Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *439*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

da, da spirala!

Poate se vede si o putza mica (la mine s-a vazut de la 12 sapt, adic ala Vladimir)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Pai sa trimit pe mail sau sa dau copy-paste aici?

Pune-o aici, la vedere

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Fetelor, dau copy paste aici, ca mi-e mai usor. Dar nu va asteptati la cine stie ce, pentru micul dejun, de ex, am niste idei foarte rapid de pus in practica (majoritatea), numai ca trebuie sa ai frigiderul dotat. Am editat ca e varza cu caracterele. Intru mai tarziu si o editez, acum fug putin, nu spuneti nimanui, dar plec la o cafea in oras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Am revenit; in pivnita n-am ce sa fac, am lasat doar deschise toate usile si geamurile si astept sa se mai usuce pe acolo ( pivnita mea e mai ciudata: are trei camere si-i ca un apartament) si sa arunc ce-i de aruncat.

Am stat si m-am gandit, ca mi-ati dat idei, dar mi-e greu sa fac un top al prioritatilor: la mine prioritatile sunt contextuale. Mi-ar placea sa zic ca Andrei e prioritar, indiferent de situatie: in suflet si-n gand este, insa in rutina zilnica nu intotdeauna, mai ales cand merg la serviciu.

Ana, pune lista, ca si eu sunt in impas.

Muncile casnice. Nu ma omor dupa ele, nu le fac de drag, ci de nevoie. Cel mai putin imi place sa calc - exact activitatea cu care ma "delectez" de vreo trei zile incoace. De aspirat, aspir la doua trei zile ( si zilnic, de multe ori), ca Andrei se incadreaza in categoria 'purcel in actiune', masina de spalat zbarnie cam tot timpul de cand am nascut, in dulapuri aranjez cand vad ca-i dezordine. Bucataria si baia le smotruiesc cel mai frecvent.

IULIA va invinge CANCERUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

'Pentru ca la mine e deranj cu daramatul bucatarie am facut ieri ceva f.rapid (nu mai facusem niciodata, sotul ma tot tachineaza ca fac experientze culinare pe stomacul lui ):

- am fiert in apa cu sare conopida, mai pe la sfarsit am adaugat si un dovlegel mic. Le-am scurs de apa in strecurici, am adaugat 3 oua + telemea, putina faina sa le lege (cred ca merge si putina smantana), am uns o tava yena cu unt si am bagat totul la cuptor
Am fost suspicioasa in ceea ce priveste gustul dar finalul a fost unul yami, yami... chiar zicea Stefan "ce buna e, imi patze" (e buna mai rece)

Desi am zis ca nu mai gatesc ca ma deprima paraful, deranjul, aseara am adaugat la viteza o ciorba si o friptura de pui cu cartofi la cuptor ca deh, ne trebuie mancare la asa munca .
Sunt asugurata pentru 2 zile, poate pana atunci mai reducem din munci...

Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 29

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Am stat si m-am gandit, ca mi-ati dat idei, dar mi-e greu sa fac un top al prioritatilor: la mine prioritatile sunt contextuale. Mi-ar placea sa zic ca Andrei e prioritar, indiferent de situatie: in suflet si-n gand este, insa in rutina zilnica nu intotdeauna, mai ales cand merg la serviciu.

Bine zici , eu topul in facusem exclusiv pt timpul liber si zilele nelucratoare cat despre exceptii,ele intaresc regula

A propos de exceptii, in seara cand m-am hotarat eu sa-mi fac contul de FB , fix in momentul creatiei Ada vroia sa-i citesc o carte noua, am incercat sa o induplec cu pufuleti, vizionat dvd, citit Pisi, nu si nu,asa ca am intrerupt mareata creatie si m-am pus langa ea si am citit

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

_

Mergi la inceput

Aaaa, la treburile casnice pe ultimul loc in topul preferintelor e stersul prafului si nici dupa calcat nu ma dau in vant deloc

_

Mergi la inceput

IDEI MIC DEJUN EVAAlimentele perfecte pentru micul dejun sunt ouale, painea neagra si cerealele integrale, laptele si produsele lactate (iaurt, sana, branza) si fructele. 1. Un castron de cereale simple, cu lapte de vaca; sau din soia, îndulcit cu banana pisata si cu stafide.2. Ou fiert cu pâine integrala din cereale si câteva felii de portocala/fresh de portocale3. Sandwich cu sunca rumenita pe gratar, fara prea multa grasime, o feliuta de rosie, preferabil cu pâine neagra sau intermediara.4. Pâine prajita cu ciupercute si rosii coapte, presarate cu mozzarella (gatita la cuptor simplu sau la microunde).5. O portie de musli (dupa ce am verificat continutul de zahar), cu mar ras si seminte de floarea-soarelui, amestecat cu lapte îmbogatit în calciu.6. Tartina cu crema de brânza, ceapa, marar si unt, ornata cu rosie. O portie de suc natural de portocale, diluat cu apa plata.7. Tartine cu unt de arahide si gem. Un mar (ras).8. Cereale instant, preparate cu lapte de soia, presarate cu nuci si fructe uscate (caise, banane, stafide).9. Bruschete cu ansoa, rosii, busuioc10. O felie de sunca sau brânza (de vaca sau cas) pe o felie de pâine de secara, presarata cu o felie de castravete.11. Clatite umplute cu sunca si legume12. Fructe proaspete cu iaurt natural13. Cereale integrale cu fructe proaspete14. Branza dulce cu felii de fructe proaspete15. Lipie sau felii de pâine prajita cu pasta de naut (humus) sau fasole batuta, rosii, putina ceapa si pasta de susan (tahina)16. Paine in ou17. Milkshake (Se mixeaza la blender urmatoarele ingrediente:1 ceasca lapte;1 lingura miere;1 lingura unt de arahide;1 banana;1/4 lingurita scortisoara. Pentru a fi mai gustos si racoros se pune in blender si un cub de gheata.)18. Omleta + 1 pahar de suc proaspat de fructe si legume (portocale, grapefruit, mere si morcovi)19. Pâine prajita cu putin unt si somon afumat20. 1 iaurt simplu + 1 felie de paine toast sau 1 felie de chec facut in casa + 1 banana21. 1 castron de orez cu lapte/ fidea cu lapte/ gris cu lapte + 1 felie de chec sau 1 mar copt cu scortisoara22. Lipie cu pasta de avocado (guacamole) cu rosii, castraveti si ardei23. Un sandvis preparat din 2 felii de toast, 1 felie branza, 1 felie de sunca (de pui sau curcan), 2 frunze salata verde, cateva felii de rosii sau castraveti + 1 pahar de suc proaspat de fructe24. Sandvis cu unt, bucati de macrou afumat, marar proaspat si pasta de susan amestecata; cu zeama de lamaie25. Milkshake – 1 banana, 1 cana de lapte, putin zahar vanilat sau miere, scortisoara (optional o nectarina sau cateva capsune) + cereale26. 1 felie de paine toast unsa cu unt si miere, 1 ceasca lapte, 1 banana27. 2 felii de paine neagra, putin unt, 2 felii de branza telemea, 1 cana de ceai indulcit cu putina miere 28. Tartine cu pasta de ton din conserva amestecat cu unt si ornate cu masline mai putin sarate29. Iaurt simplu amestecat cu miere, nuci crude si cereale integrale simple (fulgi de ovaz/secara, germeni de grâu, fructe uscate)30. Tartine cu icre fa;cute în casa (cu gris).31. Sandvis cu felii de carne slaba fiarta (curcan, pui, vita), putina maioneza facuta în casa, castraveciori murati sau ardei copti. Enjoy!

Mergi la inceput

IDEI CINA EVA- mamaliguta cu branza si smantana- piure cu pulpite de pui la cuptor/la gratar/snitel/chiftelute- pilaf cu ficatel de pui- somon la cuptor cu cartofi natur (sau orez salbatic) si lamaie(sau merluciu pane): somonul il pun in vas de iena, cu diferite ierburi pe el, o felie de lamaie deasupra, putina apa si cu capac de iena. Sau il mai fac la gratar din acela care se pune pe aragaz, tot cu capac. Se serveste cu sos de mustar dulce, boia dulce, putina smantana, o lingurita miere de albine si condimente- paste integrale cu sos si pui- budinca cu paste si branza la cuptor- legume congelate sote si piept de pui la teflon- ciulama de pui cu mamaliguta- gris cu lapte- orez cu lapte /mar- melcisori cu branza la cuptor- o rulada cu cascaval si smantana pe care o mai fac din cand in cand- seminte din bol (migdale, alune, fistic, floarea soarelui) - Salata variata, cu porumb din conserva - salata de orez cu ton - papanasi fierti; - budinca de paste cu branza la cuptor; - crema de branza, gen almette, cu paine - muffins (prefera cu banane si faina integrala) cu sau fara miere/ sos de ciocolata (tot facut in casa) si lapte -dovlecei umpluti cu piept de pui/ciuperci/branza-clatite cu piept de pui si cascaval la cuptorAstea cred ca le-am mai scris eu candva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Multam fain!
Da' pranzul?...La noi ala e cel mai problematic

Mergi la inceput