300 lei - capitolul 2
Raspunsuri - Pagina 8
Alizee spune:
Nu sunt ideile mele; am dat copy/paste de pe net.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
A, nici eu nu-mi bat capul cu detalii, alinieri, traversari chestii dar cred si am observat (sunt inclinata spre observare si analiza de tot felul) ca exista trasaturi comune zodiilor si cateodata ma joc incercand sa ghicesc zodia oamenilor dupa caracteristicile lor, cam in 80% nimeresc. A, si la scoala am constatat cu amuzament ca daca un elev e mai rebel/recalcitrant/simte nevoia sa fie mereu in centrul atentiei/ e mereu tentat sa contrazica etc...apoi in majoritatea cazurilor ori e Leu ori e Berbec:))) IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Eva e leu.....
hi hi.....pacat ca din meniurile alea....eva papa doar ciorba de perisoare,chiftelute,snitel si fructe.A,si cereale...cu lapte dar nu exagerat.
Pot sa i le dau restul lui fomila....adica sotu` di dotare...
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Un off topic in plus se pune? Selene, adica are legatura daca nasterea este la termen? Ca daca are, atunci nici eu nici fi-meu nu suntem ceea ce parem a fi :D. Eu am in casa doi scorpioni si o balanta sub acoperire ( trebuia sa fie tot scorpion). |
Da, sigur ca are, pentru ca exista nasteri premature, exista nasteri in cazul carora piticii de pe creier ai mamei aleg musai o anumita zodie (nu sunt multe astfel de destepte, dar eu am auzit de ele, deci sunt).
giulia81 spune:
citat din mesajul lui allinta Hai ca mai avem putin si discutam despre voodoo la meniuri cu 300 de lei. Am dat o cautare pe net si iata ce idei de meniuri am gasit : Mic dejun 250 ml lapte cu cereale 1 banana |
nu este indicat sa se combine laptele cu cerealele. laptele este un aliment care se consuma singur. cerealele se pot cosuma cu iaurt. (sfatul nutritionistilor)
eu am reusit sa ma tin departe de kaufland 1 sapt si 1 zi...nu aveti idee cati bani am economisit. sapt trecuta luni am lasat 300 ron la kaufland....maine insa musai sa merg din nou...s-a cam umplut lista
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
giulia81 spune:
citat din mesajul lui allinta Alte idei de meniuri : Idei de meniu zilnic/saptamanal Luni: Bors de pui Supa de rosii Cotlet de porc la gratar cu cartofi prajiti si salata Tochitura cu mamaliguta Marti: Ciorba de porc ardeleneasca Supa de legume Cotlet vanatoresc cu cartofi natur Parjoale cu piure si salata Miercuri: Bors rusesc Crema de spanac Pulpa de pui cu paste Limba cu masline/sos remulad si cartofi natur Joi: Ciorba de burta Ciorba de cartofi Iahnie de fasole cu costita Peste prajit cu cartofi si lamaie Vineri: Ciorba de perisoare Supa cu taitei Rasol de vita cu legume si hrean Snitel de pui cu piure si salata allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
lista e buna pt furat idei, dar daca as gati in fiecare zi alt fel as cheltui mult mai mult de 300 lei pe sapt
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia81
lista e buna pt furat idei, dar daca as gati in fiecare zi alt fel as cheltui mult mai mult de 300 lei pe sapt "Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice." |
Absolut.
Eu am zile de gatit. De ex. luni mai am mancarea de duminica si gatesc ptr marti+miercuri, gatesc iar miercuri si am ptr joi+vineri, sambata dimi gatesc si am ptr week-end. Mai fac un fel2 sau o cina sau luam o pizza cand e cazul. Si nu prea gatesc cu carne, desi eu sunt foarte carnivora. Fac multe supe/ciorbe cu legume si o carne la felul2.
Da, si facem briose saptamanal.
Alexandra Maria
14.12.2007
moni_iulia spune:
Eu si sotul am crescut la tara asa ca ne cam cheama pamantul. Asta e unul din motivele pt care ne-am cumparat o gradina la 50km de B. E chiar vis-a-vis de bunica mea si e tare placut sa traversezi sa iei totul proaspat cand faci o supa. Cu 15.000 lei am luat 1600 mp si motosapatoare. De lucrat il lucram doar in we si e f relaxant.
Alt motiv e ca in sat exista max 16 puncte de unde poti cumpara paine(eu stiu doar 8, dar am dublat), DAR sunt 4 magazine de unde poti cumpara chimicale pt agricultura desi satenii nu sunt pietari. La noi in gradina e totul bio pana si gandacii de pe vinete sunt adunati manual.
Am plantat cativa pomi si capsuni.
Anul asta am pus dovlecei,rosii,cartofi,ceapa,usturoi,vinete,ardei,patrunjel, pastarnac , morcovi,varza si porumb. Din porumb am si scos bani ca am fost la un targ de duminca cu surplusul.
Pt fetele din sudul B pot lua comenzi de morcovi,ceapa si albitura daca sunt doritoare, dar livrarile se fac doar lunea.
Oua iau de la soacra unde anul asta am plusat si am dus si doi purcei la crescut,lapte si branza de la o microferma a carui tanar proprietar e veterinar asa ca mi se pare safe, iar bunica imi creste pui.
Nu-i asa ca-s economicoasa?!
cellia78 spune:
Moni, BRAVO VOUA! Si nu vi se fura recolta? Ca mama s-a lasat pagubasa din cauza asta...Bine, la noi e distanta mare pana acolo. A lasat numai vie, dar sa vezi cum se fura si aracii!
Allinta, foarte faine ideile de meniuri! Pus si eu link la favorite.
Aka, vecina noastra , foarte buna ideea ta cu piata de pe Straduintei! Stiu ca e mai ieftina, stiu ca-s mai multi producatori acolo; chiar am o ruda care vinde acolo salata (produsa de ei in sere proprii, bio - cat de bio se poate in pamantul si aerul din Jilava). Problema este ca imi cam ia timp sa ajung acolo - eu locuiesc mai aproape de piata de langa spital). Ca sa ajung la Straduintei trebuie sa traveresez prin tot spitalul, apoi pana la piata inca o distanta bunicica. Si cum inca e cald la pranz.....
Dar ajungem si pe acolo, cand nu mai e asa de cald la pranz; de obicei mergem intai in parculetele de acolo, apoi mergem in piata; si retur, incarcate uneori...bine ca ne mai tine carutul!
Ela, piata de langa spital e mai scumpa si pt ca nu prea sunt producatori si pt ca, asa mi s-a spus de cineva de acolo, piata nu e a primariei, ci e detinuta de un proprietar; si acel proprietar cam face legea la preturi, plus la chirii de spatii. De aici preturile mai mari. Dar am cateva mamaici de la tara de la care cumpar de ani de zile si mai lasa la pret.
Ca spuneai ca nu stii unde e piata de care vb Aka: ia ca punct de reper fostul cinema Cultural, cumva in spatele lui e piata; dc mergi din fata cinemaului catre Big, se face strada la dreapta la mica distanta de cinema; intri pe acea straduta si vezi piata. Eu o iau prin alta parte cand merg acolo, prin spate cumva. Aka zice bine, piata aia are preturi mai bune si sunt mai multi producatori.