Leganarea bebelusului

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

la mine a fost invers; eu vroiam sa dorm cu asta micu in pat, el nu. Dar nici singur.
Am dormit amandoi foarte prost luni de zile. Ne trezeam atingandu-ne in somn sau oftand. Apoi am incercat sa il pun in patu sau. N-a mers. Apoi am scos o latura de la patul sau si am lipit-o de patul meu. A mers. Din prima seara s-a mutat cu perna in brate acolo si lemn a dormit pana a doua zi.
Cred ca pur si simplu nu incapeam.
In concediu am descoperit ca doarme bine merci si singur in patut.
Atata doar ca noi acum chiar nu putem sa ii facem camera lui. In cealalta camera sunt calculatoare, etc si nu e chiar propice somnului. Insa m-am convins ca doarme singur si e foarte ok. Adica oricat de drag imi e cosleepingul, trebuie sa recunosc ca ne-ar prinde bine amandurora camere diferite. Dar deh, n-avem de unde momentan.

Recunosc ca adormitul se desfasoara numai in prezenta mea. Cu luat in brate, hihi, haha, alintat, ras, poveste, etc, dureaza ceva timp. Eu o cred pe bird70, apropos, si nu stiu de ce ar trebui sa o banuim de toate relele pentru simplul fapt ca, asa cum preciza cineva, avem copii diferiti. Al meu e un mix intre cele 2 tipuri prezentate mai sus; adoarme cu mine dar prefera sa doarma singur. Sa fiu sincera, faza cu iepurasul si pupicul suna foarte fain ma indoiesc ca suntem pe-aproape sau ca vom fi prea curand, momentan ma tem ca io sunt iepurasul cu care se cara fi-miu la culcare.

Sunt de acord si cu trezitul si culcatul la loc. Dar poate ca nu tine de educatie cat de temperamentul celui mic si evolutie. Alex n-a stiut sa adoarma singur la loc cand era mic mic. Se trezea si o lua la trap dezorientat prin pat sau bolborosea din ce in ce mai confuz. Acum se trezeste, casca ochii, inchide la loc si se intoarce pe cealalta parte, deci cum ar face si un adult. Poate tine de varsta copilului totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Chiar ca e fain sa rememorezi cum dormeau cand erau mici...imi permit sa depan amintiri, de la "inaltimea" celor 3 ani si 3 luni trecuti:)))
Si eu i-am pregatit super patut frumooooos cu tot ce trebuie, in camera ei si eu dormeam tot acolo pe canapeaua extensibila.
Dar nu-mi imaginam, privind patutul gol, ca nou-nascutul va ocupa asa de putin loc in el:))) Deci cand am adus-o si am vazut ce minuscula e in patutul care brusc parea imeeeeens...n-am avut inima s-o las noaptea acolo, am culcat-o langa mine. Dupa 3 saptamani am simtit eu ca am febra, pfoooai, am racit, sa nu molipsesc copilu' (p'asta n-o stiam, ca de fapt n-as imbolnavi-o ci, dimpotriva, ii transmit anticorpi prin lapte), am pus-o noaptea in patut (de fapt nici nu racisem, am avut un episod de "febra laptelui"). Vazand ca tot asa bine doarme ca in pat (bine in sensul ca oricum se trezeste din 2 in 2 ore- sau mai des, cand-cum, sa suga, dar nu plange, nu se zbate) am lasat-o acolo pana la 7 luni, cand, dupa cum spuneam, mi s-a parut prea irezistibila sa nu dorm cu ea si am descoperit ca mult mai comod e numa sa scot o tzitza, culcata fiind langa ea, decat sa ma ridic, s-o iau in brate, sa stau in fundpe marginea patului, s-o pun inapoi si tot asa de minimum 3 ori/ noapte).
Doarme singura de 3 luni. Dar tot are nopti cand vine peste noi pe la 2.30 noaptea da' eu m-am smecherit, cum adoarme (si adoarme in 5 minute de cand se baga intre noi) o las acolo cu tata'so si eu fug si ma lafai bine singura in pat, pana dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Oarecum offtopic, dar eu am crezut ca mor cand a dat febra laptelui in mine. Nu metaforic, "aoleo imi vine sa mor" ci ad litteram, asta am concluzionat eu cand in miez de noapte m-au luat niste frisoane si valuri de nu reuseam sa mai tin copilul in brate de tare ce dardaiam.
Mi-am zis "ok, si-o fi uitat aia o pensa sau ceasul cu cuc sau ceva in mine la operatie, fac septicemie, mor. bine ca am apucat sa fac copilul sanatos"

Edit: si da, si eu tot pentru mai mult somn am preferat sa dorm cu copilul in pat cat s-a putut. In special dupa ce am inceput munca, pana si 15 minute in plus de somn valorau cat 15 kile de aur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu n-am fost in stare sa gasesc pozitia in care sa alaptez culcat. Ca sa am rabdare (ca erau puturosi la supt) le dadeam in sufragerie si masa de noapte iar eu ma delectam cu seriale (gen Spitalul de Urgenta si alte asemenea). Copiii au dormit in patul lor, in camera lor (aceeasi) din prima zi. La noi in pat au terizat cand aveau febra si trebuiau supravegheati. Pana acum nu i-a apucat pe amandoi deodata si sper ca de ce e mai greu am trecut (referitor la dormit) pt ca au deja 7 si 10 ani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andieelen spune:

Daca tot ati deschs subiectul: al meu de 6 luni adorme numai la tzitzika si de luna viitoare trebuie sa ma intorc la serviciu.
Seara o sa pot sa il adorm la san dar ziua ramane soacra-mea cu el si isi facea planuri sa il adoarma leganat.
Am mai incercat eu de proba si nu a mers. (Ca de la mine stia smekeru' ca poate sa obtina o tzatza) dar la soacra-mea s-ar putea sa mearga de nevoie.
Credeti ca ar fi mai bine sa nu il invete acum sa adoarma leganat?
Bine, mi-e teama ca si daca ii interzic eu, ea tot o sa faca cum stie ea mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui andieelen

Daca tot ati deschs subiectul: al meu de 6 luni adorme numai la tzitzika si de luna viitoare trebuie sa ma intorc la serviciu.
Seara o sa pot sa il adorm la san dar ziua ramane soacra-mea cu el si isi facea planuri sa il adoarma leganat.
Am mai incercat eu de proba si nu a mers. (Ca de la mine stia smekeru' ca poate sa obtina o tzatza) dar la soacra-mea s-ar putea sa mearga de nevoie.
Credeti ca ar fi mai bine sa nu il invete acum sa adoarma leganat?
Bine, mi-e teama ca si daca ii interzic eu, ea tot o sa faca cum stie ea mai bine.

Andi, mami lui Codrut (30.01.2012)

Eu mai mult "dansam" cu Alex prin casa, o tineam in brate si ma leganam cu ea in acelasi ritm, dar sa vezi cum il legana soacra-mea pe nepot: il tinea pe bratele intinse in fata si il scutura de cred ca o luau Protectia Copilului de-o vedeau!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Dragi mamici,

Suntem aici pentru a cere pareri utile din care putem sa invatam cate ceva ce merge aplicat puiutului nostru ,nu pentru a judeca, a ne contraria,......
Referitor la subiectul in cauza si eu am un baietel de 1 an care pana la 6 luni se trezea sa suga din ora in ora, nu am stiut ce inseamna 2 ore legate de somn.Ziua doarmea numai leganat pe picioare, asa l-a obisnuit tatal meu de cand a avut colici si nu mai stiam ce sa-i facem. Dupa 6 luni l-am intarcat de nevoie pentru ca nu am mai avut lapte cu toate ceaiurile baute si alte metode de stimulare in acest sens. Din acel moment de cate ori se trezea incercam sa nu ma duc la el imediat si usor usor nu s-a mai trezit noaptea sau mai bine spus se trezea dar reusea sa adoarma singur in patutul lui cu paturica in brate.Ziua am inceput sa-l las singur in patut fara sa-l mai leganam si usor usor a inceput sa doarma singur fara leganarea pe picioare.Precizez ca bebe a dormit in camera lui si in patutul lui de cand l-am adus de la maternitate.
Toate bune si frumoase pana la varsta de 10 luni cand s-a imbolnavit si am fost cu el la injectii. De atunci se trezeste iar foarte des noaptea, se ridica in picioare si plange si nu readoarme singur pana nu ma duc sa-l legan cu patutul. Este epuizant dar sper sa depasim si aceata etapa candva. Am incercat din nou sa-l las dupa baita de seara sa se culce singur cum facea odata dar plange pana se sufoca si-l adorm si mai greu. Nu mai spun ca de la 11 luni am inceput serviciul.
Asa ca fiecare copil are etape si etape in care se comporta diferit si fiecare mama simte ce e cel mai bine pentru puiul ei, iar aici putem sa ne impartasim experientele si solutiile aplicate insa nu e cinstit sa judecam un comportament sau altul.
Meseria de mama nu e una oarecare, fiecare avem nervii si starile noastre. Suntem diferiti ca oameni si noi si copiii nostri iar faptul ca unii dintre copii reusesc sa doarma mai bine sau intr-un anumit mod nu este intotdeauna meritul nostru chiar daca incercam sa-l ajutam.

31+

Mergi la inceput