300 lei - capitolul 3
Raspunsuri - Pagina 10
blackgirl0 spune:
Laurenta, cea mai mare economie in special la mancare am vazut-o la nemti. Unchiul si matusa, plecati de 22 de ani, isi cumpara cu bucata cartofii (in medie 2-3 bucati per persoana x nr de persoane) si traiesc bine merci. Isi schimba la 3 ani masina, au 2 concedii pe an in care se plimba in jurul lumii, sunt sanatosi. Deci se poate.
Addinel, tocmai ce spuneam ca saptamana trecuta si asta sotul numai are catering, deci isi pune mancare la pachet. Tichetele sunt la el, nu le-am folosit deloc si nici nu le-am pus in calcul. Azi si-a mai luat din ardeii umpluti de sambata. Azi vreau sa cumpar un piept de pui sa fac 4-5 snitele pt sot (maine la munca) si tocanita cu cartofi pt el si copil azi-maine. Mie imi fac o supa de rosii (marti, miercuri si vineri tin post). Legat de apa minerala: copilul prefera ceaiul. Laptele este folosit exclusiv de copil, ii fac branza din ea. Alte fructe, pe langa mere/banane, nu mananca. La noi economia se face din mancarea pe care nu o mai cumpar in exces si ajunge la gunoi. Cu cumparaturile industriale tb sa spun ca 2 l ulei (numai la gatit) imi ajung pt 4-6 sapt, zahar cam 2 kg/luna (daca nu prajituresc), faina chiar si 2 luni. Cand pun muraturi/zacusca astea sunt alte cheltuieli, alta socoteala. Nu traim mereu asa, insa in perioada asta chiar suntem obligati (imi termoizolez sufrageria pe interior, schimbat parchet, cumparat covor din lina si iar s-au dus 2500 ron dintr-un foc , plus impozite 2500 ron, rata la locuinta 2600 ron). Prefer asa, cu hei-rupul, decat sa tot brobodesc la datorii si imprumuturi (oricum am si de-astea fara numar, fara numar... ).
Padi, ! Te citesc si iau notite!
Selene, lista ta este de bun simt. Momentan eu nu am pus nimic in congelator/camara, caci nu-i momentul (financiar vb) pt provizii. Sper sa fie sezon si peste 2 saptamani.
ela_04 spune:
noi suntem mari mamaligari :)
si mereu ma trezesc ca raman fara malai... lasa sa fie ca nu se strica la noi. Cred ca o sa-mi ajunga 2-3 luni.
Eu si baiatul nu prea mancam paine. Asa ca de 2-3 ori pe sapt min tot fac o mamaliga. Cu ou, branza, unt... etc etc
uneori fac si ca mic dejun sau ca masa de la 17. in special pt copil dar mancam si noi ca ne place.
& +32
blackgirl0 spune:
Exact, o alta metoda de economsit bani: folosit mamaliga in locul painii. Noi facem doar cand e ziua de peste, poate ar tb mai des.
padi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 (imi termoizolez sufrageria pe interior, schimbat parchet, cumparat covor din lina si iar s-au dus 2500 ron dintr-un foc , plus impozite 2500 ron, rata la locuinta 2600 ron). Prefer asa, cu hei-rupul, decat sa tot brobodesc la datorii si imprumuturi (oricum am si de-astea fara numar, fara numar... ). |
blackgirl, da ai ceva cheltuieli, nu gluma!
uite, pentru situatii de acest gen (cheltuieli neprevazute) este foarte util un fond de rezerva, pe care eu ma lupt din rasputeri sa mi-l fac.
Inca un sfat din partea mea: incerca sa-ti planifici meniul saptamanal, ai sa vezi ca astfel nu vei mai ajunge sa arunci mancare la cos. Iti spun asta din proprie experienta
blackgirl0 spune:
Padi, musai sa fac si fondul de rezerva, caci vine luna decembrie in care tb sa platesc doar la banca 1000 de euro. Si as mai vrea sa amenajez si baia mare (alt proiect de aprox 2500 ron pe care il las pt octombrie-noiembrie) si schimbat usile de interior (alti 3000 ron), insa cred ca le mai las momentan asa (chit ca mi-e sila cand ma uit la ele ).
ela_04 spune:
Eu numai am fond de rezerva de cand ne-am mutat la casa... tot timpul a trebuit sa facem cate ceva...
Dar am un cont in care mai depun pt baiat... o perioada nu am pus nimic. De vreo cateva luni 2-3, am mai pus cate 50 lei. azi am pus iar 100 lei.
Si mai am un fond ... pt spaga
nu stiu ce ma asteapta cand o sa nasc dar am aproximat cam 2000 lei...
acum, daca nu imi ajung... mai gasesc eu... de ramas nu cred.
& +32
ab5174 spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Exact, o alta metoda de economsit bani: folosit mamaliga in locul painii. Noi facem doar cand e ziua de peste, poate ar tb mai des. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
No , mie asta mi se pare nu economie, e exagerare ....nici macar piine
Mamaliga mincam si noi dar nu ca sa facem economie.
Selene_Bunny spune:
blackule, eu nu am unde sa pun. Nu am frigider mare, nu am congelator mare, nu am lada frigorifica. Gem/dulceata nu am apucat sa pun, avem alte cheltuieli.
Zacusca, nu suntem nush ce fani, cand mi-e pofta musai, iau din Lidl, 3 lei borcanul de 400 g.
Deocamdata, nu ne permitem sa donam frigiderul gazdei pentru a cumpara unul omenesc.
eumada spune:
Daca e vorba de paine...multi nutritionisti si chiar Jamie o considera nu foarte buna.Ca sa fie ok trebuie preparata in casa si cu ingrediente clasice,altfel e doar prafuri si emulgatori.Deci nici o paguba.....
ab5174 spune:
citat din mesajul lui eumada Daca e vorba de paine...multi nutritionisti si chiar Jamie o considera nu foarte buna.Ca sa fie ok trebuie preparata in casa si cu ingrediente clasice,altfel e doar prafuri si emulgatori.Deci nici o paguba..... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Noi nu mincam piine decit foarte rar, dar ca sa zici ca faci economie, si in loc de piine sa maninci mamaliga mi se pare dusa la extrem .