300 lei - capitolul 3
Raspunsuri - Pagina 3
dia_filipas spune:
Foarte interesant subiect! V-am urmarit de la inceput, si am notat cateva sfaturi, mai ales ca si noi suntem multi, si cam risipitori...
Ca idei de economie, as putea sa va povestesc cum ma descurc eu: noi ne aprovizionam de la metro cu detergent Dero (am luat anul trecut pe vremea asta o punga de 14 kg cu 100 si ceva lei, si inca mai am un pic - si spal zilnic) si detergent de vase Fairy - tot asa am prins o oferta de 11 sticle de 500 ml si mai am 2, in conditiile in care spal zilnic un morman mare de vase . Tot de aici mai luam pulpe de pui la bax, 60 lei si sunt cam 25 de pulpe maari (cu tot cu spate). Am mai luat mazare la conserva mare, de 5 kg, pe care am portionat-o in pungi si am pus-o la congelator - au rezultat vreo 6 pungi. Am iesit mai ieftin decat sa cumpar pungi congelate din supermarket. Nu e obligatoriu sa ai card, noi avem dar ni s-a intamplat sa ne abordeze la casa persoane care nu aveau si ne-au cerut sa il imprumutam pe al nostru.
In rest, ne facem cumparaturile de la Lidl, si acum au inceput din nou sa accepte si tichete de masa, ceea ce e super pt. noi. Si eu folosesc lista de cumparaturi, iar cum gatesc cam aceleasi retete, stiu cam ce ingrediente imi trebuie. Carne de porc noi luam de la macelarie, ca e mai ieftin decat in supermarket.
Am pus si noi muraturi, vinete si alte legume la congelator si bulion, mai trebuie sa fac dulceata de struguri (avem in gradina) si de macese (primim pasta de la o cunostinta de la munte). Anul asta nu am pus prea multe in gradina, am pus bostan si dovlecel si avem atatea de nu mai stiu ce sa fac cu ele...
Cam atat, va citesc in continuare cu mult interes!
Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)
CorinaDani spune:
dia, pulpele alea mari de pui nu sunt din import ? ai grija, cica sunt indopati puii aia cu hormoni de crestere...ca faimoasele pulpe americane, aparute dupa revolutie.
eu nu pun la congelator si nu fac conserve/muraturi/dulceturi din mai multe motive : n-am timp, n-am chef, n-am loc sa le depozitez. nici cartofi sau ceapa pentru iarna nu mai cumpar toamna, de ani buni (pentru ca nu am unde sa le depozitez astfel incat nici sa nu inghete, nici sa nu se strice), imi iau din magazin/supermarket cat am nevoie, pe alese, fara sa am surprize ca in piata, unde iarna ingheata cartofii si celelalte legume/fructe sau esti inselat la cantar.
am observat ca legume congelate gustoase sunt cele marca dujardin (cam scumpe), insa nici cele romanesti nu sunt de lepadat, mai ales amestecul pentru ciorbe e foarte bun si nu costa mult o punguta. cele mai bune mi s-au parut legumele deshidratate, erau produse la noi, le gaseam numai in billa, dar au disparut de vreo 5-6 ani...
Selene_Bunny spune:
dia, de cand accepta Lidl din nou tichete de masa? Acum doua saptamani nu acceptau.
Zala spune:
Selene, cel putin de ieri, cand am fost eu, accepta. Dar numai un singur tip, nu mai tin minte numele, parca incepea cu "e".
dia_filipas spune:
Selene, eu vineri am vazut un afis mare, accepta tiket restaurant, acela cu o bulina mare rosie.
Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)
Selene_Bunny spune:
N-am auzit de tichetele astea, fetelor...
Noi nici nu mai stiu de care avem, parca albastre la culoare sunt...
oramona spune:
La LIDL se accepta bonurile de masa de la 1 septembrie, dar numai acestea: http://www.edenred.ro/ro/produse-si-servicii/ticket-restaurant, cele emise de EDENRED. ale mele nu-s de astea dar asta e. Azi mi-a cumparat sotul vinete cu 1 lei si le pun la congelator, nu stiu de unde, de pe marginea drumului ca a fost la Bucuresti, dar erau 2,5 lei si astea fiind mai mari nu le lua nimeni asa ca erau 1 leu.
Bun subiect!
eumada spune:
zau,mai fetelor,luati-mi si mie 10 kile de vinete si 10 de gogosari daca gasiti sub 3 lei ca aici sunt 3.5-4.50 ron...parca au innebunit...
Jur ca te ia ameteala cand te duci in piata care a inceput sa fie invadata de cele din import....7.5 nkg de portocale,8 lei kg de banane,6 lei merele alea antipatice din Italia....nu mai zic de restul...
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada zau,mai fetelor,luati-mi si mie 10 kile de vinete si 10 de gogosari daca gasiti sub 3 lei ca aici sunt 3.5-4.50 ron...parca au innebunit... Jur ca te ia ameteala cand te duci in piata care a inceput sa fie invadata de cele din import....7.5 nkg de portocale,8 lei kg de banane,6 lei merele alea antipatice din Italia....nu mai zic de restul... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
mai, dar bananele alea sunt poleite cu aur, aduse din cosmos sau cum ? 8 lei/kg ?!?
eumada spune:
Nu ma duce capul...s-a scumpit benzina,s-a scumpit curentu` ,gazu` si astia au sarit calul....cateodata am inpresia ca traiesc in desert unde totul e rar...