Bulgarasi de ian_feb2013, cap21
Raspunsuri - Pagina 20
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bubblegum Si apropo de temperatura camerei aici se spune ca in camera bebelusului trebuie sa fie 18 grade maxim 20 (trebuie sa recunosc , frigulet si pentru mine).... |
Da... si "aici" se spune la fel, dar la 18 grade mie-mi clampane urekile de frig...
Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 16+
IULIA va invinge CANCERUL!
pisigri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
Da... si "aici" se spune la fel, dar la 18 grade mie-mi clampane urekile de frig... Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 16+ IULIA va invinge CANCERUL! |
Imi si imaginez :)))))
Da' nici ca maica-mea, care m-a asteptat cu Ilinca acasa facind 27 de grade in camera, iar cind am venit de la baie plodul urla disperat iar maica-mea mai punea pe el inca o patura. Explicatia a fost urmatoarea: la neonatologie asistentele i-au zis ca ele tin cam 27 de grade in camera aia, dar maica-mea a omis sa remarce ca la 27 de grade copila era imbracata cu un cameshoi lung si larg si fara maneci, iar la mine acasa era deja infofolita de cind ajunsesem....
Cum se anunta reduceri de personal si deci tragedii pentru bugetul familiei, cred ca 18 grade-s numa' bune...gazu' e scump, curentu' si mai si...
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 24+
denisamada spune:
citat din mesajul lui pisigri Eu am cezariana. Ce sa zic, am facut anestezie generala, m-am trezit si pt 2 minute m-a durut rau, pana mi-au facut un calmant. Asta a fost pe la 19. am stat in pat pana dimineata si nu ma pling de incizie, neplacuta a fost sonda urinara. A doua zi ne-au facut toaleta locala si ne-au pus sa ne ridicam din pat, ne-au "infasat" cu niste braie de panza (pana ne--am luat noi centuri de-alea elastice), ne-au pus sa punem lenjerie intima si vata si ne-au trimis sa zburdam. Ce sa zic, la primii3 pasi zici ca te rupi in doua (eu nici nu am vrut calmante a doua zi, ca vroiam sa pun fata la san cat mai repede), apoi durerea se estompeaza. Mai doare cand te ridici din pat de exemplu, pana inveti cum sa faci asta fara sa soliciti muschii aia taiati. Mai dor - dar nu mi se par nicidecum insuportabile - contractiile din primele zile, cand pui copilul la san. Pe scurt, eu m-am recuperat f repede, a doua zi la 10 am urcat 2 etaje la bebelusi, pe la 12 imi plimbam singura bagajele pe holuri spre salon, pe la 14 aveam copila langa mine in patutul ei. La TI am avut o colega operata dimineata, gemeni, care seara s-a ridicat iar a doua zi dimineata efectiv zburda, am avut si o colega care se plingea de dureri, dar care plingea si cind venea asistenta sa ii faca Clexane-ul postoperator - care stiti si voi ca CHIAR nu doare - si care refuza sa incerce sa se miste, ca se plangea de dureri. Faza e ca, cu cat te mobilizezi mai repede, cu atat trec si durerile mai repede. In plus, in acele clipe furtuna hormonala e menita sa te sprijine si sa iti dea puteri sa te ocupi de bebe; cred ca e un mecanism fizologic de protejare a speciei, pt ca dupa operatia de apendicita (laparoscopica) am "zacut" si suferit mai rau. Colostru aveam de prin luna a 7a; laptele a venit din plin la cam 2 zile dupa operatie, dar am stat mereu cu copila in camera si am pus-o la sin la cel mai mic scincet. Nu am facut furia laptelui, nu am avut canale infundate, mastita, nimic, dar dupa cum am spus, am pus copilul la sin la cerere - si dp meu dv orice scincet era o cerere :)) |
Sa ma "laud" si eu cu cezariana mea...
So, am facut-o spontaneizat, la 37saptamani cd mi s-au rupt membranele...
Duminica 7:15 am intrat in operatie, restul zilei l-am petrecut in terapie. Am mai cerut cate-un calmant peste zi, mai adormeam... La 11 mi-au adus prima data comoara la papa. De atunci mi-au tot adus-o... eram cam ametita, desi am facut rahianestezie, nu-mi dadeam seama cu exactitate cat de eficient sugea...
Luni dimineata ne-au dat "scularea", n-a reusit toata lumea, dar eu am fost printre viteji, am reusit sa ajung si sa ma spal... m-am pus pe picioare, asa ca pe la 11 ne-au transferat pe sectie, unde ne-au dat si piticii . De-atunci sunt sigura ca Adela a mancat si inca bine, laptele era "sosit".
Marti dimineata ne-am externat si am plecat acasa, unde am fost mami full-time, ca nu ne astepta nimeni. Sigur, tati a fost cu noi in timpul asta, dar el e tot un fel de copil. Sper sa ma recuperez si acum la fel de bine, ca acum o sa fie si Adela in skema... iar ajhutoare... tot n-avem. Ajunsa acasa... laptele a venit shuvoaie, dar cu mufat des si strans rezerve, am depasit momentul.
mena1906 spune:
Denisamada dar ai cerut-o tu sau situatia medicala impunea cezariana? Intreb pentru ca daca fac, o fac la alegere. Pana in momentul de fata suntem bine, nici circulara nu avem deci nu prea avem de ce sa facem cezariana, in afara de sensibilitatea mea crescuta la durere. Mi-as dori si eu sa ma recuperez asa de repede ca tine .
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard
In love with my little kid :X
denisamada spune:
citat din mesajul lui mena1906 Denisamada dar ai cerut-o tu sau situatia medicala impunea cezariana? Intreb pentru ca daca fac, o fac la alegere. Pana in momentul de fata suntem bine, nici circulara nu avem deci nu prea avem de ce sa facem cezariana, in afara de sensibilitatea mea crescuta la durere. Mi-as dori si eu sa ma recuperez asa de repede ca tine . |
N-am cerut-o... dar nici nu pot sa spun ca-mi pare rau... desi si eu visam sa nasc natural.
mena1906 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
N-am cerut-o... dar nici nu pot sa spun ca-mi pare rau... desi si eu visam sa nasc natural. Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 16+ IULIA va invinge CANCERUL! |
Am inteles. Multam de feed-back
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard
In love with my little kid :X
vikisor spune:
neata fetelor
eu m-am trezit cu un nesting grav imi vine sa imi tarasc sotul la ikea sa cumpar chestii de dimineata tot masor camera printesei... mai am un pic si o masor si pe diagonala... sa fiu sigura ca nu am uitat ceva
pup
23+ cu printesa
simina_kin spune:
citat din mesajul lui monica_dicut M-am programat la o eco pe 24 sept la doc a mea si la recomandarea ei la morfologie la Filantropia pe 24 octombrie la doctorita Simionescu. Nu ma mai duc la Iosup nici daca imi da el bani Monica de Zgatie si 15+ Povestea noastra Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Ingerasul Andrei |
Si eu sunt programata la F pt eco de 22 , pe 26 oct la doc.Vetutza (dc am inteles bine). Mie mi-a zis medicul asta nou (bunaciunea) sa nu ma mai duc la Iosup sa dau banii aiurea
Danku nu stiu de ce ne-au cerut telefoanele. Adeverinta de salariat , trimitere de la medicul de familie si, alceva mai trebuie????
LA MULTI ANI SARBATORITELOR DE AZI!!!
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 14+
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
dankutza spune:
Mena eu mi-am dorit sa nasc natural. Copil parea ca va fi destul de mic. Se preconiza ca va avea in jur de 3 kg, deci ar fi meritat sa incerc. In plus dr mi-a spus ca e mai greu cu cezaraiana la obeze, cu legatul la loc a suncilor. Pana la urma nu a fost decizia mea ci a lui gine (diferit de medicul specializat pe infertilitate). Nu regret ca au nascut cu cezariana. Oricum sunt o mare cacacioasa in de ale durerilor. LA ce amai mica durere, caut Nurofenul. Sunt groaznica din punctul asta de vedere.
Acum, la aproape 3 ani de la nastere, am o dunga sidefie, la un cm sub dunga chilotului. M-am refacut f repede. Din cauza suspiciunilor, am stat 5 zile in spital. In cincea, mi-a scos firul (nu am avut mai multe fire, ci unul lung de la un capat la altul de ziceai ca e lita. M-a asezat pe masa a incercat sa departeze operatia si cand a vazut ca e pielea lipita, mi-a scos firul.
Dureri exista si la nastere natural si la cezariana. Avantajul la cezariana este ca nu te chinui pe masa pana iti ies ochii din cap si hemoroizii pana ai dilatatia suficient de mare sa faca epidurala. Problema giencologilor din Romania, este ca nu au rabdare sa te dilati suficienti chiar sub epidurala si , harst, baga foarfeca.
Sora-mea este medic, verisoara-mea medic. Dupa ce au trecut prin stagiile de gineco, nici nu au vrut sa auda sa nasca natural.
Un alt avantaj e ca ramane "duamna" intreaga. Nu-mi fac giji de ruptura de perineu sau sa ma scap pe mine de pipi cand voi fi mai in varsta. Lohiile le-am terminat in 2 saptamani maxim, de fapt a doua saptamana de abia mai curgea, de ma tineam numai cu protej-slip.
Acum dupa ce am facut cezariana, nu regret. A ales Dumnezeu pentru mine si a ales bine. Sa nu uitam ca pe langa mama care se chinuie si bebe se chinuie sa se nasca. Asa mic cum e si el munceste in timpul travaliului.
Eu cred ca daca bebe e mai mare, peste 3,5 kg, ar fi mai bine cezariana. Teoretic, riscurile sunt mai mari la o nastere naturala (cordon in jurul gatului, bebe sa fii inhalat meconiu, poate sa ramana blocat si trage dr ca un dobitoc de ii rupe o manuta sau il trage cu forceps/vaccum).
Parerea mea, Mena daca ti-e frica de dureri, cred ca ti se potriveste mai bine cezariana. Daca ai un travaliu din ala de 10-12 ore (cica asa e la prima sarcina), pai atatea ore de durere???? eu nu le-as fi suportat. De cand face epidurala, cam intr-o ora doua nasti- grabeste nasterea. Dar alea 10 ore pana ajungi la dilatatia buna de epidurala? La cezariana, te doare dupa operatie. Dar si dupa nasterea naturala te doare cateva zile. Adica, sa zic asa, scuteste orele de dureri din travaliu.
Legat de riscurile din timpul nastreii naturale, cred ca nu degeaba, dr specializati pe infertilitate si care obtin sarcini destul de greu, recomanda cezariana si nu naturala. Ei nu risca sa piarda vreo sarcina. Cred ca si celorlalte fete care au obtinut sarcina greu li s-a recomndat cezariana.
Inchei totul spunand ca asta e parerea mea si concluziile la care am ajuns si pe pilea mea si din ce am citit si am auzit.
... si am inceput saptamana 17
dankutza spune:
Simi am intrebat pe tanti de la tel si a spus adeverinta de slaraiat din care sa reiasa ca sunt platitoare de CAs, trimitere de la MF si CI (sau a zis o copie dupa CI), cam asa. Eu nu am intels prea bine la cine m-a programat, parca a zis dr Vaina???? Ai auzit de ea? Sper sa nu fie din aia care o problema cu kg. Eu am pe 9 oct. Totusi, as verifica spusele ei la Adela. Morfo o sa fie in sapt 22, as ca ma gandesc sa ma duc si al Adela in sapt 25. Eu, oricum, trebuie s afiu cu ochii cat cepele pe IR-uri, si pe varsta confom masuratorilor.
LA multi ani, Mariilor!
... si am inceput saptamana 17