Leganarea bebelusului

Leganarea bebelusului | Autor: Marioara1980

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare legata de culcatul bebelusilor: voi ii adormiti prin leganat?
Noi la 7 luni tot cu leganat adormim, si ma intrebam care ar fi media de varsta la care bebelusul/copilul renunta la leganat.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Al meu a dormit "leganat" pana la 1,6 luni.
De fapt nu era un leganat ...clasic. Nu a suportat decat pe umar si plimbat prin camera/casa pana adormea
La 1,6 luni ...pe undeva pe aici sotul a trebuit sa plece in interes de servici pt cateva zile iar eu nu mai puteam sa-l tin pe umar decat 5 min., era prea greu... asa ca l-am pus langa mine in pat si nu a fost nici o problema a adormit bine mersi...
Altfel cred ca si azi tot pe umar dormea
si acum la 2,6 luni, daca are vreun cosmar, crampe etc peste noapte il mai punem pe umar... il alina si ii face bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucillegrl spune:

al meu a vrut leganat vreo 2 luni, de la 6 la 8 luni apoi deodata l-am vazut ca adoarme singur in pat, dar am o vecina care isi leagana baietelul de 4 ani in fiecare zi sa adoarma. cred ca depinde de fiecare copil in parte, dar cu cat e mai mic cu atat il dezveti mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu nu am leganat copiii sa adoarma si au invatat sa se culce singurei in patut. In primele 6 luni patutul era langa patul nostru si puteam sa pun mana sa-i mangai si sa le vorbesc. Apoi am mutat patutul in celalalt colt al camerei si in final i-am mutat in camera separata pe la 9 luni. Copiii mei mergeau singuri la culcare fara nici un fel de probleme pentru ca asa au fost invatati.

Si eu cunosc pe cineva care se plimba cu copil de aproape 4 ani in brate prin casa ca sa adoarma. Nu cred ca copilul renunta singur la leganat ci cred ca parintii ajung la capatul puterilor.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

bebita mea are momentele ei cand nu poate sa adoarma (nu seara) si atunci se linisteste si adoarme in brate, cu capsorul pe umarul meu... din lipsa de imaginatie o legan usor...in rest doarme in patut, cum e ora de culcare nu mai poti pune mana pe ea, vrea in pat, lumina stinsa, fara tacanit de taste sau zgomot de mestecat oarece

aaa are 8 luni, asa a fost de la nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

mi l-a invatat soacra-mea leganat, l-am dezvatat pe la 1 an...neleganandu-l.
Asa bine, era chior de somn, etc, m-am uitat la el, am pus capul pe perna (dormim in acelasi pat totusi) si am mimat somnul cu convingere. S-a foit, s-a invartit, a adormit si aia a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

renunta la leganat cat mai ai timp, daca este vorba de clasicul leganat pe picioare ! cumnata mea s-a chinuit cu fetitele, le-a leganat pana aveau 3-4 ani, foarte-foarte greu a reusit sa le dezvete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Imi pare rau dar nu sunt de acord.
Copilul mic se bazeaza enorm de mult pe semtimente instinctive...
nevoia de alint de tinut la san, de leganat este extrem de benefica pt el. Cel putin atata timp cat nu poate sa se exprime, sa "vada" duiosia si afectiunea ta in gesturi si fapte...
Sotul meu avea 6 ani si tatal sau il legana pe picioare...
cica ii ajungeau picioarele la urechile tatalui
Parerea mea e ca la varsta asta de 7 luni leganatul e o nevoie nu o dorinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marioara1980 spune:

Daca nu il legan nu adoarme, chiar daca este extrem de obosit....se ridica in picioare in patut si incepe si plange :-(
Problema e ca mai nou se trezeste si noaptea, plangand in somn si trebuie sa il linistesc la fel prin leganat. El care pana acum dormea de seara, ora 10 pana la 7 fara sa se trezeasca deloc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

bebelushii nu sunt roboti, sa aiba permanent acelasi ritm de somn, la ora fixa. Foarte probabil ca trezirile nocturne sa fie din cauza durerilor date de eruptiile dentare, a visurilor prin care retraiesc activitatea intensa de peste zi. Este o perioada de acumulari fantastice: psihic, motric, cognitiv. E firesc sa fie agitati, sa se trezeasca mai des noaptea, sa le fie greu sa readorma. La 7 luni e foarte mic, e firesc sa aiba nevoie de bratele tale, le alinare, de leganat. Sunt nevoi reale, nu fitze si rasfat. Daca are nevoie sa il legeni, atunci legana-l si adormiti amandoi mai repede si mai linistiti, nu dupa zeci de minute de "lupte", plans, nervi.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

de acord, nici eu n-as fi renuntat daca se lasa cu plansete si suspine. dar daca a adormit pur si simplu asa, am renuntat (castig 1 ora in plus de somn)
poti sa-ti iei un sling sa il plimbi in el prin camera....in timp ce faci si alte chestii, si adoarme si asa. asta era alternativa mea la leganatul soacrei. adica in loc de hatza batza pe picioare, mai dadeam cu matura, spalam un vas etc si rezultatul tot ala era, adormea

Mergi la inceput