Efectele inconstientei crase a USL(2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili_mar spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyannna

Pai asta verifica Parchetul General dar cica-i abuz...tre sa-l desfiintam ca sperie votantii "prolifici"


vroiam sa zic ca pe langa cei pe care ii verifica pt ca s-a votat in localitatea respectiva > 100%, astia ar trebui verificati nume cu nume (si CNP-urile corespunzatoare)

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Printre statele care nu permit nicio forma de vot extern se numara: Albania, Armenia, Cipru, Coreea, Macedonia, Malta, Monaco, Muntenegru, Maroc, Slovacia.


wow, onorabila companie

edit: am pus in acelasi mesaj raspunsurile pt dyannna si Deceneus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Pe mine ma enerveaza abordarea legata de cvorum, ca si cum ar fi fost o inventie a CC speciala pentru Basescu. Nu ni l-a bagat nimeni pe gat, de ce nu vreti sa cititi si legile tarii inainte de-a lua de bun tot ce spun unii politicieni sau debiteaza anumite televiziuni de stiri?

Legea referendumului e una singura, Legeanr. 3/2000

Iar in aceasta lege, din 2000 scrie clar, negru pe alb:

Citat:

ART. 2
(1) Referendumul national constituie forma si mijlocul de consultare directa si de exprimare a vointei suverane a poporului roman cu privire la:
a) revizuirea Constitutiei;
b) demiterea Presedintelui Romaniei;
c) probleme de interes national.
(2) În conditiile prezentei legi se poate organiza si desfasura si referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unitatile administrativ-teritoriale.
(3) În cadrul referendumului populatia poate fi consultata cu privire la una sau la mai multe probleme, precum si cu privire la o problema de interes national si o problema de interes local, pe buletine de vot separate.
ART. 3
Problemele care, potrivit art. 148 din Constitutie, nu pot fi supuse revizuirii nu pot face obiectul referendumului.
ART. 4
Au dreptul de a participa la referendum toti cetatenii romani care au împlinit varsta de 18 ani pana în ziua referendumului inclusiv, cu exceptia debililor sau a alienatilor mintal pusi sub interdictie, precum si a persoanelor condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva la pierderea drepturilor electorale.
ART. 5
(1) Referendumul national si referendumul local se organizeaza si se desfasoara potrivit prevederilor prezentei legi.
(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.


dati un google daca nu ma credeti, eu o am format word si nu va pot pune link.

Deci cvorumul exista de ani de zile, si era necesar chiar si daca cineva voia sa faca un referendum privind eutanasiera cainilor vagabonzi.

Asa ca in aceste conditii, plus deciziile CCR anterioare, cum ca romanii din afara sunt in listele permanente, doar sa fi de rea credinta sa nu poti da verdictul corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili_mar

Citat:
citat din mesajul lui lucialu
Sunt dezamagita de faptul ca luati in deradere cercetarile procurorilor, care nu au la baza nicio sesizare. Merg si intreaba: e semnatura ta tataie? ai fost la vot? cu cine ai votat? jura pe Biblie!

eu cred ca daca iese din cifre (total impersonale, fara nicio apartenenta politica, etc) ca la cucuietii din dos au fost 200% prezenti la vot este ciudat si cineva tre' sa se auto-sesizeze si sa vada daca 200% au votat in situ. asta nu inseamna ca nu este legal, inseamna ca numerele arata ceva suspicios. se duc "men in black" si verifica:
- daca ion (cnp 1), gheorghe (cnp 2) si maria (cnp 3) au votat pe listele suplimentare respective.
- daca intr-adevar vasile si dumitru din cucuietii din dos au votat (pt ei sau pt ei si pt ion, gheorghe sus mentionati).
- daca aceiasi ion, gheorghe si maria au votat si pe listele de la cucuietii din vale unde isi au domiciliul.
eu nu vad nimic ilegal sau iesit din normal pana aici atata vreme cat exista o hartie de la procuratura (semnata de un judecator).
ceea ce am bolduit si subliniat in textul tau nu cred ca se intampla si cred ca este manipulare (nu a ta, a celor de unde ai preluat informatia) - nu intereseaza pe nimeni/nu influenteaza cu nimic in momentul asta cu cine a votat vasile; in situatia actuala jocurile sunt facute de nr de persoane care au fost la vot si nu de alegerea fiecaruia.
cat despre juratul pe Biblie am inteles ca asa-i modelul, oamenii tre' sa jure ca vor spune adevarul si numai adevarul si jura pe ceva sfant pt ei (ca doar n-o sa jure cu mana pe fundita/ ... olita/ ... etc) cand dau o declaratie. exista si textul alternativ pt ceilalti.

edit: un acord


da, sigur, juratul cu Biblia asezata pe capota masinii cu care s-au deplasat fetele palide, e coser...da' ce sunt astia, instante?
e o mica eroare in ceea ce spui. NU verifica pe cei care au votat pe listele suplimentare, ci chiar pe bastinasi. Nu nr trebuia sa-i ingrijoreze, trebuiau doar sa puna in calculator datele, unde aparea acelasi CNP de la 2 X in sus, era frauda cu certitudine. Ce trebuia sa ii ingrijoreze, ar fi fost faptul ca sunt zone in care s-a votat ft slab vis-a-vis de alta dati.(toti au boicotat?)Btw...sunt convinsa ca misculatii s-au facut, insa maximul credibil este pana intr-o suta de mii, maaaaaaaxim, maaaaaaaxim, dat cu larghetze. Ceea ce nu compromite referendumul, cand acolo au fost la vot peste 8 milioane de cetateni. De fapt, nimeni nu este acuzat de nimic, ca sa fie vinovati, trebuiau sa fie acuzati, ori Biblia eu stiu ca se foloseste IN INSTANTA, nu de catre organele de up. Nici macar oamenii aia nu sunt urmariti penal, se fac cercetari, ca li se pare lor ca s-a votat prea masiv in unele locuri. Insa se poarta cu bastinasii de parca sunt infractori. Nu e treaba nimanui CU CINE, CUM au votat alegatorii! sesizezi abuzurile?
Ori este evident, ca toata tevatura asta este pt a decridibiliza acest referendum, netinand cont de pericolul si repercusiunile acestor fapte. Nu mai vorbesc de banii multi care se prapadesc in acest mod. Asta e cireasa de pe tort, caci in fapt se intampla lucruri mult mai grave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu


Sunt dezamagita de faptul ca luati in deradere cercetarile procurorilor, care nu au la baza nicio sesizare. Merg si intreaba: e semnatura ta tataie? ai fost la vot? cu cine ai votat? jura pe Biblie! acolo, la fiecare in batatura...mai antartz cand au vrut sa faca minirecesamant USL-eii, ori erati oripilate de modul propus sa mearga la sat din poarta in poarta, ori ati spus ca nu le deschideti usa...o scaldati cum va coafeaza. Discutiile lipsite de obiectivism devin sterile si inutile in acest caz.
NB!

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



Pai zic sa clarificam, lucialu, pe baza articolelor de lege, nu asa, din ce ne "predica" Antena 3:

Codul de procedura penala spune:
Declara#355;iile martorilor

Art. 86
"Modul si limitele ascultarii martorului

Martorului i se face cunoscut obiectul cauzei si i se arata care sunt faptele sau imprejurarile pentru dovedirea carora a fost propus ca martor, cerandu-i-se sa declare tot ce stie cu privire la acestea.
Dupa ce martorul a facut declaratii, i se pot pune intrebari cu privire la faptele si imprejur#259;rile care trebuie constatate în cauza, cu privire la persoana partilor, precum si in ce mod a luat cunostinta despre cele declarate.

Dispozitiile art. 71-74 se aplica in mod corespunzator si la ascultarea martorului."

Cum s-ar traduce prin exemple ce spune Cpp:
Primul paragraf - draga nene Ion din comuna X, noi ( procurorii) am primit o plangere penala (sau ne-am autosesizat dupa ce ne-a spus presa cate ceva) cum ca in comuna matale s-ar fi facut fraude la referendum. Faptele despre care se vorbeste in plangerea penala sunt: aceeasi persoana a votat de mai multe ori sau o persoana a votat in locul alteia. Matale ai fost la vot? Daca da, povesteste-ne te rog, tot ce stii si cu ce ai vazut matale cand ai fost in sectia de vot.

Paragraful al doilea - bun, asta ai vazut matale dar te vom ruga sa ne raspunzi si la cateva intrebari. Pe Vasile l-ai vazut la vot? Ah, n-avea cum sa voteze pentru ca Vasile e plecat, dupa stiinta matale, de 10 ani in Spania? Dar pe Gheorghe l-ai vazut cumva dand bani oamenilor in fata sectiei? Sau: Dar cursa asta cu microbuzul prin comunele vecine de cine a fost organizata? Sau: cata lume straina vine de obicei in weekend in comuna dumitale? etc

Al treilea paragraf ne indica modul in care este ascultat martorul. Se aplica dispozitiile art 71-74, ca si la ascultarea invinuitului sau inculpatului din perspectiva martorului. Ce ne zic aceste articole?
art.71 - ne spune ca fiecare martor este ascultat separat
art. 72 - ne spune ca dupa ce a facut declaratia, martorului i se pot pune intrebari
art. 73 - ne spune ca fiecare declaratie a martorului se consemneaza in scris si ca dupa ce i s-a citit i se inmaneaza spre semnare.

Iar art. 85 Cpp vorbeste de la sine despre procedura aplicata:
Declara#355;iile martorilor

"Art. 85
Juramantul martorului

Inainte de a fi ascultat, martorul depune urm#259;torul juramant: Jur ca voi spune adevarul si ca nu voi ascunde nimic din ceea ce stiu. A#351;a sa-mi ajute Dumnezeu!

In timpul depunerii juramantului, martorul tine mana pe cruce sau pe biblie.

Referirea la divinitate din formula juramantului se schimba potrivit credintei religioase a martorului.

Martorului de alt#259; religie decat cea crestina nu ii sunt aplicabile prevederile alin. 2. Martorul fara confesiune va depune urmatorul juramant: Jur pe onoare si constiinta ca voi spune adevarul si ca nu voi ascunde nimic din ceea ce stiu.

Martorii care din motive de constiinta sau confesiune nu depun juramantul vor rosti in fa#355;a instantei urm#259;toarea formula: Ma oblig ca voi spune adevarul si ca nu voi ascunde nimic din ceea ce stiu.

Situatiile la care se refera alin. 3, 4 #351;i 5 se retin de organul judiciar pe baza afirma#355;iilor f#259;cute de martor.

Dupa depunerea juramantului sau dup#259; rostirea formulei prevazute in alin. 5, se va pune în vedere martorului ca, daca nu va spune adevarul, savarseste infractiunea de marturie mincinoasa.

Despre toate acestea se face mentiune in declaratia scrisa.

Minorul care nu a implinit 14 ani nu depune juramant; i se atrage ins#259; atentia sa spuna adevarul."

Eh, m-am cam intins dar am vrut sa includ tot

Deci nu, nu sunt anormale procedurile aplicate de procurori. Ele sunt conform legii. Ca "specialistii in stiri" de la antena 3 spun ca e altfel...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Deceneus, de ce nu esti mai selectiv cu exemplele pe care le dai? In alt context ai da exemplu, de pilda, tarile arabe care au legi separate pt femei si barbati? Adica e aceeasi paralela. Sa luam drepturi de la grupuri care nu prezinta interes (doar economic).

Ma dau exemplu pe mine, cetatean olandez cu domiciliul in strainatate. Este a2a oara cand voi vota la alegerile din olanda. Pt a vota a trebuit sa ma inscriu pe un anumit site, de a downloada un anumit formular pe care trebuie sa il completez si sa il trimit impreuna cu copile de pe actul meu de identitate, valabil. Daca nu fac acest lucru, imi sare randul la vot. Inainte de alegeri primesc acasa listele cu candidatii si pot sa imi exercit dreptul. In plus, daca nu respect conditia de imi prelungi pasaportul in timpul delimitat, risc sa imi pierd cetatenia olandeza, automat, fara nici o cerere. Au avut de a face cu acest lucru, olandezi, get beget, care dupa ani de zile teleleu prin lume, nu mai detineau cetatenia. Si e f greu sa o redobandesti.
Deci exista drepturi, dar si obligatii.

Tarile democratice nu isi exclud cetatenii de la dreptul de vot. Oriunde se afla ei si indiferent de cand sant plecati.
Nici macar nu exista pasaport olandez cu domiciliu in strainate. Toti cetatenii sunt olandezi si nu se subliniaza nici o diferenta intre ei.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyannna

Citat:
citat din mesajul lui mrenescu

Nu, nu e Aspazia. E ungurul. Se pare ca el ar fi cel ce " va face cartile".


Pai sunt 3 talibani USL si 4 talibani PDL,astia-s siguri si nu se schimba...ramane Aspazia si ungurul, vad ca se tot vorbeste de 5 ptr invalidare,care din astia doi e trecut ca sigur?...eu ma gandeam ca ungurul e sigur si Aspazia ramane de convins,ea oricum vroia anulare ca au fost mari nereguli.

Dar vorba lui catrinik, naiba ii mai intelege si pe astia






Ai dreptate dar cu o corectie: sunt 4 talibani USL ( unul e numit de iliescu - Predescu parca, alti doi de PSD, Aspazia si Gaspar, si unul de PNL - Tudorel). Mai sunt patru ai PDL si unul al UDMR.

Vorbind la rece, situatia e nasola pentru noi. Astia nu vor reusi in veci sa ia o decizie pentru ca o decizie in favoarea oricareia dintre tabere ar insemna ca pe langa ungur sa-si adjudece si unul de la ceilalti, ceea ce e greu...foarte greu.

Cei mai tavaliti din situatia asta vom iesi tot noi,cetatenii simpli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Btw...sunt convinsa ca misculatii s-au facut, insa maximul credibil este pana intr-o suta de mii, maaaaaaaxim, maaaaaaaxim, dat cu larghetze. Ceea ce nu compromite referendumul, cand acolo au fost la vot peste 8 milioane de cetateni.


Am zis ca nu ma mai contez cu tine pe teme politice, dar asta nu tine de politica, dupa parerea mea .
Altfel spus, tu crezi ca au fost cam 100.000 de voturi furate (plus, minus, e irelevant) si ti se pare ca necompromitand rezultatul referendumului nu trebuiesc anchetati atat de drastic?

Eu cred ca daca erau si 500 de voturi furate trebuiau anchetate la fel de drastic! Pentru ca numai anchetand si sanctionand VINOVATII poti sa dai un semnal clar oamenilor simpli: votul multiplu (sau semnatura in locul cuiva care nu s-a prezentat, sau un cn din burta pe liste suplimentare, etc) e ilegal si se pedepseste cu inchisoare.

Imi spunea barbata-meu de un coleg de serviciu de-al lui care stie o familie numeroasa si saraca care au votat masiv in ultimii ani, si cu banii scosi de pe acele voturi au reusit sa isi termine casa. La tara oamenii stiu si lucrurile astea, cand 8 insi traiesc de azi pe maine din alocatii si ajutoare de somaj, si imediat dupa alegeri mai apare cate-o camera noua la casa inceputa acum nu stiu cati ani, bate la ochi. Ba chiar s-ar fi scapat prin sat la crasma ca au adunat peste 8000 de lei din voturi in ultimii ani, ceea ce nu e de ici de colo.

Daca oamenii aia au votat odata si n-au patit nimic, au mai votat odata si tot la fel, n-o sa se opreasca niciodata!! Ba mai mult, o sa se ia si nea gigi si nea costel dupa ei, ca vorba aia, ce, eu's mai prost?! Si bulgarele se rostogoleste incet incet.

Asa ca din punctul meu de vedere, orice frauda trebuie anchetata cat mai serios cu putinta!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Cand am afirmat ca exista tari care nu permit vot extern, nu am afirmat contrariu.
Citat:
Votul extern în lume. Cine îl acorda si cine nu
Printre statele care nu permit nicio forma de vot extern se numara: Albania, Armenia, Cipru, Coreea, Macedonia, Malta, Monaco, Muntenegru, Maroc, Slovacia.


O multime selecta.

Cel care a facut lista a omis un Nord. Este vorba doar de Coreea de Nord. Spre care tind aspiratiile USL.

Tot in lista s-a strecurat o grava eroare. Monaco este principat! Cine pe cine alege acolo? Cat despre parlamentul monegasc si consiliul municipal, cetatenii principatului care locuiesc in strainatate pot vota de peste mari si tari.

Dezinformateus, lista "selecta" pe care ne-o propui intra la apa ...

PS. In curand www.timesofmalta.com/articles/view/20120121/local/maltese-voters-living-abroad-should-vote-in-embassies-ad.403180" target="_blank">si Malta o sa iasa din lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Curata lipsa de presiune asupra CC. Daca nu a mers cu declaratiunile total independente si binevoitoare ale diversilor uslisti , l-au scos pe dogaru in strada si l-au pus sa se agite in fatza CC. Adica poate le tragem si o mama de bataie la judecatorii aia sa-si bage mintile in cap sa decida ce trebuie. Curat democratie coane:(



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Citat:
citat din mesajul lui lili_mar

Citat:
citat din mesajul lui lucialu
Sunt dezamagita de faptul ca luati in deradere cercetarile procurorilor, care nu au la baza nicio sesizare. Merg si intreaba: e semnatura ta tataie? ai fost la vot? cu cine ai votat? jura pe Biblie!

eu cred ca daca iese din cifre (total impersonale, fara nicio apartenenta politica, etc) ca la cucuietii din dos au fost 200% prezenti la vot este ciudat si cineva tre' sa se auto-sesizeze si sa vada daca 200% au votat in situ. asta nu inseamna ca nu este legal, inseamna ca numerele arata ceva suspicios. se duc "men in black" si verifica:
- daca ion (cnp 1), gheorghe (cnp 2) si maria (cnp 3) au votat pe listele suplimentare respective.
- daca intr-adevar vasile si dumitru din cucuietii din dos au votat (pt ei sau pt ei si pt ion, gheorghe sus mentionati).
- daca aceiasi ion, gheorghe si maria au votat si pe listele de la cucuietii din vale unde isi au domiciliul.
eu nu vad nimic ilegal sau iesit din normal pana aici atata vreme cat exista o hartie de la procuratura (semnata de un judecator).
ceea ce am bolduit si subliniat in textul tau nu cred ca se intampla si cred ca este manipulare (nu a ta, a celor de unde ai preluat informatia) - nu intereseaza pe nimeni/nu influenteaza cu nimic in momentul asta cu cine a votat vasile; in situatia actuala jocurile sunt facute de nr de persoane care au fost la vot si nu de alegerea fiecaruia.
cat despre juratul pe Biblie am inteles ca asa-i modelul, oamenii tre' sa jure ca vor spune adevarul si numai adevarul si jura pe ceva sfant pt ei (ca doar n-o sa jure cu mana pe fundita/ ... olita/ ... etc) cand dau o declaratie. exista si textul alternativ pt ceilalti.

edit: un acord


da, sigur, juratul cu Biblia asezata pe capota masinii cu care s-au deplasat fetele palide, e coser...da' ce sunt astia, instante?
e o mica eroare in ceea ce spui. NU verifica pe cei care au votat pe listele suplimentare, ci chiar pe bastinasi. Nu nr trebuia sa-i ingrijoreze, trebuiau doar sa puna in calculator datele, unde aparea acelasi CNP de la 2 X in sus, era frauda cu certitudine. Ce trebuia sa ii ingrijoreze, ar fi fost faptul ca sunt zone in care s-a votat ft slab vis-a-vis de alta dati.(toti au boicotat?)Btw...sunt convinsa ca misculatii s-au facut, insa maximul credibil este pana intr-o suta de mii, maaaaaaaxim, maaaaaaaxim, dat cu larghetze. Ceea ce nu compromite referendumul, cand acolo au fost la vot peste 8 milioane de cetateni. De fapt, nimeni nu este acuzat de nimic, ca sa fie vinovati, trebuiau sa fie acuzati, ori Biblia eu stiu ca se foloseste IN INSTANTA, nu de catre organele de up. Nici macar oamenii aia nu sunt urmariti penal, se fac cercetari, ca li se pare lor ca s-a votat prea masiv in unele locuri. Insa se poarta cu bastinasii de parca sunt infractori. Nu e treaba nimanui CU CINE, CUM au votat alegatorii! sesizezi abuzurile?
Ori este evident, ca toata tevatura asta este pt a decridibiliza acest referendum, netinand cont de pericolul si repercusiunile acestor fapte. Nu mai vorbesc de banii multi care se prapadesc in acest mod. Asta e cireasa de pe tort, caci in fapt se intampla lucruri mult mai grave.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



Eu cred ca s-au furat in jur de 1 mil de voturi.

Mergi la inceput