Eu romanca vs eu japoneza

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

PS: pai nu asta faci, andacos? De ce "altceva" e vorba la mine, ca tu mereu stii mai bine ce gandesc eu/ la ce ma refer/ ce ma mana in lupta...

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Nu,bineintzeles ca nu!Tzi-am mai spus ca nu avem preocupari comune!

e vorba de tonul iritanto-ofensator,mistocaresc (ca sa fiu dragutza),batjocoritor si blasfemist in care scrii!Dar tzi-am mai spus ca tu stii foarte bine ce faci!

E ultima oara cind raspund provocarilor tale,incepi sa ma deranjezi de acum!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

PS: pai nu asta faci, andacos? De ce "altceva" e vorba la mine, ca tu mereu stii mai bine ce gandesc eu/ la ce ma refer/ ce ma mana in lupta...

Nu,bineintzeles ca nu!Tzi-am mai spus ca nu avem preocupari comune!

e vorba de tonul iritanto-ofensator,mistocaresc (ca sa fiu dragutza),batjocoritor si blasfemist in care scrii!Dar tzi-am mai spus ca tu stii foarte bine ce faci!

E ultima oara cind raspund provocarilor tale,incepi sa ma deranjezi de acum!

Dana

Sfinte Sisoie, tu vii cu replica indreptata spre mine dupa aproximativ fiecare postare a mea pe forumul asta (ma mir ca nu te iei de mine si la clubul scutecelor:)) si apoi vii si spui ca "te provoc" si ca nu-mi mai raspunzi ca incep sa te deranjez
No, ce sa spun, sper sa te tii de cuvant, ca si pentru mine a devenit obositor sa-mi sufli in ceafa.
"Tonul" meu e in functie de circumstante, de subiecte etc; daca pe tine te "irita" si te "ofenseaza" nu am ce sa fac, da skip la postarile mele, ca n-o sa-mi fac eu operatie de schimbare a personalitatii ca sa te simti tu multumita de mine, n-am asemenea scopuri, sa ma iubeasca toti in virtual:))) Sunt convinsa ca daca ai fi moderator as umbla cu triunghiuri sangerii dupa mine mereu, dar asta e, din fericire exista obiectivitate la moderare.
O duminica placuta in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Danuka am citit si eu povestea ta , imi pare rau ca treci prin atat de multe necazuri dar eu cred ca esti norocoasa pentru ca aveti casa voastra . Eu cred ca nu ai fi rezistat cu soacra si probabil ca te-ai fi intors acasa mai repede decat ai fi crezut .
Problema fundamentala nu este -din punctul meu de vedere bineinteles- nationalismul, neamul de samourai sau faptul ca el s-a casatorit cu o romanca -, ci modul in care tu te-ai raportat la viata de acolo.
Eu cred ca ei pun mare pret pe respectul vis-à-vis de cei "batrani" , faptul ca tu ai vrut sa faci totul in felul tau , sa respecti traditiile neamului tau (vezi nume , botez , limba) , totul este privit de ei intr-un mod curios ,care noua probabil ni se pare ciudat ignorand realitatea in care traiesti -Japonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Carmencat, am aprobat mesajul tau pt ca e f just, dar doar daca s-ar aplica in alta situatie, unde chiar ar fi vorba despre o nedreptate, dar in cazul de fata eu nu prea vad, am crezut si eu la inceput ca Danuka e "victima", dar nu prea e de fapt.

Danuka , eu nu zic de tine ca esti prostanaca, asa cum te-ai caracterizat tu de vreo 2 ori pe o pagina mai la-nceput, zic doar ca mie imi pari f neclara in dorinte si actiuni, vrei cu orice chip sa-ti apropii soacra, sa te faci placuta si acceptata de ea si asta-ti consuma toata energia. Iti sacrifici inutil dorintele, pt ca soacra nu sta cu tine, iar sotul iti da libertate dupa cum spui si religioasa, si lingvistica. Si tu-n loc sa te bucuri si sa-ti vezi de viata si sa vb cu copilul romana cum trebuie, adica tot timpul si nu doar "citeva cuvinte"( adica de ce doar "citeva cuvinte"? Tot ca sa-i faci pe plac soacrei, nu? Adica sa nu se infurie soacra ca ar sti copilul mai mult de citeva cuvinte) tu vii si te plingi ca nu esti lasata sa vb cu copilul romaneste.

La tine pb, numai la tine. Ii mai si dadeai ex pe unguri. Am vz ca esti din Bucuresti, pai si eu, de aceea nici nu ma mir ca zici de unguri, ca asa aveau impresia bucurestenii (din vremea mea, din cercul meu), ca-i maninca ungurii, si uite ca m-am mutat ulterior in loc cu unguri si nu m-a mincat nimeni si-am vazut ce mult tin la limba si cultura lor, nici nu discutau cu copiii lor in alta limba decit maghiara, pai sa iei exemplu! Plus ca nu cred nici eu o iota din ex tau cu vinzatoarea si cu umilirea fratelui, pai mai umilitor ar fi sa ai un prieten care tace cind tu esti injurat.

Dar sa revin,iti sugerez sa fii verticala daca vrei si tii la niste valori ale tale, lupta-te pt ele daca e nevoie, dar nu mai da vina pe altii. Inteleg ca vrei ca si socrii sa ti le accepte dar, daca nu vor, asta e, zi mersi ca nu ai pb cu sotul.

Prin urmare, pt mine nu esti victima nici ca ti-ai dus copilul la templu si nici ca vb cu el de frica, doar citeva cuvinte romanesti, nici ca ai muncit cu bebe-n circa. Atita te respecti tu pe tine, atita te respecta si altii. Daca vrei cu dinadinsul sa te umilesti acceptind renuntari (limba materna cu copilul), cedari (mersul la templu impotriva credintelor tale si doar de dragul altora) si epuizari fizice numai ca sa placi socrilor, in timp ce soacra oricum nu apreciaza(nici eu n-as aprecia ceva ce seamana cumva cu slugarnicia), e pb ta.

Iti doresc sa iei decizii bune si sa fii fericita, la 30 de ani citi zici ca ai, ai putea fi mai matura , fara sa te dai atita peste cap sa te placa altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui ela_04
nu inteleg cum sa dai o bila neagra cuiva pt convingerile sale religioase...
baldabac nici eu...i-am dat o spaga la popa sa fie apa calda si sa nu-l scufunde ca fac cu inima in biserica...

Eu nu am sanctionat religia Ilincai; daca citeai cu atentie, iti dadeai seama ca modul ei de exprimare este cel care lasa extrem de mult de dorit. Este felul in care se raporteaza la botezul ortodox care pe mine m-a deranjat.

Cat despre faptul ca tu ai decis sa-i dai directive preotului despre cum trebuie savarsita Taina Botezului.... no comment. La fel faci / o sa faci si la scoala, dai spaga ca sa primeasca copilul calificativ bun?

Coracora, imi pare rau ca nu putem sa fim toti la fel de evlaviosi...
nu se poate.
suntem diferiti dar asta nu inseamna ca nu avem dreptul la o parere...
fara sa fim taxati de nici o bila.
Cat despre ce o sa fac cand o sa fie copilul la scoala... nu stiu...daca o sa-mi permit si atunci probabil ca am sa-l trimit sa studieze afara decat sa dau spaga in sistemul nostrul de invatamant de 2 bani. Macar primesc chitanta

PS. Asta imi aduce aminte de soacra-mea care a venit de Paste si cum a doua zi am calcat si am dat cu matura a inceput sa urle la mine ca sunt o pacatoasa si sa-i faca sotului meu zeci de reprosuri gen... "de asta nu va merge bine"...
ma bucur totusi ca ei ii merge bine desi nu a miscat un deget toata luna...nu stiu daca mai era sarbatoare sau doar avea femeia servitoare personala...
ufff ...tare imi venea sa-i dau un sut in fundul ala ipocrit!

+29

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

am revenit!
Si am sa raspund inca o data la anumite intrebari si nedumeriri
Poveste aceea cu doamna care injura eu nu am nimic cu ungurii si nici care I treaba Cu ungurii si bucurestenii habar nu am . An adus in discutie acea poveste pentru ca se incinsese discutia despre emigrantii care isi vad sau nu de treaba in tara gazda ; comunitati ale asiaticilor si pretentiile lor si deci sunt straini si straini . Fratele meu nu avea de ce sa minta si prietenul lui de asemenea . Ce e Asa de necrezut ? Sunt multi oameni de etnii diferite care se jignesc ca la cortului si dau vina pe etnia respectiva . Si ce rau daca omul s-a simtit asa umilit in Tara lui ? Nu are voie ? cum sa I zici omului in Tara lui ca si pe aici ati ajuns romanilor ? Da aici e Romania si omul nici a vrut de cat sa
Cumpere tigari nu sa I is magazinul sau sa
Si faca casa pe locul respectiv dar in fine .... Ideea era
Ca sunt oameni si oameni si ca fiecare padure are uscaturile ei
Dar na ce sa mai zic unde dai si unde crapa

Mergi la inceput

Citat:
La tine pb, numai la tine. Ii mai si dadeai ex pe unguri. Am vz ca esti din Bucuresti, pai si eu, de aceea nici nu ma mir ca zici de unguri, ca asa aveau impresia bucurestenii (din vremea mea, din cercul meu), ca-i maninca ungurii, si uite ca m-am mutat ulterior in loc cu unguri si nu m-a mincat nimeni si-am vazut ce mult tin la limba si cultura lor, nici nu discutau cu copiii lor in alta limba decit maghiara, pai sa iei exemplu! Plus ca nu cred nici eu o iota din ex tau cu vinzatoarea si cu umilirea fratelui, pai mai umilitor ar fi sa ai un prieten care tace cind tu esti injurat.

Nu imi plac deloc generalizarile...
Nascuta si crescuta in Buc iti spun ca am stat o luna la Miercurea Ciuc si nu m-a mancat nimeni... si a trebuit sa mananc si sa ma descurc singura si nici de foame nu am murit si nici mistouri nu am intalnit. Desi le aratam la vanzatoare painea cu degetul si ce vroiam sa cumpar. Nu vorbesc o boaba ungureste.
Indiferent unde te afli in lumea asta mare daca muncesti si iti vezi de treaba ta esti respectat ca om.
Cand vorbesti mult si aiurea esti taxat peste tot. Mai ales in Japonia. Daca tu Danuka nu ai venit ca sotie direct acolo si ai mai si stat 1 an sau mai multi inainte sa te casatoresti trebuia sa sti pana acum lucrurile astea.
Eu stiu ca poate simti ca te sufoci, ca ai facut prea multe compromisuri, ca societatea nu pare sa te ajute si mereu vei fi un gaijin. Dar chiar asta esti... un strain intr-o tara straina si indiferent cat de vei chinui nu vei reusi sa schimbi asta decat sa te frustrezi din ce in ce mai mult.
Impacate cu statutul tau...laso pe soacra in plata Domnului sa vorbeasca (ca asa facem multe din noi) si fi fericita cu familia ta.

+29

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danuka30

am scris ca am fost sanctionata well in diferite mOduri se gaseste I pedeapsa si pentru mine cand nu mi tace gura . Sunt I fire foarte rabdatoare dar cand rabufnesc nu ma Mai controlez desi regret ulterior rezultatul dezlantuirii mele . Dupa cum am spus si eu cam dau cu batul in balta si vorbesc cand trebuie sa tac . Deci nu sunt usa de biserica. Faptul ca suntem independenti ma multumeste pentru ca nici mie nu mi sta in caracter cersitul si profitatul de pe urma altora
Si chiar eu I-am spus soacrei mele ca-I multumesc ca ne ajuta cu ce ne ajuta si ca regret ca nu o pot ajuta si eu Mai mult decat o ajut avand in vedere ca eu sunt Nora si sunt Mai tanara si este normal sa o ajut ea fiind Mai in varsta deci daca nu se leaga nimeni de viata mea nici eu nu ma leg de viata nimanui
De haraiala nora-soacra sunt constienta doar ca nu mi place cand se exagereaza si se Pune stapanire pe mine un Caine nu poate avea doi stapani nu ?
Si eu sunt si Mai sensibila de fel si pun suflet la orice si na consum deh Asa mi-e firea
De dramatizat am spus si eu ca nu vreau sa dramatizez nu Cer
Compasiune si nu mi place si nu vreau sa fac
Pe victima ; am spus lucrurile Asa cum sunt iar daca am exagerat invinovatesc sensibilitatea mea .
Re reply la intrebarea ce ma fac daca trebuie sa scriu niste formalitati ?
Dar pun invers problema daca eu sotul si copilul Doamne fereste
Se intampla ceva pierim toti intr un accident
De masina cum si in ce limba Li se transmite familiei mele ca eu nu Mai sunt in viata ?
Daca patesc eu ceva sunt internata in spital sunt batrana pe patul de moarte sau Mai stiu eu ce am ca nu pot sa le spun eu la Ai mei ? Cine cum si in ce fel le spune ca am patit eu ceva daca nu vorbeste nimeni din familie limba romana si nici macar engleza
Desi Au un in strain in famile adica pe mine ?!

"Cine poate oase roade cine nu nici carne moale"
Mami de Leon Mihail 12.09.2009

Dar tu ai aceleasi pretentii de la printii tai? Le-ai cerut lor sa invete japoneza? Ca doara daca se intampla ceva cu tine, ei sunt cei mai interesati sa stie ce le spune ginerele/cuscrii din Japonia. Iar sa ai pretentii ca socrii tai sa invete romaneste, din respect ptr. tine, ca esti tu romanca, deja astea sunt pretentii peste intelesul meu. Soacra mea a fost o femeie minunata, am avut-o de soacra 9 ani (a murit pe 1 iunie), dar nici prin cap nu mi-a trecut vreodata sa am pretentia sa ma salute cu 'buna ziua'. Nu a stiut nici macar un cuvant romanesc, nici prin cap nu mi-a trecut sa am eu pretentia ca ea sa invete romaneste!!! Eu zic ca pretentiile tale sunt de-a dreptul copilaresti, daca nu chiar absurde! Si sa-i spui soacrei ca tu nu trebuie sa-ti cumperi casa, ca o sa ai casa lor, cand or muri... nici eu nu te-as avea la inima sa-mi spui asa ceva. Parerea mea e ca e timpul sa te maturizezi sa intelegi ca traiesti in Japonia, sa incerci sa le intelegi cultura, sa iti accepti familia sotului, cu bune si rele si sa lasi copilariile, ca-ti faci singura rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Ela_04, ciudat ca din textul meu ai omis sa bolduiesti exact 'din vremea mea, din cercul meu". Ai vrut tu sa vezi ca am zis eu de toti bucurestenii si asa ai bolduit, cum ti-a convenit tie. Nici mie nu-mi plac generalizari cu popa si ce mai zici tu, dar nu intru in discutii cu tine.

Danuka, eu din ex cu ungurii am vrut sa pun accent pe valorizarea limbii materne. Ca degeaba imaginezi tu scenarii cu tu bolnava pe pat de spital si cine-o anunta pe mama ta daca mori sau ce-ai mai zis tu. Pai cine s-o anunte? Dupa parerea ta?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Ela_04, ciudat ca din textul meu ai omis sa bolduiesti exact 'din vremea mea, din cercul meu". Ai vrut tu sa vezi ca am zis eu de toti bucurestenii si asa ai bolduit, cum ti-a convenit tie. Nici mie nu-mi plac generalizari cu popa si ce mai zici tu, dar nu intru in discutii cu tine.

Danuka, eu din ex cu ungurii am vrut sa pun accent pe valorizarea limbii materne. Ca degeaba imaginezi tu scenarii cu tu bolnava pe pat de spital si cine-o anunta pe mama ta daca mori sau ce-ai mai zis tu. Pai cine s-o anunte? Dupa parerea ta?

pe vremea ta...in cercul tau...conceptide genul asta si generalizari sunt prezente si astazi. de asta timpul trecut din fraza mi s-a parut doar o scuza.

+29

Mergi la inceput