Bulgarasi de ian_feb2013, capitolul 20
Raspunsuri - Pagina 13
pisigri spune:
Citindu-va ce scrieti despre cumparaturi, imi amintesc cu drag ca asa am facut si eu la prima sarcina, numai ginecologul ma tempera si imi spunea ca am timp sa le cumpar dupa ce-oi vedea copila sanatoasa la mine in brate. Stiu ca degeaba va spun sa nu aruncati banii pe fereastra si sa cumparati diverse pe masura ce va vor face trebuinta dar chiar asa e intelept. Eu am pictat peretii din camera Ilincai cu animalute Disney, o sa caut sa pun o poza pe FB, si vreau sa va spun ca si acum la 3 ani jumate o doare la 2 metri-n spate de desenele alea. Isi lipeste pe patutul in care oricum nu doarme abtibilduri cu personajul momentului, ba din Mickey, ba Garfield, ba masinile din Cars...
Cit despre nastere...eu am mai spus, nu as avea incredere sanasc la un spital privat care nu e in stare sa acopere orice urgenta ar putea aparea. Siguranta mi se pare mai importanta decit confortul, in acest caz.
Oricum, preturile pe care le citesc aici sunt absolut astronomice si chiar daca as avea banii astia disponibili, nu cred ca i-as investi in asa ceva. La prima cezariana am dat in total aproximativ 600 de euro (la cursul de atunci), daca nu chiar mai putin. Ce am dat pt operatie am dat a doua zi, numai pe anestezista a prins-o maica-mea imediat ce am iesit din cezariana. La TI nu am apucat sa dau nimic pt ca banii nu erau la indemina, iar eu abia ma miscam (am iesit din operatie pe la 7 seara, am plecat la salon dimineata pe la 10). La neonatolog nu am dat pt ca cine o preluase pe fie-mea dupa nastere plecase acasa si oricum nu stiam despre cine e vorba. Am mai dat la asistentele care veneau sa faca baie copilului, am dat la cea din tura de seara ca sa nu uite sa-mi aduca canita cu lapte praf (in prima noapte de stat cu ea in salon, au sarit masa de la 12, iar fie-mea mi-a facut sinii franjuri si a urlat continuu pina la portia de la 3, ca era rupta de foame si eu abia aveam un pic de colostru). Am mai dat la clisma dinainte de operatie si am incercat sa dau la infirmiere care ne aduceau camasi de noapte si lenjerie si cirpe de infasat copilul curate, dar ele nu au primit, m-au refuzat fara exceptie. stiu ca in provincie sunt alte preturi decit in capitala, dar oricum, 120 milioane mi se pare; chiar 80 de milioane (scazind tariful pt celule stem, pachetul maximal) mi se pare urias.
Eu am avut si marele noroc de a prinde o perioada in care iti dadea bebelusul la salon/rezerva. Unele spun ca e prea obositor asa, dar decit sa bati scarile la fiecare 3 ore, sa ai surpriza ca abia ti l-au hranit cu lapte praf pt ca i s-a facut foame mai devreme decit cle 3 ore regulamentare, si sa pleci acasa nestiind bine nici sa-l tii in brate, mai degraba il ai linga tine, il pui la sin cind cere, stii sigur ce maninca si cind, ii schimbi singura pampersii, cu alta inima si stare de spirit pleci acasa. Chiar si asa, eu cind am iesit din spital explicam asistentei ca-s nebuni, cum sa te lase sa pleci cu un copil de 3-4 zile cind habar nu ai ce sa faci cu el???
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 24+
Blue_sea spune:
Pisigri, de asta imi place mie RM (nu stiu alte "private" cum sunt): incurajeaza alaptatul, nu hranesc bebelusul cu lapte praf decat daca e necesar, au capacitatea de a trata urgente si nu vreau ca la nastere sa vad doar fete necunoscute: te intalnesti din timp cu anestezistul care iti studiaza tot dosarul si te trimite la analize suplimentare daca considera ca e cazul, cu moasa, neonatologul, vezi sala de nasteri. ma rog, mie asta imi creste confortul.
Nu stiu alti medici cum sunt, dar dr mea nu m-a trimis la nici o analiza inutila pana acum. In afara de ce am facut cand am ramas, nu fac decat 1 echo lunar, morfofetalele si mai nou analiza anticorpi B pt care ma bucur pt ca fetita unei prietene a avut icter mai bine de 6 sapt din cauza asta.
Mai devreme m-am distrat copios pt ca bb statea, cred, cu funduletul in sus si aveam o ditamai galma tare in partea dreapta. Dar pana sa-i fac poza s-a asezat mai comod
20+
Lidia_88 spune:
am luat 10 kg nu imi e frica de kg prea multe doar ma ingrijoreaza ca in 5 sapt am luat cat in restul sarcinii avand acelasi ritm de mancare.asa e bebeii sa fie sanatosi ca kg scap de ele dar imi este frica sa nu fie de la tiroida eu facand tratament de ani de zile pt ea si sa nu imi afaceteze bebeii asta.astept maine poate imi vin rezultatele la tiroida.
UM 18.04.2012, DPN 23.01.2013 19+ CU +
Blue_sea spune:
Apropos de kg: eu am luat 6 pana acum. Pe sistemul 1 saptamana raman constanta sia poi in 2 zile, vuuum! 1 kg in plus!
20+
kasha_ro spune:
cu tensiunea in sarcina nu e de gluma pe bune. stiu ca la noia pare sa fie o febra sa te cauti peste tot insa e mai bine sa previi.cel putin fetele cu trombo tresa stie ce sunt IR urile si aproape cred ca e imposibil sa nu existe intr-o ecografie.va uitati pe fotografiile de eco care arata ca o electrocardiograma .in partea dreapta la valori veti gasi Rt Ut-Ri si respectiv Lt Ut-Ri(adcia tensiunea in artera uterina dreapta si respectiv stanga).da aceste valori arata tensiunea in artere si cu cat aceasta e mai mare e mai de rau.adica fluxul sangvin este incetinit si sangele nu ajunge cum trebe sa hraneasca bebe.de aceea se da aspirina doza minima.am inteles ca e o chichitza descoperita de putin timp de oameni care merg pe la congrese prin lume.intrebati la eco viit medicul despre aceast subiect.mie si hematologul mi- a explicat ca intr-adevar pana pe la 24 sapt nu sunt relevante insa in cazutile cand IR e mare e bine sa previi pt ca in trim 3 sunt sanse mari sa faci tensiune.
in ceea ce priveste testul de preeclamsie e intr-adevar costisitor.se face si la synevo nu numai la RM.insa mai putin costisiitor ar fi masurarea proteinuriei in examen sumar urina.proteinuria asociata cu hieprtensiune si ademe majore ar insemsna risc credut de preeclamsie.
dankutza spune:
Lorena nu am avut niciodata dureri in col nici la prima si nici la a doua sarcina.
Blue eu am O1 si sotul A2. Eu am facut anticorpii astia doar in ultimele 2 luni. Fi-mea a avut un icter asa de usor, incat imi spunea dr ca e usor protocalie, dar eu nu am vazut nimic. Ma uitam in patuturi si erau unii de ei, cu un icter asa de pronuntat ca ziceai ca sunt bolnavi. Din cate stiu eu, acum nu prea e relevant. Oricum nu ni s-ar da medicamente si din cate stiu, nu afecteaza pe bebe. Este doar o analiza de care ar trebui sa stie neonatologul. Adica eu asa stiu.
Diancic multumim pt studiul comparativ. Din concluziile talem reiese ca ar fi mai fain la Sanador. Eu cred, in proportie de 90% ca ajung la Filantropia. Din calculele mele, zic ca scap cu 20-25 mil.
Tweety nici mie nu mi-a data analiza anticorpilor nici la prima si nici la a doua a sarcina. Dar am citit ca altor fete de la odisee le-a dat (uite de aiai pe bunul forumul ca afli multe si nu stai numai la cunostiintele unui singur dr) si am zis sa ma duc sa o fac si eu ca nu strica. Eu zic sa o faci in ultimele 2 luni, asa pt suflteul tau. Daca ii intrebi pe dr daca sa faci o anumita analiza, spun ca da, dute, dar ei nu-ti da. Uneori si dr astia sunt un pic ticniti.
Mys nu am lista de cumparaturi pt Baby expo, dar sigur voi ajunge pe acolo. Eu fac lista la fata locului. In general sparg cam 200-250 lei pe diverse. Oricum, cam am de toate de la primul copil, asa ca doar am nevoie de mici completari.
Nu intotdeauna gasesti oferte bune la BE. Unii chiar profita si mint, de genul ca au super oferta pe perioada tragului si mai traziu relaizezi ca ei nu au scazut nimic, doar pun un pret mai mare pe care il taie ulterior si ajung tot unde vor ei.
Dar sunt si firme care vor sa scape de colectii vechi si le da pe preturi mici . Eu am luat la ultimul BE, o preche de pantofiori pt fi-mea, din piele stil manusa si captusiti cu piele, roz, dulci rau, de la Tesarino, cu 50 lei. Aveau o pereche de un nr, alta de un alt nr. Vroiau sa scape de ei. Reducerea a fost considerabila. Si imi plac tare mult si mie si lui fi-mea.
ASa ca sa fiti atente la preturi. Bine ar fi sa stiti deja ,cu aproximatie niste preturi la ce va intereseaza.
Ca parere personala eu as opta pt stocare de sange integral, stiinta avanseaza si nu se stie ce mai putem "salva" in momentul decongelarii probelor.
La asta nu m-am gandit. AI mare dreptate. Oricum si noi, tot sage integral recoltam.
Majia, Blue felicitari pt depasirea pragului de 20 de sapt.
Ioanak colul tau e f bine. E peste 3 cm. E f bine. Nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Katy eu stiu ca e bine sa fie colul peste 3 cm si sigilat bine. Nu stiu minimul necesar. Totusi mi se pare cam mic. Parerea mea. Ai sunat pe dr?
Anca felicitari pt eco. Super ca ai venit numai cu vesti bune.
Ma gandesc la tarta ta...
Ioana nu am facut inca analizele. Dupa ce am stat 2 luni acasa, nu putea sa lipsesc din prima sapatamana o zi. As vrea sa incerc sa lipesc sa spat asta sau viitoarea saptamana. SA vad cum reusesc sa ma strecor.
Felcitari pt rezulatele la DT.
... si am inceput saptamana 17
majia spune:
Pisigri, nu cunosteam boala asta. Bine ca a trecut...
Blue, cunosc tehnica asta de a lua in greutate .
Pentru preeclamsie mie imi supravegheaza tensiunea si proteinele din urina lunar. Amandoua bune pana acum.
La eco de 16s am avut un pic de tensiune pe o vena uterina, cea dreapta. Mi-a zis doctorul ca este irelevanta pana pe la 20 si ceva de saptamani. Vedem la morfo de 22.
Fetele cu gemeni, cred ca este normal sa luati mai mult in greutate dar 5 kg intr-o luna nu este bine. Este prea rapid.
Lidia, sper sa-ti iasa bine analizele de tiroida. A mea tot umflata intr-o parte dar analizele bune... Sper sa se retraga dupa nastere, daca nu o sa merg la o ecografie/radiografie.
lui Tudor si 20+ cu
dankutza spune:
Am ajuns la postul lui Cris. Ce pot sa spun?!?! AM ramas muta! Imi rasuna in cap, cuvintele ecografistei ca spina bifida e f rara la noi... SI daca ai "norocul" sa fi in acel procent nenorocit, oricat de mic ar fi el, tot devine mare.
Parca nici un cuvant nu-si are rostul....
Nu pot sa fac decat asta
Blue_sea spune:
Dankutza, exact asta mi-a zis si dr: ca e o informaie pe care e bine sa o aiba neonatologul. Nu ma stresez prea tare
20+