Eu romanca vs eu japoneza
Raspunsuri - Pagina 12
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Mai ales ca te-o afectat atat ca l-au dus la templu (presupun ca e un loc linistit, racoros, placut...nu?) in loc sa-l scufunde popa roman baldabac in ditamai cazanu'... |
Banuiesc (si trag nadejde totodata) ca al tau copil nu e botezat, din moment ce tu cugeti in acest fel despre botezul ortodox. O mare bila neagra.
ela_04 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Banuiesc (si trag nadejde totodata) ca al tau copil nu e botezat, din moment ce tu cugeti in acest fel despre botezul ortodox. O mare bila neagra. |
nu inteleg cum sa dai o bila neagra cuiva pt convingerile sale religioase...
baldabac nici eu...i-am dat o spaga la popa sa fie apa calda si sa nu-l scufunde ca fac cu inima in biserica...
+29
ladyJ spune:
Deceneus, aia e metoda capului plecat. Mi-e greu sa imi imaginez cum cineva ar fi multumit de viata sa daca pleaca capul adanc si face ce i se spune fara sa comenteze. Riscul e ca-ntr-o zi sa explodeze urat si se lasa cu victime.
Cearta este si ea benefica, sa stii. Se elimina tensiunea. :)
Danuka, inteleg defapt ca nu e vorba despre insistenta soacrei ca tu sa devii japoneza veritabila, ci e vorba ca tu nu ai considerat necesar sa schimbi nimic nimic din obiceiurile tale romanesti? Si asta a infuriat-o pe soacra?
Si acum, ca nu ai avut incotro(de gura soacrei) ai inceput sa inveti despre cultura japoneza, sa te implici, sa incepi sa traiesti cu ea(cu cultura) ai pretentia ca soacra si intreaga familie sa faca la fel(cu cultura romaneasca)?
Tu nu ai facut nimanui o favoare invatand sa scrii, implicandu-te si invatand sa traiesti acolo. Poate doar tie insati.
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ela_04
nu inteleg cum sa dai o bila neagra cuiva pt convingerile sale religioase... baldabac nici eu...i-am dat o spaga la popa sa fie apa calda si sa nu-l scufunde ca fac cu inima in biserica... +29 |
Nu e vorba de convingeri religioase,e vorba de altceva!Dar nu mai aprofundez ca iar zice ilinca ca am ceva cu ea si o urmaresc!
Dana
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 nu inteleg cum sa dai o bila neagra cuiva pt convingerile sale religioase... baldabac nici eu...i-am dat o spaga la popa sa fie apa calda si sa nu-l scufunde ca fac cu inima in biserica... |
Eu nu am sanctionat religia Ilincai; daca citeai cu atentie, iti dadeai seama ca modul ei de exprimare este cel care lasa extrem de mult de dorit. Este felul in care se raporteaza la botezul ortodox care pe mine m-a deranjat.
Cat despre faptul ca tu ai decis sa-i dai directive preotului despre cum trebuie savarsita Taina Botezului.... no comment. La fel faci / o sa faci si la scoala, dai spaga ca sa primeasca copilul calificativ bun?
hannen spune:
Lady,nu ,nu e vorba ca Danuka nu a renuntat deloc la obiceiurile sau traditia romana ,cred ca ii este greu sa se faca inteleasa,ca si mie de altfel .Eu zic ca oricit de fata faina ar fi ea,soacra tot i-ar gasi nod in papura.Eu stiu,inteleg ce vrea Danuka sa exprime pt. ca am mai auzit.Nu este neaparat o problema de neintegrare,eu personal iubesc aceasta tara,am mai zis.Din pacate nu toate is perfecte si ne mai vine si sa ne luam campii cateodata.Voi trebuie sa intelegeti ca asa sunt unii dintre varstnicii japoniei.Nu agreaza strainii,unii ii urasc cu patima mai ales pe Americani.Fac diferente la locul de munca si ca sa ma exprim mai elegant,iti fac viata amara(ei intre ei si-o fac,cand dau de cate un strain mana cereasca).Repet,nu sunt toti asa insa sunt si de astia destui.Familia Danukai e din cea inchistata,mama sotului a fost dezamagita de alegerea fiului ei (nu de Danuka,ci de faptul ca nu e japoneza,atat) greseala care acum ii costa pe amandoi.El e taiat de la mostenire iar ea are parte de intepaturi si rautati gratuite.Asta cu scrisul a fost spusa numai sa o umileasca,marea majoritate a japonezilor apreciaza foarte mult faptul ca noi strainii vorbim atat de bine limba lor,ei stiindu-se cu mai putine talente lingvistice si recunosc ca nu ar putea sa invete si sa traiasca intr-o tara atat de diferita.Cum ziceam,e doar rautate menita sa raneasca.Nu exista problema cu scrisul atat de mare incat sa nu poti face fata traiului.Da,sa stii sa scrii si sa citestiiiti este de mare ajutor,insa daca esti umilit ca sa o faci...nu prea te mai prinde cheful,parca numai in ciuda le-ai face.
Whatever happens don`t let go of my hand!
nadaflorilor spune:
sotul nu a fost deloc taiat de la mostenire, nu mai exagerati, el spera ca in traditia japoneza fiind cel mai mare sa mosteneasca tot, mama le-a aadus la cunostinta ca ea are 3 copii nu doar unul si mostenirea se va imparti la toti trei, el e cel care s-a suparat si a zis ca renunta la treimea s-a in favoarea fratilor...pai cine e aici inchistat si traditionalist cand vine vorba de mostenire?!...
hannen spune:
Poate am citit gresit.Mie personal mi se pare o mare nedreptate faza cu cel mai mare mosteneste tot.
Whatever happens don`t let go of my hand!
carmencat spune:
citat din mesajul lui Deceneus
Asta-i opina ta, dar nu si a lor. Danuka traieste cu ei si trebuie sa-i respecte, sa le respecte rigorile culturale. Familia extinsa si societatea nu pot fi tratate diferit, pentru ca familia sotului are cultura societatii. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
am tot citit ce ai scris si am si eu o nedumerire: de unde atata incrancenare cu respectarea asta a valorior japoneze, de unde stii tu atat de bine care ce si cum e cu japonia asta (in afara de din citite, ca aia stim si noi, dar una e cititul si alta e realitatea), de unde pana unde ai tras tu concluzia ca familia asta japoneza e perfecta si valorile eii trebuie inghitite ca atare fara cracnire?
de ce Danuka30 trebuie sa se anuleze pe ea insasi si de ce sustii cu atata inversunare asta?
nimeni nu trebuie sa se anuleze pe el/ea insusi/insasi
una e sa respecti tara in care esti, dar in toata aceasta treaba sa te pastrezi tu pe tine, pentru ca asta esti, alta e sa ti se pretinda sa dai reset, de faptu nu reset ci format
nu suntem calculatoare, nu suntem obiecte
si nu, nu mi se pare deloc normal ce i se intampla, absolut deloc
nu mi se pare normal sa munceasca pana la epuizare, gravida fiind, nu mi se pare normal sa munceasca cu copilul in carca, nu mi se par normale multe
sotul pretinde ca o iubeste, dar nu ma pot opri sa nu ma intreb ce fel de iubire e aia? atunci cand iubesti pe cineva pui binele persoani in cauza dincolo de binele tau, ori ceea ce traieste danuka acolo se apropie de sclavie, cumva consimtita
danuka, dincolo de faptul ca esti romanca, esti un om, cam cat respect ti se pretinde tie sa ai pentru tara, cultura, familia in care ai intrat, cam fix tot atat respect se cuvine sa iti arate si ei tie ca om, ca mama, ca sotie, ca romanca, respect fata de cultura si tara ta
da, e firesc sa iti inveti copilul romaneste, e copilul tau si asta e limba ta, limba in care rezoneaza sufletul tau, limba in care stii sa canti un cantec de leagan, e limba de alint, de mangaiere, de iubire, limba in care iti linistesti copilul, limba care te linisteste pe tine, e limba in care tu te simti nu confortabil, ci acasa, indiferent unde te-ai afla
de ce sa fie rau ca o mama sa isi invete copilul limba? de aia se numeste limba materna
nu cred ca aici in romania sunt blamate mamele de etnie maghiara (atentie! etnie maghiara, in fapt cetatene ale romaniei, nascute si crescute in romania de generatii!) ca isi invata pruncii sa vorbeasca ungureste, ca ii invata cultura si traditiile pe care si ele le-au mostenit la randul lor
de ce ea, danuka, mama, trebuie sa nu fie mama
hai sa o luam si altfel, daca prin absurd (Doamne fereste) ajunge la un moment in care nu se mai intelege cu sotul si se desparte si decide sa isi ia copilul si sa vina in Romania
copilasul acela nu va fi rupt de toate pentru ca este numai japonez, nu si roman?
de ce sa nu stie ca mai are o familie si aici in romania, ca este binecuvantat sa creasa si sa cunoasca doua culturi atat de diferite
de ce una din ele trebuie anulata complet?
si de ce aceasta una este cultura mamei
aaa, pentru ca momentan traieste in japonia? asa si? asta poate fi o situatie de moment
vorba americanului: only death and taxes are certain
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui coracora
Banuiesc (si trag nadejde totodata) ca al tau copil nu e botezat, din moment ce tu cugeti in acest fel despre botezul ortodox. O mare bila neagra. |
Pastreaza-ti bila, poate joci un biliard cu ea. Te rog sa nu mai tragi tu nadejdi referitor la copilul meu. Te pomenesti ca numai la ortodocsi exista botez...Si chiar de-ar fi fost botezat copilul meu la ortodocsi, te asigur ca niciun popa nu-i facea baldabac, ca se poate si la ortodocsi, mai sunt si preoti in care nu urla barbarismul. Dar asta e alta discutie "sensibila". Ca unii nu concep ca exista copii care AU MURIT in timpul sau exact dupa o asemenea practica barbara. Si cu asta am incheiat paranteza.
PS: pai nu asta faci, andacos? De ce "altceva" e vorba la mine, ca tu mereu stii mai bine ce gandesc eu/ la ce ma refer/ ce ma mana in lupta...