Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *438*

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Da, n-am mai anuntat si aici. Cu „suport tehnic chatonesc” am dat de capat si am facut si cont PayPal, in care sunt acum 250 euro, mi i-a trimis Oana pe cei stransi pe contul ei.

Citat:
citat din mesajul lui novus

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Fetelor, este un email pe mailul comun de la Georgiana, privind site-ul Iuliei.

Pt inceput ar putea actualiza contul de PayPal pe numele Iuliei:

iuliafiterau@yahoo.com dupa cum a scris Monnvas la bazarul pt Iulia

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/

Mergi la inceput

Bianca imi zicea ca am putea sa-l facem sa intre pe google accesandu-l de cat mai multe ori. Dar nu prin link, ci bagand in bara de adrese www.help-iulia.com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

La vot voi merge mai tarziu. Cand ma trezesc.

De dimi am fost la bisericA, apoi in Parcul MAre. Era racoare acolo si asa de bine, incat im i venea sa ma intind pe banca. Rares a gasit un baietel care "se plictisise" de tractorul sau si i l-a oferit lui. Asa bucuros a fost Rares si eu ca nu am fost nevoita sa alerg dupa el. S-a jucat exemplar. Ei, ceva urlete la inapoierea tractorului dar erau d-alea mai mult de talent nu de suparare.

Cat despre gradinita...INa, nu stiu ce lectii sa iti spun.
Locatia gradinitei este langa serviciul meu. Si de cand am mers sa il inscriu i-am spus ca el va merge la gradinita si mami la serviciu. Vom emrge impreuna dimineata. Si de cate ori vine la mine la servicui ii arat cladirea gradinitei si ii spun ca acolo e gradinita lui.
Speram sa fie bine. Adaptarea e importanta. Eu am emotii in privinta educatoarei, caci stiti ca e maicuta catolica. Am emotii plecand de la ideea ca fiind maica...nu are copii ci doar cunostinte "tehnice" de lucru cu copiii. Insa, pe de alta parte, fiind catolica, ma gadesc ca are o strucutra interioara, morala altfel decat am vazut/auzit despre educatoarele ortodoxe din gradinite de stat (care aplica metode mai ne-ortodoxe)

In rest, ne pregatim psihic intens. Mai mult eu. ma gandeam sa imi iau concediu o saptamana, la inceputul gradinitei. Ma mai gandesc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Mie mi s-au parut foarte bune sugestiile lui Aris privind mersul la gradi.Daca intereseaza pe cineva, pot da un copy-paste, caci am salvat atunci pe mail tot ce ne-a spus ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Anamariame, eu as vrea sfaturile cu gradi, mi le-am salvat si eu undeva atunci pt ca mi-au placut dar nu mai stiu unde

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Despre primele zile la gradi, citat din Aris:"eu te sfatuiesc din experienta, carti si discutia cu psiholoaga sa faci urmatorii pasi:- ii povesteti despre gradinita. ce face acolo, dar pas cu pas. gen: mergem cu masina, parcam in fata gradinitei, ne dam jos impreuna, la usa ne intampina cutarica, ea iti ia ghiozdanul, te duci cu cutare de mana pana in clasa, unde sunt copii care fac cutare si cutare, apoi mergeti la masa...etc pana ajungi la ora la care trebuie sa il iei: si atunci vina mama si doam\nele te schimba si plecam impreuna acasa.poti sa ii faci chiar niste cartonashe cu imagini dupa net in care sa fie copii in fiecare etapa descrisa.- nu ii descrie gradinita nici ca pe ceva extraordinar de frumos si spectaculos dar spune-i exact ce o sa gasesasca acolo avand grija sa fi entuziasta tu in primul rand.puteti merge de cateva ori sa o vedeti pe afara, sa vada copii cum intra dimineata si musai cum pleaca seara.- inventeaza-i o poveste cu ursuletul care merge la gradinita prima data. sa nu te sfiesti sa ii spui ca ursuletului ii era frica ca mama lui nu se mai intoarce, sau ca se simtea singur pt ca nu cunostea pe nimeni, DAAAAR mama lui venea in fiecare zi bla bla(trebuie sa inteleaga ca e normal sa simta tot ceea ce o sa simta acolo pt prima data si daca trasferi toate astea asupra unui perosnaj de poveste o sa mearga garantat - eu asa am resit sa il spal pe dintzi).- nu taragana in usa cand il duci. trebuie sa fi plina de iubire, sa ii transmiti incredere dar trebuie sa fi ferma, lamentarile si intorsul de o mie de ori si mamele care plang copii care se tavalesc si se tarasc pe jos sunt de-a dreptyl stupide din puctul meu de vedere si numai parinti gresc aici.- sa ii pozitionez f clar in cadrul activitatilor care este momentul in acre te intorci sa il iei si sa il respecti. ex.; dupa ce mancati supa si felul doi, te mai joci 10 minute cu copii si mami vine sa te ia, sau dupa ce te trezesti din somn si mergeti cu totii la masa, termini de mancat gustarea si mama a si venit sa te ia.deci incearca sa afli exact programul de la gradi, exact ce fac pe zile si ideal e sa stii si ce o sa manance, sau ce activitati speciale o sa aiba. merge excelent daca ii spui: hai sa ne grabim catre gradinita astazi o sa pictati cu pensula.e f important ca el sa aiba senzatia ca tu stii tot ce se intampla acolo si ce urmeaza sa se intample, locul nu mai pare atat de strain.incearca sa afli cum ii cheama pe ceilalti copii ca sa il intrebi mereu despre ei numindu-i.e important sa te vada ca discuti cu educatoarea si cu persoana care are grija de el, ca razi cu ea, ca va intelegeti ca doua prietene.mergi initial in vizita cu el sa gradi dar eu sincer cred ca e mai bine sa nu stai cu el in clasa. eu i-am spus mereu ca parinti nu au voie la gradinita decat acolo in hol asa cum el nu are voie la mine la serviciu. altfel ma lua dupa el in fiecare zi daca era, ca deh, e super la gradi, daca ar fi si ma a ar fi perfect.-lasa-l sa ia cu el obiectul preferat. astefel nu o sa se simta atat de singur.- fa-l sa inteleaga ca gradinita nu e o chestie ca un fel de parc il frecventam dupa chef. e servicul lui si ca o sa mearga zilnic asa cum tu te duci la munca.- incearca sa ii transformi programul in asa fel incat sa se trezeasca singur la o ora care sa va permita sa ajungeti fara sa fugiti la locul de munca al fiecaruia. evita sa il trezesti cu forta si nu faceti chestii prea funny impreuna la prima ora. pregateste-ti geanta pt servicu impreuna cu geanta lui de gradi ca sa vada ca amandoi aveti o treaba importanta mergeti undeva fiecare.-daca plange incearca sa ii trasnpui tu in cuvinte ce simte: stiu ca esti trsit pentru ca iti este greu sa te desparti de mine, nici mie nu imi este usor sa ma despart de tine dar la gradinita o sa te joci cu copiii, ai jucarii noi si in curand o sa ai si prieteni si atunci nu o sa te mai simti atat de singur, sa nu iti fie frica ca te las aiai, nici o mama nu isi lasa copilul la gradinita, uite toti parinti vin si ii iau searacand se intorc de la serviciu. poti chiar sa ii arati gradinita seara sa vada ca nu mai e nimeni acolo, ca nu mai sunt lumini, masini, copii nimic. este f important sa inteleaga ca te intorci."

Mergi la inceput

INA am uitat sa pup buba. Asa tare a fost accidentul?

Cat despre gradi... va fi la aceeasi gradi la care a mai fost? E posibil sa mearga la aceeasi gradi cu Marc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

tufete
Gina sa treaca accidentarea

La capitolul gradi stam cam asa:
-vorbim despre ,stie gradi...dar are si ea dorinte:
-sa mearga singura la gradi-aici i-am explicat ca-s si oameni rai si bla,bla...si a acceptat ca pana la scoala sa o duc eu
-sa aiba ghiozdanel cu printese...(nu cred ca va avea caci ce-am vazut pe net au niste preturi-si chiar nu se merita)...si a treia mica dorinta sa-si duca singura ghiozdanelul
-d-na sa-i dea temesi sa "coioieze"=coloreze
-sa se joace dar mai ales sa aibe si ea "copii ei"=colegii ei;cu care sa manace tort la ziua ei

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Iulia va creste mare!
Doamne ajuta si lumineaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

La vot voi merge mai tarziu. Cand ma trezesc.

Somn usor!

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 11+

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ma bag si eu ca musca : sfaturile lui aris sint foarte bune dar pt copii mai mici (cred ca ea a scria asta acu un an si): ai nostri nu mai au nevoie de atitea explicatii si asigurari ca mami vine la ora cutare sa ii ia acasa. La virsta copiilor nostri e important ce fac la gradi, ce activitati, de ce se duc (servici- ca mami, ca tati) si ca mami sau tati vin seara sa ia odorul acasa.

Mergi la inceput