Bulgarasi de ian_feb2013, cap21
Raspunsuri - Pagina 21
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dankutza Mena eu mi-am dorit sa nasc natural. Copil parea ca va fi destul de mic. Se preconiza ca va avea in jur de 3 kg, deci ar fi meritat sa incerc. In plus dr mi-a spus ca e mai greu cu cezaraiana la obeze, cu legatul la loc a suncilor. Pana la urma nu a fost decizia mea ci a lui gine (diferit de medicul specializat pe infertilitate). Nu regret ca au nascut cu cezariana. Oricum sunt o mare cacacioasa in de ale durerilor. LA ce amai mica durere, caut Nurofenul. Sunt groaznica din punctul asta de vedere. Acum, la aproape 3 ani de la nastere, am o dunga sidefie, la un cm sub dunga chilotului. M-am refacut f repede. Din cauza suspiciunilor, am stat 5 zile in spital. In cincea, mi-a scos firul (nu am avut mai multe fire, ci unul lung de la un capat la altul de ziceai ca e lita. M-a asezat pe masa a incercat sa departeze operatia si cand a vazut ca e pielea lipita, mi-a scos firul. Dureri exista si la nastere natural si la cezariana. Avantajul la cezariana este ca nu te chinui pe masa pana iti ies ochii din cap si hemoroizii pana ai dilatatia suficient de mare sa faca epidurala. Problema giencologilor din Romania, este ca nu au rabdare sa te dilati suficienti chiar sub epidurala si , harst, baga foarfeca. Sora-mea este medic, verisoara-mea medic. Dupa ce au trecut prin stagiile de gineco, nici nu au vrut sa auda sa nasca natural. Un alt avantaj e ca ramane "duamna" intreaga. Nu-mi fac giji de ruptura de perineu sau sa ma scap pe mine de pipi cand voi fi mai in varsta. Lohiile le-am terminat in 2 saptamani maxim, de fapt a doua saptamana de abia mai curgea, de ma tineam numai cu protej-slip. Acum dupa ce am facut cezariana, nu regret. A ales Dumnezeu pentru mine si a ales bine. Sa nu uitam ca pe langa mama care se chinuie si bebe se chinuie sa se nasca. Asa mic cum e si el munceste in timpul travaliului. Eu cred ca daca bebe e mai mare, peste 3,5 kg, ar fi mai bine cezariana. Teoretic, riscurile sunt mai mari la o nastere naturala (cordon in jurul gatului, bebe sa fii inhalat meconiu, poate sa ramana blocat si trage dr ca un dobitoc de ii rupe o manuta sau il trage cu forceps/vaccum). Parerea mea, Mena daca ti-e frica de dureri, cred ca ti se potriveste mai bine cezariana. Daca ai un travaliu din ala de 10-12 ore (cica asa e la prima sarcina), pai atatea ore de durere???? eu nu le-as fi suportat. De cand face epidurala, cam intr-o ora doua nasti- grabeste nasterea. Dar alea 10 ore pana ajungi la dilatatia buna de epidurala? La cezariana, te doare dupa operatie. Dar si dupa nasterea naturala te doare cateva zile. Adica, sa zic asa, scuteste orele de dureri din travaliu. Legat de riscurile din timpul nastreii naturale, cred ca nu degeaba, dr specializati pe infertilitate si care obtin sarcini destul de greu, recomanda cezariana si nu naturala. Ei nu risca sa piarda vreo sarcina. Cred ca si celorlalte fete care au obtinut sarcina greu li s-a recomndat cezariana. Inchei totul spunand ca asta e parerea mea si concluziile la care am ajuns si pe pilea mea si din ce am citit si am auzit. ... si am inceput saptamana 17 |
Multumesc pentru parere. Sincer si eu am ajuns la aceeasi concluzie. Pnetru bebe e un chin, pentru minenici nu mai zic. Asa pot sa ma si programez si sa trec peste eveniment fara ca a doua oara sa imi mai fie frica de a face copii. Am avut o sarcina grea. Cred ca daca nu eram insarcinata si sa ma doara toate alea si sa vars pana imi pierd respiratia si pana ma ia cu lesin in baie as fi zis ca am vreo boala incurabila aflata in ultimul stadiu. Ca sa nu mai spun de cate ori am ajuns in urgenta... Ma gandesc ca mi-as dori sa inchei sarcina cu bine, ca un eveniment frumos, sa nu ma mai chinui si sa nu chinui nici prichindelul asta mic si fara vina ca mama lui e o sensibiloasa.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard
In love with my little kid :X