Dupa decizia Curtii ...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Ei,Deceneus...acum m-am luminat,auzisem la antene ca PDL a introdus agitatori printre pasnicii manifestanti...dar,apropos, tu de ce nu esti in piata sa dai jos tiranul?...mai ales ca Zgonea declara ca citirea deciziei CCR s-ar putea amana ptr 3 septembrie deoarece stimabili parlamentari sunt in concedii...pai inca zece zile de tinut presedintele la garaj,ehee ce proteste faine ar iesi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@dyannna - asta cu zece zile ar fi scenariul optimist pentru Basescu.
Eu am auzit ca www.jurnalul.ro/politica/referendum-decizie-basescu-demis-parlament-621745.htm" target="_blank">Parlamentul ar putea sa decida demiterea Presedintelui Basescu.

Citat:
ART. 10. Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Presedintelui României este aprobata daca a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care au participat la referendum.

Aceasta atributie, stabilita expres în Lege, nu poate fi a altei institutii; ea poate fi numai a Parlamentului. Iata si de ce:

Conform Art 47 din Legea Curtii Constitutionale („Art. 47. - (1) Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului”). Coroborat cu Art. 5, alin (2) din Legea Referendumului („ART. 5 (2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”) Curtea are atributii NUMAI în privinta VALABILITATII Referendumului, dar nu are atributii sa se pronunte asupra demiterii.

Aplicarea Art 10 din Legea Referendumului cade, fara dubii, în sarcina Parlamentului, deoarece Art. 10 nu se refera la aceleasi fapte si la acelasi moment, ca Art. 5.

Aplicarea Art.5 si aplicarea Art. 10 nu pot fi facute de aceeasi institutie si din cauza ca prevederile celor doua articole sunt aproape contradictorii.

Citirea corecta, logic, a celor doua articole ne duce, fara nicio îndoiala, la urmatoarea

CONCLUZIE:

1.CCR decide NUMAI daca Referendumul a îndeplinit conditiile de valabilitate, în baza tuturor prevederilor legale care-i cad in competenta.

2.Parlamentul analizeaza, în plenul celor doua camere, decizia CCR privitoare la valabilitate.

3.Parlamentul are, conform Art. 10 din Legea Referendumului, atributia si posibilitatea de a APROBA DEMITEREA PRESEDINTELUI ROMÂNIEI, prin referire numai la CONDITIA întrunirii majoritatii voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care au participat la referendum.

Aceasta prevedere din Lege are corespondenta logica în Turul al doilea al alegerilor pentru presedinte, situatie în care nu mai este necesara NICIO conditionare a prezentei la vot.

Pe deasupra, Parlamentul are la dispozitie si Temeiul ca numarul votantilor pentru demitere a fost de 7,4 milioane, ceea ce corespunde la un cvorum ce 14,8 milioane de votanti.

(jurist Florea Ciobanu)


Marius ce spune?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

deceneus, sa inteleg ca negi existenta Legii 153/2012, votata de parlament, promulgata de presedinte(le "ad interim" crin antonescu) si publicata in monitorul oficial (nr. 511) prin care este abrogata forma art. 10 pe care o tot fluturi pe-aici pe la topice (pe la toate pe unde-apuci)?

edit: ups, am uitat ca jurnalul national are prioritate si ce-i hotarat de parlament si publicat in fituica aia ordinara de monitorul oficial n-are valoare nici cat sa-ti pui salamul pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Daca nu mi-ai dat link eu am luat de bun ce era publicat la AEP si acolo ART 10 . arata altfel
Am cautat si am gasit.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_131_2012_modificare_art_10_legea_organizare_referendumului.php

Citat:

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 489 din 17 iulie 2012

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Articolul 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 84 din 24 februarie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 10
Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata daca, in urma desfasurarii referendumului, propunerea a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate."


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Deceneus daca USL vrea sa se joace in continuare cu focul eu cred ca o sa iasa scrum din jocul asta...deocamdata vad ca CCR s-a intalnit din nou in plen si au trimis un comunicat prin care cer oprirea denigrarii si decredibilizarii institutiei,in comunicat reamintesc ca Comisia de la Venitia i-a avertizat deja pe cei care conduc aceasta actiune murdara...nu pot sa pun link dar puteti gasi articolul in presa.As mai reaminti si eu ultimele cuvinte din comunicatul dat de Cancelaria Germaniei:acum Ponta va fi judecat dupa faptele sale!!Din punctul meu de vedere acestea sunt ultimele sfortari ale monstruasei aliante USL care nu fac decat sa ne convinga ptr a nu stiu cata oara de cat de lipsiti de scrupule sunt acesti oameni...Romania nu cred ca a mai fost atat de calcata in picioare in ultimii 20 de ani...sunt convinsa ca daca vor continua asa,PSD va fi exlus din Internationala Socialista...dar cand te apasa greutatea atator dosare penale asta e doar un lucru minor,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Eu stiu ca sunt fara scrupule, dar diferenta intre mine si multi altii de pe aici este ca eu nu vad care politicieni ar avea scrupule.
Pentru mine toti fara exceptie sunt fara scrupule si toti au contribuit la starea actuala.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ala era in 17 iulie si monitorul 489.
eu ti-am spus de monitorul 511.(pe care il poti cumpara de la biroul de relatii cu publicul al Monitorului Oficial).
Desigur, textul legii apare si pe siteul camerei deputatilor.

daca n-ai chef sa te interesezi, poti spune ca n-ai chef si gata. nu mai veni cu aere de superioritate pe-aici ca ce bine stii tu si ce fin analist politic esti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Eu recunosc sincer ca in acest moment nu am posibilitatea sa citesc toate articolele de lege invocate in JN, nici pregatire juridica nu am dar am sentimentul ca Romania va avea mari pierderi...UE si SUA detin mecanismele prin care sa pedepseasca Ro ptr aceste derapaje si,in caz de forta majora, le vor folosi...in fond,Antonescu, Ponta&Co nu au aparut din spuma marii :)), provin din parlamentul nostru,noi i-am pus acolo si tot noi vom suporta consecintele faptelor acestor "golani"...da,da stiu,Ponta a spus ca el si Antonescu nu sunt golani dar cine mai da doi bani pe vorbele lui!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
Romanii nu ies in strada pentru USL.
Cum spunea cineva, daca intrebara la referendum era "sunteti de acord ca sa plece Basescu, Ponta si Antonescu", prezenta la vot ar fi iesit prin tavanul cvorumului.


http://www.jurnalul.ro/editorial/saracii-si-coloniile-nu-pot-pierde-decat-lanturile-617726.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:
Romanii nu ies in strada pentru USL.
Cum spunea cineva, daca intrebara la referendum era "sunteti de acord ca sa plece Basescu, Ponta si Antonescu", prezenta la vot ar fi iesit prin tavanul cvorumului.


http://www.jurnalul.ro/editorial/saracii-si-coloniile-nu-pot-pierde-decat-lanturile-617726.htm


foarte inteligent articoulul ce sa spun.

in afara de subiect. ieri vecina mea ucranianca imi povestea ca filul ei si-a uitat bicicleta nou nouta in parc seara. dimineata cand a mers sa o caute era tot acolo unde o lasase. cu asta vreau sa subliniez nivelul de spirit civic si de viata aici fata de Ro.

pana acum voiam sa fie si la noi ca la nemti. cand suntem si noi bagati in seama, si nemtii incearca sa ne traga si pe noi la ei in ograda, dar ni se pun niste conditii,nu mai vrem, si se trezesc unii "destepti" pt "prostime" sa scrie un articol ca cel de mai sus, sa spuna, ca de fapt, la ce ne trebui noua sa intram in UE sau in Schengen. noi nu ca nu am vrea sa traim ca nemtii, dar nu vrem legi si reguli, ca toata lumea sa poata sa isi faca "treaba" dupa cum ii iese mai bine banul, mai nu platesti o taxa, mai furi din fondul de pensii, mai primesti o spaga pt ceva pt care deja esti platit etc ca asa crede romanul ca doar asa ar putea trai mai bine.
asa ca concluzia mea e urmatoarea, vrei sa traiesti ca in vest du-te in vest.







Mergi la inceput