300 lei - capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

mai conteaza si tranzitele.de ex cand marte tranziteaza fecioara, adica zodia mea, e naspa pt mine, insa cat saturn,marele judecator a fos tin fecioara, a fost ok.
verisoara mea face harti astrale profesionale si cum suntem ca surorile,de dragul ei si pentru a da si alte raspunsuri decat:da,da,ca sa vezi domnle', am citit si eu cate ceva.
aseara mi-a explica cum ca am nodul sud pe gemeni si pe cel nord pe sagetator, ca am luna neagra pe sanatate.ce gluma buna! ioi,aici chiar a zis-o!
restul,sunt perfecta!
gata, imi revine moralul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Hai ca mai avem putin si discutam despre voodoo la meniuri cu 300 de lei.

Am dat o cautare pe net si iata ce idei de meniuri am gasit :

Exemplul 1, Exemplul 2, Exemplul 3

Mic dejun
250 ml lapte cu cacao si biscuiti

Mic dejun
250 ml ceai
2 felii de pâine intermediara, prajita, cu unt si 100 g brânza telemea slaba

Mic dejun
250 ml lapte cu cereale
1 banana

Gustarea de dimineata
Danonino-brânzica de vaci cu piure de fructe
100 g patiserie

Gustarea de dimineata

Gustarea de dimineata
1-2 felii de pâine intermediara cu paté de ficat si castraveti

Prânz
Felul I: ciorba de perisoare
Felul II: paste cu carne
Felul III: fructe de sezon

Prânz
Felul I: supa crema de cartofi
Felul II: rasol de vita cu orez si salata asortata
Felul III: prajitura de casa

Prânz
Felul I: supa de rosii
Felul II: salata de peste cu orez
Felul III: paste cu brânza dulce si stafide

Gustarea de dupa-amiaza
Pâine cu brânza telemea slaba si rosii sau castraveti

Gustarea de dupa-amiaza
Salata de fructe

Gustarea de dupa-amiaza
Biscuiti
Cina
Salata orientala cu cartofi fierti, legume proaspete (rosii, castraveti) si masline

Cina
Taitei cu nuci si zahar
Iaurt / Sana

Cina
Fasole verde cu piept de pui.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Uau... ce complicat!! Stiam eu de ce nu imi bat capul cu zodiile fac economie de neuroni

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

A, nici eu nu-mi bat capul cu detalii, alinieri, traversari chestii dar cred si am observat (sunt inclinata spre observare si analiza de tot felul) ca exista trasaturi comune zodiilor si cateodata ma joc incercand sa ghicesc zodia oamenilor dupa caracteristicile lor, cam in 80% nimeresc. A, si la scoala am constatat cu amuzament ca daca un elev e mai rebel/recalcitrant/simte nevoia sa fie mereu in centrul atentiei/ e mereu tentat sa contrazica etc...apoi in majoritatea cazurilor ori e Leu ori e Berbec:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

allinta,
un rasol de vita costa in jur de 25-20 de lei.e pasiunea mamei mele.
salata de peste cu orez, sare de 15 lei,daca eplatica, daca nu, sare de 20.
prajitura casei mai e 10 lei.
danonino ala e si el vreo 2 lei,nus tiu ca nu iau, salata orientala 10 lei,supa crema costa vreo 10-15 lei.

de ex
Mic dejun

250 ml ceai=1 leu/cafea=1 leu

2 felii de pâine intermediara, prajita, cu unt si 100 g brânza telemea slaba=10 lei
total= 12 leipranz
Felul I: supa crema de cartofi= 1o lei

Felul II: rasol de vita cu orez si salata asortata= 25 de lei

Felul III: prajitura de casa=10 lei
total=45

Gustarea de dupa-amiaza

Biscuiti
total=5 lei
Cina

Salata orientala cu cartofi fierti, legume proaspete (rosii, castraveti) si masline

total=10 lei

12+45+15=72 de lei
asta daca felurile astea ar trebuie sa iti ajunga macar o saptamana!

e ok,dar scump taica, scump.

Mergi la inceput

Alte idei de meniuri :

Idei de meniu zilnic/saptamanal

Luni:

Bors de pui
Supa de rosii
Cotlet de porc la gratar cu cartofi prajiti si salata
Tochitura cu mamaliguta

Marti:

Ciorba de porc ardeleneasca
Supa de legume
Cotlet vanatoresc cu cartofi natur
Parjoale cu piure si salata

Miercuri:

Bors rusesc
Crema de spanac
Pulpa de pui cu paste
Limba cu masline/sos remulad si cartofi natur

Joi:

Ciorba de burta
Ciorba de cartofi
Iahnie de fasole cu costita
Peste prajit cu cartofi si lamaie

Vineri:

Ciorba de perisoare
Supa cu taitei
Rasol de vita cu legume si hrean
Snitel de pui cu piure si salata

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Adevarul e ca pe mancare se pot duce f. f. multi bani. Am dat in fundul unui sertar, facand curat, de o factura de Metro de cand eram "la parinti", nemaritata, fara copchil si cu un amarat de salariu de profa debutanta pe care-l cheltuiam in club cu fetili. Asaaa...si factura era de aproape 500 lei (ma rog, 5 milioane ca nu era leul greu) si asta in 2003 si consta in 80% mancare. Sa va zic ce era pe factura si acum NU as mai cumpara asa ceva in ruptul capului:
- nenumarate sosuri Uncle Ben's (facusem o pasiune:));
- carnaciori de bere si alte mezeluri (nu mai cumpar asa ceva de cel putin 3 ani);
- nenumarate "deserturi" gen iaurturi cu fructe/"branzica" cu dulceata/orez cu lapte si vanilie etc (E-uri curate, tot felul de Muller's, Exquisa si alte cele);
- orez prefiert Uncle Ben's (sunt altele mai ieftine si-s ok).
Ce era pe lista si as mai cumpara dar acum...mai rarutz, ca nu mai am parinti...e Baccardi Breeze

Mergi la inceput

Un articol interesant :

Cum sa alcatuiesti un meniu ieftin

Pe timp de criza fiecare banut economisit conteaza. Insa cum mancarea ramane cea mai importanta pe lista de consum a familiei, iata cateva sfaturi pentru alcatuirea unui meniu cat mai ieftin pentru familia ta.

1 Gandeste din timp meniul
Planuieste si scrie un meniu pentru intreaga saptamana, incluzand micul dejun, pranzul si cina, dar si posibilele gustari dintre mese. Bazeaza-ti meniul pe legume si fructe, dar si pe produse cat mai ieftine sau alimente care sa ajunga pentru mai mult decat o utilizare (precum orezul, legumele congelate etc.).

Incearca sa introduci in meniu si conservele puse pe timpul verii si toamna. Dulceturile, zacusca, muraturile sunt inca o modalitate de a mai scadea din costurile pe care le ai cumparand alimente pentru gatit.

2 Fa lista de cumparaturi in functie de meniul stabilit
Vezi ce alimente mai ai in casa si pentru restul alcatuieste o lista cu ce trebuie sa cumperi. In alcatuirea meniului nu ar fi rau sa tii cont si de reducerile practicate la alimente de catre magazinele de unde iti faci cumparaturile.
Mergi in prospectie ca sa vezi care sunt preturile pentru aceste alimente la magazine, iar pentru cumparare alege magazinul cel mai ieftin. Stabileste-ti un prim buget pe care vrei sa il cheltuiesti pe mancare, si care sa fie mai mic decat ce cheltuiai de obicei.

3 Alege alimentele locale, sunt mai ieftine decat cele din import
Pentru a avea un meniu cat mai sanatos, dar si ieftin, alege alimentele din piata in detrimentul celor de supermarket. Salata, fructele locale, precum merele sau perele, cartofii, ceapa, muraturile, branza, ouale si altele sunt mult mai gustoase in varianta cumparata de la piata decat cele din magazine. In acest sens, aloca-ti macar o zi pe saptamana in care sa mergi in piata pentru cumparaturi, ca sa bifezi din alimentele de pe lista pentru meniu.

4 Fa provizii de alimente de baza
Fa o lista si cu alimentele de baza de care ai nevoie in casa: faina, orez, zahar, ulei. Alege uleiul de masline si cel de porumb, sunt mai sanatoase si gatitul cu ele nu consuma la fel de mult ulei asa cum se intampla in cazul uleiului de floarea soarelui. Alege pungile mai mari cu faina, orez, zahar etc., astfel incat sa ai din ele cat mai mult timp. Si pastreaza-le in asa fel incat sa nu se deterioreze.

5 Combina si improvizeaza
Combina cat mai multe dintre alimentele de baza, si mai ales dintre cele pe care le ai in casa. Incearca aperitive din aluaturi usor de preparat, la care sa adaugi bruschette , paste, salate, supe, mancaruri pe baza de orez, carne de pui si peste, la care poti sa adaugi si carnea de vita si porc, fie sub forma de fripturi, fie in alte mancaruri.

Nu uita ca pestele si puiul sunt si mai ieftine, dar si mai sanatoase decat celelalte tipuri de carne. Iar daca vrei sa tai si mai mult din buget, nu pregati mancaruri cu carne decat de maxim doua ori pe saptamana.

Iata si cateva idei de retete ieftine:

Pui cu orez: rumeneste putin pulpele de pui, apoi scurge-le si pune-le intr-o tava la cuptor, impreuna cu o ceapa si un amestec de concentrat de pui si bulion. Lasa-l sa se coaca la foc mediu spre mare timp de 45-50 de minute, timp in care fierbi orezul si il lasi sa se scurga si sa se raceasca putin. Scoate puiul si orezul si adauga in sosul ramas de la pui putin unt si putin parmezan si amesteca putin deasupra focului. Adauga sosul rezultat peste orez si pui.

Paste "economice": aduna de prin frigider ce bucatele de carne ti-au mai ramas si pune-le la prajit, iar daca nu ti-au ramas, nu e nici o problema, poti folosi numai legume. Cel mai important este sa ai sos de rosii, o bucatica de ceapa, usturoi, ulei si paste. In rest singura care decide este imaginatia ta: caleste ceapa in ulei, adauga carnea sau legumele, in functie de ce ai ales sa pui in sos, pune sucul de rosii si usturoiul si lasa-le sa fiarba. Pune separat pastele la fiert, iar dupa ce s-au fiert, scurge-le, adauga peste ele sosul si taie deasupra cateva masline, daca ai la indemana.

allinta

Mergi la inceput

Idei de mancaruri, cand intram in pana de idei :

1.Ficatei la tava cu garnitura de cartofi natur si legume
2.Paste (Lasagna,spaghete ,ravioli ,sau caneloni)cu carne ,branza sau cu legume
3.Rulada de pui (sau snitel)cu garnitura de orez si legume
4.Conopida cu brocolli si morcovi la cuptor
5.Peste prajit(sau la cuptor) cu garnitura de cartofi taranesti.
6.Spanac cu ochiuri (si cartof piure)
7.Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
8.Ardei umpluti cu orez si legume la cuptor
9.Cartofi umpluti cu carne tocata la capac+ legume
10.Gulii umplute cu carne tocata
11.Frigarui cu carne de pui si peste+ legume
12.Cartofi franzutesti (fierti ,taiati rondele peste ei oua si cascaval)
13.Cartofi cu sunca si legume la cuptor
14.Sote de mazare si legume
15.Chiftelute din cartofi si legume(morcovi,patrunjel,pastarnac) cu garnitura de fasole verde sau mazare.
16.Tocanita de pui cu garnitura de rulada de mamaliga (umpluta cu branza si spanac)

allinta

Mergi la inceput

Care sunt cele mai ieftine alimente?

orez
fasole uscata boabe
carne tocata
oua
cartofi
pâine
lapte
sana
ceapa
pasta de rosii
paste fainoase
fructe si legume de sezon proaspete (varza si cartofi, în special)
fructe si legume congelate
conserve de ton si sardine
organe
carne de pui si porc

Ce gatim ieftin?

Micul dejun – masa cea mai importanta a zilei

Pentru micul dejun, se poate pregati o frittata cu ce aveti ramas prin frigider (de obicei, acele ingrediente care sunt în cantitati prea mici pentru a fi transformate în altceva) sau orice alta forma de a gati ouale – omlete, papare, oua ochiuri, oua fierte. Un sandvis; ieftin si gustos, tot ca idee de mic dejun, e sandvisul cu unt si oua – se fierbe un ou tare, se rade mare peste pâinea unsa cu unt si se decoreaza cu felii de castravete sau ardei gras.

Cu imaginatie, se poate încropi un sandvis cu aproape orice – carne rece ramasa de la cina, resturi de brânzeturi (se rad împreuna si se face sandvis cu ridichi sau salata verde), legume. Daca pâinea nu este foarte proaspata, puneti-o la cuptor câteva minute sau în aparatul de prajit pâine. Pentru ca sandvisurile sa nu fie prea uscate, folositi unt, pasta de brânza la tartinare.

Ce mai puteti pregati la micul dejun: iaurt grecesc cu miere si fructe, salate de fructe,

Prânzul si Cina

La ce puteti renunta definitiv când faceti economii: bauturi carbogazoase, dulciuri, mâncaruri semi-preparate, alimente procesate; puteti ss vs preparati în casa socata sau limonada, precum si deserturi economice – chec, pandispan sau clatite.

allinta

Mergi la inceput

Gasiti, aici, idei de retete ieftine :

http://www.cevabun.ro/categorie/retete/ieftine/

allinta

Mergi la inceput