Luceafarul la 3 ani??
Raspunsuri - Pagina 9
Ilinca_M. spune:
Cezar Stratan apare pe youtube spunan tatal nostru (la 2 ani!) cu o mimica si o intonatie de popa de-ala patruns de meserie:)))
Vaaai, Selene_Bunny, eu crezusem ca e acelasi filmulet postat de 2 ori, ca vazusem acelasi decor, acum vad ca e drept, sunt momente diferite, are parul prins altfel!! Cred ca toata ziua-buna-ziua o pune sa execute magnificul lucru, ca deh, "repetitio est mater studiorum":))) Da' cata rabdare are femeia aia!!!
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Ati vazut ca l-a recitat de doua ori in aceeasi zi? :D O data la 11:19 si o data la 17:02. Aceeasi imbracaminte, parutul prins altfel. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
da, am vazut:(
pai ce crezi, ca luceafarul se invata asa, doar cu 20 de minute pe zi?
sunt ore de munca, nene, nu ne jucam aici
iulia_b spune:
Nu contest sa fetita este talentata, insa ce placere ar putea avea un copil de 3 ani (eu as zice chiar si un adult) sa recite de 2 ori pe zi cate 98 strofe? Este cineva care si-ar dori asta? Una-i sa iti placa s-o auzi, s-o retii repede, da ca s-o reproduci din 12 in 12 ore...
roxy spune:
buna.Acum tot citind la acest subiect, mi-am adus aminte ca eu la 2 ani (deci mai devreme )stiam sa spun la toata lumea "scrisoarea a 3-a ".Si ce se mai mandreau ai mei cu asta...ce fata desteapta au .De ce am ajuns sa o stiu, pentru ca bunica nu a vrut deloc sa-mi citeasca povesti, avea oroare de povesti pentru ca zicea ea , um sa ii citesc fetitei asteia mici povesti in care, ba taie capul (capra cu trei iezi ), ba despica burta lupului, ba ii mananca lupul...si asa e sperioasa saraca.Asa ca avea o carte cu poze foarte frumos desenate, o stiu si acum cartea, si sub fiecare poza era o strofa din Scrisoarea a treia.As a ca eu auzind-o seara de seara, deja o stiam pe de rost si mare mirarea pe ai mei, cand m-au auzit spunand-o prin casa.Era de ajuns sa spuna primul cuvant din ea si eu tutuiam ca o moara stricata, vazand cat de incantati erau si mai primeam si ceva dulce dupa (ca un catel dresat).
Eu pe ai mei nu i-am invatat nici o poezie, rusine mie , si nici la gradinita nu ii invata decat cantece, in schimb ii pune mereu sa povesteasca cu cat mai multe amanunte ce au facut si pe unde au umblat, ce au vazut nou in plimbarile lor, asa ca sunt foarte atenti cand merg pe undeva, ca ii intreaba doamna la gradinita , respectiv scoala.Asta mi se pare de o mie de ori mai important decats a-mi recite opere alese, da nefacute de ei.
histamina spune:
daca nu stie sa rezolve limite si integrale , nu are ce cauta domnle pe net!
desigur ca este un abuz. orele alea in care a invatat Luceafarul, copilul trebuia sa se joace/doarma/exploreze natura.
invatarea est eprin joaca la aceasta varsta si copiii pe care parintii isi exerseaza vanitatile au un parcurs nu tocmai fericit.
am lucrat cu multi copii si am observat ca cei mai obositi,tristi, uneori chiar cu tendinte spre depresie erau copii "lucrati" de mici sa dea bine in fata celorlalti.
sor-mea geamana stia tot luceafarul,eu nu am reusit sa trec de primele 15 strofe. de ce avem acelasi IQ?
copilasi de 2 ani sunt pusi sa invetele literele, culorile, dar uita prea repede sa rada, uita bucuria jocului a descoperiri noului.copii nu-s propritati ale noastre ,sa le expunem in fata celorlalti pt a ne lauda pe noi insine.
trebuie sa avem grija de psihicul,de personalitatea lor.cand vad astfel de cazuri, imi amintesc de fata de 18 ani care s-a sinucis in primavara la Cluj.luase 10 toata viata.a dat la automatica,pt ca asa vroiau parintii.ea vroia litere/arte.cand a vazut ca nu mai poate fi prima, s-a sinucis.
parintii o invatasera tot, mai putin sa accepte esecul, sa stie sa piarda,sa stie sa traiasca.
un alt exemplu e raluca stroescu. a se citi declaratia parintilor/bunicilor.
eu nu imi invat strumful nimic fortat.are un an si 11 luni.am vecine care fac asta si se mira ca nu-l invat culorile.
nu-l invat.sunt si eu curioasa ce evolutie va avea. a luat mai multe lucruri si le-a aranjat pe categorii de culori,fara sa le incurce.nici macar una desi nu stie sa spuna ca ala e alb,dar a pus toate lucrurile albe intr-un loc.asta cand se juca singurel.
pana saptamana trecuta nr singurel pana la 3.de ieri e f fericit si repeta peste tot patrrrrrru (graseiaza).eu sunt fericita cu frimitura mea si nu am de gand sa ii iau o secunda din copilarie.
Cristina_C spune:
Sunt sigura ca exista foarte multi copii care ar fi putut memora poezia la aceeasi varsta, singura diferenta este ca au avut parinti normali care nu le-au sacrificat timpul de joaca pentru obsesiile si orgoliile lor prostesti.
ralcat spune:
Nu stiu cum va simtiti voi, dar eu ma duc sa ma spanzur ... al meu are 6 ani jumate si nu stie nici Luceafarul si nici integrale, sunt o mama total dezinteresata. cu toata ironia posibila
viperisme
J.D. spune:
Finn nici nu vorbeste prea bine la 2 ani si 9 luni. E adevarat ca e expus la 3 limbi zilnic, dar e si incapatanat. nu repeta nici twinkle, twinkle little star, desi cred ca o stie. nu ar avea rabdare in veci cu 98 de strofe.