Pregatiri pentru gradinita..ce ne trebuie?
Raspunsuri - Pagina 10
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia dar eu nu vorbesc aici de spagi,ci de anumite taxe pe servicii care-s si afisate pe usa de la cabinet |
Asta zic si eu. Pe usa nu scrie nimic, decat ca se platesc consultatiile. NU scrie nimic de vreun aviz. Si atunci, pe ce baza mi se cer bani? Sa stiu si eu, sa intreb data viitoare.
Oricum... MF-ul nostru se poarta in functie de ce dai, cat dai. Si asistenta la fel.
Ohooo...daca s-ar face subiect special, as avea ce sa scriu.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
ina.click spune:
Foarte multi.
La mine s-au uitat stramb niste mamici in parc atunci cand am zis ca fac analizele pe bune. Un fel de compatimire + "uite-o si p'asta". M-au intrebat "da nu stii si tu un doctor sa dai ceva?"
eu chiar vreau sa stiu daca are copilul meu limbrici, de exemplu. Si daca e sanatos.
Just derpin' around
oanap85 spune:
citat din mesajul lui ina.click Foarte multi. La mine s-au uitat stramb niste mamici in parc atunci cand am zis ca fac analizele pe bune. Un fel de compatimire + "uite-o si p'asta". M-au intrebat "da nu stii si tu un doctor sa dai ceva?" eu chiar vreau sa stiu daca are copilul meu limbrici, de exemplu. Si daca e sanatos. ------------------------------------- Just derpin' around |
pai oricine ar trebui sa faca la fel
analizele de ex ar trebui facute la gradi la cabinet daca exista sau chemati intr-o zi la un cabinet undeva
mie nu imi convine ca ai mei sa se imbolnaveasca ca alti parinti nu au timp sa le faca analize ,sau nu vor ,sau oricare alt motiv..
bineinteles ca aceasi vina o au si doctorii care elibereaza ...
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
dana vio spune:
Pai vedeti, si anul trecut imi spuneati ca "gradinita terorista a danei_vio" unde nu se primesc copii care tusesc, au semne de raceala etc. Asistenta ii verifica pe copii in fiecare dimi: se uita in gat si la ochi, plus ca atunci cand Alex a facut scaune moi (a mancat o supa de gaina foarte grasa) m-au sunat de la gradi sa vin s-o iau si mi-a spus asistenta sa-i dau Furazolidon, asta i-a dat si dr, dar a spus ca ea nu da medicam copiilor fara acordul/cunostinta parintilor.
Alexandra Maria
14.12.2007
anya spune:
Mie mi se pare aiurea sa inchidem copiii in glob de sticla. E normal ca cel de alaturi sa tuseasca. Daca copilul e sanatos si cu imunitate buna nu ia. Zau ca nu m-am agitat niiodata dac abehaie sau nu colegii de gradinita ai baietilor. Singura data cand m-am agitat putin a fost in iarna cand au avut cateva cazuri de scarlatina in clasa (cu dezinfectie de la sanepid, scoala inchisa) si i-am dus la exudat. (Erau si ei purtatori si le-am dat antibiotic.) Dar pentru o raceala, un muc, o boala a copilariei mi se pare cam exagerat.
Cum copiii mei au activitati multiple (in afara de scoala/gradi si sporturi, engleza, FTK, Arhimede) intra in contact cu f multi copii. Calculasem la cel mare, cand cu scarlatina, ca in saptamana respectiva, in care ar fi putut da si el mai departe, ca a intalnit cam 150 de copii, in afara de necunoscutii de prin parcuri.
ina.click spune:
una e un muc, alta e o tenie.
anyways, nu sunt de acord cu facutul de analize la naspa. Nici pentru copil, nici pentru casatorie, nici nimic. E o frauda si iti furi caciula singur, oricum. Platesti sa te pacalesti singur.
Nici la cresa asta nu-i intorc acasa de la primul stranut. Au zis ca doar la febra / diaree ii trimit acasa. In rest, cand am vizitat, de exemplu, au vrut sa imi arate o grupa, apoi si-au amintit "stai ca stranuta aia mica creatza, hai sa mergem dincolo, sa fim siguri" si m-au dus la alta.
Cu febra sunt de acord, cu diareea tind sa fiu de acord de asemenea. In ambele cazuri copiii se pot deshidrata rapid, pot fi apatici, etc, ambele pot fi semne ale unei infectii fie digestive fie respiratorii.
Insa al meu pare sa faca diaree si daca mananca anumite chestii , bun exemplu chiar cu supa de gaina grasa. Dupa care nu mai face, adica practic nu e infectie sau virus digestiv, e doar...felul in care e procesat un anumit tip de bol alimentar, na.
Just derpin' around
ina.click spune:
stii ce-ar fi culmea? eu sa stau sa dezbat aici si sa NU fi intrat la cresa.
hai sa va povestesc
1. cresa jiului.
am fost prin primavara, am depus cerere, mi-au zis felicitari, intrati din septembrie, ok, sanatate. Mi-au dat niste hartii (retineti partea asta ) si m-au trimis acasa, zicand sa vin in august dupa foaia de analize.
August: vin eu ca floarea cu copilu de gat dupa foaie. Ma cauta doctorita care era suspect de acra, comparativ cu zambetele si gratiile din primavara. Imi zic asta e, zi nasoala, deh. Langa ea, o asistenta si mai nervoasa o flanca. Ma intreaba de confirmare primita prin posta, zic pai nu am primit, ma intreaba asistenta "Pai de ce nu stati duamna acasa, unde umblati?" "La munca umblu, dUAmna " raspund eu. Pai nu gasim cererea, unde o fi cererea. Ma uit la teancul de hartii din mana mea, zic "asta e?"
Oh si vai, pai de ce mi-ati luat cererea? trebuia sa ramana la mine, sa se umple de stampile. Incerc sa explic ca nu eu le-am luat (hartiile0, ea mi le-a dat, asistenta si doctorita se umplu de oroare auzind asemenea acuze (serios, parca as fi sugerat ca au fost impreuna la Love Parade ) "imposibil, dumneavoastra le-ati luat"
Intreb "ok, deci nu mai incapem anul asta?"
"va trec pe lista de asteptare"
Trimit sotul peste vreo doua zile. Morcovita toata, tambalau, ce fac cu copilul, ma asteapta astia la munca, mon dieu. Zic "du-te si nu stiu, asta e, nu dam spaga, da poate se imbuneaza sau dracu stie, da-i, poftim, da nu stiu cum, scapa pe jos un plic, zi ca platesti triplu, zi ca nu avem cu cine-l tine, io nu ma mai duc acolo"
Sotul se duce, se intoarce radios. Asa doamne dragute si amabile nici ca mai vazuse. Nu a dat spaga. Apoi mi-au explicat alte prietene ca e bine sa bagi barbatul la inaintare cand ai de-a face cu diverse dUamne. Cu mine au fost muraturi, cu el, lapte si miere. Cererea mea nu era e nici o lista de asteptare, evident, in afara cazului in care asa se cheama cosul de gunoi.
INSA il intreaba "dar nu vreti la aceasta preafrumoasa cresa noua din Vrancea?" Pai cum nu! mie evident nu-mi zisesera nici pas lol, m-am trimis acasa sa bocesc in pumni.
L-am trimis tot pe el (just in case) , s-a dus, a zis "vreau si io la cresa din vrancea" "dvs?!" "copilu'!" etc, inscris, am primit foaie de analize, nu am primit confirmare.
Acu fiind fripta cu ciorba din Jiului m-am dus personal in Vrancei - sa vad si cresa si personalul etc - si am intrebat: domle sigur am intrat? ca nu am primit nimic, confirmare. Aaa, sigur, cum sa nu, daca v-au dat foaia de analize, da. Pai sunt pe vreo lista? Nu, da nu e bai. nu avem liste oricum, are DGASPC, da nu va faceti griji.
Cum ar fi sa ma duc vineri si sa aflu ca nici la asta nu sunt?
Just derpin' around
oanap85 spune:
citat din mesajul lui ina.click stii ce-ar fi culmea? eu sa stau sa dezbat aici si sa NU fi intrat la cresa. hai sa va povestesc 1. cresa jiului. am fost prin primavara, am depus cerere, mi-au zis felicitari, intrati din septembrie, ok, sanatate. Mi-au dat niste hartii (retineti partea asta ) si m-au trimis acasa, zicand sa vin in august dupa foaia de analize. August: vin eu ca floarea cu copilu de gat dupa foaie. Ma cauta doctorita care era suspect de acra, comparativ cu zambetele si gratiile din primavara. Imi zic asta e, zi nasoala, deh. Langa ea, o asistenta si mai nervoasa o flanca. Ma intreaba de confirmare primita prin posta, zic pai nu am primit, ma intreaba asistenta "Pai de ce nu stati duamna acasa, unde umblati?" "La munca umblu, dUAmna " raspund eu. Pai nu gasim cererea, unde o fi cererea. Ma uit la teancul de hartii din mana mea, zic "asta e?" Oh si vai, pai de ce mi-ati luat cererea? trebuia sa ramana la mine, sa se umple de stampile. Incerc sa explic ca nu eu le-am luat (hartiile0, ea mi le-a dat, asistenta si doctorita se umplu de oroare auzind asemenea acuze (serios, parca as fi sugerat ca au fost impreuna la Love Parade ) "imposibil, dumneavoastra le-ati luat" Intreb "ok, deci nu mai incapem anul asta?" "va trec pe lista de asteptare" Trimit sotul peste vreo doua zile. Morcovita toata, tambalau, ce fac cu copilul, ma asteapta astia la munca, mon dieu. Zic "du-te si nu stiu, asta e, nu dam spaga, da poate se imbuneaza sau dracu stie, da-i, poftim, da nu stiu cum, scapa pe jos un plic, zi ca platesti triplu, zi ca nu avem cu cine-l tine, io nu ma mai duc acolo" Sotul se duce, se intoarce radios. Asa doamne dragute si amabile nici ca mai vazuse. Nu a dat spaga. Apoi mi-au explicat alte prietene ca e bine sa bagi barbatul la inaintare cand ai de-a face cu diverse dUamne. Cu mine au fost muraturi, cu el, lapte si miere. Cererea mea nu era e nici o lista de asteptare, evident, in afara cazului in care asa se cheama cosul de gunoi. INSA il intreaba "dar nu vreti la aceasta preafrumoasa cresa noua din Vrancea?" Pai cum nu! mie evident nu-mi zisesera nici pas lol, m-am trimis acasa sa bocesc in pumni. L-am trimis tot pe el (just in case) , s-a dus, a zis "vreau si io la cresa din vrancea" "dvs?!" "copilu'!" etc, inscris, am primit foaie de analize, nu am primit confirmare. Acu fiind fripta cu ciorba din Jiului m-am dus personal in Vrancei - sa vad si cresa si personalul etc - si am intrebat: domle sigur am intrat? ca nu am primit nimic, confirmare. Aaa, sigur, cum sa nu, daca v-au dat foaia de analize, da. Pai sunt pe vreo lista? Nu, da nu e bai. nu avem liste oricum, are DGASPC, da nu va faceti griji. Cum ar fi sa ma duc vineri si sa aflu ca nici la asta nu sunt? ------------------------------------- Just derpin' around |
ar fi culmea .clar:)
dar patesc si eu chestia asta cand sotului ii" merge" f bine ,chiar nu stiu de ce ca si eu sunt amabila:D
iar faza cu raceala:de ex, daca la gradi la David un copil e racit putin, al meu face o forma de raceala mai complexa sa zic,adica febra,tuse etc
nu am inteles niciodata ,de ce nu raceste si el asa usor?!:)
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Off topic: Raza, schimba MF-ul! Simplu. |
Nu-i asa simplu.
Eu nu cunosc cartierul foarte bine, doar zona de aproape de casa, cateva hipermarketuri, spitalul si...policlinica unde e inscrisa fetita (prin cunostinte, ca atunci cand am nascut, habar n-aveam unde sa o inscriu).
Am incercat in spital, la alt medic, dar...nu e MF. Si-n alta parte nu cunosc. Asa ca...pentru o raceala/aviz, merg la MF, iar pentru urgente, la spital. Apoi, daca urgenta e ziua, ma duc peste MF sa-mi dea reteta gratuita, daca e noaptea...mergem la farmacie si platim de ne rupe.
MF-ul meu de ex, e in partea opusa a orasului si nu ne-am mai vazut de 6 ani. La fel, daca vreau sa-mi transfer fisa, nu stiu unde, asa ca probabil o s-o duc la MF-ul fetitei, ca macar e aproape de casa.
ina, rad mereu la mesajele tale, dar acu', pentru "dUamna" ala, chiar iti zic:
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.