300 lei - capitolul 3
Raspunsuri - Pagina 11
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Daca e vorba de paine...multi nutritionisti si chiar Jamie o considera nu foarte buna.Ca sa fie ok trebuie preparata in casa si cu ingrediente clasice,altfel e doar prafuri si emulgatori.Deci nici o paguba..... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Ala e bucatar , nu nutritionist
blackgirl0 spune:
La noi mamaliga ar reprezenta economie (caci am faina de malai de la soacra). Insa mi-ar sari sotul in cap, caci si asa ma bodoganeste pt regimul de austeritate fiscala.
ela_04 spune:
Eu nu prea am mancat paine multa niciodata.
Ciorba o mananc fara paine si asa l-am obisnuit si pe copil. Nici la mancare nu-i dau ca nu ii fac nimic gras.
Si noi mamaliga o mancam de placere... mie chiar imi place! e o mancare usoara si la stomac si de facut.
Singura data cand ii dau paine e cu unt si gem, sau branza. Asta mai mult sa invatam sa mancam si ceva pe paine. Inca nu ne iese ca linge gemul sau branza si imi da inapoi painea sau o rezolva cainele
Am incercat si fara coaja, si bucati mici de paine... nu vrea si pace!
In schimb daca e painea calda ii place goala
nu pot sa ma supar ca si eu sunt cam la fel.
Sotul in schimb mananca si pt noi...
& +32
blackgirl0 spune:
Dragos mananca painea pe post de ... desert! Si musai goala. Mamaliga nu-i prea place, mie da, insa nu stiu sa o fac.
padi spune:
Eu sunt de parere ca fiecare trebuie sa stie de unde poate si de unde este dispus sa taie pentru a face putina economie.
Dar, sa nu uitam, totul trebuie facut cu masura si cu responsabilitate. Bun, este adevarat ca daca o luna mancam doar parizer (sa nu-mi sariti in cap, totul este ipotetic ) probabil ca vom face ceva economii, dar sanatatea noastra? O sa ajungem sa dam mai mult pe medicamente decat am reusit sa economisim.
In cazul meu, la fel si cu painea: mai bine 1 felie de paine de calitate (paine integrala, paine de secara, paine graham) decat o "franzela umflata cu aditivi". Parerea mea.
Iar daca va place mamaliga, atunci cred ca nu este nici o problema sa inlocuiti painea cu mamaliga (o data, de doua ori pe saptamana). In zona bunicilor, se face o mamaliga mai tare, care chiar se mananca pe post de maine Si este si delicioasa
Selene_Bunny spune:
Eu recunosc ca am mancat, la viata mea, multa paine, foarte multa paine, chiar. Din copilarie, de la feliile unse cu untura si presarate cu sare, si pana acum, cand mancam si 4 felii cat o palma odata, unse cu unt, cu dulceata, cu crema de ciocolata... Am taiat-o aproape de tot, pentru mine, de 1 luna si jumatate. Mai mananc ocazional cate o painica dintr-alea patrate, de la Lidl sau Kaufland, cu multe seminte pe ele.
Si D. e la fel, painea e dintr-alea de baza. De preferinta, paine neagra.
Mamaliga, hai, ca noi mai mancam, dar Daria... bleah, nici sa n-o vada.
ingridnen spune:
de pelagra ati auzit ?
apare exclusiv la consumatorii de mamaliga...
Ingrid si Cristi 9 ani
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Ala e bucatar , nu nutritionist |
Stiu ca e,vezi,acolo este precizarea "si chiar",ceea ce presupune ca Jamie este altceva decat nutritionist.
Oricum ma bucur ca imi urmaresti toate postarile,inseamna ca ai ce invata de la mine si faptul ca postezi doar ca raspuns la ce spun eu denota ca eu chiar am izbutit sa-ti marchez viata...
ab5174 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui eumada
Stiu ca e,vezi,acolo este precizarea "si chiar",ceea ce presupune ca Jamie este altceva decat nutritionist. Oricum ma bucur ca imi urmaresti toate postarile,inseamna ca ai ce invata de la mine si faptul ca postezi doar ca raspuns la ce spun eu denota ca eu chiar am izbutit sa-ti marchez viata... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Eu cred ca e faptul ca te lauzi la toate subiectele .......stai linistita ca nu m-ai marcat , decit mi-ai lasat un gust amar.
lavi02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen de pelagra ati auzit ? apare exclusiv la consumatorii de mamaliga... Ingrid si Cristi 9 ani |
Pelagra se datoareaza lipsei de vitamina C, respectivii mancau mamaliga dar nu si fructe si legume. Manaliga in sine nu dauneaza doar sa nu fie hrana exclusiva, atunci e o problema.