300 lei - capitolul 3
Raspunsuri - Pagina 9
Selene_Bunny spune:
Mi se pare incredibil, blackule...
Al tau nu isi pune pachet la serviciu? Sau isi pune din mancarea gatita? Daca nu isi pune, de cati lei mananca pe zi?
blackgirl0 spune:
Selene, sotul are tichete de masa, mananca de contravaloarea unui tichet de masa caci au firma de catering. Mananca super bine, un fel principal satios + desert, sau fel 1 cu fel 2 mai "subtire" (mamaliga cu branza/sufleu de conopida de ex). Saptamana asta insa nu a mai avut mancare la munca, asa ca si-a luat din mancarea gatita de acasa. Nu a mai facut mofturi ca mananca si a doua/a treia oara cum facea pana acum, nu i-am mai permis. Am in casa ulei/faina/oua/cartofi/orez/taitei/zacusca/dulceata. Paine consumam 3 franzele pe saptamana, lapte 4 l (cca 10 ron), branza 2 kg 20 ron (telema si cas de la sursa noastra).
blackgirl0 spune:
Consumurile noatre saptamanale sunt: 1/2 kg morcovi, 1 conopida/mazare/6 dovlecei, 1 kg rosii, 3-4 buc gogosari, 1 kg mere, eventual 1 kg struguri/banane etc, 6 sticle de apa minerala a 2 l (spre 10 ron).
Copilul are in casa Barni, cereale cu scortisoara, iaurt, astea le cumparam in cantitati industriale, la oferta.
Edit: eu nu imi pun de mancare la munca, doar 2-3 sandvisuri cand sunt de garda. Cafea si ciocolata nu cumpar, dupa cum nu cumpar mierea, unele tipuri de gem, ouale de casa, caci le primesc. O data am primit si-o rata de casa, slanina, incredibil cat de bine mi-au prins.
laurenta spune:
fetelor va admir sincer ........care stiti sa economisiti si calculatii totul........eu traiesc pe aici nu in Ro,dar va citesc si am invatat multe de la voi.........
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Consumurile noatre saptamanale sunt: 1/2 kg morcovi, 1 conopida/mazare/6 dovlecei, 1 kg rosii, 3-4 buc gogosari, 1 kg mere, eventual 1 kg struguri/banane etc, 6 sticle de apa minerala a 2 l (spre 10 ron). Copilul are in casa Barni, cereale cu scortisoara, iaurt, astea le cumparam in cantitati industriale, la oferta. Edit: eu nu imi pun de mancare la munca, doar 2-3 sandvisuri cand sunt de garda. Cafea si ciocolata nu cumpar, dupa cum nu cumpar mierea, unele tipuri de gem, ouale de casa, caci le primesc. O data am primit si-o rata de casa, slanina, incredibil cat de bine mi-au prins. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Mda, noi cumparam cam tot... Si la noi consumul e mult mai mare, 1 kg de rosii pe zi, 1 kg de mere la doua zile, 1 kg de banane tot la doua zile...
Cereale avem de 4 feluri, se mananca mult, desi eu am renuntat la ele. Laptele il cumpar la cutie, cu caldurile care au fost, cel fiert mi se branzea in timp ce se racea. Cumpar si oua, si branza, si cascaval, iaurturi, nu mai vorbesc.
In casa, asa cum suntem noi, cum e felul nostru de a manca, tre' sa avem:
- lapte
- oua
- branza
- cascaval
- iaurt simplu
- iaurt cu fructe
- legume congelate - mazare, amestec mexican, spanac
- peste
- apa plata
- ulei
- zahar
- faina
- gris
- orez
- paste de vreo 3 feluri
- pasta de rosii
- ketchup
- banane
- paine
- unt
- dulceata
- crema de ciocolata
- migdale
- alune
- nuci
- linte
De la piata:
- cartofi
- morcovi
- rosii
- ardei
- castraveti
- ceapa
- mere
- struguri
- patrunjel
- marar
- leustean
- salata verde
- ceapa verde
- usturoi
- eventual varza, conopida, dovlecei
Posibil sa fi uitat una, alta.
In general, eu gatesc la doua zile.
addinel spune:
blackgirl cand am citit de 70 lei/ saptamana m-am socat. din explicatiile tale ulterioare m-am lamurit ca intr-adevar nu se poate trai ok cu atat de putin.
1. probabil in saptamana cand spui ca ai consumat 70 lei ai consumat si din provizii (cele cumparate in cantitati industriale tot bani inseamna, deci se aduna la cosul saptamanal chiar daca il platesti lunar)
2. tichetele de masa inseamna si ele bani consumati, deci se aduna la cei 70 ron
3. necesarul de fructe si legume zilnic nu e asigurat cu ce ai insirat tu acolo.
4. nu beti destula apa (un adult trebuie sa bea 2 l apa/ zi... plus copilul, daca punem numai 2 zile de week-end si ies apropae cele 6 sticle terminate)
asta am observat numai la o prima vedere.
sincer acum, din ce ai spus tu, aduna: 5 lei painea, 10 laptele, 20 branza, 10 apa minerala... fac dintr-un foc 45 lei. din restul de 25 (pana la 70) ce ai facut de ati mancat o saptamana???
eu admir sincer toate femeile care stiu sa se gospodareasca astfel incat sa se descurce cu putin (eu nu sunt in stare sa o fac, in principal pentru ca nu am suficient timp liber sa gatesc). dar oricat de priceputa ar fi o femeie, nu cred sub nici o forma ca din 70 lei se poate trai ok o saptamana.
padi spune:
Buna fetelor,
am rasfoit toate paginile acestui articol si as vrea sa va impartasesc si eu cate ceva din stilul meu de viata.
Recent am hotarat sa-mi schimb stilul de viata, sa fiu mai echilibrata, mai econoama, mai calculata. Sunt abia la inceput, dar sunt multumita de ce am realizat.
Ce ma ajutat pe mine foarte mult: planificarea unui meniu saptamanal , lista de cumparaturi si economisirea banilor (cel putin 1 leu pe zi). Asa-i ca nu este greu? Cred ca aproape oricine poate sa faca acest lucru. Credeti-ma ca nu este deloc complicat si odata ce iti intri in ritm, veti face acest lucru din reflex.
Am si un blog unde imi notez toate ideile, progresele. Pe mine m-a ajutat tare mult pentru a-mi tine evidenta, iar faptul ca citeste si altcineva despre progresele&esecurile mele ma impulsioneaza si ma face sa ma gandesc de doua ori inainte de a cumpara ceva, sau de a cheltui banii aiurea...
Cu drag,
Adriana
Adriana de Laura (08.12.2009)
padi spune:
O alta regula de care tin cu dintii: camara sa fie tot timpul bine aprovizionata . Adica, sa nu-mi lipseasca stocul de alimente de baza din care m-as putea descurca daca as fi intr-un impas financiar (a se citi fara prea multi bani in buzunar :)).
Astfel am grija sa reinnoiesc tot timpul stocul si sa nu-mi lipseasca din camara: 1 kg faina, 1 kg orez, gris, faina de porumb, zahar (sincer, fara acesta m-as putea descurca foarte simplu , pentru ca in ultima perioada consumam foarte putin...), 1,2 pungi de paste, etc.
De asemenea: bulionul, compotul, dulceturile, muraturile le pun eu din fructele si legumele de la parinti din gradina (aici sunt o norocoasa, stiu).
Daca s-ar intampla sa raman fara bani, cateva zile m+as descurca cu aceste provizii, nu?
Referitor la bugetul saptamanal pentru cumparaturi, eu incerc sa ma incadrez undeva la 200 RON. Cum vi se pare? Mult, putin? Specific ca suntem 3 persoane: 2 adulti+1 copil.
Adriana de Laura (08.12.2009)
ela_04 spune:
Azi am mai cheltuit 300 lei
Pe cuvant daca stiu cum reusesc...
La lidl am fost!
Am luat ulei (iar) 12 sticle/83 lei
Un bax malai 30 lei
2 lamai 2,55
nuca cocos, cacao, lapte praf, zahar vanilat si pudra 22 lei
niste migdale, batiste nazale, o ciocolata ritter ador ciocolata asta! si gata 200 lei!
Apoi am mai oprit si la piata nitel pt radacinoase, mere, un tocator, o lingura lemn si o vopsea de par... inca 100 lei
Dar gata! sapt asta doar pana la farmacie ma mai duc pt ultimele pregatiri ale bagajului de maternitate.
nu faceti ca mine ca nu vine razboiul!
eu incerc sa ma pregatesc cam pt o luna de pauza la cumparaturi dupa nastere. nu stiu daca o sa mai pot iesi asa usor sa colind prin piata sau magazine...
& +32
padi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Un bax malai 30 lei |
Ela, draga mea, dar ce vrei sa faci cu un bax de malai?