Piersicute de iulie-august 2012 (58)
Raspunsuri - Pagina 7
Fleurdelise spune:
Ile, da, asa a fost la botez, mi s-a parut mai importanta crestinarea copilului cat mai din timp, decat prezenta lui.
Iiuli, iesence deci . Mai am acolo tatal si rude, cativa prieteni si colegi, f putini, majoritatea s-au carat in strainatate de ani buni. Cel putin din anul nostru de facultate, cam un sfert mai sunt in tara. Ma pocneste cateodata o nostalgie de imi vine sa plang, dar, viata merge inainte, eu mai merg pe acolo cam o data la 2 ani, am fost in 2010 dar si in ian 2011 (mi-am facut dintii ) de acum la anul cu Ericut sa-si cunoasca bunicul, matusicile si unchii. Si Dannett e ieseanca, pe altcineva nu mai stiu din Iasi de la odisee, daca mai sunt, mi-a scapat informatia, iertare .
He, he, ati avut dreptate (Daconst ), Eric si-a revenit la sentimente mai bune si azi noapte a fost boierie fata de cele trecute. A dormit 7-11 seara, din fericire am dormit si eu pe langa el 9-11 si ce bine a fost. Cand ne-am trezit la 11 parca trecuse toata noaptea! Dupa aia trezire la 4, apoi la 7 trezirea de-a binelea si inceput activitatile zilei. Parfum!
Fetelor l-am cantarit si are 6,975 kg cu pampers plin cu tot (acuma tre sa ma duc sa cantaresc pampersul...). Nu e cam mult totusi, la 2 luni? Si 61-62 cm ca nu e f precisa metoda (intinsul picioruselor). Am inceput sa-i cumpar haine, ca alea primite nu-l mai incap.
Ati observat si voi ca bebeii de varsta asta nu mai miros a bebe? Hmmm...nici pampersul nu mai miroase la fel. Cresc bebeloii...
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!
Bumbitza spune:
Hellox! Am adormit motzatele si acum citeam si eu ce-ati mai scris.
Masaj - eu stiu ca nu e indicat drenajul limfatic si cel reflexo. Cel de relaxare nu vad de ce ar face rau, din contra. Pe mine una ma ajuta f mult.
Masurat bb, am vazut ca ai adus vorba Fleur - eu procedez in felul urmator. Fixez caputul lui bebe la tablia patutului (ma ajuta sotul aici) si apoi intind piciorul si pun semn. Si masorde la tablia patului pana la semn si gata.
Cu instalatia eu am avut probleme mai tot timpul. Ma reglam cu un fruct pe stomacul gol si apoi apa, plus cafeaua nelipsita, chestii de la care ma cam retin acum, dar aia e. Dar n-am vazut nicio schimbare dupa sarcina/nastere.
Pentru protectie cred ca voi apela si eu la sterilet, nu vreau sa bag hormoni in mine si bebe. Doctorul meu mi-a recomandat tot cerazette dupa prima nastere, dar nu am folosit. La noi e cale lunga pana la 6 saptamani, n-am avut probleme dupa primul bebe, sper s anu am nici acum.
Pastile pentru dureri - Paracetamol, ca si in sarcina e cel mai ok. Nu stiu de Nurofen, dar Algocalmin stiu ca e voie, atata timp cat lasi sa treaca minimum 3 ore de la administrare pana la alaptat.
Mai vroiam sa scriu dar nu ma mai duce neuronul meu cel obosit. Revin daca nu ma ia somnul prea tare.
ali24 spune:
ilenuta eu nu te gasesc pe picasa.am tot cautat sa vad si eu ghivecele cu bomboane si nu te gasesc deloc.ai sters cumva intre timp?
in rest am vizionat toate piersicutele care sunt tare tare dulci.
ada iti dai seama ca m a scos rau din sarite.
dana ma duc la dus si apoi daca nu mi se inchid ochii revin cu detalii
nu stiu ce a avut bebele acuma seara dar a plans o ora de tot se invinetea saracutu.nici odata nu a mai plans asa rau.deja ma gandeam sa fug cu el la urgente sau sa chem un medic acasa.l a lovit dintr o data ca si cand s ar fi speriat si a tinuto tot asa cu scurte pauze de cate 1 min 2.acum s a linistit si doarme.sper sa nu il mai apuce din nou.
hai ca incerc sa va scriu ca mi a luato sotul inainte si s a dus el la dus.
eu incerc sa il fac pe baiatul cel mare sa manace singur ca ei atata il cocolosesc ca ii baga in gura si acum si are 5 ani.stie sa manance singur bineinteles dar e puturos si i se pare mai lejer asa.si intr o seara ii duc mancarea si ii zic sa manance singur el nu a vrut si i am spus ca daca nu vrea sa se culce flamand.stiu ca isi face ambitie cateva minute si pana la urma se linisteste si mananca.si ea pleaca in alta camera cu el cand eu eram concentrata cu denis si ii da ea.mi a venit sa o bat in momentul ala adica daca eu zic una tu cum faci pe la spatele meu alta???in fine atunci nu am zis nimic...l am certat doar pe copil cu toate ca nu el era vinovat.azi ii fac de mancare gratar cu cartofi prajiti si i le pun in fata si el o tine pe a lui ca nu i foame ca nu ii place si dinastea.ea il intreaba nu vrei supa?el zice ba.ok ii duce supa dar afara.eu ies cu denis dupa ei sa vad ca manaca singur.mananca supa si ii zic neaparat sa manance macar 5 guri si de felul 2 ca si la amiaza a mancat tot numai supa si aia nu ii tine de foame.ea il intreaba nu vrei paine cu unt?pai daca are mancare gatita in fata pe care am facuto anume ptr el cum naiba te gandesti sa ii dai paine cu unt?si ii zic nu manaca ce este.el se ambitioneaza si nu vrea.si apare ea cu painea cu unt.na nu merita sa ma iau de ea?si atunci am explodat si i am zis daca eu zic una de ce voi faceti alta?si ea imi spune ca imi bat joc de copil auziti.eu imi bat joc de copil...si atunci i am zis ca de aceea insist sa manace si felul 2 ca la amiaza a mancat tot numai supa .si ea imi zice ca eu sunt de vina ca nu am reusit sa ii fac mancarea la timp.ii nebuna ce mai.si nu a mai stat din pacate la povesti ca a plecat la ea in camera si nu am apucat sa ii spun tot ce imi doream.si dupa faza asta ce credeti copilul s a pus sa manace linistit.eu cred ca ea il influenteaza mai mult de se ambitioneaza el asa ca vede ca are un aliat.
oau imi cer scuze ca m am intins atat dar nu stiam sa va spun mai pe scurt si trebuia sa ma descarc ca nici la sot nu i am spus ca el se streseaza si sufera.pe mine nu m a afectat deloc cearta imi pare doar rau ca nu i am putut spune mai multe ca a fugit.de acum doar eu o sa ma ocup de mancatul copiilor.si nu mai am nevoi de ajutorul lor.
Fleurdelise spune:
Ali, comportamentul soacrei e inadmisibil.Iti submineaza autoritatea in fata baiatului.Pune-o la punct politicos dar ferm, fara discutii interminabile. Daca locuiti impreuna, e mai complicat, dar tot nu are dreptul sa se amestece in modul cum iti cresti tu copilul. Chestia asta cu ajutorul de la parinti, e cu dus si intors. noi nu am avut ocazia dar cred ca nu suportam sa vad ca face ceva ce nu-mi convine. Daca ajuta, sa o faca dezinteresat si fara sa intre cu bocancii in viata si in modul vostru de a educa. Chiar daca e bine intentionata, lucru de care sunt sigura. Bunicii rasfata si "strica" pe cei mici. Vb din experienta de nepoata...la bunici mereu ma rasfatam si uitam de reguli. De ex. parintii mei au fost plecati odata in strainatate o luna fara mine, am stat la bunica, in tot timpul asta nu m-am spalat pe dinti seara ca nu aveam chef... nu m-a controlat nimeni. Cand au venit ai mei si-au pus mainile in cap, am mers direct la dentist. Si am multe alte exemple... Ca mama, cred ca as fi luat foc la faze din astea. Acum, copilul meu mai are inca doar pe bunici (barbati) dar ambii departe si chiar daca ar fi aici nu sunt genul care se amesteca. Taica-miu mi-ar da sfaturi, ceea ce si face, la telefon, dar la modul finut.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!
ali24 spune:
buna dimi
va poftesc la cafea.sper ca ati avut o noapte linistita.
noi am fost destul de agitati.se foia intruna cate 5 min si eu ii dadeam tzitzi dar nu o vroia.apoi tragea cate un parz se linistea si adormea la loc.si asa am tinuto toata noaptea.si eu tot ma invinovatesc ca sigur e de la mancarea mea.dar nu depistez de la ce si nici nu mai stiu ce sa mai mananc.
fleur ai dreptate cu dusul si intorsulla ajutorul lor.de multe ori chiar daca ma ajuta as fi preferat sa stau singura si sa fac doar cum vreau eu.sunt sigura ca m as fi descurcat si asa
Daconst spune:
neatza.multam de cafea.chiar aveam nevoie.
a dormit toata noaptea la tzatza.nush ce-a avut.
sa fi fost de vina supa mea cam picanta???
nu am stiut nici eu ca e asa si apoi am mai diluat-o cu apa,dar tot iute a fost.
ali,uite de aia n-am vrut s-o aduc pe mama cind am nascut.ma ajuta,dar in schimb ma enerva la faze de genul cum povestesti tu.tot asa a facut si cu lucas care tot 5 ani are.il alinta de numa si nu era deloc independent.acum e mult mai bine e cind sta cu mine.
la soacra e mai greu sa le spui,dar eu cu mama aveam zilnic discutii.
ile,nici eu nu vad poze.
fleur,vad ca ai poza noua la profil...nu ai pus si pe picassa?
haideti fetelor cu poze de la botez sa va vedem si noi crestinii.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
Daconst spune:
trebuie sa merg neaparat la dentist.oare am voie anestezie daca alaptez???
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
Kimmy spune:
Buna dimineata!
Ali ,buna cafeaua!
Eu ieri am mancat numai chestii "admise",si ce credeti?Emma a avut colici exact la fel.
Aseara dupa 2 ore de scancit,pe la 10 a adormit,m-am pus si eu la tv si am adormit.dupa aceea a papat la 12,apoi la 3,de imi venea sa pup ceasul si alta nu.Ei bine,de pe la 4 a nceput showul,cu plansete si trezit din ora-n ora
Dana,azi am mancat si eu la fel,de dimineata ou fiert si acuma un bol de supa.O sa incerc sa-i dau si eu sab simplex ca vad ca pe asta il lauda mai multa lume.Deocamdata ii dau espumisan dimineata si seara,protectis la amiaza si pe timpul zilei daca se carceste ii mai dau bonnisan.
Mama,deci si cu instalatia trag...Mie mi-au aparut hemoroizi dupa ce s-a nascut Timea.Dar nu pot sa zic ca m-au deranjat foarte tare.Acuma in sarcina cu Emma nu am avut deloc probleme cu constipatia.In schimb de cand am nascut,prietenul meu cel mai bun e supozitorul cu glicerina.Fara asta nu reusesc aproape deloc .
De soacra...oare sa va mai zic si eu?Ca acuma recent mi-a facut o faza de o sugrumam daca eram langa ea.Timea in luna august a stat mai mult la mama.Luni si marti imi zice soacra ca e libera si sa o las pe Timi la ea.Mno...cum era sa zic ca nu o las?Ei bine luni seara o suna sotul sa vada ce face fata,si ea zice ca e plecata cu prietenu-so la tara-prieten nou,de vreo 2 luni...ea e vaduva de 10 ani...eu pe omul asta nu l-am vazut in viata mea-si incepe sotul si o face cu ou si otet ca e inconstienta ca daca pateste fata ceva,si daca a vrut s-o vada de ce a trimis-o cu altu.Si ea cica pai nu putea sa faca mancare cu ea .Am stat amandoi ca lemnu vreo 2 ore pana a ajuns inapoi Timi la ea.Sotul facuse tensiune 160/110,de am crezut ca face infarct
Ma apuc sa fac un gratarel de pui,sa vedem daca apuc ca e tare agitata.
Fleur,eu zic sa stai linistita cu greutatea lui Eric.Asa ia el in greutate.Daca il alaptezi,nu ai ce-i face,doar nu-l poti pune pe regim .Asa a luat si baiatul vecinei mele,tot alaptat exclusiv.E un urias!
Dana,felicitari pentru Leon,Si Emma tot 1 kg a luat prima luna,atunci m-am relaxat si eu putin cu laptele.
Scuzati mesajul haotic,ma tot fatzai pe aici,ma tot suna sotul sa-i trimit tot felul de mailuri