300 lei - capitolul 3
Raspunsuri - Pagina 14
histamina spune:
multam fain,dar nu merit admiratia.sincer.
eu incaltaminte primesc de la o prietena sau cumpar exclusiv de la bazarul DC. macar am sufletul impacat ca banutii ajung la cineva care are nevoie.
pt mine,ce sa zic?eu strict ff greu incaltamintea si imbracamintea.adica am deja geci si blugi pe care le port de 5,10 ani.nu dau banii pe parfumuri,iar strumf nu cer decat rar,pt ca are de toate.
daca ii cumpar,scap usor cu cate o masinuta sau mingiuta de 2-3 lei.
eu am fost educata sa ma multumesc cu ceea ce amsi chiar nu mai imi doresc material nimic.doar job sotului si atat.sunt multumita cu tot ce am si nu cred ca as putea gestiona mai mult.plus ca vrea ca si strumful meu sa aiba motivatia de a munci.
am o casa cu 2 camere la curte, o garsoniera mare la munte,am masina.punct.
de ce sa vreau mai mult?traiesc in toate casele odata?
am un prieten car eii va lasa fiului 5 case, intre care o vila cu un teren imens.ce motivatie va mai avea acel copil sa castige ceva in viata?
poate par comoda sau plafonata.nu stiu.accept ca altii pot gandi diferit si respect parerea lor.
gogosile unguresti au marele avantaj ca se fac precum fursecurile a doua,a treia si a patra zi(teoretic,ca nu rezista atat nemancate).
o solutie f buna sunt saratelele facute in casa.
cred ca voi face diseara.
asa reciclez niste branza din casa.
ingridnen spune:
ehe, esti bogata, histamina
vezi, daca ai dat declaratia de avere
Cum vad eu cu cele 5 case... citisem in Pearl S Buck...o generatie strange...urmatoarea traieste bine...si a treia risipeste tot.
Zic ca acei parinti lasa cele 5 case pt ca sa traiasca urmatoarea generatie bine. As fi vrut eu sa-mi lase ai mei cinci case, uauuu !
Ingrid si Cristi 9 ani
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na In mai am luat de pe un site,la reducere niste adidasi Puma pentru copil.M-au costat in jur de 100 lei(transport gratuit,deoarece am platit cu cardul).In iunie am mai luat din magazin inca o pereche de adidasi,sa-i aiba de joaca,no name,cam 70 ron.Adidasii no name au cedat in trei saptamani...efectiv au facut gauri in talpi,si cei de firma,care au devenit adidasi de joaca sunt perfecti(o singura zgarietura ,dupa trei luni de fotbal pe toate maidanele ).Asta e adevarata economie puteam sa nu-i mai cumpar adidasii de joaca ,sa-l las cu cei de firma,insa am vrut sa-i aiba "de buni"! |
Papucei de gradinita, frumosi, roz, Nik-Nik (no name, dupa mine), noi, primiti cadou, purtati azi pentru prima data, crapata talpa in zig-zag, cum crapa gheata. La gunoi.
Selene_Bunny spune:
Referitor la incaltaminte, am descoperit pe Picasa oferta unei mamici, incaltaminte noua si frumoasa (dupa standardele mele), nu stiu daca am voie sa pun link.
carmencat spune:
citat din mesajul lui histamina avem fix 400 pentru o luna. din ei consum strict pt urgente. am facut pachetele cu albitura si morcov la congelator, am suc de ardei+rosii=leustean+telina cu sare, pt ciorbe, doar cu rosii si ardei pt mancaruri. am reusit sa iau cartofi cu 70 de bani kg. in Obor, in hala, langa hala veche de carne, e magazinul Penes curcanul.acolo are spate proaspat de curcan, la 4 lei kg. din 6 buc,aprox 50 lei, am scos 7 kg carne macra, prin dezosare de catre subsemnata.s-au facut pachetele si al congelator.ele vor deveni carne pt ciorbe,mancaruri, chiftele, musaca,sarmale. paine mai fac in casa. dulciuri:de mare succes gogsile unguresti, cornuletele facute de subsemnata. am dat 30 de lei pe 12 kg de prune si am facut dulceata de prune. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
mersi de pontul cu penes curcanul de la obor, o sa dau o fuga pe acolo cand pot
am pus si eu la congelator morcov cu albitura si ardei gras, pungute cu rosii decojite si taiate cat sa pun la cate o ciorba, separat am mai pus in casolete de inghetata rosii din astea natur sa pun pe sarmale, varza, eventual o mancarica de rosii cu cimbru, o supa de rosii, am facut zarzavat la borcane cu rosii si ardei gras rosu, am pus vinete la congelat, ardei copt, ardei natur tocat pentru tocanite, ardei grasi inmuiati la cuptor pentru copt, conopida, mazare, fasole verde, prunela congelat, verdeata din gradina adunata, spalata, tocata si pusa la congelat, facut dulceata de prune, pus castraveti cu saramura, castraveti cu otet, gogosari la otet, gogonele de la mine din gradina pus un butoias cu conopida, varza rosie, sfecla rosie, morcov, castraveti, cand s-or face gutuile in curte sa mai fac si dulceata de gutui si peltea, am la uscat cimbru, busuioc si menta
cu carnea stam mai prost, dar o sa fac si eu o vizita la magazinul cu penes curcanul
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
ni-na spune:
Am cumparat din piata cateva legaturi de cimbru......1 ron legatura,l-am spalat si uscat,apoi l-am curatat iar coditele le-am tuns mai mari sa bag sub patul de frunze de la sarmale sau in borsul de fasole.In comert,un pliculet de cimbru de un 1 ron are cateva grame de planta.
padi spune:
citat din mesajul lui histamina avem fix 400 pentru o luna. din ei consum strict pt urgente. am facut pachetele cu albitura si morcov la congelator, am suc de ardei+rosii=leustean+telina cu sare, pt ciorbe, doar cu rosii si ardei pt mancaruri. am reusit sa iau cartofi cu 70 de bani kg. in Obor, in hala, langa hala veche de carne, e magazinul Penes curcanul.acolo are spate proaspat de curcan, la 4 lei kg. din 6 buc,aprox 50 lei, am scos 7 kg carne macra, prin dezosare de catre subsemnata.s-au facut pachetele si al congelator.ele vor deveni carne pt ciorbe,mancaruri, chiftele, musaca,sarmale. paine mai fac in casa. dulciuri:de mare succes gogsile unguresti, cornuletele facute de subsemnata. am dat 30 de lei pe 12 kg de prune si am facut dulceata de prune. |
histamina, ai toata aprecierea mea
esti exemplul clar ca se poate trai si mai simplu!
Mi-ai dat o idee tare buna cu spatele de curcan. am sa caut si la mine in zona, sa vad ce gasesc. multumesc pentru idee!
padi spune:
citat din mesajul lui ni-na Am cumparat din piata cateva legaturi de cimbru......1 ron legatura,l-am spalat si uscat,apoi l-am curatat iar coditele le-am tuns mai mari sa bag sub patul de frunze de la sarmale sau in borsul de fasole.In comert,un pliculet de cimbru de un 1 ron are cateva grame de planta. |
Si eu procedez la fel cu cimbrul: ai sa vezi ca are o aroma mult mai buna decat cel cumparat la plic din comert.
La fel procedez si cu:
- menta, codite de cirese, flori de tei pentru ceai
- bobite de coriandru (trebuie sa recunosc, frunzele verzi de coriandru nu au fost pe gustul meu)
- bote de marar (sunt bune la sarmale)
- tarhonul il conserv in putin otet (astfel il folosesc toata iarna pentru a acri ciorbele)
- ...
andacos spune:
citat din mesajul lui ni-na Am cumparat din piata cateva legaturi de cimbru......1 ron legatura,l-am spalat si uscat,apoi l-am curatat iar coditele le-am tuns mai mari sa bag sub patul de frunze de la sarmale sau in borsul de fasole.In comert,un pliculet de cimbru de un 1 ron are cateva grame de planta. |
Eu am luat in vara(deci iulie)cu 100000 (de aia vechi)cred ca 10 ron ar veni!!!!!!!
Dar cine are pina la vara viitoare cimbru?????
Nimic nu se compara cu aroma cimbrului uscat de tine.
Dana