COPLATA(2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Xio: Letitia, si daca nu s-a rezolvat nimic prin flagrantele organizate, cam ce crezi ca se rezolva daca merg eu sau altul si facem o plangere pt care apropo, n-avem nici o dovada, dar asa am auzit noi?

Normal ca tu de una singura nu poti face nimic.Un sindicat puternic ar trebui sa intre in actiune dar ala nu exista sau daca exista e deja corupt.

Ce e frustrant e ca din '89 tara asta incearca sa se puna pe picioare si nu reuseste. Eu aceasta COPLATA o vad ca pe o alta gaura in buzunarul cetateanului. Si cine stie unde or ajunge banii astia, ca doar nu medicii impart banii de la buget. S-ar putea nici sa nu ajunga in sistemul sanitar. Pe mine asta ma oftica.

Mergi la inceput

Citat:
bird: Ce mi se pare trist este ca iti imaginezi ca esti la fel ca un medic din tarile civilizate .

Eu cred ca Xio este la fel ca un medic din tarile civilizate, nu din cauza ei s-a ajuns acolo unde s-a ajuns. Eu una de-abia astept sa o vad cu steagul german sub avatarul ei.

Mergi la inceput

Uitati, iarasi au fost prinsi in flagrant niste ingrijitori la un camin de batrini si au fost dati in git (in Uk ma refer). Au primit pedepse cu inchisoarea. Poate si in romania trebuie o campanie de presa si televiziune impotriva celor ce iau mita, asta pina ia spaga directorul televiziunii si interzice difuzarea .

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2195260/Caught-camera-dementia-patients-abuse-care-staff-Family-89-year-old-hid-CCTV-device-room.html?ICO=most_read_module

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Letitia, am intrebat si eu la spital de ce Dumnezeu noi nu avem liber dupa garzi, de ce nu propune nimeni chesti asta?
Si am si primit raspunsul: s-a propus acest lucru la Sindicat la intalnire, sau ce o fi, dar cum acolo sunt doar medici primari cu functii importante, acestia au spus ca nu avem neoie de asa ceva, pt ce sa fie zi libera dupa garda? ca nu e nevoie :)))
In garzi cand este si un rezident sau mai multi, cine e cel mai mic in rang munceste toata noaptea, evident daca mai sunt si altii il ajuta, iar seful de garda este trezit doar daca pica spitalul (si acum anticipez ca cineva va lua acest lucru mott a mott).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Xio, stii ce mi se pare mie trist in toata treaba asta cu ziua libera dupa garda? Ca acei medici primari, din comoditate, sa nu-si miste fundul la servici, pun viata pacientilor in pericol; hai sa fim seriosi, un medic obosit (poate) face greseli. Dar se pare ca mai putin valoreaza viata lu' nea Mitica sau a Doamnei de la... prefectura decat comoditatea Doctorilor primari... de toata jena

PS: Mesajul asta NU e indreptat in nici un fel impotriva ta, Xio, decat daca aceasta decizie a fost a ta. (stiu exact pozitia ta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Pai tocmai aici este problema, nu i se cere lui XIO sa-si asume "martirajul pentru schimbarea sistemului", ci li se cere medicilor (a se citi toti medicii) sa demonstreze ca sunt interesti sa-si rezolve legal problema veniturilor insuficiente, si nu bagand mana in buzunarul pacientilor. Acuma XIO si gmmm sunt cele care sustin ca ridicarea nivelului salarial va schimba atitudinea medicilor, si cer pacientilor sa ia atitudine. Numai ca evidenta arata ca de fapt medicii nu sunt chiar nemultumiti de starea de facto, pentru ca altfel ar face ceva (un sindicat, o propunere de reforma, un cod deontologic, greve etc etc). Realitatea e ca, medicii o duc bine (cu mici exceptii, medici prea tineri, sau prea cinstiti sa ia spaga), destul de bine incat sa nu le pese daca salariile sunt la un nivel mare sau nu.

madanic, scuze ca nu am raspuns mai devreme! in principiu sunt de acord cu tot ce ceea ce spui, dar as vrea - daca poti - sa-mi dai un exemplu in care un sindicat sau o greva au schimbat un sistem in Romania. stiu ca cei mai harnici - pana acum - la greve au fost profesorii, si tot degeaba. nu numai ca nu s-a schimbat nimic in sistem, dar nici macar grevele nu au reusit, pentru ca de fiecare data se gaseau spargatori de greva, pentru care alea cateva ore platite erau mai importante decat cererile grevistilor.

mie mi se pare ca problema medicilor ar trebui reglata de sus, de catre alesi. reforma inseamna mai mult decat instaurarea fricii de spaga prin spitale, printre medici si asistente. in momentul in care oamenii astia nu mai pot lua spaga, mor de foame. trebuie ori sa se reorienteze pe piata muncii, ori sa plece din tara.

reforma inseamna, in primul rand, rezolvarea relatiei case de asigurari - spitale, rezolvarea spagarilor de la varf, a directorilor de spitale si a celor ce manaresc fondurile caselor de asigurari. ori asta nu se doreste de catre "varf", pentru ca varful sunt "ei", ca sa zic asa.

nu mai spun ca o greva a medicilor ar duce la nemultumirea acelorasi pacienti revoltati de spagi, care s-ar vedea lasati de izbeliste! (si by the way, legal, medicii pot face greva? )

Mergi la inceput

portocalia, legal s poate face greva, dar urgentele sunt obligate sa functioneaza.

Letitia, asta a fost si reactia mea cand am auzit grozavia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu cred ca in Ro exista o lupta intre generatia noua de medici si generatia veche, care-i mai ales la carma sindicatului sau in pozitii de conducere. E evident ca cei care sunt demult in campul muncii nu isi doresc nicio schimbare majora. Ei sunt sistemul, lor le convine cum e.

Cei tineri fie nu vor fie nu pot lua spaga, iar cei mai cu experienta nu mai stiu trai fara ea.
Cei tineri bajbaie prin sistem si se intreaba cum mama naibii pot ei traii si munci in conditiile date, cei mai in varsta insa, sunt parte activa din sistem.

Poate o sa vi se para aiurea ca impart in doua categorii in functie de varsta, dar generalizarea are ca scop exemplificarea mai facila. Este evident ca sunt multi medici cu vechime considerabila care-s painea lui Dumnezeu, care isi fac meseria cu daruire si chir mai inoata cate 2 metri impotriva curentului, la fel cum sunt medici tineri care pe langa ca-s prosti( in adevaratul sens al cuvantului) sunt si fuduli.

Imi zicea daunazi o matusa din provincie ca i-a dat doctorului plicul cu bani. Am intrebat-o daca i-a cerut medicul. A zis ca nu, dar ca i-a fost rusine sa nu dea, ca era asa o doamna tinerica si politicoasa(!?!?)

Tot la categoria plic dar de data asta cerut cu tupeu, pentru o operatie: o mie de euro. Ala cica ´´e tariful´´. De frica, oamenii s-au conformat. Boala aduce cu sine multa frica si plicul asta pare a fi speranta pacientului, ca il da fara sa comenteze...Fara plic, romanul se vede mort. E f trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Aia cu dragostea ti-o voi explica totusi, ca ma distreaza inversunarea ta: cand este sa te indragostesti, dragostea nu are etica, nu are limite si nu i se poate porunci.

Ceea ce tie ti se pare normal in tarile civilizate este vazut ca abuz de putere. A te incurca cu un pacient/pacienta inseamna sa-ti risti licenta si eventual sa ajungi la puscarie (depinde de circumstante). Are rost sa-ti explic de ce este un abuz?

Vezi tu, diferentele de etica sunt majore intre un medic roman si unul strain. Eu inteleg ca tu te straduiesti sa faci ce poti in conditiile date. Ma deranjeaza insa ca te uiti si te compari cu medicul neamt si vrei salar similar. Cand medicii romani vor avea profesionalismul, etica si morala medicilor nemti, atunci se poate pune problema salariilor similare.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Lasa, Bird, ca nu intelegi si eu deja sunt plictisita de interventiile tale.
daca nu poti duce o discutie cu bun simt in care sa nu ma jignesti, rogu-te nu mi te mai adresa, ca n-are rost.

Mergi la inceput