ce nu am gasit: caiete de maculator (am cautat si in Real, si in Kaufland).
Nu ni s-a cerut niciun ban, taxa de masa o voi plati saptamana viitoare, la "salariu". Inca nu avem educatoare, maine are loc examenul de titularizare. In schimb, d-ra suplinitoare este super draguta (tanara, frumoasa, calma, zambitoare), Dragos s-a lipit urgent de ea: la plecare i-a dat si un pupic. D-na ingrijitoare, ca orice doamna intre 2 varste, momentan nu am nicio parere de ea. Copilul nu a plans, s-a jucat, nu prea a mancat (dar a recuperat la 16.00 cand l-am adus acasa), a dormit la pranz dus. Cand l-am luat maraia caci mai vroia sa stea sa se joace cu trenuletele. A primit si o floricica drept semn rasplata (numai el stie motivul ). Per total, este mai bine decat ma asteptam, chit ca are chiloteii de schimb pe el si nimeni nu mi-a spus ce s-a intamplat (probbail accident de pi.pi, desi Dragos spune si stie si singur sa faca la olita).
La el sunt 28 de copii, grupa mica de germana (chit ca am zarit si ceva copilasi mai mari pe-acolo).