recensamant 24 august

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

pana la urma chiar ca nu mai inteleg care va e supararea:

1. ca de ce voteaza romanii din afara si decid astfel soarta celor din tara?
sau
2. ca de ce nu voteaza romanii din afara lasandu-i pe cei din tara cu soarta nedecisa?

La varianta 1 eu mi-am dat deja cu parerea in postul anterior.

La varianta 2 nu vad de ce va plangeti, daca lucrurile stau asa, inseamna ca romanii care voteaza in diaspora sunt in numar nesemnificativ si votul lor nu conteaza, asa ca de ce sa le anulati acest drept celor putini care voteaza si mai ales nu comenteaza pe forumuri?! ca atata lucru pricep si eu, ca romanii din afara tarii nu sunt toti inghesuiti pe forumuri, unii nici nu stiu ce e aia un forum.


Nu stiu cu ce va incalzeste pe voi "pierderea" financiara datorata costului unui bilet de avion de va inversunati atat sa vreti romanii la vot numai la cabina de vot dinromanica. In lume exista de ceva sute de ani Posta. Daca se poate vota prin corespondenta in alte tar, nu vad ce ar fi atat de greu sa se faca la fel si in romania.

Exemplu:

Eu cetateanu roman Nadaflorilor din motive personale dar si fizice, nu pot fi simultan in doua locuri. Asa ca trimit misiva la BEC cu cerere de buletin de vot, fac dovada cetateniei romane si ii indic BECului o adresa de corespondenta. BEC imi trimite buletinul de vot si plicul in c are sa-l trimit, plicul inscriptionat cu un cod de bare unic, alocat mie. Eu votez si trimit inapoi plicul sigilat. La intrare in BEC o fiinta umana cu un scanner (ca la supermarket) scaneaza validand astfel intrarea votului si anuland astfel posibilitatea fraudari, votului multiplu, etc. Plicul nedesfacut merge in urna alocata votului prin corespondenta. LA momentul deschiderii urnelor se va desigila si plicul meu si se va citit votarea...simplu ca buna ziua..si curat. Ca sa fie si ma isecurizat votul si sa nu existe suspiciuni ca mi-a substituit cineva votul, buletinul de vot poate avea si el un cod de bare, dar care sa nu faca legatura cu persoana caruia i-a fost trimis...decat cu faptul ca a fost trimis.

scanarea unui cod de bare si verificarea lui intr-o baza de date nu poate dura mai mult de 5-10 secunde...





Supararea pleaca de la faptul ca romanii din strainatate , pe care nu-i prea intereseaza sa voteze, sunt considerati ca facand parte din cei 100% din populatia cu drept de vot(listele permanente)
Ei si atunci cand e necesar de cvorum de 50%+1 si cei de acolo,de regula nu voteaza, trag in jos procentul de la votare.

Ei si atunci se ajunge la 2 concluzii:
scoti cvorumul sau pe cei din strainatate ii scori de pe lsitele permanente dar le ramane drept de vot pe lsitele speciale de la ambasade....care e asa de mare problema sa votezi pe liste speciale?

ali
Mama fericita de Andrei (20.06.2008)


pai pentru ca e o ineptie aritmetica, ca dupa votare logic si normal ar trebu sa se modifice numarul de cetateni cu drept de vot adunand cetatenii care au votat in diaspora la cei din minunatele liste


si apoi e o ineptie privind drepturile omului, care sunt incalcate, daca pe mine viata m-a dus pe alte meleaguri asta nu iti da tie dreptul sa ma "ucizi" in acte...ca asa iti vine tie bine aritmetic...

daca scoti din randul cetatenilor uc drep tde vot pe cei stabilitati in strainatate pe motiv de indiferenta fata de problemele tarii atunci fa bine si scoate din liste si cetatenii romani stabiliti in tara care nu se deranjeaza sa mearga la vot...

sau si mai bine, sa exercite toti dreptul in baza unei cereri, asa cu vreti voi sa se faca cu cei din strainatate...


si pana la urma toata problema se reduce la eliminarea acestui cvorum...daca nu i-a dus capetele inainte de votare sa-l elimine sa o faca pentru viitor... sa se valideze voturile numai in baza numarului de voturi exprimate...asta mi se pare cel mai corect, dar pana la asta, acum va trebui sa isi inghita toti galusca, asa si-au fiert-o, asa sa o si inghita si cand spun asta ma refer la clasa politica, c a asta e ciorba lor mai mult decat a noastra, noi ar trebui sa fim mai atenti pe cine varam in parlament daca vrem reguli corecte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Ali acesti cetateni cu pasaport CRDS (adica cu domiciliul stabil in strainatate) sunt scosi deja de pe listele electorale permanente,a recunoscut ministrul Paul Dobre,citeste interviul din Gandul...de fapt e logic,ei la ce sectie de votare mai apareau daca numsi au adresa in Ro.
USL ar fi vrut sa scoata de pe liste romanii plecati in strainatate dar care au domiciliul in RO...cum am mai explicat , e cazul varului meu care lucreaza de 8 ani in Italia si are domiciliul in RO...acum vad ca USL s-a razgandit si pe astia nu-i mai scoate ca nu au cum .De asta eu spun ca inafara de cativa morti rataciti pe liste nu au ce sa scoata de acolo...eventual sa mai treaca niste alegatori care au implinit 18 ani si nu au fost trecuti pe liste...ma rog se mai vorbeste si de cei care au renuntat la cetatenie sau al caror drept de vot le-a fost luat in urma unor hotarari judecatoresti dar acestia sunt intr-un numar foarte,foarte mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Aoleu ce nervi au pe ei ca sunt romani destupati la cap prin strainataturi si le strica lor abureala din tara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Aoleu si ce nervi au eumada si coracora pe mine!
Bine mai fetelor iesiti cu argumente de ce nu am eu dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyannna

Ali acesti cetateni cu pasaport CRDS (adica cu domiciliul stabil in strainatate) sunt scosi deja de pe listele electorale permanente,a recunoscut ministrul Paul Dobre,citeste interviul din Gandul...de fapt e logic,ei la ce sectie de votare mai apareau daca numsi au adresa in Ro.
USL ar fi vrut sa scoata de pe liste romanii plecati in strainatate dar care au domiciliul in RO...cum am mai explicat , e cazul varului meu care lucreaza de 8 ani in Italia si are domiciliul in RO...acum vad ca USL s-a razgandit si pe astia nu-i mai scoate ca nu au cum .

De asta eu spun ca inafara de cativa morti rataciti pe liste nu au ce sa scoata de acolo...eventual sa mai treaca niste alegatori care au implinit 18 ani si nu au fost trecuti pe liste...ma rog se mai vorbeste si de cei care au renuntat la cetatenie sau al caror drept de vot le-a fost luat in urma unor hotarari judecatoresti dar acestia sunt intr-un numar foarte,foarte mic.




OK ----deci ramane de comun acord ca nu e corect sa ceri cvorum....

Cum se procedeaza in celelalte tari europene?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Aoleu ce nervi au pe ei ca sunt romani destupati la cap prin strainataturi si le strica lor abureala din tara!


Atat de destupati sunt ca oricum doar 5% mai sunt interesati de ce se intampla aici.....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

ali eu nu sunt de acord sa se elimine cvorumul ptr ca referendumul de suspendare al presedintelui trebuie sa se intample in situatii exceptionale nu asa toata ziua ,buna ziua dupa cum vrea o majoritate conjuncturala in parlament ,majoritate care l-a suspendat de 2 ori fara a tine cont de avizele negative date de CC.Avand cvorum acest referendum numai poate fi atat de des folosit , ptr ca implica un numar cat mai mare de oameni care sa-si doreasca suspendarea,o procedura exceptionala trebuie sa aiba si niste reguli exceptionale,asa mi se pare corect!In alte tari are Europei nu exista acest referendum,presedintele poate fi acuzat doar de inalta tradare.Acesta este motivul ptr care Merkel l-a sunat pe Basescu sa-l intrebe daca este legala sau nu suspendarea sa, ptr ca in Germania nu exista aceasta procedura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyannna

ali eu nu sunt de acord sa se elimine cvorumul ptr ca referendumul de suspendare al presedintelui trebuie sa se intample in situatii exceptionale nu asa toata ziua ,buna ziua dupa cum vrea o majoritate conjuncturala in parlament ,majoritate care l-a suspendat de 2 ori fara a tine cont de avizele negative date de CC.Avand cvorum acest referendum numai poate fi atat de des folosit , ptr ca implica un numar cat mai mare de oameni care sa-si doreasca suspendarea,o procedura exceptionala trebuie sa aiba si niste reguli exceptionale,asa mi se pare corect!

In alte tari are Europei nu exista acest referendum,presedintele poate fi acuzat doar de inalta tradare.Acesta este motivul ptr care Merkel l-a sunat pe Basescu sa-l intrebe daca este legala sau nu suspendarea sa, ptr ca in Germania nu exista aceasta procedura.



Da, am inteles ca a fost intrebat daca in constitutie e prevazuta suspendarea presedintelui.Si se stie si ce raspuns a dat.A spus ca de obicei un adevar care ii convine lui.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Ingrid Sunt de acord ca pe majoritatea romanilor din diaspora nu ii intereseaza sa voteze - vedeti listele cu voturi exprimate acum o saptamana....
Nu sunt de acord cu "chemarea in tara" a romanilor care vor sa voteze, mi se pare exagerat... pai sa-mi iau concediu pt treaba asta?! Guvernul Greciei a oferit zboruri gratuite grecilor din Olanda ca sa se duca sa voteze - nu mai stiu exact la ce alegeri.Pai sa fi vazut acolo inghesuiala patriotica altoita cu avant electoral...!!

Nadaflorilor In Olanda sunt foarte multi pensionari care si-au planuit "batranetile" pe plaiurile calde ale Spaniei si Portugaliei. Planurile astea au fost concepute pe zeci de ani, oamenii aia au economisit (conturi, pensii private, samd) de pe vremea cand aveau 40-45 de ani ca la 65-67 "sa-si ia zborul". Cum ramane cu dreptul lor de-a decide ce se intampla cu tara in care au ales sa traiasca?
La fel pe principiul romanilor care .... poate se vor intoarce vreodata in Romania ca sa-si traiasca batranetile.
Traim in prezent si asta conteaza. Daca Gigel a ales Spania pentru ca acolo ia 1000 de euro pe luna dand cu mistria, inseamna ca a lasat in urma Romania, inseamna ca nu contribuie la sistemul de pensii (o mare problema in tara!!), nu plateste taxe, nimic. Deci de ce-ar avea el dreptul sa decida ce se intampla intr-o tara in care poate se va intoarce vreodata?


Am inteles, Gigeii din tara mor de ciuda celor presupusi 1000de euro castigati de Gigeii din Spania....pai dragele mele de ce nu va punetu de acord si mergeti frumos si retrageti dreptul la cetatenie romana, romanilor plecati din tara (la munca, la studii, la intemeiat familii etc fiecare pe unde e , cu ce treaba are), ia puneti voi lacat la granita si sa terminam cu vanturatul asta care incotro ii sufla vantu' in panze.

Gigel din spania plateste taxe pentru venitul realizat tarii care i-a acordat drept de munca si pe teritoriul careia isi exercita acest drept, gigeii din romania platesc taxe statului roman, daca lucra ceva pe teritoriu statului roman....(exista gigei care platesc taxe statului roman desi muncesc in "spania", desi sunt sigura ca nu crezi, acesti gigei si-au propus doar sa munceasca in "spania" nu sa si ia o pensie la momentul pensiei....stiu ca se poate, eu am muncit 6 luni intr-o "spanie" si la plecare mi s-au returnat toate taxele platite "spaniei" sa ma duc in romania si sa le platesc acolo).

Ce ne facem cu cei ce muncesc la negru in romania, au sau nu au dreptul la vot!?..ei nu platesc taxe niciunei tari.

Voi in loc sa amendati clasa politica va puneti contra celor ca voi, pacat!

Basescu si partidul lui cu politica lor au trimis romanii la munca in spania, ca in romania nu e rost de asa ceva, iar voi acum ii dati definitiv afara din tara, pe motiv ca de ce nu au stat in romania sa crape de foame si sa-i comentati voi ca nu muncesc de putori betive ce sunt...

Daca nu as mai avea o mama si niste surori acolo v-as ura sa aveti ceea ce va doriti, dar asa trebyuie sa ma gandesc si la ele.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Ca sa ma explic mai bine de ce sustin cu tarie existenta unui cvorum si nu o majoritate simpla in cazul procedurii de suspendare, as vrea sa va ganditi care e procedura sa elimini din parla ment un parlamentar care nu mai are popularitate...nici una!..si ganditi-va ca acest parlamentar a fost ales intr-un colegiu, reprezinta doar acest colegiu si totusi nu poate fi eliminat din parlament pana la terminarea mandatului...un presedinte este ales de o tara intreaga,reprezinta toti cetatenii romani, nu te poti juca atat de usor cu demiterea sa...eu cred ca s-a uzat inacceptabil de mult de aceasta procedura si daca lucrurile nu se stabilesc clar aceast lucru poate fi daunator democratiei.De ce va doriti sa fie atat de securizat postul unui parlamentar iar functia de presedinte atat de fragila?..asta este ceea ce va doriti voi?

Mergi la inceput