COPLATA(2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Gmmm, tata este acum recuperat .....'misuna ' cum zicem noi cam prea mult, are 77 de ani .
Ce vroiam eu sa zic daca nu dai spaga mori cu zile .
Si au trecut 14 ani de la primul accident vascular.
Cu mama cum ai spus si tu ne-am resemnat ....chemam doctorul acasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Ab, in spitale medicii si asistentele isi cumpara unele medicamente necesare in urgente.Si noi la gineco nu aveam teste de sarcina, dar le cumparam de la farmacie si pacientele le cumparau de la noi cand se prezentau la urgenta.
Asta ca fapt divers, ca nu stiu cat ai dat, cat erau mediamentele samd.

Xio, eu tot nu am inteles de ce le cumparati voi de la farmacie????
Venea fata ii spuneai verde "dute fata la farmacie si cumparati un test de sarcina" .....daca erai amabila ii scriai pe un biletel si care sint cele mai bune.
Daca nu il cumpara, sa ii fie de bine .
Test de sarcina la urgente proaste sa fie sa nu profite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
...

Citat:
Sa inteleg ca ingrijitoarele ar trebui sa nu aiba morala si
etica?Ca din jignirea ta asta se deduce.

Ingrijitoarea are putere MUUULT mai mica fata de pacient ca un doctor sau o asistenta. Cu cat puterea fata de pacient e mai mare cu atat nevoie de etica si morala ireprosabila este mai mare. Ce poate sa faca ingrijitoarea? Sa intarzie cand asistenta ii cere sa schimbe pacientul sau sa nu-i aranjeze cearceafurile cum trebuie sau sa nu fie toata zambete si amabilitati? Peste ea exista o gramada de personal care o poate reprima in caz ca iese din linie sau nu se comporta adecvat.

Aici asistenta schimba si asternuturi si pacientii. Cand un pacient pleaca acasa (ma rog, elibereaza camera) atunci intra ingrijitoarea si curata si dezinfecteaza camera si schimba asternuturi. Cat timp pacientul e in camera, ingrijitoatea spala pe jos, sterge praf, aduce mancarea, ia tava goala (sau nu) si cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

Ab, in spitale medicii si asistentele isi cumpara unele medicamente necesare in urgente.Si noi la gineco nu aveam teste de sarcina, dar le cumparam de la farmacie si pacientele le cumparau de la noi cand se prezentau la urgenta.

Venea fata ii spuneai verde "dute fata la farmacie si cumparati un test de sarcina" .....daca erai amabila ii scriai pe un biletel si care sint cele mai bune.

Pai cum adica "de ce"? Pt ca eram la ginecologie unde veneau urgentele noaptea, cand farmaciile nu sunt deschise, si pt ca testul de sarcina se face obligatoriu in orice susppiciune de sarcina care nu poate fi vazuta ecografic...

Cora, nu primeau chitanta ca nu exista asa ceva pt testele de sarcina, vedeau pretul scris pe ele si se puteau duce oricand la farmacie sa vada daca le-am mintit sau nu.
Testul de sarcina cumparat din banii nostri era cumparat din 2 motive: urgenta +confortul pacientei, ca nu veneau toate femeile cu apartinatori pe care sa ii trimitem cu masina sa cumpere teste noaptea.Nici noua nu ne taia nimeni chitanta pt medicamentele pe care le dadeam sa se opreasca sangerarea si sa se contracte uterul, medicamente cumparate de catre medici.
Si nu a taiat nimeni chitanta nici pt un medicament cumparat din banii medicilor care era vital in urgentele majore.
Doar nu crezi ca se imbogatea cineva din cei 6 lei pe care ii ceream pt testul cumparat in timpul zilei, nu?

Letitia, si daca nu s-a rezolvat nimic prin flagrantele organizate, cam ce crezi ca se rezolva daca merg eu sau altul si facem o plangere pt care apropo, n-avem nici o dovada, dar asa am auzit noi?

Mergi la inceput

Xio, nu ma intelege gresit dar eu tot nu inteleg.
Vin la urgente ca au probleme sau asa sa-si faca un test de sarcina noaptea?
Ca eu stiu ca testele sa fie cit mai corete se fac numai intr-o anumita perioada a lunii.
Sau poate mai exista si alte teste de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

Pai cum adica "de ce"? Pt ca eram la ginecologie unde veneau urgentele noaptea, cand farmaciile nu sunt deschise, si pt ca testul de sarcina se face obligatoriu in orice susppiciune de sarcina care nu poate fi vazuta ecografic...

Cora, nu primeau chitanta ca nu exista asa ceva pt testele de sarcina, vedeau pretul scris pe ele si se puteau duce oricand la farmacie sa vada daca le-am mintit sau nu.
Testul de sarcina cumparat din banii nostri era cumparat din 2 motive: urgenta +confortul pacientei, ca nu veneau toate femeile cu apartinatori pe care sa ii trimitem cu masina sa cumpere teste noaptea.Nici noua nu ne taia nimeni chitanta pt medicamentele pe care le dadeam sa se opreasca sangerarea si sa se contracte uterul, medicamente cumparate de catre medici.
Si nu a taiat nimeni chitanta nici pt un medicament cumparat din banii medicilor care era vital in urgentele majore.
Doar nu crezi ca se imbogatea cineva din cei 6 lei pe care ii ceream pt testul cumparat in timpul zilei, nu?

Letitia, si daca nu s-a rezolvat nimic prin flagrantele organizate, cam ce crezi ca se rezolva daca merg eu sau altul si facem o plangere pt care apropo, n-avem nici o dovada, dar asa am auzit noi?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

pai atunci teste de sarcina ar trebui sa aveti in dotarea departamentului, asa cum aveti vata, spirt...medicamente neccesare.
de ce treb dr. sa le cumpere? de ce treb pacientii sa le cumpere pana vin la urgentza?

normal ca treb platit dupa ce e facut controlul...sau asigurarea sa acopere aceste costuri.

departamentul vostru nu cumpara medicamentele neccesare pe baza de factura? voi nu aveti departament de contabilitate?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Bird, vad ca e o problema.Citeste ce am scris inainte, citeste linkul si vezi ce inseamna sa organizezi un flagrant. Nu il pot organiza eu ca si coleg, fara ca pacientul/apartinatorul sa faca plangere.

Scuze, scuze si iarasi scuze. Si pentru un pic de schimbare blame the victim . E deja penibil.

De fapt imi aduc aminte ca in urma cu ceva vreme sustineai ca dragostea nu are etica si e ok ca un doctor sa se incurce cu o pacienta . Nici nu stiu de ce ma chinui eu sa-ti explic ce inseamna etica, tu nici nu poti sa intelegi la nivel teoretic asta dar mai sa pui in practica. Ce mi se pare trist este ca iti imaginezi ca esti la fel ca un medic din tarile civilizate .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Michelle, din experienta alor mei parinti, medici (care acum nu mai lucreaza in sistemul de stat, unul dintre motivele pentru care au plecat la "privat" fiind exact acesta) situatia este asta: este nevoie de teste de sarcina, de fese, de vata, de spirt etc medicamente etc, se face cerere, referat, se prezinta la directorul economic/manager/persoana care se ocupa de achizitii si "diriguie" banii, si raspunsul vine: nu sunt bani luna asta. Oricum suntem in urma, inca nu am primit nici fondurile de care aveam nevoie luna trecuta. Sau sunt doar *atatia* bani, care ajung pentru cantitatea x de teste de sarcina (desi lunar se consuma cantitatea y de teste, si e clar ca nu o sa ajunga), ... deci, va descurcati, oameni buni, cum puteti. Cumparati voi, din banii vostri, sau cereti pacientilor sa vina cu ele de acasa, sau... treaba voastra. Majoritatea spitalelor din Romania sunt datoare la furnizori cu sume mari de bani, si unii dintre furnizori au ajuns sa refuze sa "dea pe datorie". Banii sunt putini, vin cu intarziere, nevoile sunt multe...si da, ajung unii medici sa cumpere din banii lor vata, fese, spirt si asa mai departe.

(a nu se intelege ca eu consider aceasta o scuza pentru medicii care cer bani pacientilor, dar cand Xio scrie ca e unii medici sunt nevoiti sa cumpere ei teste de sarcina sau vata deoarece pe sectie nu au, eu una o cred)

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Pot sa inteleg asta cu medicamentele. Cand parintii mei au internat-o pe bunica-mea au primit o lista de medicamente si s-au dus la farmacie si le-au cumparat. Stiu ca se fac magarii si acolo, ca le iau si le vand la altii dar sa zicem ca e ok sa-ti cumperi medicamente daca spitalul nu are.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, nu crezi ca m-ai jignit destul?
Adica sincer, tu chiar nu ai vreo limita? Nu de alta, dar tu ma jignesti, eu ma fac ca ploua, si tu continui nestingherita.
daca nu ti-ai dat seama pana acum, chiar nu ma intereseaza parerea ta despre mine. Sincer.

Aia cu dragostea ti-o voi explica totusi, ca ma distreaza inversunarea ta: cand este sa te indragostesti, dragostea nu are etica, nu are limite si nu i se poate porunci.De-aia sunt atatea divorturi si de-aia se destama cupluri, ca se ndragostesc de altcineva. Nu pt ca vor ci pt ca asa se intampla.
Aia cu flagrantul deja nu ti-o mai explic pt ca e pierdere de vreme. daca nu ai inteles e treaba ta. Du-te cearta-te cu sistemele de Justitie care au nevoie de dovezi, vezi poate aranjezi ceva.Macra intereseaza-te cum se organizeaza un flagrant ca sa intelegi ce iti tot repet.

Michelle, bingo! Si cum nu le avem, ca nu sunt bani, le cumparam noi. Si medicamentele pe care le cumpara tot medicii trebuie sa fie, dar nu sunt.

Mergi la inceput