Luceafarul la 3 ani??

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Daniela_b, din citatul tau:"il invat pe al meu sa nu ii trateze diferit pe ceilalti fiindca acestia fac una sau alta." se putea intelege orice altceva. Cred ca pe nimeni nu l-a dus gandul ca tu te referi de fapt sa nu faca diferente intre retardati si genii, in virtutea faptului ca toti suntem oameni si mai ales fiindca aceastea sunt lucruri care NU tin de noi, de vointa noastra (nu e pus nimeni sa aleaga daca va fi geniu sau retardat).
Din acel citat puteai interpreta ceva de genul: nu conteaza ca unul fura, ca unul munceste, ca unul chinuie animalele, ca altul minte etc, trateaza-i pe toti la fel!
Eu cred ca "ce facem" tine in mare masura de noi; "cum" sau "ce" suntem, intr-o masura mai mica...Dar nu poti oricum sa-i tratezi pe toti uniform, eu nu vad asta nici realizabil nici santos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Acum vad ca intre timp ai editat, ai adus lamuriri suplimentare; eu zic ca da, ok, poti sa-l inveti sa interactioneze la fel cu toti copiii, dar crezi ca vei reusi? Si copiii au afinitati, grupuri in care se simt mai bine, copiii in preajma carora nu se simt comfortabil etc...Tu interactionezi/ inter-relationezi la fel cu toata lumea? Relatiile nu se creeaza asa, artificial. Sigur ca putem sa-i invatam pe copii sa nu dispretuiasca, sa nu aiba prejudecati etc dar nu putem sa le impunem sa se simta la fel de bine in preajma oricaror persoane sau sa nu aiba simpatii si antipatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Ma amuza sa vad ca ,,docila" e un termen peiorativ, in timp ce "a mea e nebunatica, nu sta nici 5 minute" e de fala. Capacitatea unui copil de a-si controla impulsurile e un semn de inteligenta si, cu cat apare mai devreme, cu atat e mai bine.

ps- Daca C. Stratan a fost abuzata, d-apoi de Nadia Comaneci (sau orice alta gimnasta), ce parere avem?

cuvantul "peiorativ" are un sens mai mult spre dispretuitor, nu cred ca a considerat nimeni acest copil demn de dispret...

docilitatea la copii poate fi un semnal de alarma, starea naturala a copilului este "joaca", daca se opreste din joc si are tendinta de a-si ocupa timpul cu stat cu ochii pe pereti nu e bine, nu e tocmai bine nici cand lasa joaca lui de copil pentru joaca celor mari... la un alt subiect cineva isi cita copilul care ii spesese tatalui "nu esti inginer de jucarii" asa ca fiecare cu ale lui, copilul cu ale copilariei lui, parintele cu ale lui...doar ca parintele trebuie sa fie primul care sa faca distinctie intre "joaca" lui de adult si cea a copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Daniela_b, din citatul tau:"il invat pe al meu sa nu ii trateze diferit pe ceilalti fiindca acestia fac una sau alta." se putea intelege orice altceva. Cred ca pe nimeni nu l-a dus gandul ca tu te referi de fapt sa nu faca diferente intre retardati si genii, in virtutea faptului ca toti suntem oameni si mai ales fiindca aceastea sunt lucruri care NU tin de noi, de vointa noastra (nu e pus nimeni sa aleaga daca va fi geniu sau retardat).
Din acel citat puteai interpreta ceva de genul: nu conteaza ca unul fura, ca unul munceste, ca unul chinuie animalele, ca altul minte etc, trateaza-i pe toti la fel!
Eu cred ca "ce facem" tine in mare masura de noi; "cum" sau "ce" suntem, intr-o masura mai mica...Dar nu poti oricum sa-i tratezi pe toti uniform, eu nu vad asta nici realizabil nici santos.

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

ai dreptate Ilnica, in plus o persoana cu o anumita disabilitate este totusi diferita prin faptul ca are anumite necesitati speciale si atunci trebuie tratata diferit, altfel nu ar mai exista locurile de parcare pentru persoane cu disabilitati, nici rampe pentru carucioare...ar fi tratati toti la fel cu cei care au acces in orice punct al parcarii sau care pot urca scarile etc. (ca alte exemple nu-mi mai vin)

traim niste vremuri foarte tulburi, toti vrem sa fim perfecti, se merge atat de departe cu perfectiunea asta incat se uita ca suntem oameni si ca avem limite...fiecare pe ale lui...si ca ar fi mai uman sa ne respectat si acceptam unii altora limitele decat sa ne punem niste ochelari de cal imaginari de dragul "textelor" la moda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui maru

cumva off topic:
eu am avut aceeasi parere despre Cleo Stratan pana cand in primavara i-am cunoscut pe Stratani.

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Acum Cleopatra are 7 ani, daca nu ma insel.
E o diferenta colosala intre 3 si 7 ani.

BAZAR UMANITAR

cleopatra implineste 10 ani in septembrie....

Diplomatia e arta prin care vorbesti frumos cu un câine rau, pana gasesti o bata cu care sa te aperi.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Acum vad ca intre timp ai editat, ai adus lamuriri suplimentare; eu zic ca da, ok, poti sa-l inveti sa interactioneze la fel cu toti copiii, dar crezi ca vei reusi? Si copiii au afinitati, grupuri in care se simt mai bine, copiii in preajma carora nu se simt comfortabil etc...Tu interactionezi/ inter-relationezi la fel cu toata lumea? Relatiile nu se creeaza asa, artificial.

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Exact! relatiile nu se creaza artificial.
Eu nu interactionez la fel cu toata lumea dar tratez pe toata lumea la fel pina la momentul construirii unei relatii in toata regula.
Eu la asta ma refer.
La fondul (fundatia) pe care construiesti.
Eu asa o sa-l invat pe al meu copil : oamenii sint oameni! Asta e fundatia. trateaza-i pe toti la fel, atunci cind ii intilnesti si in societatea in care functionezi. Apoi, construieste cu fiecare dintre ei relatia pe care amindoi v-o doriti, in contextul respectiv.

E atit de simplu, cred ca toata lumea face asta.

Nimic nou.
Dialog :

-Puiule, joaca-te frumos cu fetita care stie zeci de strofe din Luceafarul, intreab-o daca vrea si ea o briosa roz...
_da, dar ea stie zeci de strofe din Luceafarul, e speciala, nu se joaca cu mine
-nu conteaza, tu intreaba daca ii plac briosele roz si daca nu, nu...asta-i!mai sint si alte fetite speciale care vor vrea sa se joace cu tine...
-dar daca nu gasesc nicio fetita speciala?
-nu-i nimic, o sa ma joc eu cu tine, mereu, oricind. Imi plac briosele si am foarte multe prietene!

Eu despre asta vorbesc... Pentru mine si copilul meu nu conteaza cite strofe din Luceafarul stiu altii, noi sintem aceiasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui maru

cumva off topic:
eu am avut aceeasi parere despre Cleo Stratan pana cand in primavara i-am cunoscut pe Stratani.

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Acum Cleopatra are 7 ani, daca nu ma insel.
E o diferenta colosala intre 3 si 7 ani.

cleopatra implineste 10 ani in septembrie....

Diplomatia e arta prin care vorbesti frumos cu un câine rau, pana gasesti o bata cu care sa te aperi.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

a, bun, nu stiam:)
cum zboara timpul:)....deci are deja 7 ani de concerte....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Dupa mine, Cleopatra Stratan nu are voce, cat capacitate de memorare. Plus o pronuntie foarte buna la varsta la care si-a lansat primul album - 3 ani si jumatate.

Una sunt videoclipurile, unde vocea poate fi prelucrata, si alta este cantatul fara... ajutor. Spun asta pentru ca am auzit-o cantand in duet cu Pavel, intr-o emisiune TV (avea cam 5-6 ani, dupa mine, mi se pare ca era o colinda) si... a falsat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ati vazut ca l-a recitat de doua ori in aceeasi zi? :D

O data la 11:19 si o data la 17:02. Aceeasi imbracaminte, parutul prins altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Pavel e un tip f sensibil. Are nevoie de liniste sa compuna,are nevoie de multe ori de audienta sensibila sa cante cantece de suflet. Cand a pus mana pe chitara sa ne cante, s-a facut liniste in casa... Fetitele se jucau la etaj, si cand el a inceput sa cante, de undeva a aparut Cleopatra, care s-a asezat langa el si se uita la el ca la un zeu.
Pavel ne-a spus ca ea a venit la 2 ani si ceva si i-a cerut sa ii faca si ei un cantecel. A fost cantecelul acela de Craciun. Apoi a fost invitat la Bucuresti la un festival de folk si acolo a cantat cu Cleo pentru prima data, pentru ca ea nu se despartea de el... Dupa cantecelul acela de Craciun, au cantat Ghita mai mult ca o distractie, pentru ca nici unul din ei nu credea ca Ghita are sanse sa devina hit. Audienta a innebunit cand a auzit cantecul, si asa au decis sa il promoveze...
Acu Pavel mai are un baietel, care nu mi s-a parut interesat de muzica si nici tatal nici mama nu ii impun sa invete sa cante, ori sa faca ceva in sensul asta...

Mergi la inceput