Fetita mea isi roade unghiile

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Si eu recomand lacul acela amaaarrr...Il gasiti la orice stand de cosmetice, cu maxim 9 lei sticluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Si eu recomand lacul acela amaaarrr...Il gasiti la orice stand de cosmetice, cu maxim 9 lei sticluta.

Cu asta musai sa-l pictez pe sotz!! De fata mi-e mila sa-i pun chimicale pe unghiute (nici n-ar sta:)) dar de sotz nu...da' tare ma tem ca nici el n-o sa stea...sau se va obisnui cu gustul si va incepe sa-i placa, o sa se lacuiasca saptamanal!:))
Rrox, atunci eu mai trag speranta sa nu fie pe perioada indelungata, eu nu am observat decat de vreo 5 zile si am dedus ca s-a apucat acum 2 saptamani fiindca in interval de 2 saptamani "nu i-au mai crescut" unghiutele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ilinca nu stiu exact cati ani are fetita ta (banui vreo 4). Poate ar vrea sa isi taie singura unghiutele, cu o unghiera mica nu prea ar avea cum sa se raneasca si cred ca ar putea fi interesata si mandra de operatiune. O alternativa mai sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Odata dobandit un gest adaptor, ramane in arsenalul de relaxare al fiecaruia si e folosit in mod automat.

Aham, asa este ... eu imi rod unghiile de ... 30 de ani . Am perioade de pauze in care sunt foarte mandra de mainile mele, ma duc la manichiura si de fiecare data sper sa-mi treaca. Interesant este ca daca reusesc sa treaca unghiile de o anumita lungime, nu le mai rod si le tin asa lungi pana se rup. Importanta este acea lungime cheie. Am incercat, lungi fiind, sa le tai aproximativ la lungimea aceea si nu a mers. Nu am reusit exact sa sa-mi dau seama daca momentul in care nu le mai rod sau le rod la loc tine de un eveniment cotidian ... imi vine sa spun ca NU.
Totusi, cand ma concentrez de ex, ma gandesc la ceva, fac calcule si nu imi ies - involuntar bag mana in gura ...

Fata mea si-a ros si ea unghiile intre 3-6 ani. La 6 ani s-a oprit, fara nici un fel de constrangere. Poate i s-a ocupat mintea cu altceva si a uitat de asta ...

Oricum este urat - unghiile roase arata disgratzios, fie ca sunt de barbat sau de femeie. Eu constientizez asta si instinctiv imi ascund mainile in public. As spune ca e ca o dependenta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ilinca, pe eticheta lacului folosit de mine scrie clar ca se poate folosi si in cazul copiilor. pana la urma oricum ai lua-o, e facut din chimicale indiferent de marca sau pret, nu cred ca exista substante naturale pe care se le poti da pe unghie, sa reziste la spalat si sa aiba si gust amar, pentru a avea efectul dorit.
ideea este ca eu am reusit, in decurs de 10-14 zile s-o dezvat pe fii-mea de rosul unghiilor. pentru ca i-am dat cu lac in doua straturi, chiar si pe cuticule si pe pielea degetului de langa unghie, de jur imprejur, astfel incat simtea imediat gustul amar cand baga destu'n gura . si renunta pe moment, apoi gestul a devenit tot mai rar pana cand a disparut de tot.

buflea, doamnele si domnisoarele au fericita alternativa de a-si pune unghii false (cu gel, acrilice, lipite, etc.), caz in care nu mai poti si nu-ti mai vine sa le rozi. am o colega care asa procedeaza, si-a pus unghii false tocmai pentru a renunta la obiceiul rosului celor naturale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

No bine, si pe sucurile teddy sau timbark scrie ca-s "fara conservanti" sau ca "stii ce bea copilul tau!" si zau ca nu-mi inspira incredere, desi n-am ce face si trebuie sa-i iau cateo otrava de-asta din cand in cand:))) N-am sugerat ca lacul mai scump ar fi mai bun, ma refeream la orice lac de unghii, nu pun eu asa ceva pe unghiutele fiica-mii, am vazut fetite date cu oja mamei, colorata, de la 2 ani, eu nu pot sa sufar asa ceva. Nu vreau sa folosesc deocamdata niciun procedeu din asta cu ea.
Rrox, are numai 3 ani si 3 luni (implinite azi;))), o sa incerc mai incolo cu unghiera, acum n-are ea mare dexteritate.
(oarecum off-topic, dar eu decat sa vad horrorosheniile alea de unghii false mai bine imi delectez privirea cu niste unghii roase din carne, e o priveliste mai suportabila:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
(oarecum off-topic, dar eu decat sa vad horrorosheniile alea de unghii false mai bine imi delectez privirea cu niste unghii roase din carne, e o priveliste mai suportabila:)))

Hai maaaa ... inseamna ca erau prost puse unghiile alea pe care le-ai vazut tu.
Asa este - aveti dreptate, unghiile false indreapta problema, pentru ca sunt atat de tari incat efectiv iti rupi dintii in ele. Doar ca trebuie intretinute tot timpul si este cam costisitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

No bine, si pe sucurile teddy sau timbark scrie ca-s "fara conservanti" sau ca "stii ce bea copilul tau!" si zau ca nu-mi inspira incredere, desi n-am ce face si trebuie sa-i iau cateo otrava de-asta din cand in cand:))) N-am sugerat ca lacul mai scump ar fi mai bun, ma refeream la orice lac de unghii, nu pun eu asa ceva pe unghiutele fiica-mii, am vazut fetite date cu oja mamei, colorata, de la 2 ani, eu nu pot sa sufar asa ceva. Nu vreau sa folosesc deocamdata niciun procedeu din asta cu ea.
Rrox, are numai 3 ani si 3 luni (implinite azi;))), o sa incerc mai incolo cu unghiera, acum n-are ea mare dexteritate.

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Lacul e atat de amar, incat nu-ti imagina ca o sa duca mainile la gura mereu. Este suficient o data sau de doua ori...gandeste-te cati microbi inghite prin faptul ca sta mereu cu degetelele in gura.

E pacat, cata vreme exista solutii sa nu incerci sa o dezveti de acest obicei. Este extrem de simplu si iti va multumi mai tarziu. Si eu il recomand pe cel de la Mavala. Iti spun sigur ca nu le mai poate roade pentru ca este...cumplit de amar si foarte eficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Si fetita mea a inceput cam pe la 3 ani si 9 luni sa-si roada unghiile si orice i-am spus pe tema asta nu a functionat. Cand o rugam sa nu mai faca asta, se intoarce cu spatele, crezand ca asa habar nu avem ca ea isi roade in continuare unghiile
Cu timpul a trecut si la rosul unghiilor de la picioare ... e asa flexibila, isi duce piciorul la gura cum mi-as duce eu mana la nas ... cand o vad ce tacticoasa isi roade unghiile de la picioare, nu stiu daca sa rad sau plang?!

Rosul unghiilor l-am asociat de multe ori cu mom. cand e apostrofata, cand i se face observatie, duce imediat mana la gura. Alteori at. cand trebuie sa faca ceva pe care nu e sigura ... o surpind ca duce automat mana la gura.

Am luat si eu acum 1 sapt. un lac pt. unghii special pt. copii si pt. astfel de situatii. I l-am aplocat pe toate unghiile in somn. A doua zi s-au rarit epsisoadele de dus mana la gur, insa dupa cateva zile a inceput sa le roada iar ... nici gustul ala amar nu-i poate opri placerea de a rontai la unghii ... deci, lacul asta n-a avut mare efect la noi

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

adriana, lacul trebuie aplicat cam din 2 in 2 zile in primele 7-10 zile, pentru ca gustul amar dispare partial prin ros/bagat in gura si prin spalat.
asadar, continua sa-i dai cu lac, in somn, la fiecare 2 zile (daca nu ma insel, asa scrie si pe sticluta mea). vei vedea ca in maxim 2 saptamani episoadele de ros vor fi extrem de rare sau vor disparea de tot. succes !

Mergi la inceput