Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013!!(cap13)
Raspunsuri - Pagina 14
ardna11111 spune:
Katy mi-a dat dr sa fac mutatiile astea legate de trombofilie pt ca am sau am avut un hematom de 4mm in uter descoprit la primul control in 5-6 saptamani. Faza e ca am mai facut 2 ecografii ulterior si nu s-a mai zis nimic de existenta lui, nici eu n-am mai intrebat, am uitat. Si vrea dr sa stie dc s-a format hematomul ala, sa nu fie problema de coagulare cumva
UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 14+
pisigri spune:
Fetele cu probleme cu tiroida, aveti grija, este periculos in sarcina, exista riscul de a naste copii cu cretinism congenital. Nu e de joaca deloc, daca aveti sau ati avut probleme, daca vi se pare ca "creste gusa", mergeti neaparat la analize si la endocrinolog.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+
Bubblegum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui majia Ella, cand am fost la ecografie mi-a spus ca am tensiunea mai mare pe artera uterina dreapta, dar ca e prea devreme sa analizeze asta. Mi-a spus in schimb sa dorm pe partea stanga… 16+ |
Asta imi aduce aminte de ce am citit pe un site strain acum ceva vreme. Vorbeau despre S.O.S adica sleep on sides, mai bine pe partea stanga (nu sunt presate arterele care duc la uter) decat pe partea dreapta dar mai bine pe dreapta sau pe stanga decat pe spate sau burta.
Cu covorul crede-ma e o afacere buna ca am o podea nemernica se vede orice firisor de praf pe ea..iar barbate-miu e anticovoare ca nus igienice deci acum trebuie sa-mi joc cartea:)
Aschiuta pe mine ma distrase exprimarea ta:) problema exista insa si este grava in anumite cazuri.
Vikisor zic si eu ce au mai zis si fetele, nu mai asteptati mult cu amnio dar daca nu trece infectia nu faceti pasul spre amnio.
Blue, o negresa ce te invidiez:)) Mie mi-e pofta de o amandina si aici nu gasesc prajituri bune ca in Bucuresti:((
Pisi, da asa este tiroida crescuta poate da multe alte probleme cel mai grav fiind cretinism congenital. Mie imi revin acum in minte toate deficientele invatzate vreodata incerc insa nu ma gandesc la asta dar nu reusesc mereu. Abia astept sa trec cu bine de morfofetala de 20 de saptamani!!!
16+ cu little bubble
xtraordinary spune:
majia, vikisor multumesc, puiutul meu avea 169 si eram curioasa.
pentru fetele care vorbeau despre vitamine, eu personal nu cred ca este nevoie la orice gravidutza. am luat la ambele sarcini si am nascut ... fetitze de 4 kilograme :) (Natural)
acum tine mult si de constitutia mamei, de cat ia in sarcina etc. Eu nu am avut nici un semn de diabet...
Oricum, de data asta daca Domnul vrea sa fie totul bine pana la capat am de gand sa fac totul diferit. Si in sarcina si dupa LOL! Nu iau vitamine (iau acid folic), ma indop cu fructe, fac cat de mult sport pot si NU FAC analize!
mami de 2000, 2003 si 11+
dankutza spune:
Majia pt mine e bine ca slabesc usor acum. M-am pufosta rau inainte de sarcina din cauza stimularii ovariene. Acum, pt ca nu-i mai dua corpului hormoni de vreo 4 luni, a inceput sa-si revina corpul. In plus, pe caldurile astea, parca nici o mancare nu e buna. Barem, mancarea gatita, nu o poti manca direct din frigider si trebuie incalzita. Asa ca renunt sa bag ceva in corp care e cald.
Ardna gine al meu a zis sa nu fac TT pt ca are o rata f mare de rezultate false. Baga mamicile in sperieti degeaba. A zis ca in afara nu se mai face TT, se face doar DT. Si gine si ecografista au zis ca daca iese bine DT (si a iesit ) nu mai face TT. In schimb, facem o eco gen morfologica pt ca distanta intre eco de Dt la 13 saptamani si morfologica de 22 saptamani, e o distanta prea mare si ca ar fi bine sa face o eco intre timp. Eu sunt f de accord cu ele, pt ca am tot felul de pitici pe creieri si frici. M-as duce saptamanal la eco, dar incerc sa-mi dozez nebunia. Astept sa inceap sa-l simt, ca atunci stiu ca daca iau un picior, e bebe e bine, in evolutie si pot sta linistita. Cred ca si tu faci tot la fel ca mine, cel putin asta am inteles.
Carmen o pritena draga care a nascut la Giulesti, a zis sa nu cumva sa nasc pe acolo. Eu trebuie sa aleg intre a merge in continuare cu gine al meu si la nastere sa ma duc la Moisa -el sa ma taie sau sa trec la Haiduc la Filantropia. Cel putin stiu ce e in Filantropia si mai bine ma duc acolo. Eu nu ma pot duce la Giulesti, in special pt ca nu pot uita ce s-a intamplat cu bebelusii aceia arsi si asfixiati acum 2 ani. Ar cadea zidurile pe mine. In afara de asta, am auzit ca sunt multe paciente in salon, si nu 2 ca la Filantropia. Pai o sa fiu eu vai de capul meu, nu vreau sa mai aud si pe altele cum se plang de dureri, sau au insomnii, furia laptelui, etc. Eu asa vad lucrurile.
Trimit acum primul mesaj si mai scriu inca unul, pt ca mie tot imi cade curentul de azi dimineata si am mai pierdut un ditai mesajul.
13 saptamani
ella28 spune:
Maija da, de la 20 de s devin arterele uterine marite o problema. Acum ce sa zic? Mie mi-au iesit marite de la 12s si am avut tratament pentru asta. Se stie la mine ca e o sarcina pretioasa si vor sa sufle si in iaurt. Si medicul meu si medicul hematolog. Si pentru 3 pastile in plus...nu vad care e problema
Dar am auzit si varianta asta, a ta, cu "mai verificam dupa 20s".
+18s Doamne ajuta!
Blue_sea spune:
Bubble, a fost f funny la patiserie. Cred ca se vedeau deja balutele mele ca dna m-a intrebat zambind ce vreau, iar eu nu ma hotaram intre negresa si cremes. Am ales negresa pt ca era mai mare
Eu am facut in faculta un curs de genetica si acum, desi alte lucruri le uit de la mana pan' la gura (am remindere in calendar pt orice), dar toate toate tulburarile astea imi vin in minte ca ieri. In plus, nu vreti sa stiti cum era la cursul de psihiatrie cu tulburarile psihice asociate sarcinii! Atunci am jurat ca adopt bebe
16+
dankutza spune:
xtraordinary la eco de DT, la 13 saptamni si 1 zi, BCF a fost de 153. Era semi-adormit. Da si tu mai multe mesaje ca sa te putem vedea in timp real. Mi se pare ca dupa 10-15 mesaje, te lasa in pace.
xtraordinary, Cris si eu m-am parlit cu mare somitate in deale ecografiei - Herghelegiu. Un mare cretin, f apreciat, desi sa mor daca stiu de ce.
Aschiutza mancarea chinezeasca e favorita mea. Mor de pofta de supa acra-picanta, din aia de trec toate transpiratiile de iutime, dar buuuuuuna rauuuu. Asteptam vesti bune!
Denisa ce bine ca suntem 3 deja in cartier. Nu o sa ne plictisim.
Ardna sigur facem o intalneala cu burtile la vedere.
Lidia mie mi-a dat Acid Folic si Femibion 1, pe care am inceput sa le iau destul de tarziu de frica ingrasatului. Am inceput Femibionul de abia pe la vreo 11 saptamani.
Mys felicitari pt rezulatatul bun.
Viki deci se merita sa duc si eu copii la Gradina Botanica, adica daca e frumos, ingrijit si ai ce vedea. Ai fost in Herastrau la Reef Aquarium? E super fain. Merita!
Acum cativa ani, am avut infectie cu Ureaplasma. Am facut tratament si am scapat de ea definitiv.
Aschiuta noi nu aveam asa cinematografe. Nu ma pot duce la un film, ca mi-e frica ca raman surda. Urla efectiv difuzoarele.
Bubble sper sa castigi pariul.
Aschiuta, Lidia ce analize pt tiroida ati facut? Cred ca nu ar strica sa controlez si eu nitel tiroida...
Katy stii cumva daca Rotaru e in concediu in septembrie? Stii cumva si cat costa o eco la el? Adica o morfofetala?
Mena cordonul ombilical ii cam pacaleste pe dr si sun cam repede ca e baietel.
Carmen cel mai apropiat parc de Dragon e Plumbuita. Vii pe Colentina si te opresti la D-na Ghica. Si Ardna zice la fel.
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri. Acum, ramane sa ma hotaresc unde ma duc.
13 saptamani
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ardna11111 Carmen pana la urma cel mai apropiat parc e dna Ghica de unde sunt eu :) UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 14+ |
Poate ne intalnim la plimbat bebeii! Eu stau vis-a-vis de intrarea in parc.
Ne-am intors si la DT. La echo, bebe a fost saltaretz ca la toate echo de pana acum Colul meu... n-a prea corespuns. BCF 164, ca tot era intrebarea.
Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 12+
IULIA va invinge CANCERUL!