BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (10)!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Aschiuta felicitari pt bebe miscacios.

Mena ma gandesc acum ca Cezara avea dreptate cand zicea sa merg cu Femibion pana la nastere ca sa nu mai aiba copilul retrad de crestere intrauterin...

Ioana super ca vei fi si acolo la odisee cu Aruam. E o super fata careia i s-a intamplat un mare miracol. Nu stiu daca a spus acolo, dar are 8 ani in spate de infertilitate, tratamente, 4 inseminari, un FIV nereusit si a ramas gravi a doua luna dupa Fivul nereusit ... natural.
Si eu am vrut sa nasc la Cantacuzino cu dr Briceag (un dr mai in varsta). Plus ca spitalul este aproape de casa. SA nu fie cu suparare, dar mi se pare un ... abator.
Eu am renunatat si am sunat pe toata lumea care a facut copii si am citit si pe net. Concluzia: fuga la Filantropia. Este f civilizata acolo. In salon sunt doar 2 paturi. LA 2 saloane este un dus. Au si rezerva cu tv. Copii sunt pe acealasi etaj. Eu am nimerit cand faceau desinsectie si nu era pe etaj cu mine. Dar, asta a fost atunci. Asistentele sunt f dragute. MAi sunt si din alea mai in varsta care te "desfunda" (adica te trag de sfarcuri sa le desfunzi pt bebe, asta daca bebe nu poate). Curatenie maxima. Personalul vorbeste f frumos cu tine.
Daca vrei sa nasti natural- asta se promoveaza acolo- au saloane individuale pt travaliu. Adica esti singura. Moasele sunt f dragute. Stai pe un fel de pat, care are in lateral si "furculitele" alea pt picioare. Cand vine dr, nu trebuie sus-jos din pata s ate vada dr. Patul/masa pe care stai, se indoaie dela jumatate si se lasa in jos, astefle incat dr sa poata venii aproape de tine. Pui picioarele pe furculite si esti gata de nascut. Eu am vazut asta, pt ca m-a dus intr-o sala sa-mi puna curea din aia pe burta sa ma asculte. Dar am si vazut cand ma duceam la sala de operatii care e vizavi de salile de nasteri. Daca nu ma insel sunt vreo 3 sali. CAnd am trecut m-am uitat si am vazut ca femeile nu stateau chiar in vazul tuturor, chiar daca erau numai dr si moase pe acolo. Erau acoperite cu o aleza (un fel de scutec e finet) ca sa nu vada toata lumea.
Eu am nascut cu Catalin Haiduc pe care il recomand. Daca vrei neaparat cezariana, nu alege spitalul asta, pt ca astia fac cezariana numai cu aprobarea directorului si cu acte/eco doveditoare ca e o problema.

Tweetisor si mie imi da Cezara si Femibion si ACid Folic. Nu prea am inteles de ce...

Laura mersi de pontul cu ananasul. Habar nu aveam ca poate a fi asa de periculos. Sa mai spun ca am o pofta de ananas crud si chiar vroiam sa-mi iau. O sa-mi pun pofta in cui.
Sun consortul sa-mi ia o conserva de ananas ca nu mai pot de pofta... Sa mananc macar cateva bucatele.

Kmy vad ca tu te ocupi de prima pagina. Te rog, sa ma treci la gravidute de februarie, nu de ianuarie. DPN 8-10 februarie. PLus o fetita de 2,5 ani Cezara.
AM incercat calendarul chinezesc. LA mine zice baietel. Cu fetita nu s-a inselat.

Katy mersi Felicitari pt bebe miscacios.

Simina la Filantropia era super curatenie, chair si la WC.

Viki sigur era bebe. Fluturasi sub buric e bebe sigur.

Blue-Sea, Viki Baby expo e in prin septembreie, daca nu ma insel 20-23 septembrie.

Lidia, Diancic felicitari pt dubleta si bine ati venit!

Ella Cezara mi-a spus ca se inchide Dacia. Imi trag concluzia ca de fapt a fost ceva intre Cezara+Bechir cu Chadi. Poate nu s-au mai inteles la bani, ceva. Deh, banul, okiul .... Adela lucreaza in continuare la Dacia? LA Sanador o sa nasti cu el?

Pisi subscriu la tot ce ai spus. Cand ma gandesc cate tampenii i-am luat, pe care nu le-a folosit. Dar, deh, nu m-am putit abtine.

am inteles ca e f important sa iei in riele 3 luni cat mai mult ..adik dupa prospectul elevitului si acidului folic ...cred ca iau cam 600 % din DZR ... dar m-a zis doctorul ca e solubil in apa ..deci se elimina ce e in exces in organism ..deci nu are ce sa faca rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

bun venit gravidutzelor noi ..shi suntetzi f norocoase ca avetzi gemeni ..sa fitzi sanatoase shi voi si bebeii ..si sarcini usoare va doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Tweetisor, ti-l recomand. Pustiul meu a crescut si a luat si in greutate. Nu are calciu si magneziu. De saptamana viitoare le bag si pe acestea in dieta. Macar asa nu ma simt vinovata ca nu apuc sa mananc sanatos sau la timp (din cauza jobului). Femibion are si ulei de peste si se ia o vitamina si o capsula de ulei de peste care e bogat in Omega 3. Daca ai mai mult de 13 saptamani ia femibion 2.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 15+ cu Eduard Florin

Mergi la inceput

Fetele mele am o problema apasatoare: sanii! Sunt imensi (si inainte erau mari) si foarte tari si plini si frig foarte rau. Simt ca imi iau foc. Ce pot sa le fac? Plus ca fiind la prima sarcina nu am sfarcurile bine formate si incerc sa le formez si ii simt mai rau cum se "incarca". Mai sunt si slabuta si simt ca ma doare spatele din cauza lor. Ce fac cu ei? Voi ce faceti cu ei? Stiti vreo metoda anume?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraf89 spune:

Salutare fetelor!
Bun venit noilor burticute..de gemeni daca neuronul meu gravid retine bine..ce fain sa faci 2 din prima..iti "tace capul" pentru un timp
App de nascut..pt fetele din Bucuresti..fina mea a nascut la Malaxa..ieri...cica e foarte nou, curat..daca veti dori o sa va scriu impresii dupa ce pleaca din spital!
la fete si la bulgarasi

14+

Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Citat:
citat din mesajul lui crismac

Citat:
citat din mesajul lui Katy82

fetele am fost si l-am vazut pe bebe. Este atat de frumos si ii bate inimioara tare-tare. Sunt tare mandra de puiutul meu. Am si pozici.

8+
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Felicitari !

www.gradinacris.blogspot.com
16 + cu

Si de la noi !

Eu nu stiam faza cu 20 de minute in scoica. Si daca pleci cu bebe la drum lung cu masina, unde-l pui? Dar de ce e naspa? Ca ma gindesc ca la cit de pliat sta bebe in burtica....supravietuieste si la 2-3 ore de mers pina la un munte? Si daca il tii in brate (acasa, pe luna, nu conteaza), doar nu sta cu coloana perfect dreapta?
Nu mai tin minte bine de la Ilinca, e drept ca pina la 6 luni nici nu am plecat cu ea la drum lung...si cu bebe va fi probabil cam la fel, ca n-avem unde sa plecam in miez de iarna, intreb de curiozitate.

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Pisigri, mersul la munte si pe distante lungi e de obicei o exceptie si ca atare nu conduce la probleme. In schimb daca pui un copil in fiecare zi in scoica si mergi asa ore intregi la cumparaturi in loc sa il pui in carucior unde sta intins, risti sa aiba probleme cu spatele, muschii spatelui nefiind la inceput prea dezvoltati. Asa ne-au sfatuit pe noi pe acilea (pot sa iti dau linkuri, da din pacate numa in germana). In scoica e strins legat de scaun si nu poate sa isi miste mult trunchiul, pe cind la tine in brate poate, are alta libertate de miscare. In plus cind il tii in brate nu il tii asa de curbat, mai ales in primele luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui mena1906

Fetele mele am o problema apasatoare: sanii! Sunt imensi (si inainte erau mari) si foarte tari si plini si frig foarte rau. Simt ca imi iau foc. Ce pot sa le fac? Plus ca fiind la prima sarcina nu am sfarcurile bine formate si incerc sa le formez si ii simt mai rau cum se "incarca". Mai sunt si slabuta si simt ca ma doare spatele din cauza lor. Ce fac cu ei? Voi ce faceti cu ei? Stiti vreo metoda anume?

Mena, din cite stiu eu nu e nevoie sa formezi sfircurile. Putine femei au sfircurile de asa natura incit sa necesite formarea. Mai bine lasa-i tu in pace (nu stiu cum poti se te atingi de ele, pe mine ma dor al naibii ). I-ati un sutien din ala sport care sa sustina sinii bine daca te doare spatele. Dormi inca cumva pe burta? Mai intreaba si la forumul de alaptare, eventual cauta dinainte de nastere pe cineva care sa te sfatuiasca, mie mi-a prins f bine sa am moasa priceputa, ca atfel dadeam in dambla cu doctorita mea care ma batea la cap sa ii dau supliment de lapte praf.

Edit: fii atenta cu Calciul. Am citit pe undeva ca poate da contractii, intreaba doctorul de care sa iei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Citat:
citat din mesajul lui mena1906

Mena, din cite stiu eu nu e nevoie sa formezi sfircurile. Putine femei au sfircurile de asa natura incit sa necesite formarea. Mai bine lasa-i tu in pace (nu stiu cum poti se te atingi de ele, pe mine ma dor al naibii ). I-ati un sutien din ala sport care sa sustina sinii bine daca te doare spatele. Dormi inca cumva pe burta? Mai intreaba si la forumul de alaptare, eventual cauta dinainte de nastere pe cineva care sa te sfatuiasca, mie mi-a prins f bine sa am moasa priceputa, ca atfel dadeam in dambla cu doctorita mea care ma batea la cap sa ii dau supliment de lapte praf.

Edit: fii atenta cu Calciul. Am citit pe undeva ca poate da contractii, intreaba doctorul de care sa iei.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Multumesc mult, Aschiutza! O sa imi intreb si moasa in ultima instanta. Nu mai suport sutienele iar bustiera e masura L si deja imi e mica. Nu mai dorm pe burta de cand am aflat ca sunt gravi. E dificil sa gasesc ceva pentru o silfida cu sanii cat ai Nicoletei Luciu. Poate la comanda :))
Calciu,nu mai tin minte numele, dar cum gasesc reteta o sa va zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Pot sa zic? Pot sa zic? Mi se mai spune si Monica Gura de Aur . Ia ziceti, cine a intrebat de mamici de gemeni, ha? Io .
Bun venit dragelor, sarcini usoare si bebei la termeni

Buun, acum hai sa ma bag si io inseama ca si io am 2 sarcini la activ si un bebe :

1. Cumparat totul inainte. Eu am facut asta la prima sarcina. CArut, patut, haine, biberoane etc, pus tapet cu ursuleti si montat patut cu cateva zile inainte sa nasc. Ei, s-a intamplat ce s-a intamplat si uite cum intr-o saptamana a disparut totul de parca nici nu ar fi fost. Sentimentul... oribil, nu doresc la nimeni. Cu toate aceastea nu m-am lecuit nici la Dragos. In afara de hainute, pampersi si consumabile, am pastrat tot ce am luat. Nu am tinut cont de superstitii si d toate babele care-mi spuneau ca nu aduce noroc bla bla. Nu mai spun cate am mai cumparat in plus. Si iaca Dragos este bine merci.
Insa, subscriu la tot ce au spus fetele cu experienta, aveti grija ce cumparati si pentru ce varste. Luati in calcul ca bebe nu corespunde ca si marime cu 1-3 luni de ex. Adica al meu la 3 luni purta haine de 6 (nascut la 36 de sapt cu 54 cm si 3,400 kg). Daca m-as intoarce in timp poate sunt multe pe care nu le-as mai cumpara dar depinde mult de fiecare mama si bebe in parte. De ex pt mine sterilizatorul a fost util (pana la 6 luni am sterilizat), suzeta a fost refuzata intr-un mare stil (si o suzeta se poate cumpara la orice ora).

2. Ref la carut 3 in 1. Noi am avut Chicco Enjoy. Daca ma intrebati pe mine, a fost cea mai buna investitie. Am folosit intens toate cele 3 piese. Landoul a fost mana cereasca si Dragos adormea ziua, acasa, doar in el (adevarat ca ingreuna putin caruciorul). Pana la 3 luni l-am plimbat cu masina tot in landou. Scoica intr-adevar, pana la 3 luni se poate folosi pt maxim 20 min si distante scurte. Carutul a fost usor ca si kg, usor de manevrat, bagat in masina, urcat in toate tramvaiele si masinile posibile. Eu l-am luat pt ca toate prietenele din jur il aveau si erau extrem d emultumite (sa vedeti ce offroad faceam cu el pe nisip la mare ). In fine, din nou, e parerea si experienta mea. De luat in calcul ca si in landou incap pana pe la 70 si ceva de cm, deci vreo 4 luni parca maxim.

3. De nascut eu am nascut la Polizu. Fina mea a nascut la Cantacuzino si am aceasi parere ca si dankuta, abator/macelarie (am fost acolo cand a nascut brr....)
DEspre Polizu pareri si bune si rele. Bun este faptul ca daca bebe e ok au sistemul de room-in cu copilul, se sustine alaptatul dar intr-un mod putin cam brutal si fara sa te invete cineva cu calm. Despre comunicare in Polizu, cel putin la neonato daca ai ghinion sa iti stea copilul pe acolo... plangi pe la usi si te rogi la Dumnezeu sa fie bine ca nimeni nu iti spune nimic, pentru ca, si citez: "eu am vieti de copii de salvat nu sa-ti dau tie explicatii". Cu toate astea stiu ca umbla o vorba pe DC acum cativa ani ca mai presus de Polizu pe neonato e doar Dumnezeu.

Hai ca m-am intins cat o zi de post. Sper ca nu v-am plictisit dar si voi aveti o tastarnita....

Monica de Zgatie si 9+
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Buna,
Dankuta, am facut bitest cu ecografie de trim.I, dar am facut si morfofetala...mai mult pentru verificare, ca sa stau eu linistita.
Astept rezultatul de la bitest si sa vad ce zice medicul mai departe.Abia astept sa aflu ce o sa fie bebe mic...deocamdata are 65gr

Carmen 13+ cu
UM 24-04-2012; DPN 27-01-2013

Mergi la inceput