Bulgarasi de ian_feb2013, cap21
Raspunsuri - Pagina 19
tweetisor spune:
felicitari dankutza pt rezultate ! fibrinogenul stiu ca se da la depistarea de infectzii in sange , un fibrinogen marit poate indica o infectzie : gen shi o infectzie la masea sau orice tip de infectzie daca a ajuns in sange
vikishor : felicitari pt morfo reusita ! si bebe cu personalitate !
mena1906 spune:
Fetele care ati mai nascut prin cezariana, cum este? Cum v-ati revenit? Cum a fost alaptarea? Dupa cele doua episoade cu dureri critice mi-am dat seama ca nu o sa reusesc sa nasc natural. Eu chiar nu rezist deloc la durere si ma ia imediat cu lesin. Nu aruncati cu rosii. Mi-as dori natural din suflet si stiu ca e mai bine asa, dar sunt ingrozita dupa cele doua experiente atat de dureroase si imi dau seama ca nu as rezista unui travaliu de 12 ore ... Nu as vrea sa raman cu traume sau sa imi fie greu sa ma apropii de Eduard daca nasterea e prea grea...
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard
In love with my little kid :X
ella28 spune:
Viki felicitari pentru vestile bune.
Dankuta mai rar asa ceva, sa nu dea Uschi o bulina ceva. Bravo, ma bucur!
Raportez si eu vestea buna. Morfofetala ok si la mine!!!! Iupppppiiiii
Bebe ok morfologic, f serios gagiul. Eu asa si asa: placenta grad 3? , lichid normal la limita inferioara. Mi-a zis nenea Pop ca el vede ca am nevoie de Clexane si sa ma duc la hematolog. Era in toane bune :-) nu f vorbaret dar tot imi venea sa-l pup ca mi-a zis ca nu am motive de ingrijorare!!!!! Afacerea cu cd a costat 6,27 mil. Ca sa stiti daca aveti drum pe acolo.
+22s Doamne ajuta!
vikisor spune:
multumesc mult, fetelor nu ne-au dat CD ci doar o hartie detaliata cu ce s-a vazut la eco si multe poze din alea cu masuratorile si 3 3D: una cu funduletul si piciorusele (dovada ca e fata ), una cu o manuta, urechea, nasucul si un ochisor, si una cu ceafa si umerii (o poza foarte eleganta )... dar vinerea viitoare ma duc la el din nou sa ne faca poze la fetisoara
mena, simpatic kidul tau cred ca se gandea daca sa ceara un upgrade de casuta sau nu
legat de nasterea prin cezariana... colega mea ce a nascut de curand a experimentat din amandoua... i s-a rupt apa la 12 noaptea si s-a dus la spital si au lasat-o cu contractii pana dimineata "ca poate se dilata", in conditiile in care copilul era intors orizontal si nu avea cum sa o nasca normal si abia la 10 a venit doctorul si a vazut ca nu s-a dilatat deloc, copilul nu s-a intors si au bagat-o in cezariana (asa cum vorbeau de vreo luna ca o sa faca - no comment pe partea asta )... si mi-a spus ca a durut cat a avut contractii, dar ca si dupa cezariana a durut-o, dar ca trebuie sa te ridici, sa ai grija de copil, ca te recuperezi mai repede si ei i-a venit laptele repede iar acum este "vacuta milka" asa mi-a spus ea ahh, si Katy (pentru ca tu iti faceai parca probleme cu marimea sanilor)... si ea are sanii mici si o alapteaza pe bebelina fara probleme sora mea a nascut ambele dati natural si a avut travalii super lungi ambele dati... si a zis ca desi doare, merita... acum nu stiu ce sa zic am impartasit si eu ce stiam fetele cu mai multa experienta ne pot ajuta mai mult
22+ cu printesa
pisigri spune:
Am fost si eu azi la control... colul e la fel de lung ca si acum o luna (28.9 azi fata de 28.3) insa incep sa am orificiul intern deschis. Uof, parca vad ca patesc ca la prima sarcina, numai ca acum nu-mi permit sa mai zac in pat...
Mena, eu as zice sa nu-ti mai faci planuri; natural cu epidurala, cum au nascut cateva dintre colegele de la odiseea trecuta, cred ca este varianta ideala. E adevarat ca nu scapi de epiziotomie si ca aia doare si dupa nascutul proriu-zis...
Eu am cezariana. Ce sa zic, am facut anestezie generala, m-am trezit si pt 2 minute m-a durut rau, pana mi-au facut un calmant. Asta a fost pe la 19. am stat in pat pana dimineata si nu ma pling de incizie, neplacuta a fost sonda urinara. A doua zi ne-au facut toaleta locala si ne-au pus sa ne ridicam din pat, ne-au "infasat" cu niste braie de panza (pana ne--am luat noi centuri de-alea elastice), ne-au pus sa punem lenjerie intima si vata si ne-au trimis sa zburdam. Ce sa zic, la primii3 pasi zici ca te rupi in doua (eu nici nu am vrut calmante a doua zi, ca vroiam sa pun fata la san cat mai repede), apoi durerea se estompeaza. Mai doare cand te ridici din pat de exemplu, pana inveti cum sa faci asta fara sa soliciti muschii aia taiati. Mai dor - dar nu mi se par nicidecum insuportabile - contractiile din primele zile, cand pui copilul la san.
Pe scurt, eu m-am recuperat f repede, a doua zi la 10 am urcat 2 etaje la bebelusi, pe la 12 imi plimbam singura bagajele pe holuri spre salon, pe la 14 aveam copila langa mine in patutul ei. La TI am avut o colega operata dimineata, gemeni, care seara s-a ridicat iar a doua zi dimineata efectiv zburda, am avut si o colega care se plingea de dureri, dar care plingea si cind venea asistenta sa ii faca Clexane-ul postoperator - care stiti si voi ca CHIAR nu doare - si care refuza sa incerce sa se miste, ca se plangea de dureri. Faza e ca, cu cat te mobilizezi mai repede, cu atat trec si durerile mai repede. In plus, in acele clipe furtuna hormonala e menita sa te sprijine si sa iti dea puteri sa te ocupi de bebe; cred ca e un mecanism fizologic de protejare a speciei, pt ca dupa operatia de apendicita (laparoscopica) am "zacut" si suferit mai rau.
Colostru aveam de prin luna a 7a; laptele a venit din plin la cam 2 zile dupa operatie, dar am stat mereu cu copila in camera si am pus-o la sin la cel mai mic scincet. Nu am facut furia laptelui, nu am avut canale infundate, mastita, nimic, dar dupa cum am spus, am pus copilul la sin la cerere - si dp meu dv orice scincet era o cerere :))
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 24+
vikisor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ella28 Viki felicitari pentru vestile bune. Dankuta mai rar asa ceva, sa nu dea Uschi o bulina ceva. Bravo, ma bucur! Raportez si eu vestea buna. Morfofetala ok si la mine!!!! Iupppppiiiii Bebe ok morfologic, f serios gagiul. Eu asa si asa: placenta grad 3? , lichid normal la limita inferioara. Mi-a zis nenea Pop ca el vede ca am nevoie de Clexane si sa ma duc la hematolog. Era in toane bune :-) nu f vorbaret dar tot imi venea sa-l pup ca mi-a zis ca nu am motive de ingrijorare!!!!! Afacerea cu cd a costat 6,27 mil. Ca sa stiti daca aveti drum pe acolo. +22s Doamne ajuta! |
bravo ella
22+ cu printesa
vikisor spune:
pisigri, multumim pentru detalii si tinem pumnii sa stea colul inchis
22+ cu printesa
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Am fost si eu azi la control... colul e la fel de lung ca si acum o luna (28.9 azi fata de 28.3) insa incep sa am orificiul intern deschis. Uof, parca vad ca patesc ca la prima sarcina, numai ca acum nu-mi permit sa mai zac in pat... Mena, eu as zice sa nu-ti mai faci planuri; natural cu epidurala, cum au nascut cateva dintre colegele de la odiseea trecuta, cred ca este varianta ideala. E adevarat ca nu scapi de epiziotomie si ca aia doare si dupa nascutul proriu-zis... Eu am cezariana. Ce sa zic, am facut anestezie generala, m-am trezit si pt 2 minute m-a durut rau, pana mi-au facut un calmant. Asta a fost pe la 19. am stat in pat pana dimineata si nu ma pling de incizie, neplacuta a fost sonda urinara. A doua zi ne-au facut toaleta locala si ne-au pus sa ne ridicam din pat, ne-au "infasat" cu niste braie de panza (pana ne--am luat noi centuri de-alea elastice), ne-au pus sa punem lenjerie intima si vata si ne-au trimis sa zburdam. Ce sa zic, la primii3 pasi zici ca te rupi in doua (eu nici nu am vrut calmante a doua zi, ca vroiam sa pun fata la san cat mai repede), apoi durerea se estompeaza. Mai doare cand te ridici din pat de exemplu, pana inveti cum sa faci asta fara sa soliciti muschii aia taiati. Mai dor - dar nu mi se par nicidecum insuportabile - contractiile din primele zile, cand pui copilul la san. Pe scurt, eu m-am recuperat f repede, a doua zi la 10 am urcat 2 etaje la bebelusi, pe la 12 imi plimbam singura bagajele pe holuri spre salon, pe la 14 aveam copila langa mine in patutul ei. La TI am avut o colega operata dimineata, gemeni, care seara s-a ridicat iar a doua zi dimineata efectiv zburda, am avut si o colega care se plingea de dureri, dar care plingea si cind venea asistenta sa ii faca Clexane-ul postoperator - care stiti si voi ca CHIAR nu doare - si care refuza sa incerce sa se miste, ca se plangea de dureri. Faza e ca, cu cat te mobilizezi mai repede, cu atat trec si durerile mai repede. In plus, in acele clipe furtuna hormonala e menita sa te sprijine si sa iti dea puteri sa te ocupi de bebe; cred ca e un mecanism fizologic de protejare a speciei, pt ca dupa operatia de apendicita (laparoscopica) am "zacut" si suferit mai rau. Colostru aveam de prin luna a 7a; laptele a venit din plin la cam 2 zile dupa operatie, dar am stat mereu cu copila in camera si am pus-o la sin la cel mai mic scincet. Nu am facut furia laptelui, nu am avut canale infundate, mastita, nimic, dar dupa cum am spus, am pus copilul la sin la cerere - si dp meu dv orice scincet era o cerere :)) IULIA va invinge CANCERUL http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) si 24+ |
Pisigri, multumesc mult de raspuns
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 22+ cu Eduard
In love with my little kid :X
Mys spune:
Si eu am tot cezariana, de acum aproape 2 ani, a ramas ca un firicel alb sub linia chilotului
Eu am ajuns dupa-masa pe la 5 la spital (CFR2), la 6.50 deja l-am vazut pe Matei , am avut rahianestezie, fara pb. Nu am stat in TI, direct in rezerva, cu inca o mamica cu cezariana. Dupa ce trece efectul anesteziei, am avut ceva frisoane de la perfuzii/calmante; noaptea am avut dureri dar mi-au facut pe vena calmantele. A doua zi la 12 au venit sa ne ajute sa ne dam jos din pat = eu nu am avut deloc pb, colega a avut ceva dureri. L-am cerut pe bb in salon, i-am dat titi (colostru in primele zile) la cerere, adica la 2 ore cred ca era mufat Am dormit si cu el in pat pt ca mi-era mai comod sa stau intinsa si sa-l alaptez decat sa ma tot ridic/aplec; aveam ceva jena la operatie cand stateam in sezut si cu bebe in brate.
Chiar nu am avut probleme dupa operatie, nu as fi nascut natural nici sa ma plateasca cineva (riscuri in capul meu: travaliu prelungit, nu te baga nimeni in seama, te rupi jos, epiziotomie care ustura al naibii de rau, hemoroizi, etc ).
Acum voi face tot cezariana
Alina lui Matei si 20+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
ioana_55 spune:
Viki, Ella, felicitari pt. morfo bune
Dankutza, da, eu eram.
Fibrinogenul mi-a iesit si mie marit da stiu ca nimeni nu i-a dat importanta. Am citit ca oricum creste in sarcina (probabil conteaza cat)
Despre Fundeni, no comment, ai surprins bine multe aspecte. Cu toate astea, in cazul meu s-a dovedit a fi cea mai buna varianta: s-a pupat cu tot, inclusiv cu ce a zis gineco.
14+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot