Hai Maria! Bravo Dana, Ca_Mila, Roxi! (55)
Raspunsuri - Pagina 19
balanta_tm spune:
ada, nu pune la inima ce zice socrul. nu merita!
cum poate sa rosteasca oare asemenea vorbe???
ali, am ras de perlele soacra-tii, mai ales de aia cum ca esti geloasa pe biberon . ce ii mai da prin cap....
iuli, si mie mi-a placut tare mult perioada sarcinii, desi am avut o sarcina grea. bafta!
fetelor cu experienta la alaptat: bb marc a inceput sa vrea la san, bb eric e lenes rau si dupa 1-2 minute de stat, se enerveaza, plange ca din gura de sarpe si intoarce capul in directia opusa sanului. aveti idee cum sa-l fac oare sa stea la san si sa traga din tzitzi?
Fleurdelise spune:
Balanta, cand Eric al meu era somnoros la san din cauza icterului (la fel ca al tau se manifesta, doar ca nu plangea)il dezbracam numai in pampers, in camera faceam racoare (geam deschis)si evitam sa il strang la piept in timpul suptului, contactul piele pe piele, il tineam un pic mai la distanta asa. Il ajutam si cu suptul, comprimam sanul din lateral, ca sa ii curga laptele mai usor. Si eram atenta cum prindea mamelonul, daca rontaia doar sfarcul il scoteam si o luam de la capat, cu rabdare.
Esentialul e sa fie racoare si el dezbracat, ca atunci ii fuge somnul si foamea va avea prioritate, se va concentra pe obtinerea papei deci, cum nu are alternativa, la san.
Daca intoarce capul, trage-l usurel de falcuta opusa, ei au reflexul de a cauta sanul si se va intoarce pe partea cu sanul.
Tu ii pui pe amandoi la sani sau pe rand? Cred ca ar trebui sa-i pui pe rand ca sa te poti ocupa mai mult de Eric pana "prinde spilul".
Bafta multa, sunt sigura ca o sa va descurcati minunat!
Fetelor, eu sunt mai bine azi, dar mi-au ramas transpiratiile reci. Ma schimb de bluza din ora-n ora. Ce-o mai fi si asta? Sanii sunt ok.Am avut si eu azi noapte galme in sanul drept, l-am masat cu un prosop cald, circular in dreptul galmelor si si-au dat drumul imediat (la muls, ca bb dormea dus si nu l-am trezit. Una peste alta, am muls 200ml azi noapte din ambii sani, ca Eric a dormit muuuult, cate 5-6 ore, si-mi era frica sa nu se angorjeze tare.
Sper sa-mi treaca, n-am nici un chef sa merg la spital, ce fac cu bb?
Laura, ce sa-ti zic cu mulsul, eu cred ca bb al tau suge mai eficient ca al meu si nu mai ramane mare lucru de scos. Daca tii totusi sa te mulgi, fa-o inainte sa suga el, vei scoate astfel si laptele mai apos, ce poti sa i-l dai apoi din bibe, de sete.
Apropo de pompe, zicea cineva ca a incercat cu cea tip seringa si nu merge, eu am experimentat 2 tipuri, electrica si manuala, si cea mai buna la mine e cea manuala, simpla si ieftina (Lansinoh). Poate gasiti pe net imaginea, are un fel de parghie asa. Ft usor si confortabil de folosit, cred ca nu exista, daca ai lapte, sa nu te poti mulge cu pompa aia.
Sursula, felicitari! Bine ai venit Thea Lucretia, (ce nume frumoase, imi face placere sa le transcriu), sa cresti mare, sanatoasa si vesela!
Hai Iiuli!
Hai Muraturica!
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
adarev spune:
Dana,Laura , fetele nu am idee pe ce se bazeaza. Probabil au crezut ca eu sunt super woman si au uitat cat am alergat ptr. Birou
Ada
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kimmy Rocsy cand te aud ca ziua papa la 4 ore si noaptea la 6-7,zau ca te invidiez.Sper sa nu i se formeze asa programul,ca ma cam ia drept suzeta . _ Mamica mandra de Timea(28.06.2008) si Emma(25.07.2012) Povestea noastra |
In mare parte asa avem programul, astazi e exceptia ... papa la 2 ore, doarme pe burta mea si plange cam mult ... o deranjeaza ceva, nu pot sa imi dau seama daca e burtica sau altceva; o monitorizez , sa vedem cum trecem noaptea si ziua de maine . Deci ... mai avem si zile dintr-astea
Laura32 spune:
Fleur , m-am muls si inainte am scos cam 30 ml dintr-un san , nu stiu ce sa zic ... o fi pompa de vina , poate este el mai haplea si soarbe mai tot din san , habar nu am ... dar daca ar fi fost o problema ma gandesc ca ar fi plans de foame si nu ar fi luat bine in greutate , tare mult mi-as dori sa iasa si la mine la muls ceva ca sa iau in biberon cand iesim afara , dar daca nu iese , ce sa fac ?!?
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
r_ocsy spune:
Offf mai fetelor, cate probleme aveti voi pe cap cu socrii, soti etc. Eu la prima sarcina eram supernervoasa si va inteleg perfect, cel mai tare ma enerva soacra-mea cu sfaturile , ca numai la asta e buna, in rest "ea nu e facuta sa creasca copii, mai bine face de mancare si curatenie" ... si nu pentru noi, nu va ganditi ... pentru fratele mai mic al sotului meu care nu are bietul de el familie. In fine, povestea nora-soacra la noi e un inceput fara sfarsit,
Acum sunt mai relaxata, soacra-mea e plecata de acasa de dimineata pana seara iar eu nu mai am timp de prostiile ei. In mare parte o ignor si reusesc ... am zis in mare parte, ca acum vreo luna plangea asta mica de ceva vreme si a vrut sa intre in camera; in momentul in care i-am vazut mutra am scos-o afara ... si nu am facut deloc frumos, imi iesise toata ura si repulsia fata de ea in cateva secunde .
Kimmy spune:
Rocsy sa speram ca e o faza,si trece...desi am impresia ca Emma tot asa o sa faca inca mult si bine.E o somnoroasa,poate incer si eu cum a zis Fleur,s-o tin mai dezbracata poate poate o manca mai bine...si nu 5-10 minute si alea adormite...Nu de alta,dar daca ea tot numai laptele apos il bea,cum o sa creasca?Ca nu prea goleste sanul
Dr mi-a spus ca in prima luna ar fi bine sa scot laptele cu pompa dupa ce papa ea,sa stimulez lactatia,ca acuma sunt hormonii la maxim,dar ma gandesc ca daca creste productia o sa-mi explodeze sanii,la cum manca ea.Plus ca nici eu nu scot mare lucru cu pompa,desi e una buna,cu care reuseam sa scot mult lapte pe vremuri.Nu mai stiu ce sa fac .E drept ca sunt la al doilea copil si nu am mai facut depresie,dar e totusi greu,mai ales ca pentru mine alaptatul e ceva nou.
De maine plecam vreo 2-3 zile la tara.Oare o fi prea devreme?Eu ma simt foarte bine cu operatia,dar Emma nu are decat 2 saptamani...
r_ocsy spune:
Da, desi sunt si eu la al doilea copil, pe prima am alimentat-o mixt pana la 9 luni cand s-a intarcat singura, desi alaptez exclusiv acum cand vine vorba de sfaturi nu spun nimic pentru ca consider ca nu sunt in masura de a zice ceva ... ma simt ceva de genul, da alaptea exclusiv dar nu ma intreba ce si cum ca am multe enigme la acest capitol si cred ca raspunsurile mele s-ar bate cap in cap.
Kimmy : daca aveti cinditii bune la tara nu cred ca veti intimpina probleme , si mersul cu masina s-ar putea sa ii placa micutei tale .
M-am uitat pe listuta viitoarelor mamici ... nu mai sunt multe, azi maine cedam stafeta viitoarelor mamici de septembrie-octombrie si ne mutam la scutece .
Laura32 spune:
Ce faceti fetele ?
Nu mai este nimeni prin preajma ?
Eu fac niste cartofi prajiti cu salata de rosii si oua , vb unei colege de la serviciu : " asta-i mancare de vagaboante ca se gateste repede " , promit ca nu mananc mult , doar gust
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)