300 lei
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
ruxandra_sb spune:
Citat: |
din mesajul lui Selene_Bunny Iar inghetata, un singur sortiment am gasit fara acea guma guar, dar costa 33 de lei o cutie de 300 de grame |
nu cumva Haagen-dazs?
![](icon_smile.gif)
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
Ela esti tare.....se pare ca deja functioneaza....
Mai recunosc daca as cumpara carnea ,lactatele si ouale la cat de mofturoasa e Eva.....m-as duce si eu in mai multi bani....dar repet,nu prea inteleg ce e cu sumele astea imense....
Eva nu mananca carne din comert....nici oua, le scuipa,lapte nu mai zic....ea mai mananca un biberon de lapte la sase dimineata si unul la culcare...odata nu am avut si i-am luat ceva de la muller....desi dormea a simtit diferenta si mi-a dat fix intre ochi cu biberonul....nu stiu de unde are tinta asta in somn....
Una peste alta ziceam eu ceva de rosii...alea din piata clar au ceva..eu am de tara si gustul e altul,jur.
Acu` referitor la economie...de patru nori pe an cumpar cate 20 de pui mici,ii duc la mama ,ii tin doua zile flamani,doar cu apa ca sa elimine hormonii si substantele cu care-s injectati de mici si ii trecem pe porumb,grau,faina,verdeata....in trei saptamani se fac aurii...si au o carne dulce si buna.....la fel cumpar cate 10 curci ...le ajut sa elimine substantele alea nasoale(mi s-a spus ca sunt injectate cu vitamine si mananca concentrate) apoi le trec si pe ele pe sprot.....sa zicem ca investitia de baza e undeva...20 pui...e 20 ron puiul..deci 400 ron...10 curci...500 ron...asta imprastiat,nu odata.....si am carne pentru tot anul,proaspata ca Eva nu mananca mai mult de doua zile ceva....si daca pun ca un pui de tara de 3-4 kile costa 35 ron...eu am 20..pai 700 ron si am carne proaspata 4-5 luni..cate 1 la 4 zile.Iar curcile....alea cand ajung la 10 kile incep sa le tai.....economia e imensa, stiu ce pun in farfurie...
La fel si legumele..mai cumpar fructe..pana ma supar eu si-mi fac gradina ca lumea.....in conditiile astea saptamanal mai mult de 100 ron nu cheltui pe detergenti,ulei,ahar ..faina nu ca am grau si fac la moara....si mofturile Evei,desigur.
Si totul e mult mai sanatos.....
Ar mai fi un aspect...munca...si hrana,dar aia e tot din productie proprie..grau,porumb.....deci o investitie de baza apoi profit tot anul....ma apuc de pus legume la congelator acus....
Cu pestele am o prblema..nu stiu cum e prin Canada sau America,da` la noi somonul....singurul pe care l-as putea manca si eu..si Eva....nu este viu sa-l vad miscand....in hipermarket,file-ul proaspat e scump(nu asta e problema) ci faptul ca lumea nu are bani si nu stiu cat a stat pe gheata aia....e recongelat,decongelat...nu am baza sincer.Iar restul....."nu-mi pace "cum zice Eva cand se alinta.
Plus ca Eva vrea doar friptura...am vreo doua tigai smechere...si nu pun nici ulei.
Odata la doua saptamani ii dau snitel tot fata ulei,la cuptor sau dry cooker.....paste mananca, ei ii iau din alea bio ca-i ajunge o punga trei saptamani.Eu sunt cu legumele...le arunc pe toate in tigaie,pun rosii multe si le las in suc propriu...ies minunat..si mai pun gratar langa si gata...sau daca nu am timp hranesc copilul si eu..pauza...hi hi..
Acu` Ela...daca sotul tau nu a protesta..inseamna ca si el are o musca mica pe caciula.....
Inceputul e bun..tips-uri pentru cumparaturi stiu o multime o fac din reflex,cred ca e deformatie profesionala..toti clientii mei vor mult si bun si profit cu costuri cat mai mici....de atatia ani cred ca pur si simplu m-am obisnuit.
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ruxandra_sb
nu cumva Haagen-dazs? ![]() Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) |
Aia e.....insa daca vreau hagen..nu stiu cum..fac eu in casa.....cat mananca Eva....
ela_04 spune:
Mada, cred ca "la mama ta la curte" e mai aproape decat la bunici mei
toate drumurile astea m-ar costa destul de mult si drumurile...nu pot sa fac un drum cu baiatul de 4 ore cu masina singura. Trebuie sa fie si sotul meu si uneori mai lucreaza si in wk.
somon ... eu ii dau de la 1 an cand la analize colesterolul a iesit destul de mic ce iar nu e bine. Cam o data pe sapt. Salau...mai am vreo 2 pachetele in frigider tot pt baiat si mananca si cu noi duminica ce mancam noi..novac, pastrav etc.
Peste e important pt mine.
De mancat copilul mananca orice... asa ca inca profit de ingaduinta lui si incerc sa-i dau cat mai sanatos acum cat se mai poate... ca sunt constienta ca o sa vina o vreme cand o sa-mi spuna ca aia nu ii place sau nu vrea...
Eu am gasit si somon viu... e chiar mai ieftin daca il iei in viu...
nu mai stiu daca la cora sau in real... dar am vazut sigur. Nu prea cumpar in viu ca la cat arunci din el ...tot acolo ajungi.
Asta cu sambata facem o friptura, duminica peste ...e un fel de traditie cred ca mostenita de mine de la maica-mea
+27
eumada spune:
citat din mesajul lui ela_04![]() Deja azi nu am mai iesit la nici o cumparatura ![]() am stat frumos acasa si le-am servit baietilor tot ardei umpluti de ieri. Fara nici o pulpa! Nu a zis nimeni nimic. Sotul ma intreba acum vreo 30 min daca totusi maine mai mancam peste... i-am spus ca ma mai gandesc ![]() buna painea aia... imi aduc aminte de ea de la tara...nu am facut niciodata si acum cu burtoiul asta nici nu cred... Dar ...multumesc Doamne pt vreme, ca am reusit si eu sa fac o curatenie azi ...ca la carte! Macar ca nu am mai gafait din 10 in 10 min... ![]() Ador vremea asta ploioasa! ![]() ![]() |
Ela cu 400-500 ron iti iei masina de paine si faci acasa toate nebuniile....sa vezi ce o sa manace sotul....aluat de prajituri,paine cu seminte..paine dietetica....si doar pui ingredientele..sa vezi diferenta...la cum se papa pe la tine pe acolo...amortizezi in doua trei luni...ai incercat?
Am vrut sa testez masina si am pus ingrediente de chec..cred ca se cheama mie nu-mi iese niciodata la mana....si migdale si stafide...mama a iesit un "neam prost" de prajitura..ca eu nu am mai apucat nimic..care cum venea...lua o bucata...mie mi-au lasat tava....
ela_04 spune:
...mie mi-au lasat tava.... |
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile.gif)
cred totusi ca aici Carmen se referea la o alta paine ...mai plata si mai crocanta care se face doar la mana...
Am o masina de facut painea
![](icon_smile.gif)
tot la mana fac si checul si cozonacul si ce mai mestesugaresc eu pe acolo cand ma apuca ...
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
eumada spune:
Asta asa e...mami sta la 15 km de mine..la drum european...benzina ma costa la un drum 20 de lei....
HI,hi hi..corect faza cu tava...
E suparat domnul pofticios?
Bebe din burtica ce face?Lui ce-i dai sa pape?
Copilul tau mananca orice?Eu am o mare problema cu asta,copil mai ciufutel la mancare nu am vazut...si daca te uiti la ea...nu s-ar zice...
Acus plecam la mare..in loc sa stau si eu ca tot omul la un hotel normal..avand in vedere ca a mea face foamea daca nu manaNca ce-i place ei.....ghici ce am facut?Un apartament..tot la o pensiune,cu....BUCATARIE....Na asta e concediu?Da` daca maimuta e mofturoasa......
Acu am o dilema....marti e ziua ei....nu stiu daca sa fac tort de care-i place ei...singurul pe care-l mananca,sau sa-i cumpar....na ii cumpar de unde stiu eu,dar daca nu-l mananca,stii ce va urma?Bocete ca ea de ziua ei nu a avut tort desi sta pe masa....Nici nu stiu..vom iesi in oras cu nasii fetei si puiuta lor si o sa vrea sa manance pizza..deja isi fac amandoua socoteli..sa le vezi de discuta ele acolo...iesim de obicei cu ea la terasa dar nu-i dau ce mananca lumea..pizza paste....si stii ce mi-a facut miercuri?A ajuns acasa seara si a inceput sa boceasca ca ei ii era foame si nu i-am dat mancare cum mancau oamenii aia(piza)..dar jur ca nu a cerut ca-i luam....ba a zis ca nu vrea
Na...cu asa copil ciufutel ce e de facut?
eumada spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Victoria_mami, Michelle: ce-i aia "yakisoba"?... IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
yakisoba
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
esti sigura ca erau simburi de caise si nu de migdale? stiu ca samburii de caise sunt toxici dar in cantitati mici 5-8 simburi sunt anticancerigeni. cei de migdale sunt la fel amarui si cred eu pot fi confundati cu cei de caise ...mai ales cand nu au coaja michelle |
De caise, asa mi-a zis omul, ca-s de caise, si asa au si gust. Si eu, ca si Ilinca, am mancat cu pumnul in copilarie, aveam un cais mare in curte, spargeam samburii cu un pietroi. N-am simtit niciodata nimic ciudat, acum am citit pe net ca-s toxici