300 lei - capitolul 2
Raspunsuri - Pagina 9
ingridnen spune:
fetelor, cum rezolvati problema :"pachet pt servici " ? Avand in vedere ca santem plecati cam 12 ore pe zi de acasa
Eu, de exemplu, in multe zile imi car mancare de acasa (avem cuptor cu microunde aici, deci pot incalzi una-alta).
Insa majoritatea colegilor mei ies la pranz la masa....am mai incercat si eu...dar sant niste preturi
Ingrid si Cristi 9 ani
histamina spune:
exclusiv de acasa.
varianta 1
caserola cu branza, muschi file, carnita picanta, malsine,casacaval,carnati uscati,-toate facut ein casa, plus legume proaspete/salata bulgareasca/mancare gatita/salata orientala/legume proaspete si el fac salata la job.
ingridnen spune:
in general si eu imi iau de acasa.
Insa sotzul, care e mult pe drum, cu masina, si nu stie dimineata daca pleaca la Ploiesti, la Sibiu, la Constanta...in general mananca pe drum la vreo carciuma
Zice ca i se strica mancarea in masina si salate nu are unde sa-si faca.
Ingrid si Cristi 9 ani
moni_iulia spune:
Am uitat sa ma laud ca avem si multe izvoare de apa in sat si luand apa de acolo imi scot benzina.
La pachet punem branza,oua fierte,salate,ficatei sau carnita la cuptor...
Multumesc pt evaluari.
natalia_nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena Otet alb cu apa si cu un ulei esential http://alinahandmade.blogspot.com/ |
Multumesc!
Savvy spune:
Apropo de ideile puse mai devreme de Allinta (ma rog, luate cu copy/paste):
Fructele romanesti nu sunt mai ieftine decat cele de import. Bananele sunt mai ieftine decat merele. La banane mai si scad preturile, la mere eu am tot asteptat... dar n-au scazut, ba au si crescut.
Pestele si puiul ar fi mai sanatoase... ba nu sunt mai sanatoase, sunt eventual mai economice. Dupa nenumarate studii, puiul de azi nu se compara cu cel din anii '30-'40 (americanii zic asta), fiind puternic "hormonizat". Sa ne gandim cum sunt tinute gainile in custi...
Pestele - plin de mercur, ca nici nu mai stii ce crap sa iei sau sa nu iei. Oricum, pestele era odinioara mancarea saracului (imi tot povesteau ai mei despre copilaria lor cu peste, linte si alte bunatati ieftine...), iar acum, cand am aflat mai multe despre beneficiile lui, nu prea mai stim ce peste sa mancam, avand in vederea poluarea apelor. Mergand pe firul asta, se pare ca noi toti suntem cam "poluati", pentru ca toate toxinele au intrat in apa freatica, adica si in plante, trecand apoi la animale, oameni samd.
Pastele nu se combina cu carne, doar cu legume si condimente (zic si eu ce am citit, nu inseamna ca nu ma abat de la regula ): rosii, legume la abur, busuioc, patrunjel, de-astea, verzituri.
Mai sunt, dar fug cu copchilul la plimbare.
Mami de Robert (07.07.11)