Bv Ile,Roxy, Balanta!Hai Gabi,Bea,Tamys!(52)
Raspunsuri - Pagina 16
Daconst spune:
Roxy,felicitari!!!!
Multam de cafea...dar la cit am dormit azi de mult si bine,cred ca rezist si fara,hahha.Cred ca e linistea dinaintea furtunii la mine,ca prea bine-mi merge.
Aruba,ca si tine sunt si eu...niciun simptom,nimic.Dar sper sa iasa bb saptamana viitoare ca nici prea copt nu e bine.
Andreea,eu dadeam direct in gurita picaturile de Saab Simplex.Nasol cu vergeturile,desi ma mir sa nu le fi vazut in sarcina deloc.Eu am avut la sarcina cealalta pe picioare ca uitasem sa le creia o pauzasc.
Sau poate slabesti prea brusc acum si din cauza aia.Nush,dar e suparator.
Biribu,ai avut dreptate cu colul,ca si daca e deschis poti duce sarcina bine-mersi.
Oricum pe vineri cind am termenul as vrea sa nasc daca se poate.
Bravo pt kg,o sa te urmez ca si eu am destule...
Fleur,esti deja mama cu experienta la alaptat...eu desi mai am un copil sunt varza la capitolul asta.Poate sa-mi iasa de data asta mai bine.
Laura,hai ca te simt si pe tine mai optimista...esti pe drumul bun.Mie mi-e groaza de primele 2 saptamani cu bb acasa.ca pe urma ma descurc.Dar partea de inceput cu somnul,alaptatul,depresia...pina ne cunoastem.
Ilenutza,hai cu detalii de la nastere,ca eu astept de numa.Cum s-a declansat nasterea?
Mi-am trimis barbatii la cumparaturi si eu stau pe forum,bine-mersi...ce boierie.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
39+ sapt
ned spune:
Roxypuy felicitari pt bebelina!
Se inmultesc zilnic piersicutele pe aici.
Eu ma tot simt obosita de cateva zile, dureri ca la menstruatie dar care trec cu nospa. Cred ca se pregateste bb. Sper sa mai stea pana joi cand am programata ceza.
Roxypuy tu nu ai mancat nimic pana la operatie? Ca mie asa mi-a zis la controlul preanestezic.
38+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
ali24 spune:
ola ola
fleur am avut idee buna cu scrisu meniului ca asa numa bine am furat ideea cu ciorba de perisoare care nu mi a trecut pana acum in cap
m am uitat pe cutia de lp dar nu scrie sa aibe surplus de fier.oricum dupa ce am scris mi am dat seama ca nici eu nu facusem de 2 zile.
oau biri rosiiiii..... castraveti.........salataaaa....capsuni.............piersiciiiiiiiii....pepene.........m ai omorat pe bune.astea toate nu lipseau din meniul meu zilnic in special rosiile si castravetii si de cand am nascut nu am mai pus gura pe ele ca pe multe situri le am gasit la alimente interzise.chiar nu mai stiu ce sa credsunt in ceata totala...
stiu ca se zice sa mananci de toate si sa vezi la ce nu reactioneaza bine dar nici nu vroiam sa fac experiente pe burtica lui.
carmen nu stiu ce sa zic listuta asta e cam diferita de ce liste am gasit eu pana acum.suna mai bine...eu tot ce am gasit a fost sa interzica cruditatile,rosii,castraveti,pepene,smantana(fara de care la mine nu are ciorba nici un gust-asa ca nici nu am mancat ciorba pana acum cu toate ca e recomandata.dar pe langa smantana fara de cere nu imi place ciorba nici nu stiam ce legume sa bag ca eu de obicei bagam de toate-mazare,fasole verde,conopida,ceapa...care iar cica ar fi interzise si asa ca doar cu morcovi si cartofi nu isi prea avea sensu.
acum parca mi ati mai dat curaj sa mananc cate ceva.oricum cu toate ca ma abtineam de la multe tot la fiecare agitatie e a lui ma simteam eu vinovata
roxi felicitari inca o data .sa iti traiasca minunea
delia mi au dat lacrimile la mesajul tau emotionant de bucuria ca vine mama ta la tinema bucur ptr tine
revin
ali24 spune:
of freedelia imi pare rau ca ai familia bolnavioara.urata enterocolita asta(ca banuiesc ca asta e)tinem pumnii sa nu ia si bebele.si eu am avut emotii cand sa vin din spital ca a avut baiatul meu cel mare inainte sa mergem dar am avut noroc si nu a luat si bebele.
laura eu m as considera multumita daca ma trezeam la 1 ora jumate.al meu cred ca a stat toata noaptea cu tzttzi in gurita.cum io scoteam cum se agita si incepea sa planga.
Daconst spune:
Ali,asa e cu alaptatul...avem voie de toate sa mancam.Cel putin asa zic si astia de aici.
Tu-i dai completare LP??Nu stiu de ce credeam ca tu ai suficient lapte.
Daca se constipa de a LP tebuie facut putin mai subtire...pui un pic mai multa apa si se rezolva.eu asa faceam la Lucas.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
39+ sapt
Carmen_80 spune:
Ali, ai dreptate, ala era un articol gasit penet. In recomandarile primite de la medlife, scrie sa mancam supe/ciorbe, pui, vita, peste, legume cu exceptia varza, fasole, mazare, brocoli, castraveti ( in unele scrie si fara rosii), lactate, oua, paste, iar la fructe doar mere si banane. Fara prakeli, afumatura, porc.
Eu mananc asa:
- dimineata- 2 senvisuri cu unt, branza si eventual ceva curcan sau piept de pui, ou fiert sau omleta fara ulei, cascaval, branza fagaras.
-pranz- ciorba zilnic, pui la gratar sau cuptor, somon la gratar, garnitura de orez sau legume ( dovlecel la gratar, ardei gras), piure ( nu mi-e clar cu cartofii).
-gustare iaurt sau un mar
-seara - gris cu lapte, macaroane cu branza, taietei cu lapte...
Si colici tot are, iar lapticul este insuficient.
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
ARUBA spune:
Carmen: hop si eu cu sfaturile nesolicitate . Dieta ta imi pare ok, dar are un mare minus, foarte putine fructe si legume crude. Asa mancai si inainte, sau te abtii special pt ca alaptezi? Un mar pe zi nu e suficient, ai si tu nevoie de vitamine, fibre, antioxidanti, e pacat ca in plin sezon de fructe si legume romanesti tu nu profiti. Sa stii ca este ft adevarat ca si copiii hraniti cu LP fac colici... e pur si simplu perioada de adaptare a sistemului digestiv, eu sunt sceptica in privinta legaturii intre ce mananca mama si crizele de plans ale copiilor, evident cu exceptia alimentelor ce pot influenta gustul laptelui. Am auzit cazuri de la prietene care mancau numai "de regim" iar bebelusii tot se tavaleau de plans, deci nu stiu ce sa zic.
N-am ajuns inca acolo, dar eu nu o sa tai din dieta fructele de sezon si nici salata asortata maaaare, nelipsita din meniul meu zilnic de vara. Plus ca bebe cred ca deja e invatata cu gusturile astea ca am inteles ca se transmit si in lichidul amniotic. Eu una fara fructe si legume sunt blocata total, ma constip ingrozitor, oricum am problema asta de o viata, dar parca vara e mai suportabil datorita dietei.
38+ Ana Grace
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmen_80 Eu mananc asa: - dimineata- 2 senvisuri cu unt, branza si eventual ceva curcan sau piept de pui, ou fiert sau omleta fara ulei, cascaval, branza fagaras. -pranz- ciorba zilnic, pui la gratar sau cuptor, somon la gratar, garnitura de orez sau legume ( dovlecel la gratar, ardei gras), piure ( nu mi-e clar cu cartofii). -gustare iaurt sau un mar -seara - gris cu lapte, macaroane cu branza, taietei cu lapte... Si colici tot are, iar lapticul este insuficient. Mami de brotac Patrick Andrei nascut la 38 sapt, pelviana |
Ai fost tare cu colicii si laptic insuficient .
Eu mananc dimineata cu sendvis cu ce-o fi prin frigider , uneori si un iaurt . La pranz ...ciorba sau supa ce o fi cu carne , in sarcina mancam fara carne .... Si cam atat ... mai ciugulesc cate un biscuite , fructe mi s-a spus ca nu si laptic este garla si bebe a luat ft bine in greutate , iau vitaminele de pe timpul sarcinii in continuare si mai mult nu mananc decat mananc . Nu am nici o pofta de mancare , beau multa apa , nici macar suc , am renuntat si la ceaiurile pt lactatie , cred ca bb stimuleaza suficient el insusi si altceva nimic
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
ali24 spune:
aruba raspund eu in loc la carmen ca sunt in aceeasi situatie.nu mancam fruar cte si legume crude ca cica sunt interzise si eu sunt fan salate si fructe dar m am abtinut cu greu sa nu le mananc in acesta perioada dar le voi relua daca tot vad ca toata lumea e ptr ele.
meniul meu obisnuit e
paine neagra(daca reusesc sa ajung la lidl) cu unt sau almete si ceva sunca si in loc de multimea de rosii si castraveti acum bag cate un iaurt ca sa alunece mai bine
apoi mai mananc paine prajita cu unt si gem si muuuullllttttt ceai
dupa masa ciugulesc ceva din mancarea ce o fac socrii...pireu cu pulpa la cuptor sau ceva de genu asta si seara mai bag un lapte cu fulgi sau tot faimosul sandvici
si am mai ciugulit pepene rosu la care nu pot renunta
pe maine am fost sa ma aprovizionez sa imi fac ciorba de perisoare ca mi ati facut pofta.totusi voi folositi smantana sau nu?si am inteles ca nici patrunjelul nu ar fi ok?
dana am suficient lapta dar daca plec de acasa ii da sotul sau soacra lapte praf ca nu reusesc sa ma mulg.nu papa decat daca sunt eu plecata.si nu plec fff des. am plecat saptamana asta mai mult putin ca sa rezolv cu botezul si sa ma pregatesc ptr nunta de azi dar vreau sa va zic ca sunt fff multumita ca nu a mai trebuit sa vin neterminata de la coafor .am putut sa stau linistita ceea ce la primul nici la 3 ani aproape ca nu s a intamplat.la el sa ma gandesc sa merg la o nunta sau ceva nici nu se prea punea problema ca stiam sigur ca trebuia sa vin de cateva ori bune acasa.asa ca e bun si lp la ceva.
balanta_tm spune:
fetelor, imi cer scuze ca nu am mai scris demult!
am nascut 2 baietei minunati. mi se pare ca sunt intr-un vis, atat de fericita sunt!
recuperarea dupa cezariana mi s-a parut usoara. a doua zi dupa interventie ma plimbam pe coridoare de se mirau cadrele medicale ca am luat-o sigura la plimbare asa devreme.
bb-ii mananca din 3 in 3 ore si cand se apropie ora mesei, incepe galagia. stomacelele lor sunt ca niste ceasuri care stiu cand e ora mesei.
eu sunt zombie, nu mai stiu care-i zi si care-i noapte. din pacate, nu am destul lm pt amandoi, asa ca trebuie sa suplimentez cu lp . beau si ceaiuri de lactatie, iau si galafor, beau multe lichide...deocamdata insa fara rezultate spectaculoase. sper sa mai creasca(,) cantitatea de lm. tare mult mi-as dori sa am lapte destul pt amandoi.
felicitari noilor mamici si bun venit bebelusilor (din pacate nu sunt la curent cu ultimele noutati - nu am timp de nimic altceva - bb-ii imi ocupa tot timpul).
va pup pe toate!