Dupa decizia Curtii ...
Raspunsuri - Pagina 15
dyannna spune:
Are Ghise un capital electoral de nu se poate...eu zic sa scapati repede de elApropos, vad la tv ca in fata Cotroceniului vor protesta parlamentari...momentan vin Ghise si Vosganian dar se pregatesc si alti parlamentari de protest,Campeanu declara ca ar iesi si ea daca nu ar face parte din guvern...iertati-ma dragi interlocutori, dar eu asa multa prostie n-am vazut stransa la un loc...cum vine asta, daca tot nu vrea poporul sa iasa in strada,nu-i nimic: ies parlamentarii...parca suntem in filmele cu Stan si Bran!
danielag spune:
Deceneus, daca ai pus TVA la pretul de export, e clar ca nu ai habar de economia reala ! Pentru export si livrari intracomunitare nu colectezi TVA.
Edit: ca sa nu mai spun ca TVA-ul NU este element de cost. Il treci pe factura, il platesti statului dar il recuperezi de la client.
Se vede ca n-ai legatura cu partea practica si din faptul ca spui "consideram cursul stabil in timp" ca apoi sa dai ca exemplu cresterea cheltuielilor. Daca nu creste cursul, cheltuielile nu prea variaza, Deceneus. Marea majoritate a cheltuielilor sunt legate de o valuta externa (cel mai frecvent aceasta valuta e euro). Daca nu variaza cursul, variatiile de cost sunt mici. Bine, variatii pot sa existe la bunuri al caror pret este stabilit la burse externe (cum ar fi inoxul sau otelul, de exemplu). Dar acolo se pune altfel problema, de obicei obtii o cotatie de la un furnizor mai mare si acea cotatie o dai mai departe catre client dupa ce iti adaugi o marja de profit (lucrezi pe preturi contractate cu furnizorul si cu clientul si majoritatea achizitiilor le faci in baza de comanda, deci nu te afecteaza variatiile de pret de pe piata).
Ca sa-ti dau un exemplu mai simplu: pana si costul pe care tu il agreezi pentru serviciile de telefonie, de exemplu, este exprimat in euro. Daca cursul ramane stabil, pretul in lei pentru serviciul respectiv ramane si el stabil. Deci de unde crestere?
Mi se pare antologic si pasajul asta: "Euro este o marfa. Daca vinzi mult poti avea mai multi euro si cursul scade. Daca vinzi putin si importi mult cursul creste.", coroborat cu dorinta ta ca BNR sa devalorizeze leul . Deci BNR o sa devalorizeze moneda nationala, firmele vor vinde mai mult (ca doar ce ai zis ca un curs mai mare avantajeaza exportatorii) si cursul o sa scada. Chestie urmata, probabil de un nou ciclu, BNR devalorizeaza moneda, firmele vand, cursul scade. Trebuie sa-ti patentezi metoda, poate ti-o fura careva . Fac o paranteza sa ma explic: cursul euro se gaseste intr-adevar la intersectia dintre cererea de euro si oferta de euro, dar e pueril sa crezi ca cererea si oferta sunt doar rezultatul fluxului real din economie si nu au legatura cu sectoarele financiare ale economiei (de ex. bancile), sau ca nu au legatura cu alte activitati financiare, cum ar fi cererea de euro pentru rambursarea unor credite in valuta ale statului sau ale agentilor economici.
Raman la concluzia mea: imi pare rau, dar n-ai nici o legatura cu fenomenul economic.
danielag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Pe de alta parte am constatat ca cei mai blamati sunt cei incomozi pentru clasa politica. A fost C Coposu in anii '90, apoi E Constantinescu. Mediatizarea negativa a lui Ghise imi sugereaza ca si el este un tip "incomod". |
Iar faci erori de logica. Daca A implica B, nu se poate spune ca B implica A (poti spune ca B implica A doar daca A si B sunt echivalente). Daca un tip incomod e blamat, nu inseamna ca toate persoanele blamate sunt incomode. Unii pot fi blamati din alte motive (prostie, lipsa de verticalitate, minciuna, nepasare etc. etc. etc.).
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Deceneus, daca ai pus TVA la pretul de export, e clar ca nu ai habar de economia reala ! Pentru export si livrari intracomunitare nu colectezi TVA. |
Nu ma ocup de evidente financiar contabile si de export si nu stiam, dar introducerea sau eliminarea tva in exemplul dat nu schimba concluzia.
Preturile la energia electrica si termica sunt preturi reglementate si cresc pentru ca exista un calendar al alinierii lor la piata internationala, iar preturile la cerealele din tara depind de seceta. Anul trecut au fost reduse, anul acesta vor creste.
Asa ca ideea ca preturile de aprovizionare depind de curs este partial adevarata.
Banuiam ca gasesti un pretext de care sa profiti ca sa anulezi totul, asa ca ti-am dat si link-uri de la oameni avizati, care sustin aceeai idee, dar tot nu vrei sa accepti.
Cu alte cuvinte consideri ca presedintele AOAR Florin Pogonaru si Constantin Savu vicepresedinte al AOAR sunt niste nulitati care abereaza!
Vorba lui Diderot - "Cei mai cumpliti surzi sunt cei care nu vor sa auda".
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danielag
Iar faci erori de logica. Daca A implica B, nu se poate spune ca B implica A (poti spune ca B implica A doar daca A si B sunt echivalente). Daca un tip incomod e blamat, nu inseamna ca toate persoanele blamate sunt incomode. Unii pot fi blamati din alte motive (prostie, lipsa de verticalitate, minciuna, nepasare etc. etc. etc.). |
In cazul de fata nu se aplica teoria multimilor, se aplica statistica si teoria probabilitatilor.
Si daca vrei logic, atunci judeca in felul urmator. Daca A il blameaza pe B, si daca A il blameaza pe C atunci probabilitatea ca B si C sa faca parte din aceeasi multime este mare.
O mass-media nu-si pierd vremea cu oameni inculti care se descalifica singuri. Daca acorda atentie individului si investeste in denigrarea lui, inseamna ca respectivul reprezinta un "obstacol" real.
danielag spune:
Deceneus, chiar articolele citate de tine te contrazic:
Vizavi de pretul energiei (cu calendar strict de modificare, conform opiniei tale): "Merita de asemenea mentionat ca anumite categorii cu impact (dimensiune) mare sunt 100% euroizate si isi schimba pretul foarte rapid – de exemplu, combustibilul (8.3% din CPI) si energia (9.7%)."
Vizavi de importuri si exporturi: "Romania este o economie relativ deschisa – in 2011, exporturile au totalizat 45 miliarde de euro (33% din PIB), iar importurile 52 de miliarde (38% din PIB)." Daca importurile sunt mai mari decat exporturile vezi daca iti da cu plus avantajul exportatorilor fata de dezavantajul importatorilor.
danielag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus O mass-media nu-si pierd vremea cu oameni inculti care se descalifica singuri. Daca acorda atentie individului si investeste in denigrarea lui, inseamna ca respectivul reprezinta un "obstacol" real. |
Este opinia ta. N-ai decat sa-ti cauti reperele astfel. Din punctul meu de vedere nu toti oamenii blamati sunt repere demne de urmat. Pentru mine Ghise nu este un astfel de reper. I-am urmarit expozeurile, din punctul meu de vedere are mari fracturi de logica.
dyannna spune:
O analiza dupa parerea mea foarte buna http://www.gandul.info/puterea-gandului/cand-tace-basescu-9995880
olympia spune:
Ca sa vezi cum am ajuns sa vorbim de Ghise! "Fracturi de logica bine zis", plus nu prea il tin nervii si acum e clar "om-sandvis in misiune". In rest, nu mi se pare interesant din niciun punct de vedere. Desi e in politica demult e tot un incremenit in proiect ca Antonescu, s-a blocat in rolul de profesor ce da lectii sacadat si ritos, turuie agresiv intr-un discurs limitat la "jos ala", dincolo de faza asta nu comunica.
almo spune:
Ioan Ghise "omul este, prin biografie, comportament si discurs, sinteza combinatiei toxice de ridicol, impostura si agresivitate reprezentativa pentru o clasa politica stramba care stramba destinul acestei tari."
http://www.ziare.com/ioan-ghise/stiri-ioan-ghise/ghise-senator-roman-1186820
as spune ca doar cine se aseamana se aduna