Leganarea bebelusului
Raspunsuri - Pagina 3
MElise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Copilul trebuie sa invete sa se adoarma singur si ca este ok si este in siguranta cand se scoala noaptea in patut. |
Eu nu pricep chestia asta cu trebuie... Adica de ce trebuie??? (evident, e o intrebare retorica). Sunt de acord cu ce a scris Laura25. Fiecare copil are nevoile lui si fiecare parinte are modul lui de a-si arata iubirea.
Eu am patit ceva asemanator chestiei cu leganatul... toata lumea imi spune sa nu-mi iau bebelusul in brate ca il invat rau. Inclusiv medicul pediatru. Si pe bune ca nu pricep!!!! Il invat rau ca il iubesc si ca mi-e drag sa-i arat asta???? Il invat rau ca ii arat afectiune si il protejez??? Ei bine, daca e asa, atunci sunt o mama rea, care-si tine copilul in brate si-l mai si leagana din cand in cand. Si, legat de leganat, al meu uneori adoarme leganat, alte ori la san, iar cateodata il pun in patut si adoarme singur...
MElise
oanap85 spune:
citat din mesajul lui bird70 Copilul trebuie sa invete sa se adoarma singur si ca este ok si este in siguranta cand se scoala noaptea in patut. Altfel, de fiecare daca cand se invart in pat si deschid ochii, in loc sa ii inchida linistiti si sa adoarma la loc, se panicheaza si cer sa fie adormiti. Mie nu mi se pare ca parintii fac o favoare copiilor cand nu-i invata ca e ok sa te bagi in pat si sa adormi singur. Daca ma uit la copiii mei care erau fericiti sa se duca la culcare si ii puneam in patut, le dadeam un pupic si plecam, in 5 minute sforaiau. Nu protestau, patul era un loc comfortabil, placut. Apoi ma uit la copii care trebuie leganati, incantati, pacaliti, care protesteaza la culcare. Copiii sunt frustrati, parintii sunt frustrati. Nu vad cum ii avantajeaza leganatul. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
copilul trebuie sa adoarma singur ca e in siguranta cand se scoala noaptea in patut?nu prea inteleg asta..!?
copiii nu vor sa adoarma in brate ca se panicheaza ci asa s-au obisnuit poti spune..
si nu am inteles ,te referi de la o varsta anume?adica cand copilul intelege ca-i dai un pupic si adormea fericit banuiesc ca ccopilul era mai marisor de intelegea asta nu?
pentru ca nu mi-o imaginez pe ficamea de 1,6 ani sa-i dau un pupic si sa-i spun" noapte buna Anastasia,acum trebuie sa faci nani bla,bla"
pe la 4 ani ok,intelege copilul
de ex cel mijlociu se trezeste noaptea ,vrea pipi,vrea apa,il doare burta ,mai cade de pe pat:) sau pur si simplu se trezeste speriat etc daca nu as fi langa el de unde sa stiu eu ce vrea?nu mai zic daca fac febra sau sunt bolnavi
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
oanap85 spune:
uote]citat din mesajul lui bird70
citat din mesajul lui Laura25 Daca celui mic ii e bine singur in pat, pefect! Daca tu ca mama te simti bine pupand copilul si lasandu-l apoi singur, e si mai bine. |
De ce sa nu ma simt bine? Copilul nu e stresat, nu e speriat, ii place patutul si e fericit sa se culce.
Dar daca cel mic plange si plange si cere in brate si plange si iti cere prezenta, mie una mi se pare barbarie sa ii inchizi usa in nas si sa il lasi singur in patut, doar ca "trebuie" sa invete sa doarma singur. |
Nu am facut niciodata asa ceva. Evident ca daca inveti copilul sa adoarma leganat se va stresa atunci cand nu o vei face pentru ca nu stie sa adoarma altfel. Daca reusesti sa faci copilul sa se simta in siguranta in patut si sa aibe o asociatie placuta cu patutul nu va tipa si nu va plange anxios atunci cand pleci de langa el. Secretul in a invata copilul sa se adoarma singur este sa ii arati ca esti acolo cand are nevoie de tine, sa stie ca chiar daca fizic nu esti lipita de el este in siguranta si vei veni daca te cheama.
Eu stiu pe cineva care adoarme copilul plimbat prin casa la 3 ani. Jobul asta ii revine tatalui pentru ca mama nu are suficienta putere sa umble prin casa cu copilul 20-30 minute. Tatal nu a putut participa la un eveniment foarte important si urgent in familie pentru ca nu putea pleca 2 zile de acasa ca nu avea cine adormi odorul.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
[/quote]
orice copil adoarme in patut sau in brate doar daca il obisnuiesti,nu am auzit si nu cred ca este vreun copil care sa vrea sa doarma in patut din prima
desi stiu ca se poate,l-a lasat sa planga 5,10 minute pe zi si in cateva zile s-a obisnuit copilul,dar sa vrea sa doarma singur de placere ma indoiesc
de asta zic ca ,cred ca vorbesti de copiii mai marisori
plus ca e ok si sa dormi cu copilul pana la 3,4 ani
bird70 spune:
Oana,
cea mare de pe la 8 luni o puneam seara in pat cu pupicul si se culca, cea mica dintotdeauna. La 1,5 ani era deja in pat si cu iepurasul sub brat se urca singura in pat si se culca.
Nu le-am facut nimic deosebit ca sa se obisnuiasca asa. Cand erau micute, cand le-am adus acasa, dupa ce mancau si ragaiau, adormeau. Le puneam in patut sa doarma. Cand se sculau nu ma repezeam sa le iau imediat din pat, stateam cu ele, le vorbeam, le mangaiam. Ca sa inteleaga ca patutul nu este un loc neplacut de unde trebuie sa pleci imediat ce iti dai seama ca esti in el. In timpul zilei si ale mele erau mai mult in brate. Eu in schimb nu am avut program de dormit dupa-masa. Deci nu am facut eforturi sa le culc. Daca adomeau le puneam in patut. Si firesc adormeau, in carut cand eram afara, pe jos prin casa in timp ce se jucau, etc. La ora 8, dupa baita in care ma jucam cu ele sa le obosec cum trebuie, mancau, ne dragaleam si cand le puneam in patut adormeau imediat. Ultima masa de seara, laptele il dadeam in semi-intuneric. Am asociat intunericul cu patutul. Cum era intuneric cum picau copiii de somn. Asta a fost greseala pe care a facut-o la primul copil, aprindeam lumina noaptea cand plangea, sa ma vada, faceam intuneric ziua cand adormea sa doarma mai bine. Mare greseala. Cand mi-am dat seama si am remediat, nu am mai avut probleme.
Eu am avut 2 copii foarte diferiti si a functionat la amandoi. La ora 8 copiii erau in pat, la 8 si 5 minute treceam sa le invelesc si sa le verific si gata. Cea mica se trezea peste noapte sa manance, dar dupa ce ragaia o puneam in patut si adormea imediat.
La mine si animalele stiu programul de somn . Cand am fost plecati anul trecut au venit ai mei sa stea cu animalele si isi faceau probleme cum o sa doarma noaptea. Cainele e cam turbat, alearga, latra, se agita. La ora 9 seara si cainele si pisica erau in paturile lor si dormeau dusi , nu au miscat pana dimineata.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
ana_25 spune:
A mea fetita adoarme plimbata in brate. Are 1 an si 10 luni. Nu am leganat-o dar am tinut-o mult in brate si am plimbat-o,si asa adoarme de cand s-a nascut. Mie mi-e drag s-o vad cum se cuibareste in bratele mele si adoarme
Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
nadaflorilor spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oanap85 uote]citat din mesajul lui bird70
De ce sa nu ma simt bine? Copilul nu e stresat, nu e speriat, ii place patutul si e fericit sa se culce.
Nu am facut niciodata asa ceva. Evident ca daca inveti copilul sa adoarma leganat se va stresa atunci cand nu o vei face pentru ca nu stie sa adoarma altfel. Daca reusesti sa faci copilul sa se simta in siguranta in patut si sa aibe o asociatie placuta cu patutul nu va tipa si nu va plange anxios atunci cand pleci de langa el. Secretul in a invata copilul sa se adoarma singur este sa ii arati ca esti acolo cand are nevoie de tine, sa stie ca chiar daca fizic nu esti lipita de el este in siguranta si vei veni daca te cheama. Eu stiu pe cineva care adoarme copilul plimbat prin casa la 3 ani. Jobul asta ii revine tatalui pentru ca mama nu are suficienta putere sa umble prin casa cu copilul 20-30 minute. Tatal nu a putut participa la un eveniment foarte important si urgent in familie pentru ca nu putea pleca 2 zile de acasa ca nu avea cine adormi odorul. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
orice copil adoarme in patut sau in brate doar daca il obisnuiesti,nu am auzit si nu cred ca este vreun copil care sa vrea sa doarma in patut din prima
desi stiu ca se poate,l-a lasat sa planga 5,10 minute pe zi si in cateva zile s-a obisnuit copilul,dar sa vrea sa doarma singur de placere ma indoiesc
de asta zic ca ,cred ca vorbesti de copiii mai marisori
plus ca e ok si sa dormi cu copilul pana la 3,4 ani
[/quote]
scuze pentru "aprobare", copila mea nu sufera ca doarme in patut, nu a suferit nicicand si nici nu a plans disperata niciodata cand a fost lasata din brate, a fost lasata din brate doar pentru culcare.... plans si cerut sa doarama in brate a avut si ea si mai are cam o data pe saptamana...dar ii trece la urmatorul somn
sunt convinsa ca ii place in patutul ei, are spatiu si se poate suci si intinde cum vrea si incotro vrea...ceea ce in brate nu poate, daca maraie noaptea e suficient sa-mi auda vocea si adoarme la loc
am avut noroc de bebe cuminte si intelegator cu mine, inteleg ca va e greu sa acceptati ca exista si astfel copii si ca nu sunt deloc roboti si nici neglijati
bird70 spune:
citat din mesajul lui MElise Eu nu pricep chestia asta cu trebuie... Adica de ce trebuie??? |
Dupa parerea mea, a invata copilul sa se adoarma singur e un skill de viata foarte important. Avantajele acestui skill sunt faptul ca atunci cand se intoarce in pat noaptea, in loc sa inceapa circul cu tipete si stres, copilul inchide ochii linistit si adoarme la loc. Pentru copil, somnul de buna calitate, se odihneste, nu se frustreaza si se streseaza cand se trezeste de cateva ori pe noapte. Pentru parinti nu are rost sa discutam avantajele .
Nu inteleg de ce copiii care dorm singuri in patut sunt compatimiti. Din punctul meu de vedere sunt de departe mult mai bine decat cei care se streseaza atat in timpul noptii, plang, se agita. Care din copii sufera si se frustreaza mai tare? Cine se odihneste mai bine?
Cred ca subiectul asta se leaga de cel cu supraprotectia mamelor.
Laura25 spune:
nadaflorilor, eu am zis de robotei, dar te rog sa o iei in contextul in care a fost spus, si anume cu referire la plangerea Marioarei ca pana acu 2 saptamni (sau cat a zis ea) doarmea de la ora x la ora y si acum nu o mai face, ci se trezeste peste noapte. In acest context am spus-o, incercand sa ii spun ca e fireasca schimbarea aceasta, ca e normala si apare la multi copii.
Eu nu am absolut nici o problmea cu copiii ce dorm in patutul lor, chiar ma bucur pt ei si pt parintii lor. Dar asta doar atata timp cat s-a ajuns firesc si fara fortari de nici o parte. Daca bebelushul dupa ragaiala se pune in pat, inchide ochii si adoame, super! Dar daca nu adoarme si cand il lasi in patut incepe sa planga, mangaierile si vorbitul cu el nu il linistesc, dar insisti sa il lasi acolo pt ca trebuie sa se invete ca acolo e locul lui, atunci nu mi se mai pare ok. Asta e parerea mea, desigur.
Si mai zic o data si ma car la treaba: nu toti copiii sunt la fel. Asa cum eu pana nu am vazut cu ochii mei copil dormind neintors nu am crezut ca exista asa ceva, probabil si celor cu copii ce dorm super-bine le e greu sa inteleaga ca sunt bebelushi care pur si simplu se trezesc plangand de 'tz' ori pe noapte si nu readorm pana nu sunt luati, pusi la san, ajutati sa adoarma. (sau oi fi fost eu mama nebuna si ma trezeam din ora in ora sa imi iau copiii in brate, chiar daca ei dormeau dusi si eu intentionat ii trezeam ).
Nopti cu somn linistit tuturor!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Dupa parerea mea, a invata copilul sa se adoarma singur e un skill de viata foarte important. Avantajele acestui skill sunt faptul ca atunci cand se intoarce in pat noaptea, in loc sa inceapa circul cu tipete si stres, copilul inchide ochii linistit si adoarme la loc. Pentru copil, somnul de buna calitate, se odihneste, nu se frustreaza si se streseaza cand se trezeste de cateva ori pe noapte. Pentru parinti nu are rost sa discutam avantajele . Nu inteleg de ce copiii care dorm singuri in patut sunt compatimiti. Din punctul meu de vedere sunt de departe mult mai bine decat cei care se streseaza atat in timpul noptii, plang, se agita. Care din copii sufera si se frustreaza mai tare? Cine se odihneste mai bine? Cred ca subiectul asta se leaga de cel cu supraprotectia mamelor. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Si ce legatura are asta cu leganatul?
Eu am leganat-o pe Alex destul, dar n-am avut probleme cu dormitul singura in pat. Daca se trezea o auzeam povestind sau plangand, sa nu-mi spui ca fetele tale nu s-au trezit niciodata noaptea plangand!
Dupa ce n-am mai leganat-o stateam langa ea sa adoarma si plecam si stie ca eu/tati/buni plecam de langa ea dupa ce adoarme.
Alexandra Maria
14.12.2007
LoraG76 spune:
Da, unele mame nu fac nimic special pentru a invata copii sa doarma singuri..doar nu-i iau in brate, nu ii leagana, iar copii nu cer asta...pentru ca nu stiu ca exista asta. Copii dorm singuri pentru ca asa au fost obisnuiti de parinti, nu stiu ca se poate si altfel.
Acceptati ca toti oamenii suntem diferiti si ca ceea ce trebuie si e un tel in viata pentru unii, nu trebuie sa fie un tel in viata si pentru altii. Asta inseamna sa nu fim roboti. Ori trebuie sa fim roboti?!
Da, eu imi tin copiii in brate, ii legan daca vor, dorm cu mine daca vor pentru ca asa mi se pare MIE normal, asta e TREBUIE al meu.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)