Eu romanca vs eu japoneza
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
Katya spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
pe vremea ta...in cercul tau...conceptide genul asta si generalizari sunt prezente si astazi. de asta timpul trecut din fraza mi s-a parut doar o scuza. ![]() ![]() |
Daca tu zici ca inca mai exista asemenea generalizari in ziua de azi, asa e cu siguranta, eu am spus cum era 'pe vremea mea, in cercul meu".
Altfel, chiar nu inteleg ce-ai vrut sa zici cu timpul trecut si cautat de scuze, eu cind am de spus ceva, spun direct, nu caut 'scuze". Si hai sa ne oprim aici mai bine, ca subiectul nu era despre bucuresteni.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Danuka30/Danuka30.jpg)
Danuka30 spune:
pe copil l-am dus si la temPlu si anul trecut cand am fost in tara l-am si botezat
Si cu asta am impacat si ateii si crestin ortodocsii
La cat am putut am renuntat si cat am putut am acceptat ; daca nu acceptm n imic nu Mai aveam un copil nu Mai locuiam demult in Japonia nu Mai lucram nu Mai invatam limba si cu scrisul kanjilor in limba japoneza repet sunt aici de 4 ani dar nu la facultate sunt sotie si mama si am si lucrat copilul meu este un copil activ nu mi permite sa pictez kanji iar cand el doar me si eu sunt obOsita dupa o si incarcata ei invata kanjile din clasa 1 pana la facultate mie oare cati ani mi o lua ? Sa citesc cateva sigur ca am invatat si sa le scriu le scriu dOar electronic sa le scrii de mana este Mai greu e ca si cum Ai picta . In fine cel Mai Bine inteleg cum sta treaba cu kanjile cei care le scriu si le citesc . Eu nu m-am apucat sa invat de gura soacrei dar I-am facut pe plac . Am incercat fara sa mi spuna nimeni pentru ca am vointa .recomand ca intai sa verificati treaba cu kanjile si apoi sa continuam discutia aici ; nu are rost sa discutam p e tema asta daca nu stim despre ce vorbim ( ps sunt japonezi care din cauza calc si tel mobile nu Mai stiu sa scrie )
Mai deParte ; eu am vrut sa facem schimb de culturi invat si eu ceva de la tine da invata si tu ceva de la mine cat o fi de Putin ca doar suntem rude nu ?
Pentru Soacr#65345; mea e usor sa mi zica Pune mana si scrie singura adresa pentru ca ea stie sa scrie de o viata si nu poate sa inteleaga cum este sa nu stii sa scrii si sa scrii Pentru prima
Danuka30 spune:
pe copil l-am dus si la temPlu si anul trecut cand am fost in tara l-am si botezat
Si cu asta am impacat si ateii si crestin ortodocsii
La cat am putut am renuntat si cat am putut am acceptat ; daca nu acceptm n imic nu Mai aveam un copil nu Mai locuiam demult in Japonia nu Mai lucram nu Mai invatam limba si cu scrisul kanjilor in limba japoneza repet sunt aici de 4 ani dar nu la facultate sunt sotie si mama si am si lucrat copilul meu este un copil activ nu mi permite sa pictez kanji iar cand el doar me si eu sunt obOsita dupa o si incarcata ei invata kanjile din clasa 1 pana la facultate mie oare cati ani mi o lua ? Sa citesc cateva sigur ca am invatat si sa le scriu le scriu dOar electronic sa le scrii de mana este Mai greu e ca si cum Ai picta . In fine cel Mai Bine inteleg cum sta treaba cu kanjile cei care le scriu si le citesc . Eu nu m-am apucat sa invat de gura soacrei dar I-am facut pe plac . Am incercat fara sa mi spuna nimeni pentru ca am vointa .recomand ca intai sa verificati treaba cu kanjile si apoi sa continuam discutia aici ; nu are rost sa discutam p e tema asta daca nu stim despre ce vorbim ( ps sunt japonezi care din cauza calc si tel mobile nu Mai stiu sa scrie )
Mai deParte ; eu am vrut sa facem schimb de culturi invat si eu ceva de la tine da invata si tu ceva de la mine cat o fi de Putin ca doar suntem rude nu ?
Pentru Soacr#65345; mea e usor sa mi zica Pune mana si scrie singura adresa pentru ca ea stie sa scrie de o viata si nu poate sa inteleaga cum este sa nu stii sa scrii si sa scrii Pentru prima oara litera respectiva . NOi cum eram in clasa intai fata de invatatoarea noastra ? Cum am inceput sa scriem ? Bastonase , liniute azi invatam litera a Maine litera b este acela si proces numai ca dureaza Mai mult si ca nu Mai Ai mintea aia agera din copilarie acum pricepi Bine ce Ai de facut dar e Mai greu cu aplicarea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinuk@/cristinuk@.jpg)
cristinuk@ spune:
mai tu esti masochista? de ce te chinuie talentul daca ziceai ca se poate forte bine si cu caractere de ale noastre ????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MihaiTexas/MihaiTexas.jpg)
MihaiTexas spune:
cristoiu: Ati scris foarte urāt in stilul critic caracteristic fara gust, cu multe jigniri care nu isi au rostul. Nu imi cunoasteti trecutul, nu stiti motivele mele. De asemenea, nu aveti experienta inspre "cultura" americana.
Daca ati intreba mai frumos v-as raspunde mai frumos. Si ati uitat sa ma intrebati, daca exista si vecini care sunt de acord cu sarbele si toata muzica romaneasca pusa de mine.
Sārbe si alte cantece populare romanesti sunt puse in fiecare seara, de vreun an incoace. Mai exact, 2 pe seara, pe la orele 8:30. N-o sa moara nimeni de asta.
(...)
Se vede cum cateva dintre voi - puse pe rele(le mele) - ati zburatorit discutia foarte departe de a o ajuta pe Danuka. Ar trebui sa incercati sa o ajutati pe Danuka30, nu sa va fie frica de mine, din cauza afectiunii de care sufar, anume ca nu pot asculta muzica, decat foarte foarte tare. Mai dinainte stiu care mesaje vor fi dezaprobate, si cam de catre cine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va port in cārca la fiecare discutie.
Danuka30 spune:
Victoria si eu m-am gandit ca sunt cam pretentioasa cu invatatul limbii rOmane Asa ca am renuntat demult la aceasta idee . La partea cu cine II spune familiei mele daca patesc eu ceva am lamurit cu Soacr#65345; si m a sfatuit sa mi gasesc o prietena care vorbeste romaneste eu am inteles si am lasat o balta ca doar avem ambasada aici si o sa se ocupe ei de asta probabil .
Dar soacrei mele nu I-am zis eu ca dupa ce moare II iau eu casa . Tot ea a venit cu ideea Mai demult. Nu va cumparati casa ca o aveti pe asta si apoi a venit discutia cu locuirea mea in casa respectiva . Ar fi fost chiar culmea sa I zic asta !Scuze ca am omis partea asta si s a inteles gresit .
Am si nu prea am dreptate si daca eram eu convinsa si hotarata treceam demult la actiune cu rautati si razbunari
Asa ca de asta ma si sfatuiesc cu voi aici Mai invat si eu una alta de la nurori cu vechime si de ce nu ma corectez acolo unde gresesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MihaiTexas nu sa va fie frica de mine, din cauza afectiunii de care sufar, anume ca nu pot asculta muzica, decat foarte foarte tare. |
Pai nu tu suferi, ca sufera vecinii tai din cauza "afectiunii" tale...trateaza-ti-o!
(si cui ii e frica de tine?!)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
eh, eu nu am soacra aproape, dar stiu de la mama (care e soacra si ea), ca si ea vorbeste si face planuri si iti planifica viata pana la 100 de ani, dar asta nu inseamna ca eu iau de capatai ce spune ea si ca daca a zis: "pun parchet sa ai confort cand nu voi mai fi" eu nu vin sa ii amintesc ca mi-a promis casa mostenire, de asta am zis sa incerci sa fi mai diplomata si sa nu dai voce la tot ce iti trece prin cap
in fine, stiu ca iti e foarte greu, dar nu atepta de la socrii sa te salveze, ti*a dat un sfat f bun, cauta o romanca, doua aproape de tine si faceti-va o relatie, o familie extinsa alternativa nah...gandeste-te apoi ca totusi socrii tai iti sunt aproape asa rigizi cum ii vezi tu, ei discuta cu tine, incearca sa te ajute, in felul lor, ca nu iti place tie ajutorul lor, asta e, nu primim mereu ce ne dorim
ps. am o prietena intr-o tara nordica, isi suna soacra de Craciun, Paste si ziua de nastere, a facut al fel si in anul cand a divortat, gandind ca divortul e una si relatia de "amicitie" alta, a vrut sa ii ureze la multi de ziua de nastere si pana sa apuce sa spuna ceva, soacra a ingropat-o in urlete, femeia nu mai suporta sa fie sunata de nora, o sufoca cu telefoanele, se simtea hartuita, a amenintat-o ca daca mai suna o reclama la politie pentru huliganism etc.... asta la 3 telefoane pe an, probabil ca de vizitat nici nu se punea problema...
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Hannen, poate e asa cum zici si am inteles eu gresit din postarile Danukai. (care, fie vorba intre noi, nu exceleaza la claritate)
Danuka30, sfatul meu clar si concis este: nu mai despica firu-n 14. Fii romanca in Japonia, deschide-ti sufletul spre cultura care a devenit casa ta, asimileaza, cerceteaza, descopera, bucura-te de familia ta(sot si copil), vorbeste romaneste, gateste sarmale si deseneaza kanjile in timp ce amesteci in ciorba
Nu iti plac kanjile? Da-le-n colo atunci si apuca-te de altceva, sunt sigura ca vei gasi ceva ce iti va placea in toata cultura aia.
Renunta a-i cere soacrei sa invete despre cultura romaneasca , nu pare deloc dispusa si nu, nu iti datoreaza asta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MihaiTexas/MihaiTexas.jpg)
MihaiTexas spune:
@Ilinca M
(si cui ii e frica de tine?!)
Dumneavoastra va este frica. Altfel de ce atacati, fara legatura cu subiectul. Poate eu am vrut sa comunic numai cu Danuka despre acel fapt - ca a venit vecinul la mine din cauza muzicii - ca sa incerc sa o incurajez. Nu trebuia sa-mi sariti in cap.
citat din mesajul Ilincai M.:
"Pe mine ma sperie user-ul M.T, parca e din altalume, nu glumesc"
de pe subiectul de la acest link:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170980&whichpage=9
Nu sunt cuvintele dvs? Fiti mai atenta.
Cel ce ataca este fricos si nesigur indiferent de situatie.