Bv Ile,Roxy, Balanta!Hai Gabi,Bea,Tamys!(52)
Raspunsuri - Pagina 15
Biribu spune:
Roxy felicitari, sa-ti traiasca comoara!! Bine ai venit, Antonia
Ali pai sa-ti zic. Initial am mincat cam de toate, inclusiv dulciuri, fructe, piine etc si am dat jos cam 4 kg dupa care am stagnat. si nu mi-a convenit, mai am destule de dat jos, deci am trecut pe un regim fara piine (mai maninc graham daca chiar am pofta dar in general sunt ok), fara cartofi/orez/paste. la dulciuri mai scap dar mai mult gust... azi am mincat de pilda o omleta din 2 oua cu sunca si niste rosii, gustare brinza crema cu ardei gras, prinz ciorba de perisoare si niste peste la gratar cu salata verde, cina salata de rosii/castraveti/ardei cu brinza. plus capsuni, 2 piersici, pepene rosu. deci maninc destul, laptele clar nu e in pericol, doar ca evit orice ingrasacioase. si s-au mai dus in felul asta de vreo 10 zile inca 3 kg, sper sa continue asa.
Carmen_80 spune:
Alimentatia mamei in timpul alaptarii
Alimentatia mamei care isi alapteaza bebelusul la san trebuie sa fie mai consistenta si mult mai sanatoasa ca de obicei, dar in acest scop nu trebuie marita cantitatea de alimente consumate. Un aliment consistent nu este neaparat si un aliment mai mare. Cheia alimentatiei sanatoase in timpul alaptarii este un meniu inteligent, consistent si sanatos.
In acest sens este esential, daca nu cumva chiar vital pentru bebelus si pentru tine, sa stii ce alimente este bine sa consumi si ce alimente sa eviti in timpul alaptarii. Asadar, ai mai jos o lista cu alimentele potrivite!
Alimentele permise in timpul alaptarii
In primul rand trebuie sa consumi multe lichide. Laptele matern contine 87% apa si este foarte posibil sa ti se faca sete in timpul si dupa alaptare. Este recomandat sa bei 8-10 pahare cu apa pe zi.
Urmareste ca valoarea calorica a alimentatiei zilnice sa fie putin mai mare decat cea obisnuita, in jur de 2200 kcal.
Consuma cate putin din cat mai multe alimente sanatoase: carne de pui, carne de vita, peste, lactate, cereale integrale, legume, fructe, verdeturi proaspete, galbenus de ou si sucuri naturale din legume si fructe.
Asigura, tie si implicit bebelusului, necesarul zilnic de proteine, minerale (in special calciu si fier) si vitamine (mai ales vitaminele A, C, D si cele din complexul B). Poti lua un complex de vitamine special conceput pentru mamele care alapteaza.
Pune accentul pe sursele de vitamina D, pentru o buna dezvoltare a copilului si a sistemului sau osos. Vitamina D o gasesti in lapte, unt, oua, peste si in lumina razelor de soare de dimineata si seara.
Sursele de calciu sunt indispensabile! Daca nu iti asiguri necesarul de calciu prin alimentatie sau cu ajutorul unui supliment natural, copilul va suferi si el din cauza lipsei de calciu sau nu va avea incotro si prin alaptare isi va procura calciul chiar din dintii si oasele tale, slabindu-le rezistenta. Cand chiar si sursele tale se vor diminua semnificativ, copilul poate suferi de rahitism.
Cantitatea zilnica de calciu in timpul alaptarii este de 1600 miligrame zilnic. Principalele surse de calciu permise in timpul alaptarii sunt: laptele (mai ales de capra), iaurtul, kefirul, branza de casa, portocalele, migdalele, varza alba si mazarea.
Daca bebelusul nu da niciun semn de alergie, consuma cu incredere broccoli si sfecla, dar si morcovi sau varza.
Pregateste-ti in casa sau cumpara sucuri 100% naturale din portocale, rosii, caise, pere, mere si morcov. Evita sucurile cu piersici, fructe exotice sau lamai, deoarece pot provoca alergii sau hiperaciditate stomacala.
Dintre sortimentele de paine, alege sa consumi painea cu seminte in aluat si pe coaja deoarece este bogata in fibre, vitamine si microelemente care imbunatatesc tranzitul intestinal si peristaltismul intestinelor atat pentru tine cat si pentru bebe.
Afla ca organismul micutului are nevoie si de grasimi (vegetale si animale), pe care trebuie sa le iei din lapte, iaurt, unt, smantana, branza de casa, margarina, ulei si carne. Evita carnea grasa!
Prepara-ti cat mai multe alimente la cuptor, pe gratar sau fierte. Ideal este sa urmaresti si sa respecti echilibrul piramidei alimentelor .
Alimentele interzise in timpul alaptarii
In primul rand, evita mancarurile grase, prajelile, alimentele afumate, maioneza si ciupercile! Acestea sunt alimentele care pot modifica foarte mult consistenta, calitatea si siguranta laptelui matern.
De asemenea, medicii iti recomanda ca in timpul alaptarii sa nu consumi conserve, mezeluri, fructe de mare, fructe exotice, cafea, cacao, ciocolata si pepene.
Evita alimentele bogate in carbohidrati usor asimilabili (macaroane, paste, chifle si produse de patiserie).
Daca bebelusul nu este alergic, inlocuieste zaharul cu mierea sau fructele uscate. Zaharul favorizeaza eliminarea elementelor nutritive din organism.
Pana cand bebelusul implineste 6-7 luni si stomacul lui este mai bine dezvoltat, nu este indicat sa consumi alimente care pot provoca gaze intestinale: varza murata, fasole, lapte nefiert, struguri si mere verzi.
Alimentele cu un miros puternic isi transmit rapid substantele active prin lapte, direct la bebelusul sensibil la noi gusturi si mirosuri. Asadar, in timpul alaptarii, este bine sa eviti ceapa, usturoiul, telina, hreanul si condimentele. Sub nicio forma, nu consuma bauturi alcoolice!
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
roxypuy spune:
neatza fetele! va salut de data asta in calitate de mamica :) multumesc tuturor pt urari si incurajari :* am trecut cu bine de ceza, am intrat in sala la ora 18 in loc de 15 k au fost niste urgente cam nasoale ieri...plus o gramada de nasteri! Slava Domnului k s-a terminat cu bine pt tt lumea!
operatia a fost piece of cake, repede si usor :) mi-au pus-o pe Antonik pe piept imediat, moment in care m-am indragostit pe vecie, m-am topit toata si m-am convins ca minunile intr-adevar exista!
aseara mi-au adus-o aici la ati, n-a vrut sa pape si mi-au lasat-o in brate pt o sesiune de iubareala maxima. e brunetica printesa lu' mami si are o gramada de perishor :) si un glascior de mama mama!!!
am dormit bine azi noapte si acum astept sa ma mute sus in rezerva cu minunea mea :)
va poop!
Roxy
38+ A VENIT SI ZIUA CEA MARE!!!
Delia21 spune:
FELICITARI ROXYPUI!!!!! ce ti-am zis eu ca bucuria cunoasterii puiutei te va face sa visezi cu ochii deschisi?Sa te bucuri de comoara ta toata viata!!!
Vine mami meu azi....si sunt super-nerabdatoare si fericita si....nu am cuvinte!!!!!! VINE MAMA MEA MAIVINE MAMA MEA de fericire,pe bune!!!!
Delia21 spune:
FELICITARI ROXYPUI!!!!! ce ti-am zis eu ca bucuria cunoasterii puiutei te va face sa visezi cu ochii deschisi?Sa te bucuri de comoara ta toata viata!!!
Vine mami meu azi....si sunt super-nerabdatoare si fericita si....nu am cuvinte!!!!!! VINE MAMA MEA MAIVINE MAMA MEA de fericire,pe bune!!!!
Carmen_80 spune:
Bv Roxyyyy, felicitari!! Sa mergi cat poti de mult azi. O sa ai calmante si nu prea o sa simti durere. Sa va bucurati de Antonik!
Ali e normal ca de la lp sa faca mai rar 1-2 scaune pe zi. Al meu face cam o data, destul de mult si moale scuzati detaliile.
Fleur la multe luni puilor nostri! :) sa fie sanatosi si sa creasca mari si frumosi!
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
ARUBA spune:
Felicitari Roxy, bine ai venit Antonia Maria!
Eu sunt bine, ultimele 2 nopti am dormit bustean, fara dureri, fara contractii, treziri putine... de vis, ce sa zic!
Bebe e cumintica, nu da niciun semn ca vrea afara, cel putin nu ft curand. Ma tot uit de dop sau alte semne dar nimic... Ieri am fost la film, azi mi-am propus sa ies macar la o terasa ceva pe seara, cand s-o mai racori. Poate ca e ultimul weekend fara bebe si n-as vrea sa stau in casa.
38+ Ana Grace
Laura32 spune:
Andreea eu ii dau san exclusiv , dar pt sab simplex ma mulg cu pompa 30 ml ca sa-l pot amesteca, ii dau de 4 ori pe zi , bb deocamdata nu are un program de masa bine stabilit si nici nu ii pot da de fiecare data cand vrea el tzatza .
Ali , eu i le dau pe amandoua , protectis se da 5 pic pe zi , i le dau dimineata si restul zile , sab simplex . Cred ca daca nu le descopeream , eram la balamuc demult .
As ' noapte a mancat toata noaptea la o ora si jumatate , iar am avut o noapte "faina " . Si o tine si acum la fel , vrea tzatza in continuu . offff
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
Kimmy spune:
Buna dimineata!Eu tot cu dureri de gat,asa ca azi iar va servesc cu un ceai sau cafea,sau amandoua
Roxypuy felicitari pentru bebelina!Recuperare rapida iti doresc!Bebe Antonia,bine ai venit pe lume!
Ce frumos ca avem deja asa de multe mamici,multe sfaturi,o sa fim mai pregatite noi codasele .
Eu strang tare picioarele,sa stea pitica la copt .Ma mai iau dureri de ciclu,am tot mai multe contractii BH,unele devin si usor dureroase,ma apasa ingrozitor pe col.De vreo 2 zile mi-au crescut si sanii mult si ma dor soldurile iar.Deci organismul se pregateste.Sper din suflet sa prind 38 de saptamani si bebe sa mai ia putin in greutate sa aiba macar 2500.
Sa aveti un weekend frumos!
_
Mamica mandra 37+Emma Iulia
AMR 14 ZILE
Povestea noastra
freedelia spune:
Off, fetelor, nu am vesti prea bune, Coleman si fetele sunt in spital, au inceput sa vomite, diaree, greata, nu pot nici sa stea in picioare. Mor de frica sa nu se imbolnaveasca asta mic, stau cu ochii pe el ca pe butelie, daca se incalzeste putin sau daca vomita o singura data, fug cu el la spital, ca la 3 kilograme se deshidrateaza imediat... Jane e mai bine, ea a vomitat o singura data, in rest doar era lipsita de vlaga, pe ea s-ar putea sa nu o opreasa in spital... Offf...
Va multumesc tuturor pentru urarile de ziua mea, mie pur si simplu nu imi vine sa cred ce trec anii, am implinit 34 de ani, si parca ieri eram in liceu si visam sa ma marit si sa am casa plina de copii...
Roxy -- felicitari, sa iti traiasca Antonik, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!
Bumbitza -- pentru mancarimi inearca Calamine lotion, daca se gaseste in Romania.
Porumbitza -- burta se retrage timp de 6 saptamani, atat dureaza ca uterul sa revina la dimensiunile normale, dinainte de sarcina. Abia dupa 6 saptamani poti spune ca ce a ramas e gasime si se duce doar cu regim si/sau sport.
Ali -- am ras cand ai zis ca aproape te-ai luat cu vecinele la bataie, dar adevarul e ca nici eu nu suport comentariile legate de copiii mei, pana si cand comenteaza mama oftic... Noroc ca aici nu pra e cazul, ca penteu chinezi noi suntem oricum dusi cu pluta si facem totul diferit, iar strainii nu se baga peste copiii altora.
Mititica -- nu e nici o problema daca treci de termen, numai ca trwbuie monitorizat mai des, tocmai pentru a se vedea daca e vreo problema cu alimenarea bebelusului...
Fleur -- felicitari pentru reusita cu alaptatul, pentru renuntarea la suplimentul din biberon, de acum tu si bebe Eric veti avea smooth sailing cu alaptatul...
Ali -- si eu am mers cu bebe la control la 2 saptamani si v mai merge la o luna.
Biri -- ce mult a luat in greutate bebelinul tau... Eu i- as da linistita suzeta, ca se bucura si de aia dca e langa tine...
Andrrreea -- eu mereu le-am dat copiilor Sab Simplex intr-o lingurita mica, direct in gura. Asa i-am dat lui John, ma gandesc ca asa am citit in prospect, dar poate ma insel, ca de atunci nu am mai citit, le-am dat si urmatorilor la fel ca primului.
Delia -- sa te bucuri de timpul cu mama ta. Cand o iei pe bebelina acasa?
Va pup, fetelor, astept sa se scoale bebe "Jefefen" (asa ii spune Jane) si dupa ce papa, poate ies undeva cu baietii mei, la o inghetata ceva...